SP Turska 2010

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
_22222_d

#276 Re: SP Turska 2010

Post by _22222_d »

north wrote:Ne želim da budem pogrešno shvaćen, ili da sad ispadnem neki nacionalista, ali kad vidim navijače Srbije sa kapama srpskih generala iz ratnog doba, šajkačama, ili izjavu super košarkaša Teodosića koji spominje nekih 500 godina proganjanja (a momku samo 23 godine i time stvarima se zamara :-) ) kako onda da mi ne bude drago što je uzela Turska....
Pobjeda je slađa još kad se zna da je uzeta u posljednjoj sekundi :dance:

A što se tiče same reprezentacije Srbije, s obzirom na njihov prosjek godina sasvim je sigurno da će vrlo brzo osvojiti neko od prvenstava, jer izuzev Amera i španjolaca (ali sa Gasolom i Kalderonom) teško da imaju neku veću konkurenciju...
Realno Turska je uzela na euforiju i mislim da se negdje drugo igralo da bi bila drugačija situacija....

Mislim da sutra u finalu neće biti neke veće neizvjesnosti.....
svaka cast turcima, a ovi super kosarkasi kao teodosic nek se srame svojih izjava.. kakve veze historija ima sa sportom..
a srbe ocito boli ta historija
Better Man

#277 Re: SP Turska 2010

Post by Better Man »

sofist wrote:
Better Man wrote:
caes wrote:ma gdje zasluzeno pobjedili, izjednacili su tek u posljednih pet minuta, da ne pricam o sudjenju i o udaranju po terenu, prava stoka, tacno se vidi od koga smo postali
Vidi, na isti nacin je Turska pobjedila Srbiju, kao sto je Srbija pobjedila Hrvatsku i Spaniju. kosem u zadnjoj sekundi. Gledajuci tako mogli bi i Hrvati i Spanjolci reci da je Srbija ne zasluzeno pobjedila njih, a nije tako.
Ovo tebe boli. :D Ali pocni da se navikavas, boljece jos dugo. :dance: :D
Nema me sta da boli! Navijao sam na prvenstvu za Spance. Ali hocu da kazem da Srbi moraju biti realni, jer ne moze kad ti dobijas kosem u zadnjoj sekundi biti sve u dure, kad izgubis na isti nacin koji si pobjedio prethodne protivnike onda ti sudije krive itd. Zasto niko ne kaze da je Srbija uz dosta srece dosla do polufinala, tj. da su prethodne dvije utakmice dobili na srecu ili bolje receno pocetnicke greske i Hrvatske i Spanije. Srbija je sama sebi kriva za poraz jer su prakticki poklonili posljednji kos Turskoj. Prognoza za finale je da ce Ameri laganini da dobiju mec, jer ipak su igracki jaci, mada se nikad ne zna.
felipe kajetano

#278 Re: SP Turska 2010

Post by felipe kajetano »

bingov buraz wrote: Evo upo igrac u bazen jadan nije znao izaci :mrgreen:

..kazem ja u 5 dkg :mrgreen:
10 zlatnih bambija za ulozeni trud :D , dokazo si, nema dalje :thumbup:
Chisum

#279 Re: SP Turska 2010

Post by Chisum »

smijesni_ste wrote:
Chisum wrote: Ajde ozalosceni... to vam barem nije strano.

Dobra tekma, napeta, zivcana, ali Bosa na kraju - u sridu.
Ajde ti.....da, Bosa...a i malo sudije na kraju...ako cemo realno...naglasavam realno...

p.s. nisam za Srbiju navijao
Ajde, ako nisi... onda te zalibo... mozes uzivati u finalu.
olijali_vuk

#280 Re: SP Turska 2010

Post by olijali_vuk »

Hıdo je Sandzo ız Tutına rodjen u Istanbulu a ı ovı drugı nısu puno razlıcıtı
sad je ludnıca u Sandzaku a ı u Isanbulu

pozdravljam sve ız Istanbula
Last edited by olijali_vuk on 11/09/2010 23:12, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#281 Re: SP Turska 2010

Post by kamen spoticanja »

felipe kajetano wrote:
bingov buraz wrote: Evo upo igrac u bazen jadan nije znao izaci :mrgreen:

..kazem ja u 5 dkg :mrgreen:
10 zlatnih bambija za ulozeni trud :D , dokazo si, nema dalje :thumbup:
kazem ti ja :) :dance:
pirmin

#282 Re: SP Turska 2010

Post by pirmin »

motachjointa wrote: mislim da i mi bosanci u ovoj pobjedi mozemo naci malu satisfakciju u ovom cjelokupnom nasem sivilu :-)
Kakvu crnu satisfakciju da nadjem u pobjedi bivsih haraclija i okupatora?

Za mene je ovo bila tekma u kojoj apsolutno nikog nisam simpatisao ali je opet bila uzivancija u napetoj utakmici.
Nuclear Winter

#283 Re: SP Turska 2010

Post by Nuclear Winter »

sofist wrote:Srbija duplo bolja od Turske ali da bi pobijedio i sudije moras biti bolji bar 200%. Na neutralnom terenu 20 razlike-opušteno. Skandalozno sudjenje. Srbija u bonusu vec nakon 2 minute i trece i cetvrte cetvrtine a Turci ubise ali u bonus udju minut do kraja cetvrtina, samaranje Teodosica od strane Onana u dva navrata i Gonluma jednom sudija ne sankcionise, zamjena šatro povrijednjenog Ašika na slobodnim bacanjima- šprdnja sa pravilima igre.
Svaka cast Dudi i momcima, sta god da urade sutra. Steta je samo sto nece igrati protiv Amera, da odmjere snage sa njima, to bi bilo pravo finale a ne ovo nategnuto. Ali igrace na OI u Londonu. :)
Kod braće srba uvijek selektivno "pamćenje",a ono finale protiv argentine i SKANDALOZNI pravoslavno-grčki brat u sudijskom dresu?? Jebiga to je "greškica",međutim kad srbi dobiju po labrnji,onda je to:skandal,belosvetska zavera...
Ovo vam je samo vraćanje za onu bruku protiv argentine i moram priznati baš mi je drago :D

Hajde brate smiri se,popij nešto za smirenje i udahni taj čisti zrak na kalovitim brdima
kamen spoticanja

#284 Re: SP Turska 2010

pirmin wrote:
motachjointa wrote: mislim da i mi bosanci u ovoj pobjedi mozemo naci malu satisfakciju u ovom cjelokupnom nasem sivilu :-)
Kakvu crnu satisfakciju da nadjem u pobjedi bivsih haraclija i okupatora?

Za mene je ovo bila tekma u kojoj apsolutno nikog nisam simpatisao ali je opet bila uzivancija u napetoj utakmici.
nije vala ni vlado majer nikog simpatisao :D on ko komentator imao je apsolutno nepristrasan pristup :-)
kamen spoticanja

#285 Re: SP Turska 2010

sofist

#286 Re: SP Turska 2010

Post by sofist »

Better Man wrote:
Nema me sta da boli! Navijao sam na prvenstvu za Spance. Ali hocu da kazem da Srbi moraju biti realni, jer ne moze kad ti dobijas kosem u zadnjoj sekundi biti sve u dure, kad izgubis na isti nacin koji si pobjedio prethodne protivnike onda ti sudije krive itd. Zasto niko ne kaze da je Srbija uz dosta srece dosla do polufinala, tj. da su prethodne dvije utakmice dobili na srecu ili bolje receno pocetnicke greske i Hrvatske i Spanije. Srbija je sama sebi kriva za poraz jer su prakticki poklonili posljednji kos Turskoj. Prognoza za finale je da ce Ameri laganini da dobiju mec, jer ipak su igracki jaci, mada se nikad ne zna.
Kakve bolan srece, ljudi su vicesampioni Evrope a sad igraju polufinale Svjetskog iako su najmladji. :-) O kakvoj sreci govoris? Osim toga sreca je sastavni dio sporta, treba je i zasluziti... Meni je drago da sudije nisu Srbiju pogurale ni u jednoj od tih utakmica. Nasuprot tome veceras su šiljili za Tursku malo je reći. Ali nema veze, domaćin mora u finale, sutra spektakl, puna dvorana, ludnica, euforija i naravno 20 razlike za Amere. :D Na bilo kojem prvenstvu koje ce se narednih godina odrzavati van Turske Turci nece doci ni do polufinala. Zivi bili pa vidjeli.
_tulumba_

#288 Re: SP Turska 2010

Post by _tulumba_ »

Ovo sto ste gledali veceras, ovo nije ovako, ceo svet zna da nije..Ovo je zabluda, Srbi su pobedeli opet..Kao i na Kosov polju.. :D

Neko je dobro objasnio za ovog malog Teodosica i kako ne bih navijao za Tursku. :thumbup: Meni je cudnije kad neko pita kako ces navijati za okupatora i haraclije? Pa logika, taj okupator ti je bar ostavio pravo na zivot(kakav takav), a ovaj "sused" da je mogao svima duse uzet, ( u bukvalnom smislu), uzeo bi. (ko ne zna historiju '90-'95, malo nek' izuci)
I druga stvar, mislim da se kod vecine koji su navijali veceras za Tursku, radi o tome da nisu navijali za Tursku radi Turske i aman zaman ljubavi prema Turskoj, nego navijalo se za protivnika Srbije.
U mom slucaju, da je bila reprezentacija Tanzanije ili Hondurasa, ja bih navijao za Honduras protiv Srbije.Tacka.

p.s. sad ce dezurni "humanisti" da pocno pricu o nacionalizmu :-) , al' hajd...neki se nikad nece probuditi iz zablude o okruzenju u kojem zive.

Inace, tekma za 10 i svaka cast i jednima i drugima.
:)
sofist

#289 Re: SP Turska 2010

Post by sofist »

Nuclear Winter wrote:
sofist wrote:Srbija duplo bolja od Turske ali da bi pobijedio i sudije moras biti bolji bar 200%. Na neutralnom terenu 20 razlike-opušteno. Skandalozno sudjenje. Srbija u bonusu vec nakon 2 minute i trece i cetvrte cetvrtine a Turci ubise ali u bonus udju minut do kraja cetvrtina, samaranje Teodosica od strane Onana u dva navrata i Gonluma jednom sudija ne sankcionise, zamjena šatro povrijednjenog Ašika na slobodnim bacanjima- šprdnja sa pravilima igre.
Svaka cast Dudi i momcima, sta god da urade sutra. Steta je samo sto nece igrati protiv Amera, da odmjere snage sa njima, to bi bilo pravo finale a ne ovo nategnuto. Ali igrace na OI u Londonu. :)
Kod braće srba uvijek selektivno "pamćenje",a ono finale protiv argentine i SKANDALOZNI pravoslavno-grčki brat u sudijskom dresu?? Jebiga to je "greškica",međutim kad srbi dobiju po labrnji,onda je to:skandal,belosvetska zavera...
Ovo vam je samo vraćanje za onu bruku protiv argentine i moram priznati baš mi je drago :D

Hajde brate smiri se,popij nešto za smirenje i udahni taj čisti zrak na kalovitim brdima
Ajde nek si se obradovao, bas mi je drago zbog tebe, s obzirom kako Srbija stoji u sportu nemas bas cesto priliku da budes srećan. :razz: :D
zeleni xy

#290 Re: SP Turska 2010

Post by zeleni xy »

Srbi bi htjeli sve tekme riješiti na sreću u zadnjim sekundama, pa bilo je dosta dva puta, a sad im sudije krive, neka se i sutra ljute pa da ostanu bez medalje.
Nuclear Winter

#291 Re: SP Turska 2010

Post by Nuclear Winter »

sofist wrote:
Better Man wrote:
Kakve bolan srece, ljudi su vicesampioni Evrope a sad igraju polufinale Svjetskog iako su najmladji. :-) O kakvoj sreci govoris? Osim toga sreca je sastavni dio sporta, treba je i zasluziti... Meni je drago da sudije nisu Srbiju pogurale ni u jednoj od tih utakmica. Nasuprot tome veceras su šiljili za Tursku malo je reći. Ali nema veze, domaćin mora u finale, sutra spektakl, puna dvorana, ludnica, euforija i naravno 20 razlike za Amere. :D Na bilo kojem prvenstvu koje ce se narednih godina odrzavati van Turske Turci nece doci ni do polufinala. Zivi bili pa vidjeli.
Mislim samo da podsjetim pripadnike nebeskog nepogrešivog naroda na ono finale prije koju godinu protiv argentine,sudija grk,pravoslavni-bratski narodi i tako to-malo je reći jel`tako kolega.Vi srbi memoriju selektivno koristite.Nego manje žuči,mog`o bi se i razboliti :D I topla preporuka:mojne tih proročanstava za idućih 10 godina,trebao bi znati da ste u tome NAJLOŠIJI na planeti,osim tarabića.
Bogami ja se radujem,i tugujem ali ja svoj klub i svoju reprezentaciju gledam UŽIVO,a ti preko ptpc u sred šume na kalovitim brdima :dance:
Better Man

#292 Re: SP Turska 2010

Post by Better Man »

sofist wrote:
Better Man wrote:
Znaci trojka u zadnjoj sekundi protiv Spanije je cisto umijece i nema ni trenutka srece. Isto i protiv Hrvatske, ni trenutka srece, vec samo cisto umijece. A nisi spomenuo da su vam i Hrvati i Spanjolci prakticki pocetnickim greskama poklonili pobjedu, kao sto ste i vi Turskoj.
Bodkin

#293 Re: SP Turska 2010

Post by Bodkin »

_tulumba_ wrote:Ovo sto ste gledali veceras, ovo nije ovako, ceo svet zna da nije..Ovo je zabluda, Srbi su pobedeli opet..Kao i na Kosov polju.. :D

Neko je dobro objasnio za ovog malog Teodosica i kako ne bih navijao za Tursku. :thumbup: Meni je cudnije kad neko pita kako ces navijati za okupatora i haraclije? Pa logika, taj okupator ti je bar ostavio pravo na zivot(kakav takav), a ovaj "sused" da je mogao svima duse uzet, ( u bukvalnom smislu), uzeo bi. (ko ne zna historiju '90-'95, malo nek' izuci)
I druga stvar, mislim da se kod vecine koji su navijali veceras za Tursku, radi o tome da nisu navijali za Tursku radi Turske i aman zaman ljubavi prema Turskoj, nego navijalo se za protivnika Srbije.
U mom slucaju, da je bila reprezentacija Tanzanije ili Hondurasa, ja bih navijao za Honduras protiv Srbije.Tacka.

p.s. sad ce dezurni "humanisti" da pocno pricu o nacionalizmu :-) , al' hajd...neki se nikad nece probuditi iz zablude o okruzenju u kojem zive.

Inace, tekma za 10 i svaka cast i jednima i drugima.
:)
iako je post 100% polikita postujem misljenje.to ne mijenja cinjenicu da je rbija bolja i od tanzanije i hondurasa a i od turske je bila bolja veceras ali ne moze se imati srece svaki put jebiga.turcima zelim svu srecu i znanje i da dobiju amere
sofist

#294 Re: SP Turska 2010

Post by sofist »

Better Man wrote:
Znaci trojka u zadnjoj sekundi protiv Spanije je cisto umijece i nema ni trenutka srece. Isto i protiv Hrvatske, ni trenutka srece, vec samo cisto umijece. A nisi spomenuo da su vam i Hrvati i Spanjolci prakticki pocetnickim greskama poklonili pobjedu, kao sto ste i vi Turskoj.[/quote]

Spanija je svjetski i evropski prvak. Treba uopste doci do toga da imas zadnji sut za pobjedu protiv njih, a Srbija je u toj utakmici konstantno vodila. Meni je drago sto sam vidio da je Srbija za klasu bolja od Turske i da su svi strani komentatori slozni u jednom a to je da je sudjenje bilo sramotno. Da ne pricam da bi me bilo stid da mi je igrac onakva pi.ka pa da ne smije bacanja da izvede :lol: :-) , to je gore nego cak i onakvo sudjenje. Dovidjenja i prijatno do slijedeceg prvenstva.
nacho_

#295 Re: SP Turska 2010

Post by nacho_ »

moze li neko postaviti snimak utakmice ili znate gdje se moze skinuti ili pogledati na netu? :) hvala :)
burek_in_space

#296 Re: SP Turska 2010

Post by burek_in_space »

Politichari, istorichari...imate podforume sa tim tematikama, pa na njima o tome, ovdje u obzir dolazi samo i jedino sport.

_22222_d, Sedrenik... po 14 dana.

felipe kajetano i Chisum, smirite strasti.
addem

#297 Re: SP Turska 2010

Post by addem »

Navijao sam svim srcem za Tursku, iskreno ocekivao sam puno laksu pobjedu al eto bolje ista nego nista. Srbija u svakom slucaju odlicna, odlican trener ali i ekipa, mnogo toga ce pokazati u buducnosti. Sutra opet navijam za Turke al mislim da imaju male sanse protiv amera. Pogotovo ako budu igrali kao veceras.
felipe kajetano

#298 Re: SP Turska 2010

Post by felipe kajetano »

ReaderDreams wrote:
felipe kajetano wrote:
nacho_ wrote:moze li neko postaviti snimak utakmice ili znate gdje se moze skinuti ili pogledati na netu? :) hvala :)
bolje pogledaj kečere, vjerodostojnije je :sad:
Mislim ..bilo proslo i od kukanja slaba fajda... :roll: ali onaj Asikov performans na kraju , sramota je za kosarku...Stvarno bruka...Samo je jos trebalo da utrce momci sa nosilima... :lol: :lol: :lol:
ma cirkus kolorado :-)

Meni je u ovoj prici Tanjevic bezveze ispao, ovakva pobjeda mu sigurno nije trebala, ipak je bio neko ime u kosarci :(
Comrad

#299 Re: SP Turska 2010

Post by Comrad »

Srbi su uspjesni u sportu, ali brate kad izgube uvijek im neko kriv.
Dajte ba, izgubili su zasluzeno i kraj price. Turci bili bolji, a gubitnicima je uvijek neko kriv.

Protiv amera nemaju šansi.

Dobra je bila tekma. :thumbup:
upaljac83

#300 Re: SP Turska 2010

Post by upaljac83 »

Comrad wrote:Srbi su uspjesni u sportu, ali brate kad izgube uvijek im neko kriv.
Dajte ba, izgubili su zasluzeno i kraj price. Turci bili bolji, a gubitnicima je uvijek neko kriv.

Protiv amera nemaju šansi.

Dobra je bila tekma. :thumbup:
Ako cemo realno, Turci nisu bili bolji, iako su na kraju pobjedili ;-)
Locked