SP u rukometu- Španija 2013.
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
crohanball
#201 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
hajmo sad prognoze za susret Srbije i Španjolske
jedina po meni neizvjesna tekma bi mogla biti Mađarska-Poljska
-
insomnia99
#202 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
da,očito se mi ne razumijemo najbolje ...zapravo ja tebe razumijem, ali ti mene baš i neBodkin wrote:
isto kao i u drugim sportovima samo su tamo srbi i hrvati bolji pa ima smisla uporedjivati sekazem ti, moze se porediti i bocanje i polo. neko mora iti bolji ali nije to to
dosta OT, vracamo se u spaniju
samo ću reći još nešto....veći je uspjeh samo se plasirat na sp u fuzbalu, nego osvojit medalju u vaterpolu ili rukometu...zapravo možda nije veći uspjeh,ali narod će se više naložit
- Bosanski_kralj
#203 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
Jedan od najboljih golmana svijeta!blazh wrote:ima. svi oni koji su ostali doma i gledaju SP iz kauča. mislim, koje glupo pitanje.. zašto je odvratan? jedan od najboljih golmana svijeta.Bosanski_kralj wrote:Ima li odvratnijeg rukometaša od onog nosonje Alilovića?
Jes ko što je i Ljubičić bio "u rangu Federera".
- XI JINPING
#204 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
Možda je bolje da se probaš diskonektovati.Ne ide tiBosanski_kralj wrote:Jedan od najboljih golmana svijeta!blazh wrote:ima. svi oni koji su ostali doma i gledaju SP iz kauča. mislim, koje glupo pitanje.. zašto je odvratan? jedan od najboljih golmana svijeta.Bosanski_kralj wrote:Ima li odvratnijeg rukometaša od onog nosonje Alilovića?![]()
![]()
![]()
-
mistek
#205 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
Uzet' će to Mađaricrohanball wrote:hajmo sad prognoze za susret Srbije i Španjolske
-
Djuro
#206 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
Osmina finala je glupa ideja.
Nema smisla.
Uglavnom prvi iz neke grupe je debelo jači od četvrtog iz druge grupe, pa većina dvoboja nisu zanimljivi.
(Nadam se da neće biti zanimljiv ni dvoboj CRO- Bjelorusija večeras, da me ne demantiraju
Za one koji komentiraju uspjehe ili neuspjehe BIH, da bi se danas uspjelo u sportu,
mora postojati barem regularna liga i nekakva materijalna i ljudska osnova, bez toga na ide...
A treba se i malo stvari poklopiti.
Recimo - BIH nogometna repka se čini sve jačom i jačom...mnogi će drhtati pred njom
Nema smisla.
Uglavnom prvi iz neke grupe je debelo jači od četvrtog iz druge grupe, pa većina dvoboja nisu zanimljivi.
(Nadam se da neće biti zanimljiv ni dvoboj CRO- Bjelorusija večeras, da me ne demantiraju
Za one koji komentiraju uspjehe ili neuspjehe BIH, da bi se danas uspjelo u sportu,
mora postojati barem regularna liga i nekakva materijalna i ljudska osnova, bez toga na ide...
A treba se i malo stvari poklopiti.
Recimo - BIH nogometna repka se čini sve jačom i jačom...mnogi će drhtati pred njom
-
mistek
#207 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
Prije je bio gori sistem. Više taktiziranja, a samo 2 idu dalje.
-
kakavdanakneiskustvu
#208 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
Bosanski_kralj wrote:Jedan od najboljih golmana svijeta!blazh wrote:ima. svi oni koji su ostali doma i gledaju SP iz kauča. mislim, koje glupo pitanje.. zašto je odvratan? jedan od najboljih golmana svijeta.Bosanski_kralj wrote:Ima li odvratnijeg rukometaša od onog nosonje Alilovića?![]()
![]()
![]()
ko je to tvrdio da je ljubicic u rangu federera?
- blazh
#209 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
ma pusti, kompleksi su to. ljubo je bio ok top ten igrač par sezona, ništa extra ali sasvim zadovoljavajuće.
on topic, hrvatska večeras ovo odrađuje, mislim da neće biti neka razvaljotka, francuzi su u glavi. htjeli to ili ne priznati. ali hrvatska je preiskusna da bi poklekla i priredila iznenađenje večeras. ima mentalitet pobjednika, to stvara razliku između vrhunskih ekipa i onih koji su perspektivni ali ne mogu napraviti taj neki iskorak.
ovo se rutinski dobija 5-10 razlike.
mađari uzimaju poljake
on topic, hrvatska večeras ovo odrađuje, mislim da neće biti neka razvaljotka, francuzi su u glavi. htjeli to ili ne priznati. ali hrvatska je preiskusna da bi poklekla i priredila iznenađenje večeras. ima mentalitet pobjednika, to stvara razliku između vrhunskih ekipa i onih koji su perspektivni ali ne mogu napraviti taj neki iskorak.
ovo se rutinski dobija 5-10 razlike.
mađari uzimaju poljake
-
kakavdanakneiskustvu
#210 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
blazh wrote:ma pusti, kompleksi su to. ljubo je bio ok top ten igrač par sezona, ništa extra ali sasvim zadovoljavajuće.
ovo se rutinski dobija 5-10 razlike.![]()
mađari uzimaju poljake
bio je i treci na svijetu
-
Bodkin
#211 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
ma kakva bjelorusija, pocijepace ih hrvati sa alilovicem na srednjem 
- Bosanski_kralj
#212 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
Hrvatski novinari i ostali njihovi "stručnjaci".kakavdanakneiskustvu wrote:
ko je to tvrdio da je ljubicic u rangu federera?
- blazh
#213 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
Bodkin wrote:ma kakva bjelorusija, pocijepace ih hrvati sa alilovicem na srednjem
- XI JINPING
#214 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
Finale Španija-Hrvatska
-
crohanball
#215 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
Ja bih volio vidjeti finale između Hrvatske i Njemačke kao u dobra stara vremena
sto je i vrlo vjerojatno ako dobijemo francuze a i tu ne vidim razloga zasto ne bi mogli igramo puno brzi rukomet samo ne trebamo doc u kontakt s njima u napadu dosta kontri i polukontri do 10 obrana i to je to jedna klasicna utkamica nasih......a s druge strane Nijemci igraju protiv domaćina ali sad suci raspravljaju za koga će suditi ipak domaćin ili jedna Njemačka pa za koga se suci odluče taj je u finalu i jos dodat vjerojatan dvoboj u polu finalu CRO-DEn mi od njih gubimo samo kad smo bez volje i kad igramo tekmu za 3. mjesto a kad smo u naletu Danci se gube jer nemaju igrace osim hansena i eggerta ostali su solidni
sto je i vrlo vjerojatno ako dobijemo francuze a i tu ne vidim razloga zasto ne bi mogli igramo puno brzi rukomet samo ne trebamo doc u kontakt s njima u napadu dosta kontri i polukontri do 10 obrana i to je to jedna klasicna utkamica nasih......a s druge strane Nijemci igraju protiv domaćina ali sad suci raspravljaju za koga će suditi ipak domaćin ili jedna Njemačka pa za koga se suci odluče taj je u finalu i jos dodat vjerojatan dvoboj u polu finalu CRO-DEn mi od njih gubimo samo kad smo bez volje i kad igramo tekmu za 3. mjesto a kad smo u naletu Danci se gube jer nemaju igrace osim hansena i eggerta ostali su solidni
- dječak sa šibicama
#216 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
Ko plitak potok preko Bjelorusije.
Madjari ocekivano dobili Poljake, koji sve manje lice na ozbiljnu ekipu.
Madjari ocekivano dobili Poljake, koji sve manje lice na ozbiljnu ekipu.
- fortaleza
#217 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
Svaka čast! U prvom slomili protivnika da možemo u drugom sa 7 rezervnih odigrati do kraja, a da ti 7 skupa nisu uigrani ko ovi startni to je sasvim logično, bravo momci.. pa šta bude da bude. Mislim da hladne glave i ubojitim kontrama možemo protiv Francuske čija je generacija na zalasku.. Pozitivno je to što ovi mlađi nemaju nikakav "francuski kompleks" i sigurno će ići 100%.
Last edited by fortaleza on 22/01/2013 00:34, edited 1 time in total.
-
ek0
#218 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
Onda elegantno preskoci temu. Tema SP u rukometu, ovaj se cudi sto se "prica" o ucesnicima, imas ti kakav prijedlog o cemu da se pise na ovoj temi ? Svasta ce covjek procitati...BHF_Manijak wrote:Zalosno do milog Boga na sta je ovaj klix spao, da se prica o hrvatskim i srbijanski rprezentacijama i to tako opusteno ko da si na beograd caffe usao ili na neki prekosavski forum, fuj!
Zalosna ti majka...
Samo mi nemojte te furacke "a pricalo bi se i o BiH da ucestvuje" jer ne pali vam to, ovo je forum gdje 95% forumasa boli genitalija za prekodrinasima i susjedima sa onu stranu Save!
- fortaleza
#219 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
Što ako Hrvatska bude u finalu, da zaključamo temu prije glavne utakmice da prekosavci ne laprdaju previše, dosta im i 9 stranica?BHF_Manijak wrote:Zalosno do milog Boga na sta je ovaj klix spao, da se prica o hrvatskim i srbijanski rprezentacijama i to tako opusteno ko da si na beograd caffe usao ili na neki prekosavski forum, fuj!
Zalosna ti majka...
Samo mi nemojte te furacke "a pricalo bi se i o BiH da ucestvuje" jer ne pali vam to, ovo je forum gdje 95% forumasa boli genitalija za prekodrinasima i susjedima sa onu stranu Save!
Koji kompleksi...
Last edited by fortaleza on 22/01/2013 00:37, edited 1 time in total.
- XI JINPING
#220 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
fortaleza wrote:Što ako Hrvatska bude u finalu, da zaključamo temu prije te utakmice da prekosavci ne laprdaju previše, dosta im i 9 stranica?BHF_Manijak wrote:Zalosno do milog Boga na sta je ovaj klix spao, da se prica o hrvatskim i srbijanski rprezentacijama i to tako opusteno ko da si na beograd caffe usao ili na neki prekosavski forum, fuj!
Zalosna ti majka...
Samo mi nemojte te furacke "a pricalo bi se i o BiH da ucestvuje" jer ne pali vam to, ovo je forum gdje 95% forumasa boli genitalija za prekodrinasima i susjedima sa onu stranu Save!Koji kompleksi...
-
crohanball
#221 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
kako Zlatko Saračević kaže :fortaleza wrote:Svaka čast! U prvom slomili protivnika da možemo u drugom sa 7 rezervnih odigrati do kraja, a da ti 7 skupa nisu uigrani ko ovi startni to je sasvim logično, bravo momci.. pa šta bude da bude. Mislim da hladne glave i ubojitim kontrama možemo protiv Francuske čija je generacija na zalasku.. Pozitivno je to što ovi mlađi nemaju nikakav "francuski kompleks" i sigurno će ići 100%.
..toliko smo prejaki da i to možemo..
ja ne vidim tu ni jednu repku koja ima 5 krila koja su izvrsna a pogotvo čupić,horvat,mali šprem je lud ničević ljudina a štrlek da i ne pričam, tri pivota ali nekako smo tu najtanji po meni, onda 2 desna vanjska 2 srednj vanjska i 3 lijeva vanjska pa to mozes rotirat koliko god hoces a da ne izgubis na snazi jos fali buntić i valčić da bi bili top
- XI JINPING
#222 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
Jaki jesu ali su i prije bili jaki ako ne i jači pa su redovno gubili od Francuzacrohanball wrote:kako Zlatko Saračević kaže :fortaleza wrote:Svaka čast! U prvom slomili protivnika da možemo u drugom sa 7 rezervnih odigrati do kraja, a da ti 7 skupa nisu uigrani ko ovi startni to je sasvim logično, bravo momci.. pa šta bude da bude. Mislim da hladne glave i ubojitim kontrama možemo protiv Francuske čija je generacija na zalasku.. Pozitivno je to što ovi mlađi nemaju nikakav "francuski kompleks" i sigurno će ići 100%.
..toliko smo prejaki da i to možemo..![]()
![]()
![]()
![]()
ja ne vidim tu ni jednu repku koja ima 5 krila koja su izvrsna a pogotvo čupić,horvat,mali šprem je lud ničević ljudina a štrlek da i ne pričam, tri pivota ali nekako smo tu najtanji po meni, onda 2 desna vanjska 2 srednj vanjska i 3 lijeva vanjska pa to mozes rotirat koliko god hoces a da ne izgubis na snazi jos fali buntić i valčić da bi bili top
-
legenda reala
#223 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
Jesi to slušo Saračevića pa prekopirocrohanball wrote:Ja bih volio vidjeti finale između Hrvatske i Njemačke kao u dobra stara vremena![]()
![]()
![]()
sto je i vrlo vjerojatno ako dobijemo francuze a i tu ne vidim razloga zasto ne bi mogli igramo puno brzi rukomet samo ne trebamo doc u kontakt s njima u napadu dosta kontri i polukontri do 10 obrana i to je to jedna klasicna utkamica nasih.....
Lakše reći nego izveti u praksi, haj ih nadtrči, haj ne dođi u kontakt, nema teorije da Kopljar,Bićanić mogu konstantno tući iz vana sa 9-10 metara, da izbjegnu taj famozni kontakt.Francuzi to neće dopustiti, oni imaju taj oprobani recept za Hrvate 5:1 Nikola na prednjem(samo što sad nema Ivana), protiv Islanda su probavali Abalo i Narcisa na prednjem, Palmarsona su čekali na centru, nema sumnje da će i Duvnjaka ako proradi.
Ne pije ti priča o sudijama vode, odavno nismo gledali bolje prvenstvo što se tiče suđenjacrohandbal wrote:a s druge strane Nijemci igraju protiv domaćina ali sad suci raspravljaju za koga će suditi ipak domaćin ili jedna Njemačka pa za koga se suci odluče taj je u finalu i jos dodat vjerojatan dvoboj u polu finalu CRO-DEn mi od njih gubimo samo kad smo bez volje i kad igramo tekmu za 3. mjesto a kad smo u naletu Danci se gube jer nemaju igrace osim hansena i eggerta ostali su solidni
Daleko od tačne je konstatacija da Danci nemaju igrače osim Mikela Hansena i Egerta.Pratiš li klupski rukomet šta za tebe predstavljaju imena Niklasa Landina,Hansa Lindberga,Lase Svan Hansena,Bo Speleberga,braće Toft Hansen, i dr.
Skoro na svakoj poziciji pokriveni sa dva vrhunska igrača, možda trenutno imaju i najširi roster od sviju.
-
mistek
#224 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
Bez brige ljudino, još 2 dana se strpi, pa onda dođi da malo gledaš kuknjavu i priče o sudijskoj lakrdiji, a usput i pripremi koju sliku jal Abaloa, jal Fernandeza, jal Oneste. To su im rak rane.BHF_Manijak wrote:Zalosno do milog Boga na sta je ovaj klix spao, da se prica o hrvatskim i srbijanski rprezentacijama i to tako opusteno ko da si na beograd caffe usao ili na neki prekosavski forum, fuj!
Zalosna ti majka...
-
crohanball
#225 Re: SP u rukometu- Španija 2013.
pratim ja rukomet jako dugo i znam sve te igrace sto si ih nabrojio ali to su stari isprobani igraci nije to mladost i poletnost..pogotovo speleberg igra kad mu dođe,hansen nista posebno, braca toft solidni landin također ako nema dan nista od toga sjeti se samo oi u londonu kada smo ih dobili +11 i kada su ispali od švedske..imena su jedno a igra na terenu drugo i nisu konstantni osvojili su europsko zbog spleta okolnosti a i mucili su se protiv srba..po meni nisu mi neka ekipa za koju se sigurno moze reci da to su favoriti igraju jako dobro...nepredvidivi su a sad ko zna kad ce oni nesto osvojit mozda opet europsko ko zna?legenda reala wrote:Jesi to slušo Saračevića pa prekopirocrohanball wrote:Ja bih volio vidjeti finale između Hrvatske i Njemačke kao u dobra stara vremena![]()
![]()
![]()
sto je i vrlo vjerojatno ako dobijemo francuze a i tu ne vidim razloga zasto ne bi mogli igramo puno brzi rukomet samo ne trebamo doc u kontakt s njima u napadu dosta kontri i polukontri do 10 obrana i to je to jedna klasicna utkamica nasih.....![]()
Lakše reći nego izveti u praksi, haj ih nadtrči, haj ne dođi u kontakt, nema teorije da Kopljar,Bićanić mogu konstantno tući iz vana sa 9-10 metara, da izbjegnu taj famozni kontakt.Francuzi to neće dopustiti, oni imaju taj oprobani recept za Hrvate 5:1 Nikola na prednjem(samo što sad nema Ivana), protiv Islanda su probavali Abalo i Narcisa na prednjem, Palmarsona su čekali na centru, nema sumnje da će i Duvnjaka ako proradi.
Ne pije ti priča o sudijama vode, odavno nismo gledali bolje prvenstvo što se tiče suđenjacrohandbal wrote:a s druge strane Nijemci igraju protiv domaćina ali sad suci raspravljaju za koga će suditi ipak domaćin ili jedna Njemačka pa za koga se suci odluče taj je u finalu i jos dodat vjerojatan dvoboj u polu finalu CRO-DEn mi od njih gubimo samo kad smo bez volje i kad igramo tekmu za 3. mjesto a kad smo u naletu Danci se gube jer nemaju igrace osim hansena i eggerta ostali su solidniA i Njemačka je ipak Njemačka tako da nešto ne vjerujem da će njih sudije oštetiti, utakmice kasne zbog reklama na ZDF-u o čemu da pričamo
![]()
Daleko od tačne je konstatacija da Danci nemaju igrače osim Mikela Hansena i Egerta.Pratiš li klupski rukomet šta za tebe predstavljaju imena Niklasa Landina,Hansa Lindberga,Lase Svan Hansena,Bo Speleberga,braće Toft Hansen, i dr.
Skoro na svakoj poziciji pokriveni sa dva vrhunska igrača, možda trenutno imaju i najširi roster od sviju.
a ovo s francuzima..mogu rec slobodno da smo uvjek jaci od njih samo nas mozak glupi balkanski je takav da respektiramo sve iz nekog nepoznatog razloga da se bojimo i bilo bi u redu da toga vise nema a uvjek smo igrali i ljepši i bolji rukomet od njih...
nije da nesto sad precjenjujem hrvatsku sto je moja zemlja ali tako je to..mrzim kod nasih tu bezvoljnost onda kad treba..npr. za 3. mjesto pa jbg i to je medalja