sp na kablovskoj

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Sodomo, oboruzajmo se rakijom i tekmeeee :lol: :lol: :lol:
Stitch__

Post by Stitch__ »

ko je spomenuo velida spahu :D bljuv :D i ahmetovic "ohohohoho" kemal, bljuv :D

sa ovih prostora samo bahu mogu slusat bez nerviranja. to je moje misljenje jebiga :)
horns&drums

Post by horns&drums »

Nemas ti misljenje, tvoje misljenje je kao u 12-godisnjaka :D:D

Ah da,

Bismillah :D
Liska

Post by Liska »

Ama koja je to logika? Cesto sam u Austriji i pratio sam neke utakmice na ORF i ista ide na ZDF. Obje su u ponudi kablovskih operatora u Becu. I nitko se ne buni. Znalo se desiti da Kralj prstenova ide u istom terminu na dvije televizije. Ili sam gledao Hayat u Srbiji i nitko ne zacrni prenos Formule iako u isto vrijeme ide na nacionalnoj televiziji u Srbiji. Onda nam ne treba kablovska televizija uopce i treba zabraniti sve sem BHT i FTV. I sprijeciti prelaz bilo kakvih radio i tv valova preko bh granica. Zatvorimo se totalno!
dexcox

Post by dexcox »

horns&drums wrote:Sodomice imam prijedlog :D

Ajmo pratiti tekme iz kafana :D
idemo fakat , trazimo kafanu sa satelitskom.... sta treba da mi baho hrace preko teelvizora... ili onaj velid spaho da mi kmeci... bljuv x ∞
goshpar

Post by goshpar »

vecina nasih komentatora jos ne zna da se ne kaze oPsajd, a onda i da ne govorimo o tome da ne znaju sta ta rijec podrazumijeva...

najsmijesnije je kad sudija donese neku odluku, a nasi poznavaoci kazu kako im nije jasno sta je to sudija dosudio i onda se cude po 10 minuta poslije sta je to bilo...

i milion drugih provala, i ne samo provala, nego klasicnog nepoznavanja pravila igre.

za desetak godina koliko rade taj posao mogli su se makar malo potruditi...

P.S.
baho jucer na nekoj emisiji bht-a:
"postovani gledaoci, vjerujte mi, jedva cekam da odem u njemacku..."
horns&drums

Post by horns&drums »

ma ja bolan, rakija i nogomet su vazda isli skupa :D

Bice u Akcesu veliko platno, piva 2 marke 0,5-milina :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

Bismillah! :D

moj horni, apstrakcija filmskog izraza kao jezika specifikuma i apstrakcija umjetnickog akta uopce de jure predstavlja jednu vrstu sakralne ratifikacije vlastiteinferiornosti i vlastitog infalcizma bez obzira o kojoj se vrsti supremacija na tom istom jeziku kao specifikumu radi i bez obzira na kojem nivou aspiracija mi o njemu govorili :D :D :lol:
horns&drums

Post by horns&drums »

Uplatio sam ti kod 7 brace :D
dexcox

Post by dexcox »

Liska wrote:Ama koja je to logika? Cesto sam u Austriji i pratio sam neke utakmice na ORF i ista ide na ZDF. Obje su u ponudi kablovskih operatora u Becu. I nitko se ne buni. Znalo se desiti da Kralj prstenova ide u istom terminu na dvije televizije. Ili sam gledao Hayat u Srbiji i nitko ne zacrni prenos Formule iako u isto vrijeme ide na nacionalnoj televiziji u Srbiji. Onda nam ne treba kablovska televizija uopce i treba zabraniti sve sem BHT i FTV. I sprijeciti prelaz bilo kakvih radio i tv valova preko bh granica. Zatvorimo se totalno!
ma moze sve kod nas glupana proc.....
Mahalac

Post by Mahalac »

Informacija iz Eloba, sad mi stvarni nista nije jasno :-)

SP samo na BHtv a HRT2 se gasi skroz na skroz, nece ga biti vise nikako!
dexcox

Post by dexcox »

Mahalac wrote:Informacija iz Eloba, sad mi stvarni nista nije jasno :-)

SP samo na BHtv a HRT2 se gasi skroz na skroz, nece ga biti vise nikako!
ja sam i uveo tu kablovsku zbog hrtova.... izgleda da cu morati ponovo kupovati digitalca...
Stitch__

Post by Stitch__ »

ja imam elobovog digitalca....jebat cu im mater ago ugase hrt2 :x
Mahalac

Post by Mahalac »

Nakon duzeg pozivanja to mi priopci covjek iz njihove tehnicke sluzbe a sad ako on laze?

(nije mi zvucao neozbiljno)...ne mislim da im se pise dobro ako :?
bleka

Post by bleka »

Najbolje ispred skupstine DOSTA :-)
vaginalna_manipulacija

Post by vaginalna_manipulacija »

ljudi, pa ovo je katastrofa! ne mogu da vjerujem! ovo što se kod nas dešava nema nigdje!

što onda ne ukinu hrt kad je liga šampiona, forumula 1???????? što ne ukinu milijunaša, najslabiju kariku, genijalce, itd.???????

IDIOTI!
horns&drums

Post by horns&drums »

Ukinuce, polako :D
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

Pa zar mi koji imamo kablovsku necemo moci pratiti preko BHT-a?
Nek mi neko objasni?
boogy

Post by boogy »

Evo svježih vijesti!

9.6.2006. 12:45
BH: Bosna i Hercegovina

KABEL OPERATERI OBAVEZNI PRUŽITI USLUGU DISTRIBUCIJE PROGRAMA JAVNIH RTV SERVISA U BiH

SARAJEVO, 9. juna (FENA) - Tragom objavljenih netačnih i nepotpunih informacija u javnosti o pravima emitiranja BHT1 programa Svjetskog prvenstva u nogometu, a putem kabel operatera, Javni radio-televizijski servis BiH saopćio je danas kako su kabel operateri obavezni, na osnovu dozvole RAK-a, pružiti uslugu kablovske distribucije programa javnih RTV servisa u BiH.

Potpisanim ugovorom s "Infront" Sports media Javni radio-televizijski servis BiH stekao je isključiva, ekskluzivna prava da emituje program Svjetskog nogometnog prvenstva na zemaljskoj mreži i satelitu te u kablovskim sistemima, a čemu su kabel operateri blagovremeno obaviješteni.

Kabel operateri su informirani i o obavezi da na teritoriji BiH onemoguće prijenos programa SP-a u nogometu na bilo kojoj drugoj mreži, izuzev BHT1 i BH radija1. Dostavljena im je i precizna programska shema BHT1 s tačnim satnicama održavanja i emitiranja utakmica Svjetskog prvenstva u nogometu.

Istovremeno, JRTSBiH (Sektor za prijenos i emitiranje programa/PEP) u saradnji s entitetskim javnim emiterima, uspješno privodi kraju projekt postavljanja i aktiviranja novog 21 predajnika. Uz podršku Evropske komisije u BiH, na ovaj način, maksimalno je osnažena emisiona mreža Javnog radio-televizijskog servisa BiH.

U cilju pružanja što kvalitetnije usluge prema pretplatnicima javnih emitera u BiH, u rekordnom roku i vanrednim zalaganjem, osigurano je da se ekskluzivni program posvećen SP-u u nogometu prati na BHT1 i BH radiju1, saopćeno je iz JRTSBiH.

9.6.2006. 13:04
BH: Bosna i Hercegovina

MILAN TRIVIĆ: KABEL OPERATERI DUŽNI PRENOSITI PROGRAM TRI EMITERA JRTS BiH

SARAJEVO, 9. juna (FENA) - Direktor BHT1 Milan Trivić uputio je danas zahtjev Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH (RAK) da najoštrije upozori kabl operatere na njihovu zakonsku obavezu poštivanja interesa televizijskih gledalaca u BiH.

Kabl operateri moraju prenositi program sva tri emitera Javnog radiotelevizijskog servisa BiH, uključujući i direktne prenose BHT1 sa Mundijala 2006.

"Izjave da se program BHT1 ne može prenositi na kablovskoj televiziji su netačne. Ukoliko kabl operateri uskrate gledaocima najmanje 130 sati prenosa iz Njemačke, BHT1 će od RAK-a tražiti da im oduzme dozvolu za rad", navodi Trivić u zahtjevu RAK-u.

On još jednom naglašava kako je Televizija BiH od novca televizijskih pretplatnika kupila ekskluzivna prava sa Svjetskog nogometnog prvenstva Njemačka 2006. i nema nikakvih prepreka da se taj signal prenosi i putem kablovske televizije.
Qler

Post by Qler »

the_stick

Post by the_stick »

sve cestitke RAK-u! hvala na zastiti domace televizije... nisam se nadao da ce na kraju smoci snage... jos jednom, svaka cast!
Edin H.

Post by Edin H. »

Pokrecem inicijativu za pokretanje akcije

"Imas satelitsku antenu - ceka te robija"

Cilj ove akcije je preventivan, naime ne dozvoliti pojedincima da izigraju ovu pravednu zabranu koristenjem satelitskih prijemnika.

PS: Imam osjecaj da ce mi Milan ponuditi posao na Televiziji
koma

Post by koma »

the_stick wrote:sve cestitke RAK-u! hvala na zastiti domace televizije... nisam se nadao da ce na kraju smoci snage... jos jednom, svaka cast!
stick..cini se da znas legislativu, pa mi molim te objasni..kako HRT ima pravo da emituje SP na satelitskoj tv, koja moze da se gleda sirom evrope i sire?! Kako mi ne upadamo u tu kategoriju koja moze da bez problema da prati i te programe?
PS ja ne mislim da je ovo nacin da se izbori za gledanost..samo stvara revolt!
horoz

Post by horoz »

mostar i banja luka ce ipak pratiti HRT2 i preko kabla... :x

toliko o tv pravima...

meni se prvenstvo ne gleda na BHT1, prisiljavam se al' ne ide
pudlica

Post by pudlica »

ovo ciganluk cisti pada im gledanost pa se bune cigani i to pravi :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
Post Reply