Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nece moci, jer FTV ima prava za prikazivanje za BIH a oni prikazuju samo od cetvrtfinala, ako sam dobro raumjela.. (to je onaj dio iz sinocnjeg dnevnika kad je Baho rekao da oni odu u DE, nisam cula jel od osmine ili cetvrtine finala)
navodno FTV trazi da se za vrijeme SP ukine HRT sa kablovske jer oni prikazuju citav SP.. ma nidje veze... ljudi platili za prava prikazivanja, mi placamo kablovsku.. koji klinac ima FTV da trazi ukidanje ako cifuti nisu htjeli da plate citavu licencu...
Pearl wrote:nece moci, jer FTV ima prava za prikazivanje za BIH a oni prikazuju samo od cetvrtfinala, ako sam dobro raumjela.. (to je onaj dio iz sinocnjeg dnevnika kad je Baho rekao da oni odu u DE, nisam cula jel od osmine ili cetvrtine finala)
navodno FTV trazi da se za vrijeme SP ukine HRT sa kablovske jer oni prikazuju citav SP.. ma nidje veze... ljudi platili za prava prikazivanja, mi placamo kablovsku.. koji klinac ima FTV da trazi ukidanje ako cifuti nisu htjeli da plate citavu licencu...
Ma ocigledno nisu jos skontali zakone slobodne trgovine
Iskreno, zalosno je da FTV nema dovoljno novca da plati kompletan prenos (ako ga zaista nema) ali nema pravo da uskracuje pravo gledanja istog ukoliko gledao ci placaju kablovsku regularno
tako sam ja cula.. vidjet cemo da li ce tako stvarno i biti..
zacrnit ce hrt jer onda ne moramo da cekamo cetvrtfinale na FTV ko ozeblo sunce nego mozemo gledati na HRT-u.. ljubomora...
isto kao sto je Hayat trazio da se ukinu kucanice sa Nove, jer boze moj, HAYAT prikazuje kucanice.. kakve to veze ima... s tim sto Nova nije imala licencu za tu seriju a za SP ima...
the_stick wrote:dajte ljudi uozbiljite se... BHT prenosi sve utakmice svjetskog
mene je sama prica koja se pocela siriti iznervirala... ko je FTV ili BHT da traze da se neciji prenos za koji mi placamo ukine jer oni ne mogu da otkupe sve...
prikazivat ce BHT ili FTV ali ne na kablovskoj.. tako da smo mi koji imamo kablovsku zajebani do pm jer ne mozemo gledati... znaci, moras kupiti jos jedan tv, postaviti ga na obicnu antenu i gledati SP... koji klinac placam kablovskoj onda...
zato i jeste citava frka... svi ce ici u kafane, oni ionako nemaju kablovske pa ce moci prikazivati...
Pearl wrote:tako sam ja cula.. vidjet cemo da li ce tako stvarno i biti..
zacrnit ce hrt jer onda ne moramo da cekamo cetvrtfinale na FTV ko ozeblo sunce nego mozemo gledati na HRT-u.. ljubomora...
isto kao sto je Hayat trazio da se ukinu kucanice sa Nove, jer boze moj, HAYAT prikazuje kucanice.. kakve to veze ima... s tim sto Nova nije imala licencu za tu seriju a za SP ima...
ma nasa posla... nista me ne bi iznenadilo..
Ni jedna TV nema legitimno pravo zahtijevati ukidanje emitovanja bilo koje druge TV kuce... Jedino sto moze jeste da (iz protesta) obustavi svoje emitovanje (steta velika)
fakat lupate ko maksim po divizij! a ne znate ni sta pricate... Hayat je otkupio licencu za prikazivanje kucanica na prostoru BiH... NOVA mozda ima tu istu licencu ali za prostor Hrvatske... ali kad se ta ista serija sa NOVE moze gledati i na podruciju BiH, onda je te upadanje u Hayatov prostor i time se ugrozava Hayatova marketinska pozicija... jasno ko dan....
ista situacija je i za SP.. BHT ima licencu da ga prenosi na ovim prostorima, a HRT nema... a ta prica 'od cetvrtine finala' je cista glupost... ali kako stvari stoje, HRT ipak nece biti zacrnjen (iako ima svaki razlog da bude)... e to su nasa posla.... kad regulatorna agencija ne moze da zabrani ono sto treba da zabrani... ne moze drzavnu televiziju da zastiti
the_stick wrote:fakat lupate ko maksim po divizij! a ne znate ni sta pricate... Hayat je otkupio licencu za prikazivanje kucanica na prostoru BiH... NOVA mozda ima tu istu licencu ali za prostor Hrvatske... ali kad se ta ista serija sa NOVE moze gledati i na podruciju BiH, onda je te upadanje u Hayatov prostor i time se ugrozava Hayatova marketinska pozicija... jasno ko dan....
ista situacija je i za SP.. BHT ima licencu da ga prenosi na ovim prostorima, a HRT nema... a ta prica 'od cetvrtine finala' je cista glupost... ali kako stvari stoje, HRT ipak nece biti zacrnjen (iako ima svaki razlog da bude)... e to su nasa posla.... kad regulatorna agencija ne moze da zabrani ono sto treba da zabrani... ne moze drzavnu televiziju da zastiti
the_stick wrote:fakat lupate ko maksim po divizij! a ne znate ni sta pricate... Hayat je otkupio licencu za prikazivanje kucanica na prostoru BiH... NOVA mozda ima tu istu licencu ali za prostor Hrvatske... ali kad se ta ista serija sa NOVE moze gledati i na podruciju BiH, onda je te upadanje u Hayatov prostor i time se ugrozava Hayatova marketinska pozicija... jasno ko dan....
Ali onda treba udariti po RAK-u koji zabranjuje skakljive emisije po studentskim radiostanicama npr, a izgleda ima nekog interesa pa hrvatskim postajama dopusta da rade sta hoce.
Ne kontam... Nisam toliko kompetentan
Ako je vec u pitanju neki princip, zasto samo zacrniti HRT? Zasto isto ne uraditi sa Eurosportom ili DSF-om. I oni ce prenositi utakmice sa Svjetskog prvenstva?!
Mislim da kablovski operateri treba da budu svjesni da ce ostati bez mojih a siguran sam i bez mnogo drugih 11KM ako ZACRNE HRT-ove,
a ove FETVE - BEHTVE nek im matere gledaju.
Liska wrote:Ako je vec u pitanju neki princip, zasto samo zacrniti HRT? Zasto isto ne uraditi sa Eurosportom ili DSF-om. I oni ce prenositi utakmice sa Svjetskog prvenstva?!
nece oni prenositi, prenosit ce zdf i ard, njemacke javne televizije... i bolje je i njih gledati nego bht, jer meni nasi komentatori bas zgade svaku tekmu svojim neznanjem
pa zato i placas kablovsku, da oni otkupe program stranih televizija za prostor BIH.. to sto oni nisu otkupili kako treba je vec druga stvar... nisi mi jasan stvano.. pa nismo svi mazohisti da placamo 11Km za neke programe... eto ti CSI npr, prikazuju ga i hrt i rtrs i obn... pa sto se tu ne krve ako kablovska nema nikakvih prava za prikazivanje na prostoru BIH
zasto bih ja molim te placala kablovsku ako ne mogu da gledam nista sto se ispostavi da nije otkupljeno za prikazivanje na BIH prostorima i sto neka televizija u nekom trenutku otkupi... onda po teb, svi svjesno svaki dan krsimo zakon..
to je vec stvar djelovanja tj ne djelovanja CRA...
fu...in ass....es i ftv i bhtv i kablovska. sta treba da gledam losu sliku i jos losiji prenos nasih priucenih komentatora. prestacu placati pretplatu televiziji. onih 6 km bas me naljutise.
imam hs koji ima zdf i eurosport. a mozda bude na srpskoj televizij iako i njihovi komentatori su u rangu sa nasim. zasto ne zacrne samo reklame. toliko mogu da urade. ucinicu sve da im prestanem placati pretplatu zbog ovoga. mi da njima placamo, a oni da nemaju nikakve odgovornosti ni za program, ni za kvalitet slike, a ni za nenamjensko trosenje para.... ljut sam ko ris
Prikljucak i redovnu predplatu na kablovsku sam platio jer zelim da imam mogucnost izbora i da bar ono malo vremena provedenog ispred tv-a bude kvalitetno stoga ... kabl.operateri ne ukidajte HRT-ove jer ce te osati bez predplate. Na elobu se niko ne javlja vec satima
ne razumijem se stvarno toliko, bilo bo dobro da nam se neki pravnik javi, ali logicki razmisljajuci meni sve to malo smrdi...
koliko ja znam, zdf i ard svakako nema na kablovskoj (bar kod mene nema), oni postoje na satelitskoj, koju svakako ne placas, pa taj potez zacrnjivanja u tom slucaju, naravno, ima logike;););) moras NEKOME platiti za gledanje.. ili svom operateru ili kablovskoj...
pa zato i placas kablovsku, da oni otkupe program stranih televizija za prostor BIH.. to sto oni nisu otkupili kako treba je vec druga stvar... nisi mi jasan stvano.. pa nismo svi mazohisti da placamo 11Km za neke programe... eto ti CSI npr, prikazuju ga i hrt i rtrs i obn... pa sto se tu ne krve ako kablovska nema nikakvih prava za prikazivanje na prostoru BIH
zasto bih ja molim te placala kablovsku ako ne mogu da gledam nista sto se ispostavi da nije otkupljeno za prikazivanje na BIH prostorima i sto neka televizija u nekom trenutku otkupi... onda po teb, svi svjesno svaki dan krsimo zakon..
to je vec stvar djelovanja tj ne djelovanja CRA...
joj.. ne mozes porediti CSI koji je snimljen prije 7-8 godina, i koji vise nema nikakvu marketinsku vrijednost, sa kucanicama koje su trenutno veliki hit i prenosi se najnovija sezona....
imaju emisije koje su skupe i aktuelne i za njih se placaju te neke licence... ne placa se licenca za svaku stvar... ne moze se dozvoliti da BHT (ili bilo koja domaca kuca) plati grdne pare za te emisije, da bi se onda pojavila neka TV nova i te iste emisije prikazivala besplatno... nema kablovska televizija nista sa tim... HRT nije platio licencu da prenosi utakmice na prostoru BiH... znaci kad se utakmica prenosi na njihovom programu na prostoru BiH, oni besplatno prenose ono sto je BHT platila...