SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Murat Sabanovic

#101 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by Murat Sabanovic »

cyprus wrote:
Murat Sabanovic wrote:ljudi nema te vi pojma...sp se igra u africi...klima sasvim drugacija od europske...europske ekipe osim francuske nece moci disati..sampion:brazil
Ne baš. Kejptaun ima klimu sličnu Mediteranu, obala Indijskog okeana (Durban, Port Elizabet) otprilike kao zapadna Evropa, jedino u unutrašnjosti preovladava klima kakve skoro nema u Evropi, a odlikuje se sušnim periodom u vrijeme održavanja prvenstva, do potpuno suhih klimata na zapadu zemlje, no tamo se neće igrat utakmice :D . Dakle, nije svejedno ni na kome će se stadionu odigrat koja utakmica.

Izvinjavam se ako sam dosadan sa ovim svojim replikama :D , ali moram objasnit da nije tolika razlika u podneblju nas i Južne Afrike. Šta mislite zašto se u Africi najviše evropljana naselilo baš ovdje?
zivi bili pa vidjeli... italijani kada u portugalu igraju u ljetnom periodu, klima utice na gostujuce igrace....

brazil ,argentina, obala slonovace,ghana,nigerija,kamerun i francuska su ekipe na koje treba obratiti paznju.
cyprus

#102 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by cyprus »

A Paragvaj, Urugvaj i Honduras? :D :skoljka:
Murat Sabanovic

#103 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by Murat Sabanovic »

cyprus wrote:A Paragvaj, Urugvaj i Honduras? :D :skoljka:
nemaju dovoljno kvaliteta
elSaik

#104 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by elSaik »

BSn wrote: I da:
Polufinale:
USA, Brazil, Engleska i Spanija/Njemacka
SAD, Engleska i Njemačka ne mogu biti 3 od 4 u polufinalu, jer te dvije grupe se sastaju u osmini.
BSn

#105 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by BSn »

elSaik wrote:
BSn wrote: I da:
Polufinale:
USA, Brazil, Engleska i Spanija/Njemacka
SAD, Engleska i Njemačka ne mogu biti 3 od 4 u polufinalu, jer te dvije grupe se sastaju u osmini.

Na to nisam obrac'o paznju. :D
Onda, Amerika kao prva u grupi u osmini izbacuje Australiju.
ivaakaiva

#106 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by ivaakaiva »

Joj, trebalo je one prevarante Francuze odma izbacit...Puno zanimljivih repki nema vamo...Bas steta...Kad sve ovo pogledam..mislim da nece biti zanimljivo prvenstvo..Nekako su prelagane grupe..Osim one G...U ostalim grupama se vise/manje zna tko ide dalje...bezveze :roll: :roll:
JThomas

#107 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by JThomas »

francuzi neće pobijediti južnu afriku u južnoj africi, to se mogu kladiti po šta hoćete. a ako ne otjeraju domenecha u međuvremenu, nisu bolji ni od meksika ni od urugvaja. moglo bi se njima vrlo lako ponoviti ono od 2002...
do_tokija

#108 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by do_tokija »

ivaakaiva wrote:Joj, trebalo je one prevarante Francuze odma izbacit...Puno zanimljivih repki nema vamo...Bas steta...Kad sve ovo pogledam..mislim da nece biti zanimljivo prvenstvo..Nekako su prelagane grupe..Osim one G...U ostalim grupama se vise/manje zna tko ide dalje...bezveze :roll: :roll:
aha jes trebalo bi izbaciti koju reprezentaciju da se otvori jedno mjesto za hrvatsku koja je veoma zanimljiva i jaka reprezentacija :lol:

vec vidim francuze u samoj zavrsnici!
ultima_palabra

#109 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by ultima_palabra »

Murat Sabanovic wrote:ljudi nema te vi pojma...sp se igra u africi...klima sasvim drugacija od europske...europske ekipe osim francuske nece moci disati..sampion:brazil
samo što je juni-juli u j. africi, kao decembar-januar u evropi, južna hemisfera i to. Pa ove godine se u junu igrao Confederations Cup tamo, bilo oko 15 stepeni, ljudi u jaknama na stadionu.
mostarac

#110 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by mostarac »

Po meni je grupa D za klasu jaca od ostalih i najizjednacenija. ne mislim da ce Brazil i Portugal odigrat zapazenu ulogu na prvenstvu, a zivi bili pa vidili. Obala Slonovace ce se prosut zbog tanke klupe, a velikih zvijezda. Gana je po meni iznenadjenje broj 1 ovog prvenstva, a slijedit ce je nazalost SAD, al ima ovdje jos mnogo da se raspravlja dok se ne zakotrlja prva lopta u Juznoj Africi.

Favoriti za osvajanje: Italija, Engleska koja je konacno sve poslozila i naravno Njemacka koja je u najvecoj krizi, ali koju nikad niko ne smije otpisati i koja iako nije bila prvak vec 20 godina ima najkonstantniju formu.

Spancima ne predvidjam nesto posebno uspjesno prvenstvo, kao ni Argentini i Brazilu. Holandski domet je uvijek prekratak sa bilo kojom ekipom, Francuska je ispricana prica i oni mogu biti sretni ako prodju grupu.
Eweleen

#111 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by Eweleen »

mostarac wrote:Po meni je grupa D za klasu jaca od ostalih i najizjednacenija. ne mislim da ce Brazil i Portugal odigrat zapazenu ulogu na prvenstvu, a zivi bili pa vidili. Obala Slonovace ce se prosut zbog tanke klupe, a velikih zvijezda. Gana je po meni iznenadjenje broj 1 ovog prvenstva, a slijedit ce je nazalost SAD, al ima ovdje jos mnogo da se raspravlja dok se ne zakotrlja prva lopta u Juznoj Africi.

Favoriti za osvajanje: Italija, Engleska koja je konacno sve poslozila i naravno Njemacka koja je u najvecoj krizi, ali koju nikad niko ne smije otpisati i koja iako nije bila prvak vec 20 godina ima najkonstantniju formu.

Spancima ne predvidjam nesto posebno uspjesno prvenstvo, kao ni Argentini i Brazilu. Holandski domet je uvijek prekratak sa bilo kojom ekipom, Francuska je ispricana prica i oni mogu biti sretni ako prodju grupu.
nek si ti nama sve reko

pa boli te ku*ac kad si najjači :thumbup:

cenzura :mrgreen:
Last edited by Eweleen on 06/12/2009 11:54, edited 1 time in total.
Blade

#112 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by Blade »

Mah, zna se... Brazil, Francuska, Argentina i Španci će sigurno završiti prvi u svojim grupama... Najneizvjesnija će biti grupa A, jer su sve ekipe, da tako kažem tu negdje... Dok grupa H gdje je Španija, neće bit nikakvih problema, bar nebi trebalo...
mostarac

#113 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by mostarac »

Eweleen wrote:
mostarac wrote:Po meni je grupa D za klasu jaca od ostalih i najizjednacenija. ne mislim da ce Brazil i Portugal odigrat zapazenu ulogu na prvenstvu, a zivi bili pa vidili. Obala Slonovace ce se prosut zbog tanke klupe, a velikih zvijezda. Gana je po meni iznenadjenje broj 1 ovog prvenstva, a slijedit ce je nazalost SAD, al ima ovdje jos mnogo da se raspravlja dok se ne zakotrlja prva lopta u Juznoj Africi.

nek si ti nama sve reko

pa boli te kurac kad si najjači :thumbup:

:roll: :roll: :roll:
Image
pirmin

#114 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by pirmin »

Rasema, moja komsinica, je ubijedjena da prvenstvo uzimaju ili Gaucosi ili Holandijanci.

Zivi bili pa vidjeli. 8-)
El_comadante

#115 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by El_comadante »

ja mislim da nema autsajdera za koje se može reći da su nula odnosnsno svaka repka može ići dalje. favoriti za titulu su uvijek isti dakle: Brazil, Argentina, Engleska; Italija, Njemačka i Francuska mimo ovih nevjerujem da če iko osvojiti prventstvo.
oridjidji

#116 Re: Grupa smrti: Brazil-Obala Slonovace-Portugal!

Post by oridjidji »

stochar wrote:bice zanimljivo, ali najzanimljivije u Grupi G:

Image
Grupa A je dobra grupa u kojoj bi se lako mogla desiti katastrofa Francuske kao i onda kada su se sreli sa Urugvajom u istoj grupi. Tu su uvijek opasni Meksiko, koji redovno obezbjedi igru u osmini finala i domacin koji ce na krilima svojih navijaca nastojati da uhvate drugo mjesto.

Poredak u grupi A bi mogao biti sljedeci: Meksiko, Urugvaj, J. Afrika, Francuska.

U grupi B poredak na kraju ce biti: Nigerija, Argentina, Grcka, J. Koreja.

U grupi C su dvoje povratnika na SP. Alzir je imao puno duzi post od Slovenije i ucini ce sve da do zadnjeg kola ostane u igri za osminu finala. Tu su jos tradicionalno dobri Ameri i Slovenci koji znaju da iznenade. Prvo mjesto u ovoj grupi je rezervisano za Engleze, dok drugu poziciju mogu da ulove svi. Jacu navijacki tu poziciju dati Slovencima.

U grupi D ce biti zanimljivije nego u prethodnoj grupi, mislim da je ova grupa najteza za prognozu. Njemci bi mogli dozivjeti po prvi put neuspjeh na SP-u. Srbi su uvijek dobro igrali protiv njih, tu je i Gana koja je na svome prvom SP-u obezbjedila osminu finala, tako da bi to mogla uraditi opet. Tu je i Australija koja je takodjer pokazala da moze igrati protiv velikih. Tako da je neizvjesno prognozirati poredak u ovoj grupi. Mislim da bi u ovoj grupi moglo biti velikih iznenadjenja, a to je da neko od favorita za prve dvije pozicije u grupi omane.

U grupi E Danska ce u ovoj grupi biti prva, za drugu poziciju bice velika borba izmedju Kameruna i Holandije. Japan je ipak najslabiji protivnik svima u ovoj grupi.

U grupi F Paragvaj i Italijani ce imati isti broj bodova u grupi i oboje ce proci u osminu finala. Slovacka ce biti na trecem, a N. Zelandjani na 4 mjestu.

U grupi G je sve moguce, odavno SP nije imalo ovako zanimljivu grupu. Obala Slonovace ce kao i obicno igrati najofazivniji fudbal na SP-u, a dali ce biti najefikasniji to je tesko govoriti. Portugal prima malo golova, ali malo ih i daje. Brazil je poimenice prejak, medjutim u ovakvoj grupi mu nece biti lako obezbjediti plasman. Znamo da su se zadnji put mucili pored Hrvatske, Australije i Japana u grupi.Sjeverna Koreja je nepoznanica, ali po svemu sudeci autsajder za neke velike stvari. Tesko je dati bilo kakvu prognozu o poretku, ali moja je sljedeca Portugal, Obala Slonovace, Brazil, pa Koreja.

I u grupi H mislim da ce se Spanija namuciti da prodju u ovoj skupini. Objektivno oni imaju kvalitet da u ovoj skupini budu prvi, medjutim i ove ekipe imaju kvalitet da se brane protiv njih. Mislim da ce Spanija u ovoj grupi biti druga, iza povratnika na SP tj. Cile-a.

Znam da nije ovo objektivna prognoza, mislim da ce ovaj SP biti SP Afrikanaca.
ivaakaiva

#117 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by ivaakaiva »

do_tokija wrote:
ivaakaiva wrote:Joj, trebalo je one prevarante Francuze odma izbacit...Puno zanimljivih repki nema vamo...Bas steta...Kad sve ovo pogledam..mislim da nece biti zanimljivo prvenstvo..Nekako su prelagane grupe..Osim one G...U ostalim grupama se vise/manje zna tko ide dalje...bezveze :roll: :roll:
aha jes trebalo bi izbaciti koju reprezentaciju da se otvori jedno mjesto za hrvatsku koja je veoma zanimljiva i jaka reprezentacija :lol:

vec vidim francuze u samoj zavrsnici!
ne treba se otvoriti mjesto za Hrvate vec za one koji su to zasluzili vise od Francuza, odnosno koji su bili prevareni u kvalifikacijama -.-'
Post Reply