kako rekoh, ne razumijem se toliko, ali mi ne ide u glavu zasto ja onda kablovskoj placam 11KM.. neko MORA imati prava prikazivanja.. jer ja onda mogu kupiti satelitsku antenu i sve te programe gledati besplatno... i ko ce mi onda sta ukidati..
sp na kablovskoj
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Pearl
rtrs i hrt trenutno prenose nove epizode... obn jedini prikazuje sve od pocetka...
kako rekoh, ne razumijem se toliko, ali mi ne ide u glavu zasto ja onda kablovskoj placam 11KM.. neko MORA imati prava prikazivanja.. jer ja onda mogu kupiti satelitsku antenu i sve te programe gledati besplatno... i ko ce mi onda sta ukidati..
-
edu
ekskluzivna prava prenosa utakmica mundijala za prostor bosne i hercegovine je kupila bht..i to znaci da niko drugi osim te televizije ne moze prenositi utakmice mundijala..i tu se sva prica zavrsava..sad sto nije ovo a jeste ono je prica u prazno..tako je - kako je..a upravo ovako i treba biti!
-
Pearl
debela wrote:pa dobro ima li iko provjerenu informaciju sta cemo gledati i na kojim kanalima?
mislis da bi mi ovdje ovoliko pricali da znamo..
sve je jos na rekla-kazala, sigurno cermo znati tek veceras:)
-
goshpar
bht je kupila prava i za ligu prvaka i more drugih sadrzaja pa ih niko ne ukide sa hrt-a i drugih tv-a... mislim da je ovo potez ocajnika i da ima kakav pravnik kojem bi se dalo zajebavati, mislim da bi morali ukinuti ovu odlukuedu wrote:ekskluzivna prava prenosa utakmica mundijala za prostor bosne i hercegovine je kupila bht..i to znaci da niko drugi osim te televizije ne moze prenositi utakmice mundijala..i tu se sva prica zavrsava..sad sto nije ovo a jeste ono je prica u prazno..tako je - kako je..a upravo ovako i treba biti!
-
Pearl
baho baho... here we come... (smajli sto povraca) x 5
mrzim njegov glas, njegovo komentarisanje, njegove "saljive" opaske i "dovitljive" komentare... bljak... kud nas osudise na njega....
mrzim njegov glas, njegovo komentarisanje, njegove "saljive" opaske i "dovitljive" komentare... bljak... kud nas osudise na njega....
- boogy
Imam kablovsku HS i ne mogu vjerovati da sam osuđen da pratim SP na FTV, loša slika, loš komentator. Onako sa onom njihovom kamerom svi izgledaju blijedi kao da su bolesni.
Evo spisak kanala sa HS televizije http://www.hs-hkb.ba/katv/programska_sema.html
Je li moguće da će svi kanali sa spiska koji prenose utakmice biti zacrnjeni?
Evo spisak kanala sa HS televizije http://www.hs-hkb.ba/katv/programska_sema.html
Je li moguće da će svi kanali sa spiska koji prenose utakmice biti zacrnjeni?
- Mahalac
A zar se ukidanjem HRT-ova ne atakuje na ustavno pravo Hrvata u BiH a to je da prate program (tj utakmice) na svom maternjem jeziku ...ne ne to je definitivno atak i jos jedan primjer kako se hrvatski puk u BIH sada vec mogu reci sistematski ugrozava, i to tamo gdje je to najosjetljivije

-
Pearl
ma zaboli mene za kucanice... to sam navela kao primjer pompe koja je nastala u vezi slicne situacije...debela wrote:evo edu je napisao, bht otkupila prava i to je sve sto me trenutno interesuje. zelim gledati kompletno sp, a ne kojekakva cetvrtfinala, crne ekrane i slicno.
sad nastavite o kucanicama![]()
kad se svako pravnika igra.. a mi placamo...
-
the_stick
ovo je fakat daleko najgluplji komentar... haj sad skontaj sto!Mahalac wrote:A zar se ukidanjem HRT-ova ne atakuje na ustavno pravo Hrvata u BiH a to je da prate program (tj utakmice) na svom maternjem jeziku ...ne ne to je definitivno atak i jos jedan primjer kako se hrvatski puk u BIH sada vec mogu reci sistematski ugrozava, i to tamo gdje je to najosjetljivije![]()
![]()
![]()
-
Pearl
mislim da je u pitanju ironija....

-
edu
i liga prvaka se takodjer ne bi smjela prikazivati na kablovskoj..ukoliko je..a jeste..neka domaca tv otkupila ekskluzivno pravo emitovanja..zasto se to ne postuje ja ne znam..ali drago mi je da to pocinje..ne moze nam drzavu drkati ko stigne..oko marketinga se vrti velika lova..kako ocekujete bolje voditelje ako nema para?..treba zastiti medijski prostor..bas se pitam da li se u hrvatskoj prenosi bht preko kablovskih operatera i da li ce biti emitovan mundijal na bht-u u hrvatskoj?..ko hoce da gleda mundijal na hrt-u bujrum kod purgera..k'o hoce da gleda na rts-u..bujrum u begiš..ko hoce da gleda na nasem drzavnom kanalu..neka ga tu..goshpar wrote:bht je kupila prava i za ligu prvaka i more drugih sadrzaja pa ih niko ne ukide sa hrt-a i drugih tv-a... mislim da je ovo potez ocajnika i da ima kakav pravnik kojem bi se dalo zajebavati, mislim da bi morali ukinuti ovu odlukuedu wrote:ekskluzivna prava prenosa utakmica mundijala za prostor bosne i hercegovine je kupila bht..i to znaci da niko drugi osim te televizije ne moze prenositi utakmice mundijala..i tu se sva prica zavrsava..sad sto nije ovo a jeste ono je prica u prazno..tako je - kako je..a upravo ovako i treba biti!
i jos nesto..kamera ftv-a nema veze sa mundijalom..(cak mislim da ftv kao ni rtrs..nece prenositi niti jednu utakmicu)!
-
Pearl
pa mozda bi imali vise para da im domet reklama nisu bonux i ostali detrdzenti i ulosci 
edu, sve to stoji sto ti pricas.. ali onda treba regulisati jednom za sva vremena ovakve stvari.. zasto CRA selektivno djeluje, nekad ukida, nekad ne? ... sto se mene tice, meni su discovery channel, animal plannet i national geographic vrijedni 11 maraka kablovske.. bar sta pametno vidim i cujem...
ali ovo sto se desava je fuj... naravno da se narod buni jer placa a ne moze da gleda ono sto mu je obecano...
edu, sve to stoji sto ti pricas.. ali onda treba regulisati jednom za sva vremena ovakve stvari.. zasto CRA selektivno djeluje, nekad ukida, nekad ne? ... sto se mene tice, meni su discovery channel, animal plannet i national geographic vrijedni 11 maraka kablovske.. bar sta pametno vidim i cujem...
ali ovo sto se desava je fuj... naravno da se narod buni jer placa a ne moze da gleda ono sto mu je obecano...
-
vaginalna_manipulacija
ma znate šta: treba se zainatiti i ne platiti pretplatu svim kablovskim operaterima ako ne bude prijenosa na hrt-u.
neka je bht otkupila prava za bih. hrt ne gledamo preko zemaljske mreže nego preko kabl. operatera koji su otkupili sva prava od tv kuća čiji signal se nalazi u njihovom sistemu.
neka je bht otkupila prava za bih. hrt ne gledamo preko zemaljske mreže nego preko kabl. operatera koji su otkupili sva prava od tv kuća čiji signal se nalazi u njihovom sistemu.
- daduli_sa
oni su platili prava za svoju drzavu, ne za emitovanje i u drugoj drzavi. Hajmo mi da otkupimo prava prikazivanja SP za BiH i njenih 3,5mil gradjana, onda fino nabacimo svoj program preko kablovske i emitujemo to na podrucju balkanskih drzava... i onda nekih 20mil ljudi gleda SP i placa samo kablovsku i nista vise....Pearl wrote:ljudi platili za prava prikazivanja, mi placamo kablovsku..
- daduli_sa
Ima li metak negdje u blizini? Da, ucini nam usluguMahalac wrote:A zar se ukidanjem HRT-ova ne atakuje na ustavno pravo Hrvata u BiH a to je da prate program (tj utakmice) na svom maternjem jeziku ...ne ne to je definitivno atak i jos jedan primjer kako se hrvatski puk u BIH sada vec mogu reci sistematski ugrozava, i to tamo gdje je to najosjetljivije![]()
![]()
![]()
- Mahalac
@the_stick-naravno da sam se salio....ocajnicki salioPearl wrote:pa mozda bi imali vise para da im domet reklama nisu bonux i ostali detrdzenti i ulosci
-
Pearl
kako rekoh, sve to stoji, ali onda treba sa kablovske ukinuti sve nacionalne televizije ili bar zacrniti sve emisije/programe koji nisu iz domace produkcije... jer svaka televizija plati za strane programe koje emituje, samo za svoju drzavu.. znaci, ni to ne bismo smjeli nikako gledati... a ne vidim da se CRA buni.. ili ostale televizije...
ne mozes nekad dopustiti, nekad ne, kako ti odgovara... naravno da je narod bijesan... obecas im hljeba i igara.. hljeba svakako nemaju, a onda im i igre ukines...
ne mozes nekad dopustiti, nekad ne, kako ti odgovara... naravno da je narod bijesan... obecas im hljeba i igara.. hljeba svakako nemaju, a onda im i igre ukines...
-
Stitch__
pogledajte program bht1 na netu i vidjet cete da se prikazuju SVE utakmice, pocevsi od danasnje njemacka-kostarika. nece mi bit puno zao ako zasjene hrt jer su njihovi komentatori nisu nimalo bolji od nasih dosadnjakovica (iskljucujuci bahu

- Mahalac
@edu
zar nije zakon taj koji treba da stiti drzavnu televiziju i valjda to i radi sto nam otima novac za predplatu za smece od programa a valjda je na njima da se nametnu gledaocima i privuku paznju.
Nece valjda biti zabranjena mogucnost izbora bar dok ovi nasi ne pozavrsavaju skole da bi obavljali posao koji rade
...jedva cekam izbor za misBiH iduce godine...kazu bice na bazenima
zar nije zakon taj koji treba da stiti drzavnu televiziju i valjda to i radi sto nam otima novac za predplatu za smece od programa a valjda je na njima da se nametnu gledaocima i privuku paznju.
Nece valjda biti zabranjena mogucnost izbora bar dok ovi nasi ne pozavrsavaju skole da bi obavljali posao koji rade
...jedva cekam izbor za misBiH iduce godine...kazu bice na bazenima
Last edited by Mahalac on 09/06/2006 12:26, edited 1 time in total.
- dexcox
jel to imas poster velida spahe u sobi?Stitch__ wrote:pogledajte program bht1 na netu i vidjet cete da se prikazuju SVE utakmice, pocevsi od danasnje njemacka-kostarika. nece mi bit puno zao ako zasjene hrt jer su njihovi komentatori nisu nimalo bolji od nasih dosadnjakovica (iskljucujuci bahu![]()
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Sodomice imam prijedlog 
Ajmo pratiti tekme iz kafana
Ajmo pratiti tekme iz kafana
-
Pearl
naravski;)
to nam jedino preostaje:)
to nam jedino preostaje:)