SP Rukomet

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shake69

#51 Re: SP Rukomet

Post by shake69 »

Ne pratim puno rukomet, ali mi ovo pravilo smijesno da nakon primljenog gola trebas samo istrcati do centra i ako ti golman doda dobro loptu mozes iz prve pucati i odmah dati gol na nepostavljenu odbranu protivnika! Bas bezze. Evo Hrvati dobise gol a nisu se ni vratili na svoju polovicu nakon sto su zabili Spancima. :? Je li ovo uvijek ovako bilo u rukometu, fakat ne znam?
animals

#52 Re: SP Rukomet

Post by animals »

Nakon drame, Hrvatska prosla..
bingov buraz

#53 Re: SP Rukomet

Post by bingov buraz »

shake69 wrote:Ne pratim puno rukomet, ali mi ovo pravilo smijesno da nakon primljenog gola trebas samo istrcati do centra i ako ti golman doda dobro loptu mozes iz prve pucati i odmah dati gol na nepostavljenu odbranu protivnika! Bas bezze. Evo Hrvati dobise gol a nisu se ni vratili na svoju polovicu nakon sto su zabili Spancima. :? Je li ovo uvijek ovako bilo u rukometu, fakat ne znam?
Ako imas golmana to nije problem :mrgreen:
uglavnomja

#54 Re: SP Rukomet

Post by uglavnomja »

znaci norveska hrvatska jedno polufinale
Romanista 101%

#55 Re: SP Rukomet

Post by Romanista 101% »

dvije drzave bivse Yuge u polufinalu SP :-)
uglavnomja

#56 Re: SP Rukomet

Post by uglavnomja »

kako je zavrsilo slo qat?
uglavnomja

#57 Re: SP Rukomet

Post by uglavnomja »

Romanista 101% wrote:dvije drzave bivse Yuge u polufinalu SP :-)
:thumbup:

:-D

odose na francuze

a francuzi se dobro napatili sa svedima
Fudo387

#58 Re: SP Rukomet

Post by Fudo387 »

pa kako mi ne igramo ovo cudo, vazda smo bili bolji od slovenaca...
eno i nakav katar igra... wtf :cry:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#59 Re: SP Rukomet

Post by bordo gandalf »

Fudo387 wrote:pa kako mi ne igramo ovo cudo, vazda smo bili bolji od slovenaca...
Boli drzavu qrac za rukomet, marke ne ulazu u ovaj sport a tu je i najveca prepreka, nas mentalitet prvi dio odigras odlicno drugi padnes qrcu za usi
uglavnomja

#60 Re: SP Rukomet

Post by uglavnomja »

Fudo387 wrote:pa kako mi ne igramo ovo cudo, vazda smo bili bolji od slovenaca...

ocito ne pratis :D

bivsa yu, francuzi, spanci .. :D
imas na prethodnoj stranici spisak
Fudo387

#61 Re: SP Rukomet

Post by Fudo387 »

uglavnomja wrote:

ocito ne pratis :D

bivsa yu, francuzi, spanci .. :D
imas na prethodnoj stranici spisak
Ma ne pratim, nisam ni znao da se ovo igra, salto nase kanale i vidim tamo nekakav makedonski kanal sp u rukometu, kliknem da vidim i eto,
pogledam do kraja.

Pa mi smo vazda bili dobri u rukometu za te nekadasnje ex yu standarde, bio je i onaj pravo zajeban turnir u Doboju...
Nesta kontam, ne treba tu ni neka aman zaman lova za ovaj sport, dva gola, lopta i ljustri... :D
dječak sa šibicama

#62 Re: SP Rukomet

Post by dječak sa šibicama »

shake69 wrote:Ne pratim puno rukomet, ali mi ovo pravilo smijesno da nakon primljenog gola trebas samo istrcati do centra i ako ti golman doda dobro loptu mozes iz prve pucati i odmah dati gol na nepostavljenu odbranu protivnika! Bas bezze. Evo Hrvati dobise gol a nisu se ni vratili na svoju polovicu nakon sto su zabili Spancima. :? Je li ovo uvijek ovako bilo u rukometu, fakat ne znam?
Naravno da je bilo, to se zove brzi centar. Ako imas dovoljno brze igrace, trcis protivniku u ledja, nema se kad postaviti u odbranu, i ako se svi vrate. A posebno kad protivnik igra bez golmana, onda je gol prazan jer sad postoji novo pravilo da mozes uvesti sedmog igraca u napad umjesto golmana. Rizik ali mozda se isplati.
SkyLimit

#63 Re: SP Rukomet

Post by SkyLimit »

2004. godine Celje bilo klupski prvak Europe, to ti je dovoljno da znaš koliko smo bolji od Slovenaca u rukometu.
deer_hunter

#64 Re: SP Rukomet

Post by deer_hunter »

SkyLimit wrote:
2004. godine Celje bilo klupski prvak Europe, to ti je dovoljno da znaš koliko smo bolji od Slovenaca u rukometu.
Sve ti kaze ovo "vazda smo bili bolji od Slovenaca" koliko covjek zna o rukometu, mislima jos u Jugoslaviji :D
Cupko_

#65 Re: SP Rukomet

Post by Cupko_ »

Fudo387 wrote:
uglavnomja wrote:4 razlike za 'rvate :)
1
izgubice klosari. :lol:

ja ovo ne pratim, al' cini mi se da je na terenu najmanje hrvata i spanaca...
Vidi se da ne pratis :)
ultima_palabra

#66 Re: SP Rukomet

Post by ultima_palabra »

dječak sa šibicama wrote:
Naravno da je bilo, to se zove brzi centar. Ako imas dovoljno brze igrace, trcis protivniku u ledja, nema se kad postaviti u odbranu, i ako se svi vrate. A posebno kad protivnik igra bez golmana, onda je gol prazan jer sad postoji novo pravilo da mozes uvesti sedmog igraca u napad umjesto golmana. Rizik ali mozda se isplati.
Brzi centar postoji nekih 15-ak godina, koliko se mogu sjetiti.
shake69

#67 Re: SP Rukomet

Post by shake69 »

ultima_palabra wrote:
dječak sa šibicama wrote:
Brzi centar postoji nekih 15-ak godina, koliko se mogu sjetiti.
Nisam znao, ali mi i dalje pomalo blesavo pravilo da nije obavezno, kao u fudbalu, da dodas loptu saigracu na centru pa neka onda puca na gol. Donosi to dinamizam u igri, uzbudjenje vise za navijace, kontam to, ali mi nekako neposteno da protivnik i kada postigne gol, sekundice ne moze proslaviti taj trenutak jer mora trcati nazad postavljati odbranu da ne bi primio gol. :-?
zg1911

#68 Re: SP Rukomet

Post by zg1911 »

Ma to je odlično. Rukomet je dosta napredovao tim pravilima. Još da je naći načina za ograničit utjecaj sudaca kroz procijene tipa kada dići ruku za neaktivan napad, kada je faul i koju sankciju povlači i to je to. Samo što nikad neće biti popularan kao npr košarka jer se ne može igrat vani zbog neminovno brojnih padova. Brijem da je u hr popularnija rukometna nego košarkaška repka, ali je košarka puno igranija, barem što se rekreacije tiče
uglavnomja

#69 Re: SP Rukomet

Post by uglavnomja »

zg1911 wrote:Ma to je odlično. Rukomet je dosta napredovao tim pravilima. Još da je naći načina za ograničit utjecaj sudaca kroz procijene tipa kada dići ruku za neaktivan napad, kada je faul i koju sankciju povlači i to je to. Samo što nikad neće biti popularan kao npr košarka jer se ne može igrat vani zbog neminovno brojnih padova. Brijem da je u hr popularnija rukometna nego košarkaška repka, ali je košarka puno igranija, barem što se rekreacije tiče

ja nekako imam dojam da je od svih sportova u ovom nekom procesu "moedernizacije" rukomet najintenzivnije dozvolio grubost, cistu silu, udarce, guranja, padove :roll:
oduvijek je bio kontakt sport, realno najgrublji od svih ovih normalnih :D sportova, ali sve vise i vise postaje pola rukomet pola hrvanje+kickbox

hebatga, nekad se i u kosarci svaki kontakt svirao kao faul, a sad :run:
plesao se balet pod kosevima, igralo se za ljepotu, potez, za pamcenje ... a sad atomska energija raznosi sve zivo pred sobom :|
uglavnomja

#70 Re: SP Rukomet

Post by uglavnomja »

cestitike hrvatima, norvezanima i slovencima :-D

ne znam za koga cu navijati cro-nor :-?
zg1911

#71 Re: SP Rukomet

Post by zg1911 »

uglavnomja wrote:
zg1911 wrote:Ma to je odlično. Rukomet je dosta napredovao tim pravilima. Još da je naći načina za ograničit utjecaj sudaca kroz procijene tipa kada dići ruku za neaktivan napad, kada je faul i koju sankciju povlači i to je to. Samo što nikad neće biti popularan kao npr košarka jer se ne može igrat vani zbog neminovno brojnih padova. Brijem da je u hr popularnija rukometna nego košarkaška repka, ali je košarka puno igranija, barem što se rekreacije tiče

ja nekako imam dojam da je od svih sportova u ovom nekom procesu "moedernizacije" rukomet najintenzivnije dozvolio grubost, cistu silu, udarce, guranja, padove :roll:
oduvijek je bio kontakt sport, realno najgrublji od svih ovih normalnih :D sportova, ali sve vise i vise postaje pola rukomet pola hrvanje+kickbox

hebatga, nekad se i u kosarci svaki kontakt svirao kao faul, a sad :run:
plesao se balet pod kosevima, igralo se za ljepotu, potez, za pamcenje ... a sad atomska energija raznosi sve zivo pred sobom :|
Silu, kontakt, pa i grubost da, ali ne i prljavštinu. Meni se čini da je dobio puno na televizičnosti.

Košarka isto ali me izludi ne pridržavanje pravila o koracima u nba. Razumijem želju za ubrzavanje igre i težnju k atraktivnošću, ali prešetavanja od 10+ koraka mi nemaju smisla.
Mustang1

#72 Re: SP Rukomet

Post by Mustang1 »

Bilo bi cool u finalu Slovenija-Hrvatska :D
uglavnomja

#73 Re: SP Rukomet

Post by uglavnomja »

Mustang1 wrote:Bilo bi cool u finalu Slovenija-Hrvatska :D

:thumbup:
ST11

#74 Re: SP Rukomet

Post by ST11 »

Sin je igrao rukomet do njegove sedamnajste godine i mogu reci, da vec u nizim kategorijama ima dosta prljavih poteza, koje ne vide ni sudije (mada znaju za njih) a pogotovo ne TV kamera. Da samo vidite tjelo rukometasa nakon utakmice, sta im uradi stipanje koze i bockanje palcevima u bubrege u guzvi na sestmetarskoj liniji. Ali niko nikome ne ostaje duzan, tako da se zbog toga najcesce niko i ne zali.
uglavnomja

#75 Re: SP Rukomet

Post by uglavnomja »

ST11 wrote:Sin je igrao rukomet do njegove sedamnajste godine i mogu reci, da vec u nizim kategorijama ima dosta prljavih poteza, koje ne vide ni sudije (mada znaju za njih) a pogotovo ne TV kamera. Da samo vidite tjelo rukometasa nakon utakmice, sta im uradi stipanje koze i bockanje palcevima u bubrege u guzvi na sestmetarskoj liniji. Ali niko nikome ne ostaje duzan, tako da se zbog toga najcesce niko i ne zali.

a sta tek radi njezniji spol :-)
Post Reply