SP Rukomet
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- shake69
#51 Re: SP Rukomet
Ne pratim puno rukomet, ali mi ovo pravilo smijesno da nakon primljenog gola trebas samo istrcati do centra i ako ti golman doda dobro loptu mozes iz prve pucati i odmah dati gol na nepostavljenu odbranu protivnika! Bas bezze. Evo Hrvati dobise gol a nisu se ni vratili na svoju polovicu nakon sto su zabili Spancima.
Je li ovo uvijek ovako bilo u rukometu, fakat ne znam?
- bingov buraz
#53 Re: SP Rukomet
Ako imas golmana to nije problemshake69 wrote:Ne pratim puno rukomet, ali mi ovo pravilo smijesno da nakon primljenog gola trebas samo istrcati do centra i ako ti golman doda dobro loptu mozes iz prve pucati i odmah dati gol na nepostavljenu odbranu protivnika! Bas bezze. Evo Hrvati dobise gol a nisu se ni vratili na svoju polovicu nakon sto su zabili Spancima.Je li ovo uvijek ovako bilo u rukometu, fakat ne znam?
- uglavnomja
#54 Re: SP Rukomet
znaci norveska hrvatska jedno polufinale
- Romanista 101%
#55 Re: SP Rukomet
dvije drzave bivse Yuge u polufinalu SP 
- uglavnomja
#57 Re: SP Rukomet
Romanista 101% wrote:dvije drzave bivse Yuge u polufinalu SP
odose na francuze
a francuzi se dobro napatili sa svedima
-
Fudo387
#58 Re: SP Rukomet
pa kako mi ne igramo ovo cudo, vazda smo bili bolji od slovenaca...
eno i nakav katar igra... wtf
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#59 Re: SP Rukomet
Boli drzavu qrac za rukomet, marke ne ulazu u ovaj sport a tu je i najveca prepreka, nas mentalitet prvi dio odigras odlicno drugi padnes qrcu za usiFudo387 wrote:pa kako mi ne igramo ovo cudo, vazda smo bili bolji od slovenaca...
- uglavnomja
#60 Re: SP Rukomet
Fudo387 wrote:pa kako mi ne igramo ovo cudo, vazda smo bili bolji od slovenaca...
ocito ne pratis
bivsa yu, francuzi, spanci ..
imas na prethodnoj stranici spisak
-
Fudo387
#61 Re: SP Rukomet
Ma ne pratim, nisam ni znao da se ovo igra, salto nase kanale i vidim tamo nekakav makedonski kanal sp u rukometu, kliknem da vidim i eto,uglavnomja wrote:Fudo387 wrote:pa kako mi ne igramo ovo cudo, vazda smo bili bolji od slovenaca...
ocito ne pratis![]()
bivsa yu, francuzi, spanci ..![]()
imas na prethodnoj stranici spisak
pogledam do kraja.
Pa mi smo vazda bili dobri u rukometu za te nekadasnje ex yu standarde, bio je i onaj pravo zajeban turnir u Doboju...
Nesta kontam, ne treba tu ni neka aman zaman lova za ovaj sport, dva gola, lopta i ljustri...
- dječak sa šibicama
#62 Re: SP Rukomet
Naravno da je bilo, to se zove brzi centar. Ako imas dovoljno brze igrace, trcis protivniku u ledja, nema se kad postaviti u odbranu, i ako se svi vrate. A posebno kad protivnik igra bez golmana, onda je gol prazan jer sad postoji novo pravilo da mozes uvesti sedmog igraca u napad umjesto golmana. Rizik ali mozda se isplati.shake69 wrote:Ne pratim puno rukomet, ali mi ovo pravilo smijesno da nakon primljenog gola trebas samo istrcati do centra i ako ti golman doda dobro loptu mozes iz prve pucati i odmah dati gol na nepostavljenu odbranu protivnika! Bas bezze. Evo Hrvati dobise gol a nisu se ni vratili na svoju polovicu nakon sto su zabili Spancima.Je li ovo uvijek ovako bilo u rukometu, fakat ne znam?
- SkyLimit
#63 Re: SP Rukomet
2004. godine Celje bilo klupski prvak Europe, to ti je dovoljno da znaš koliko smo bolji od Slovenaca u rukometu.Fudo387 wrote:pa kako mi ne igramo ovo cudo, vazda smo bili bolji od slovenaca...
- deer_hunter
#64 Re: SP Rukomet
Sve ti kaze ovo "vazda smo bili bolji od Slovenaca" koliko covjek zna o rukometu, mislima jos u JugoslavijiSkyLimit wrote:2004. godine Celje bilo klupski prvak Europe, to ti je dovoljno da znaš koliko smo bolji od Slovenaca u rukometu.Fudo387 wrote:pa kako mi ne igramo ovo cudo, vazda smo bili bolji od slovenaca...
-
Cupko_
#65 Re: SP Rukomet
Vidi se da ne pratisFudo387 wrote:1uglavnomja wrote:4 razlike za 'rvate
izgubice klosari.![]()
ja ovo ne pratim, al' cini mi se da je na terenu najmanje hrvata i spanaca...
- ultima_palabra
#66 Re: SP Rukomet
Brzi centar postoji nekih 15-ak godina, koliko se mogu sjetiti.dječak sa šibicama wrote:Naravno da je bilo, to se zove brzi centar. Ako imas dovoljno brze igrace, trcis protivniku u ledja, nema se kad postaviti u odbranu, i ako se svi vrate. A posebno kad protivnik igra bez golmana, onda je gol prazan jer sad postoji novo pravilo da mozes uvesti sedmog igraca u napad umjesto golmana. Rizik ali mozda se isplati.shake69 wrote:Ne pratim puno rukomet, ali mi ovo pravilo smijesno da nakon primljenog gola trebas samo istrcati do centra i ako ti golman doda dobro loptu mozes iz prve pucati i odmah dati gol na nepostavljenu odbranu protivnika! Bas bezze. Evo Hrvati dobise gol a nisu se ni vratili na svoju polovicu nakon sto su zabili Spancima.Je li ovo uvijek ovako bilo u rukometu, fakat ne znam?
- shake69
#67 Re: SP Rukomet
Nisam znao, ali mi i dalje pomalo blesavo pravilo da nije obavezno, kao u fudbalu, da dodas loptu saigracu na centru pa neka onda puca na gol. Donosi to dinamizam u igri, uzbudjenje vise za navijace, kontam to, ali mi nekako neposteno da protivnik i kada postigne gol, sekundice ne moze proslaviti taj trenutak jer mora trcati nazad postavljati odbranu da ne bi primio gol.ultima_palabra wrote:Brzi centar postoji nekih 15-ak godina, koliko se mogu sjetiti.dječak sa šibicama wrote:Naravno da je bilo, to se zove brzi centar. Ako imas dovoljno brze igrace, trcis protivniku u ledja, nema se kad postaviti u odbranu, i ako se svi vrate. A posebno kad protivnik igra bez golmana, onda je gol prazan jer sad postoji novo pravilo da mozes uvesti sedmog igraca u napad umjesto golmana. Rizik ali mozda se isplati.shake69 wrote:Ne pratim puno rukomet, ali mi ovo pravilo smijesno da nakon primljenog gola trebas samo istrcati do centra i ako ti golman doda dobro loptu mozes iz prve pucati i odmah dati gol na nepostavljenu odbranu protivnika! Bas bezze. Evo Hrvati dobise gol a nisu se ni vratili na svoju polovicu nakon sto su zabili Spancima.Je li ovo uvijek ovako bilo u rukometu, fakat ne znam?
- zg1911
#68 Re: SP Rukomet
Ma to je odlično. Rukomet je dosta napredovao tim pravilima. Još da je naći načina za ograničit utjecaj sudaca kroz procijene tipa kada dići ruku za neaktivan napad, kada je faul i koju sankciju povlači i to je to. Samo što nikad neće biti popularan kao npr košarka jer se ne može igrat vani zbog neminovno brojnih padova. Brijem da je u hr popularnija rukometna nego košarkaška repka, ali je košarka puno igranija, barem što se rekreacije tiče
- uglavnomja
#69 Re: SP Rukomet
zg1911 wrote:Ma to je odlično. Rukomet je dosta napredovao tim pravilima. Još da je naći načina za ograničit utjecaj sudaca kroz procijene tipa kada dići ruku za neaktivan napad, kada je faul i koju sankciju povlači i to je to. Samo što nikad neće biti popularan kao npr košarka jer se ne može igrat vani zbog neminovno brojnih padova. Brijem da je u hr popularnija rukometna nego košarkaška repka, ali je košarka puno igranija, barem što se rekreacije tiče
ja nekako imam dojam da je od svih sportova u ovom nekom procesu "moedernizacije" rukomet najintenzivnije dozvolio grubost, cistu silu, udarce, guranja, padove
oduvijek je bio kontakt sport, realno najgrublji od svih ovih normalnih
hebatga, nekad se i u kosarci svaki kontakt svirao kao faul, a sad
plesao se balet pod kosevima, igralo se za ljepotu, potez, za pamcenje ... a sad atomska energija raznosi sve zivo pred sobom
- uglavnomja
#70 Re: SP Rukomet
cestitike hrvatima, norvezanima i slovencima
ne znam za koga cu navijati cro-nor
ne znam za koga cu navijati cro-nor
- zg1911
#71 Re: SP Rukomet
Silu, kontakt, pa i grubost da, ali ne i prljavštinu. Meni se čini da je dobio puno na televizičnosti.uglavnomja wrote:zg1911 wrote:Ma to je odlično. Rukomet je dosta napredovao tim pravilima. Još da je naći načina za ograničit utjecaj sudaca kroz procijene tipa kada dići ruku za neaktivan napad, kada je faul i koju sankciju povlači i to je to. Samo što nikad neće biti popularan kao npr košarka jer se ne može igrat vani zbog neminovno brojnih padova. Brijem da je u hr popularnija rukometna nego košarkaška repka, ali je košarka puno igranija, barem što se rekreacije tiče
ja nekako imam dojam da je od svih sportova u ovom nekom procesu "moedernizacije" rukomet najintenzivnije dozvolio grubost, cistu silu, udarce, guranja, padove![]()
oduvijek je bio kontakt sport, realno najgrublji od svih ovih normalnihsportova, ali sve vise i vise postaje pola rukomet pola hrvanje+kickbox
hebatga, nekad se i u kosarci svaki kontakt svirao kao faul, a sad![]()
plesao se balet pod kosevima, igralo se za ljepotu, potez, za pamcenje ... a sad atomska energija raznosi sve zivo pred sobom
Košarka isto ali me izludi ne pridržavanje pravila o koracima u nba. Razumijem želju za ubrzavanje igre i težnju k atraktivnošću, ali prešetavanja od 10+ koraka mi nemaju smisla.
-
Mustang1
#72 Re: SP Rukomet
Bilo bi cool u finalu Slovenija-Hrvatska 
- uglavnomja
#73 Re: SP Rukomet
Mustang1 wrote:Bilo bi cool u finalu Slovenija-Hrvatska
-
ST11
#74 Re: SP Rukomet
Sin je igrao rukomet do njegove sedamnajste godine i mogu reci, da vec u nizim kategorijama ima dosta prljavih poteza, koje ne vide ni sudije (mada znaju za njih) a pogotovo ne TV kamera. Da samo vidite tjelo rukometasa nakon utakmice, sta im uradi stipanje koze i bockanje palcevima u bubrege u guzvi na sestmetarskoj liniji. Ali niko nikome ne ostaje duzan, tako da se zbog toga najcesce niko i ne zali.
- uglavnomja
#75 Re: SP Rukomet
ST11 wrote:Sin je igrao rukomet do njegove sedamnajste godine i mogu reci, da vec u nizim kategorijama ima dosta prljavih poteza, koje ne vide ni sudije (mada znaju za njih) a pogotovo ne TV kamera. Da samo vidite tjelo rukometasa nakon utakmice, sta im uradi stipanje koze i bockanje palcevima u bubrege u guzvi na sestmetarskoj liniji. Ali niko nikome ne ostaje duzan, tako da se zbog toga najcesce niko i ne zali.
a sta tek radi njezniji spol