Spa centri

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

In_side

#1 Spa centri

Post by In_side »

Jel imaju kod nas , kako to fercera mozda neka web stranica ........
nebojeplavo

#2 Re: Spa centri

Post by nebojeplavo »

In_side

#3 Re: Spa centri

Post by In_side »

:thumbup:
semmy

#4 Re: Spa centri

Post by semmy »

ne da sam zadovoljna nego i prezadovoljna i uslugom i ambientom....

http://www.spacentar.ba/home/bs/spa.asp#sec6

neces se pokajati...
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#5 Re: Spa centri

Post by Romeo 80 »

semmy wrote:ne da sam zadovoljna nego i prezadovoljna i uslugom i ambientom....

neces se pokajati...
Da znaš kako se dotični "poslodavac" ponaša prema radnicima i koja je to bagra u pitanju mislim da bi promijenila mišljenje!
Ta "Merona" da ima pravne države bi bila zatvorena i prije nego što je počela sa radom... :x
otherside

#6 Re: Spa centri

Post by otherside »

A cijene su im ohohoho :D
semmy

#7 Re: Spa centri

Post by semmy »

Romeo 80 wrote:

neces se pokajati...
Da znaš kako se dotični "poslodavac" ponaša prema radnicima i koja je to bagra u pitanju mislim da bi promijenila mišljenje!
Ta "Merona" da ima pravne države bi bila zatvorena i prije nego što je počela sa radom... :x
ne kontam...prosvjetli me...
krmenadla

#8 Re: Spa centri

Post by krmenadla »

Termag je najbolji :)
semmy

#9 Re: Spa centri

Post by semmy »

otherside wrote:A cijene su im ohohoho :D
ali za to dobijes uslugu na nivou....i niko te ne tjera da ides kad zavrsis sa tretmanima, mozes sjediti u bademantilu, uz super opustajucu muziku i zvuk fontane, priguseno svjetlo i pijuckati vino sa voljenom osobom s kojom si i dosao :D
krmenadla

#10 Re: Spa centri

Post by krmenadla »

Dajte cijene na vidjelo. Koliko sta kosta?
semmy

#11 Re: Spa centri

Post by semmy »

piling tijela po izboru ili maska za tijelo po izboru, finska sauna ili tursko kupatilo ( zavisi ko sta podnosi ), masaza po izboru,merona relax...tretman traje 2,5 sata...mi smo ostali jos 2 i pijuckali vino :D za dvije osobe 250km
krmenadla

#12 Re: Spa centri

Post by krmenadla »

Ooooo pa blago tebi: ima se, moze se.
semmy

#13 Re: Spa centri

Post by semmy »

krmenadla wrote:Ooooo pa blago tebi: ima se, moze se.
pa jbg koliko rintamo mozemo si nesto i prustiti, vjeruj da su cijene ok kad ih usporedis sa ostalim ko fol spa centrima u gradu...cijene pojedinacnih tretmana u ostalim su skuplje nego u meroni....

@otherside nisi mi pojasnila/o ponasanje poslodavca prema osoblju
semmy

#14 Re: Spa centri

Post by semmy »

krmenadla wrote:Termag je najbolji :)
tretmani, cijene, ambient???
Zhaba

#15 Re: Spa centri

Post by Zhaba »

semmy wrote:piling tijela po izboru ili maska za tijelo po izboru, finska sauna ili tursko kupatilo ( zavisi ko sta podnosi ), masaza po izboru,merona relax...tretman traje 2,5 sata...mi smo ostali jos 2 i pijuckali vino :D za dvije osobe 250km
eee mila kad ces to men voditi na sap :oops: :lol: :kiss:
semmy

#16 Re: Spa centri

Post by semmy »

Zhaba wrote:
semmy wrote:piling tijela po izboru ili maska za tijelo po izboru, finska sauna ili tursko kupatilo ( zavisi ko sta podnosi ), masaza po izboru,merona relax...tretman traje 2,5 sata...mi smo ostali jos 2 i pijuckali vino :D za dvije osobe 250km
kad god pozelis draga :wink:
Romeo 80

#17 Re: Spa centri

Post by Romeo 80 »

semmy wrote:
Romeo 80 wrote:

neces se pokajati...
ne kontam...prosvjetli me...
Ne kontam šta ne kontaš!? Radi se o klasičnom primjeru sirovog izrabljivanja radnika gdje se prema zaposleniku ponašaju kao prema stoci, gdje nemaju radnici pravo na slobodan dan (barem ne najveći dio), gdje plata kasni i po 10 dana, gdje su pojedini radnici ostali zakinuti za platu (nikad im nije isplaćeno), gdje su radnici bili primorani da rade fizičke poslove na pripremanju objekta prije zvaničnog otvaranja za koje nisu aplicirali i dnevnice im nikad za to nisu isplaćene i gdje zaposlenike zovu raznim pogrdnim nazivima poput kurbani i telad!!! :x
I na kraju svega, radno vrijeme je 12 sati neprestano (trebam li napomenutu da prekovremeni sati nisu plaćeni)? :o
Je li ti sad malo jasnije? :)
semmy

#18 Re: Spa centri

Post by semmy »

Romeo 80 wrote:
Ne kontam šta ne kontaš!? Radi se o klasičnom primjeru sirovog izrabljivanja radnika gdje se prema zaposleniku ponašaju kao prema stoci, gdje nemaju radnici pravo na slobodan dan (barem ne najveći dio), gdje plata kasni i po 10 dana, gdje su pojedini radnici ostali zakinuti za platu (nikad im nije isplaćeno), gdje su radnici bili primorani da rade fizičke poslove na pripremanju objekta prije zvaničnog otvaranja za koje nisu aplicirali i dnevnice im nikad za to nisu isplaćene i gdje zaposlenike zovu raznim pogrdnim nazivima poput kurbani i telad!!! :x
I na kraju svega, radno vrijeme je 12 sati neprestano (trebam li napomenutu da prekovremeni sati nisu plaćeni)? :o
izvori pouzdani :?: ili opet rekla kazala...nesto ti ne vjerujem...
ja se nesto ne sjecam da su u spa centru ikad kozmeticarka, maseri dosli u 10h ujutro ( jos i ne zatekoh u ta doba ) i da su izasli navecer u 22h...za hotel ne znam...
semmy

#19 Re: Spa centri

Post by semmy »

zaboravih jos reci, da su kozmeticari a i maseri jako dobri u svom poslu pa nesto ne mislim da bi si dozvolili tako nesto...nasli bi sebi vec davno posao na drugom mjestu
Romeo 80

#20 Re: Spa centri

Post by Romeo 80 »

semmy wrote:
Romeo 80 wrote:
izvori pouzdani :?: ili opet rekla kazala...nesto ti ne vjerujem...
ja se nesto ne sjecam da su u spa centru ikad kozmeticarka, maseri dosli u 10h ujutro ( jos i ne zatekoh u ta doba ) i da su izasli navecer u 22h...za hotel ne znam...
Da izvori su pouzdani jer sam jedan od "izjebanih" da mi oprostiš na rječniku! Radno vrijeme fizioterapeuta je kraće i oni su možda jedini koji su koliko toliko zadovoljni. Pitaj recepcionere o tome, možda sobaricu ili kuharice ako ti budu smjeli uopšte reći pa ce ti se sve samo kazati!
Ja lično sam radio nekad i po 14h, a mnoga raja koja je u međuvremenu napustila "posao iz snova" je bila primorana da spava tu u objektu i po nekoliko dana za redom! Zašto? Zato što tramvaji ne rade u sitne sate a ljudi nisu imali para za plaćanje taksija... :cry:

I da, kozmetičarka i maserka (neću iz principa da im imena spominjem) su jedine koje imaju dosta iskustva, dok ona dva preostala momka fizioterapeuta su početnici koji su tek prošli obuku pred otvaranje firme i nisu uopšte iz Sarajeva pa im taj posao dobro dođe. Bez obzira na to jako su dobri u svom poslu...
d2

#21 Re: Spa centri

Post by d2 »

neces se pokajati...
web - odron.
Zhaba

#22 Re: Spa centri

Post by Zhaba »

semmy wrote:
Zhaba wrote:
kad god pozelis draga :wink:
hajmo odmah :D :D :lol:
mojgrad

#23 Re: Spa centri

Post by mojgrad »

Romeo 80 wrote: Ne kontam šta ne kontaš!? Radi se o klasičnom primjeru sirovog izrabljivanja radnika gdje se prema zaposleniku ponašaju kao prema stoci, gdje nemaju radnici pravo na slobodan dan (barem ne najveći dio), gdje plata kasni i po 10 dana, gdje su pojedini radnici ostali zakinuti za platu (nikad im nije isplaćeno), gdje su radnici bili primorani da rade fizičke poslove na pripremanju objekta prije zvaničnog otvaranja za koje nisu aplicirali i dnevnice im nikad za to nisu isplaćene i gdje zaposlenike zovu raznim pogrdnim nazivima poput kurbani i telad!!! :x
Ja stvarno ne shvatam, pa je li njih ko tjera puskom da rade tamo? Svak normalan kad bi te pitao hoces radit prije nego objekat bude otvoren, zasto? Odmah su trebali fino se okrenuti pa trazit nesto drugo. Da nas narod cijeni sebe i svoju kicmu ne bi se desavalo to sto se desava sada. Sami smo krivi sto se poslodavci ovako ponasaju prema nama. I ne vidimo da mi njih ustvari drzimo u saci (nasim znanjem i radom) a ne oni nas..
Romeo 80

#24 Re: Spa centri

Post by Romeo 80 »

Potpuno se slažem s tobom! Nažalost, situacija u praksi je jako komplikovana, mnogi ljudi su u očajnoj poziciji i gledaju da rade bilo šta jer je do posla jako reško doći a s druge strane mi se čini da je i veči broj onih koji su poprilično blesavi pa pristaju na takve uslove i ne razmišljajući o posljedicama. :roll:
I ja sam bio jedan od gore navedenih "kurbana" ali sam došao tobe vrlo brzo i napustio sam taj posao bez ikakvog razmišljanja...
scorpia

#25 Re: Spa centri

Post by scorpia »

Citajuci ovaj text vezano za Meronu, zaista se pitam sta ljude potice da budu pakosni i da pisu ovakve neistine.
Vjerovatno se ne bih registrovala i veceras ovo pisala da nisam jedna od uposlenih u Spa centru Merona.
Sto se tice iskoristavanja prije otvaranja,u pitanju je dobra volja nas uposlenih jer smo u projektu Merona prepoznali priliku
za dobro radno mjesto,sto smo i dobili SIGURNO!
Oni koji nisu mogli izdrzati pocetni pritisak,sami su otisli i uredno su dobili novac za svoj rad kao i mi koji smo u Meroni ostali.
Da osjecam da me neko ovdje iskoristava i vrijeđa davno bih otisla,a ne bih tu bila tri mjeseca i namjeravala jos dugo ostati.
Post Reply