spajanje modema i TV POMOC
Moderator: Benq
-
taureg71
#1 spajanje modema i TV POMOC
Hvala unaprijed s odgovorima..imam sledeci problem. Imam Philips Smart TV 47 inca, koji nije spojen na net, internet dongle koji ga spaja wi fi putem sa internetom je oko 120 KM, internet kablovski je u susjednoj prostoriji brzine 15/0,7 mbits..e sad iskoristio bi TV za gledanje YT, Pay IPTV liste, pa me zanima sljedece...da li postoji mogucnost da zicano povezem TV i internet, ali da ne vodim kabal od modema iz susjedne sobe do samog TV uredjaja, jer mrzim visak kablova ???? jer msm da USB dongle za internet ne odrzava postojanju net konekciju i da ce brzina varirati, svi kazu najbolja je zica ipak za povezivanje...ima li opcija da stavim internet modem drugi odmah do TV uredjaja i povezem ga tako, naravno da bez problema sljaka kablovska digitalna TV kao sto je do sada slucaj...???? ili sta ??? HVALA unaprijed....

- Benq
#2 Re: spajanje modema i TV POMOC
Za tebe je onda najbolje rjesenje kupovina powerline adaptera, pogledaj na youtube kako to izgleda, jednostavno je za setovanje.
-
taureg71
#3 Re: spajanje modema i TV POMOC
Benq wrote:Za tebe je onda najbolje rjesenje kupovina powerline adaptera, pogledaj na youtube kako to izgleda, jednostavno je za setovanje.
neko drugo rjesenje ???
- Benq
#4 Re: spajanje modema i TV POMOC
Za drugo rjesenje ne znam , ti neces preko wifi-a jer brzina oscilira i tu si potpuno u pravu. Dodatni modem neces moci dobiti ukoliko ne potpises ugovor za dodatni internet paket i ne znam da li bi se to isplatilo uopste. Zato jednom kupis ove adaptere i miran si.taureg71 wrote: neko drugo rjesenje ???![]()
![]()
Ili , da pozoves provajdera i da posalju tehnicku ekipu pa da premjeste modem kod tv-a.
-
taureg71
#5 Re: spajanje modema i TV POMOC
Benq wrote:Za drugo rjesenje ne znam , ti neces preko wifi-a jer brzina oscilira i tu si potpuno u pravu. Dodatni modem neces moci dobiti ukoliko ne potpises ugovor za dodatni internet paket i ne znam da li bi se to isplatilo uopste. Zato jednom kupis ove adaptere i miran si.taureg71 wrote: neko drugo rjesenje ???![]()
![]()
Ili , da pozoves provajdera i da posalju tehnicku ekipu pa da premjeste modem kod tv-a.
cekaj, jesi ti mene shvatio sta ja hocu ???? dakle iz sobe gdje je modem i komp hocu da povezem TV sa internetom koji je u drugoj sobi ???/
- Radar71
#6 Re: spajanje modema i TV POMOC
Nećeš kabaltaureg71 wrote:Benq wrote:Za drugo rjesenje ne znam , ti neces preko wifi-a jer brzina oscilira i tu si potpuno u pravu. Dodatni modem neces moci dobiti ukoliko ne potpises ugovor za dodatni internet paket i ne znam da li bi se to isplatilo uopste. Zato jednom kupis ove adaptere i miran si.taureg71 wrote: neko drugo rjesenje ???![]()
![]()
cekaj, jesi ti mene shvatio sta ja hocu ???? dakle iz sobe gdje je modem i komp hocu da povezem TV sa internet koji je u drugoj sobi ???/
Nećeš wi fi
Nećeš adaptere
Fino još jedan priključak interneta (Telemach, BHT ili Logosoft) i modem pored tv-a
- Benq
#7 Re: spajanje modema i TV POMOC
Shvatio sam ja tebe odlicno , ti si izmedju ostalog u svom prvom postu pitao i vezano za dodatni modem , citiram :taureg71 wrote: cekaj, jesi ti mene shvatio sta ja hocu ???? dakle iz sobe gdje je modem i komp hocu da povezem TV sa internet koji je u drugoj sobi ???/
Postoji ta mogucnost ali bi u tom slucaju morao uzeti i dodatni internet paket jer ti provajder nece dati samo onako modem..ima li opcija da stavim internet modem drugi odmah do TV uredjaja
Dakle , imas 3 opcije:
1. Da kupis powerline adaptere i da tako izbjegnes provlacenje mreznog kabla kroz sobu do tv-a
2. Da uzmes dodatni internet paket a samim tim bi dobio jos jedan modem
3. Da provuces mrezni kabal iz modema u sobu gdje je tv
-
taureg71
#8 Re: spajanje modema i TV POMOC
ok hvala.. imam li kakvih prepreka na sta obratiti paznju kod ovih strujnih adaptera???
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
taureg71
#9 Re: spajanje modema i TV POMOC
oko 120km kostaju adapteri ali ako nema nekih prepreka i ako ce Internet biti postojan nije problem.. hvala puno na strpljenju i trudu
- Benq
#10 Re: spajanje modema i TV POMOC
Uglavnom dobit ces dva adaptera , jedan adapter ukljucis u struju kod modema i spojis ga na modem sa mreznim kablom , a drugi adapter ukljucis u struju kod tv-a i spojis ga mreznim kablom sa tv-om.
-
taureg71
#11 Re: spajanje modema i TV POMOC
je li veza bas ok??? ne kuzim kako to radi?
- Praetorious
#12 Re: spajanje modema i TV POMOC
Strvarke šalju internetski signal kroz strujnu napojnu mrežu. Za neke modele je bilo potrebno da su oba hepeka na istoj fazi, ali obzirom da ne koristim tu tehnlogiju ne mogu se zakleti da je to preduslov za korištenje kod svih modela.
Ako su ti adapteri jedino rješenje za tvoju opremu, možeš probati.
Ako su ti adapteri jedino rješenje za tvoju opremu, možeš probati.