SP u rukometu- Španija 2013.

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
smijesni_ste

#476 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by smijesni_ste »

Pa da...i jest mirzina tema...postovi su brisani vidim pa sad je i prošao voz...ali eto...
Bosanski_kralj

#477 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by Bosanski_kralj »

Ma sudije su krive za poraz. :oops:
Kemal Malovčić

#478 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by Kemal Malovčić »

igra li za nas bilal šuman
BHF_Manijak

#479 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by BHF_Manijak »

Kemal Malovčić wrote:igra li za nas bilal šuman
Igraju, on i (je)Senjenin Maglajlija. 8-)
nicaze_072

#480 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by nicaze_072 »

Danci vise nego zasluzeno i po meni imaju odlicnu ekipu. Spancima ce biti potrebno malo vise od pomoci sudija da bi osvojili zlato pored ovakve Danske.

Utakmica za trece mjesto i mislim da su Slovenci favoriti. Hrvati imaju previse povrjedjenih igraca, a i vise su se nadali prolasku u finale tako da su i psihicki otisli. U svakom slucaju bice i to odlicna utakmica! Balkanci kad se sastanu sve je moguce! :D
fantom slobode

#481 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by fantom slobode »

Danci su bili mnogo bolji. Hrvatska me je dobro razocarala. Neko rece, tesko ce se podici nakon ovog poraza. U svakom slucaju steta, ali eto ili oni ili Slovenci imaju trece mjesto, nije lose, moglo je i bolje.
fortaleza

#482 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by fortaleza »

dakine wrote:Steta, zao mi je zbog Hrvatske sto je ispala, al realno Danci su ih veceras nadigrali i zasluzeno pobijedili, nek i osvoje prvenstvo. :)
Slažem se, nekako sam znao da će ispuhati poslije Francuza, mlada neiskusna ekipa, ali s dosta potencijala za ubuduće jer je smjena generacije skoro odlično urađena.. Nijemci, Norvežani, Rusi, a prije Španjolci, a sad će i Francuzi imati dosta problema u idućim godinama.

Bez Lackovića, Balića, Štrleka, Vorija (večeras, a i kroz prvenstvo), Buntića nije se moglo do kraja... Zadovoljan sam prvenstvom, a bio bih još zadovoljniji da sutra uzmemo po meni dosta sretne Janeze, kvaliteta bi trebala doći do izražaja. Medalja je medalja, akobogda.

U finalu navijam za Dance, zaslužili su, ne volim Španjolce u skoro nijednom sportu, uvijek su cigančili, a i zbog kalkuliranja pred utakmicu s nama, a Danci su svakako jedina ekipa bez poraza red bi bio da osvoje.

Pohvale za komentare.
volk

#483 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by volk »

Dugo pratim rukomet, prelistao sam ovu temu
blazh wrote: jedna velika ali umišljena generacija je poslana u povijest, dolazi nova, moćna i mlada hrvtaska. koja sa ovakvim igračima će harati idućih 10 godina. minimalno.
Ne znam po kojoj osnovi Francuze nazivaš umišljenom generacijom. Ako si čitao izjave francuskih igrača veoma su dostojanstveno podnijeli poraz, a takvi su bili i u svojim pobjedama. Sa druge strane Hrvati su 2004 imali veliku generaciju, ali ih je njihova bahatost i prepotentnost sa onom njihovom uzrečicom iznad svih sprečavala da budu "iznad svih". 9 godina nisu osvojili zlato, a zadnjih godina redovno su ih gazili Francuzi, a kad nisu oni onda su to činili Danci (ekipe koje su kvalitetnije od hrvatske), pa i neke druge ekipe.

Ova generacija Francuske je najbolja ekipa koju je rukomet upamtio, u zadnjih 5 godina osvojili su 5 zlata što niko prije njih nije uspio, prva su ekipa u historiji koje je bila i aktuelni olimpijski, i svjetski i evropski šampion, takođe su i prvi koji su uspjeli odbraniti olimpijsko zlato. U 3 finala koliko su Hrvati igrali sa Francuskom (1995, 2009 u Hrvatskoj, 2010), sva 3 puta su ih Francuzi mlatnuli. Znači daleko, daleko miljama su Francuzi iznad Hrvatske po postignućima.

Evo mnogi su ovdje pisali da je Hrvatska ponizila i zgazila Francusku itd. Znači isto možemo reći za Dansku večeras da su ponizili i zgazili Hrvatsku, a Hrvatska će sa ovakvom igrom i igračima teško harati rukometom idućih 10 godina kao što ti kažeš, jer su se večeras Danci sa njima igrali ko sa igračkom. Nije Hrvatska toliko jaka koliko se to govorilo nakon pobjede nad Francuskom, vidjelo se to večeras, Francuzi jednostavo nisu više imali motiva jer su osvojili 5 zlata u zadnjih 5 godina a i istrošili su se prethodnih godina.
I sumnjam da je Francuska poslana u povijest imaju oni još igrača da budu jaki, iako ne kao prije, Karabatić 28 god, Abalo 28 god, Akambrej 24 god i još neki igrači.
Last edited by volk on 26/01/2013 04:22, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#484 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by It_is_a_Leclerc »

Da li postoji negdje snimak utakmice da se pogleda, po mogućnosti sa hr. komentatorom ?
volk

#485 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by volk »

It_is_a_Leclerc wrote:Da li postoji negdje snimak utakmice da se pogleda, po mogućnosti sa hr. komentatorom ?
Teško za sad, osim ako neko ne postavi narednih dana youtube ili slično
Jameka

#486 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by Jameka »

Ide sad snimak na HRT-u.
insomnia99

#487 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by insomnia99 »

poštenje se ipak nije isplatilo...realno jako je teško tuči francusku,dansku i onda kasnije španjolsku u finalu....još je falio lackovic, a bome i balić da malo odmori duvnjaka..a danci lete terenom....da je hrvatska završila u donjem dijelu ždrijeba imala bi veće šanse za finale....ali gotovo je sad
ultima_palabra

#488 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by ultima_palabra »

Hrvatskih igrača ima dosta povrijeđenih, bolesnih... prema izjavama im je moral na niskom nivou. Iznenadilo bi me da Slovenci ne uzmu bronzu.
PriNc_ba

#489 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by PriNc_ba »

ultima_palabra wrote:Hrvatskih igrača ima dosta povrijeđenih, bolesnih... prema izjavama im je moral na niskom nivou. Iznenadilo bi me da Slovenci ne uzmu bronzu.
ante je poslao danas poruku da bez bronze ne pomisljaju krociti na hrvatsko tlo :-D tako da... :) te izjave mogu macku o rep. povrijedio se vukovic a duvnjak je i pod temperaturom sinoc bio vise nego odlican. ne znam sta im moral ima biti na niskom nivou isto ko da je tekma bila u egalu pa nesto nesretno izgubili :lol: tekma je bila zavrsena u petoj minuti. ljudi ih zasluzeno i ocekivano isprasili i nisu imali nikakve sanse osim u svojim i u glavama navijaca kockastih. po meni hrvati uzimaju glat ovo osim ako nije pao kakav deal s janezima pa da se kakav x nastima da se sta i zaradi na ovom prvenstvu :) ocekujem duvnjaka i cupica ekstra raspolozene i uz to neka im pomogne bicanic ili kopljar i janezi nemaju sanse danas :) ali o tom po tom :) vazniju tekmu od ove sam dobro prognozirao tako da mi ova i nije toliko bitna ali po svemu sto sam gledao i unatoc toj supljoj medijskoj prici cisto da se opuste slovenci ovo je kec ko kuca na kockaste danas :)
KID

#490 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by KID »

ultima_palabra wrote:Hrvatskih igrača ima dosta povrijeđenih, bolesnih... prema izjavama im je moral na niskom nivou. Iznenadilo bi me da Slovenci ne uzmu bronzu.
Ma izjava ti je nidje veze... pa nije ovo nekakav bezveze turnir, svjetsko prvenstvo je u pitanju i borba za medalju... Naravno da je moral na visokom nivou a ako neko ima povrijedjen siguran sam da ce igrati i dati sve od sebe... Mislim da ovo Hrvatska dobija..

Sent from my LG-P700 using Tapatalk 2
ultima_palabra

#491 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by ultima_palabra »

KID wrote:
Ma izjava ti je nidje veze... pa nije ovo nekakav bezveze turnir, svjetsko prvenstvo je u pitanju i borba za medalju... Naravno da je moral na visokom nivou a ako neko ima povrijedjen siguran sam da ce igrati i dati sve od sebe... Mislim da ovo Hrvatska dobija..

Sent from my LG-P700 using Tapatalk 2
Ma Hrvatska ima bronzi za izvoz, ne znam koliko više to njih zanima. Oni su mislili da je ovaj put došlo vrijeme za tozla, ali su sinoć debelo podbacili i normalno je da je moral nisko.
PriNc_ba

#492 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by PriNc_ba »

Printscreen iz buducnosti 8-)
Image
Evetrone

#493 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by Evetrone »

nisu hrvati ko mi pa da im padne moral ljudi ginu za dres a protiv danske i povreda nisu mogli...
dječak sa šibicama

#494 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by dječak sa šibicama »

Znaci bronca ide Hrvatskoj

Sent from my PMP5770D using Tapatalk 2
PriNc_ba

#495 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by PriNc_ba »

slovenci cao :dance: kao sto sam i rekao :) glat pobjeda uz fantasticnu partiju duvnjaka i cupica :)
Evetrone

#496 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by Evetrone »

BRAVO HRVATSKA SVAKA VAM ČAST a bh takozvani rukometaši fudbaleri košarkaši GLEDAJTE I UČITE KAKO SE BORI ZA DRŽAVNI DRES stid vas bilo.
ultima_palabra

#497 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by ultima_palabra »

Svaka čast, uspjeli su se podići... mada nisam gledao tekmu.

Ali sinoć nisu pokazali kako se bori za dres... desetak minuta do kraja, 4-5 razlike a oni se uopšte ne trude, nigdje presinga i trke :roll:
Max Bunker

#498 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by Max Bunker »

Nisam pratio Serdarusica od pocetka, pa ako neko moze da kaze jel' spominjao sta noka nasu reprezentaciju i mogucnost angazmana u istoj ?
Svi koji prate rukomet barem malo, znaju ko je noka i sta predstavlja u svijetu rukometa ( rukometni Mourinho ).
BHF_Manijak

#499 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by BHF_Manijak »

ultima_palabra wrote:Svaka čast, uspjeli su se podići... mada nisam gledao tekmu.

Ali sinoć nisu pokazali kako se bori za dres... desetak minuta do kraja, 4-5 razlike a oni se uopšte ne trude, nigdje presinga i trke :roll:
Dzaba mu odgovras moj Ultima, vidis da je bilde ovdje s ciljem da provocira, pogledaj mu samo komentare... Ali ukinut ce ga uskoro (do narednog nicka)!
Chisum

#500 Re: SP u rukometu- Španija 2013.

Post by Chisum »

Ma skutorska trolcina s onog seoskog "hb" foruma, nema potrebe za replikom. Nosi ga u kurac.

Komsijama svaka cast na bronzi. Trud i rad se na kraju uvijek isplate, a da imaju srce to su mnogo puta pokazali. Eto i povrede i bolesti su ih kosile, a opet su klapili medalju....
Locked