SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
undefined007

#1901 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by undefined007 »

Zukanović ima suspenziju zbog sinošnjeg kartona tako da ga neće biti. Šteta mislim da je on jedini lijevi štoper u repki, osim toga mislim i da ne bi trebao svakako počinjati. Trebat će nam jedan visok štoper zbog Lukakua. Najviše me strah Vranješa, i onog Belgijanca koji će igrati na njegovoj strani. Možda HAzard? Morat ćemo i bokove duplirati.

Uzrok poraza u Belgiji je promašena taktika i eksperimentisanje sa 3 igrača nazad. Još od onih prijateljskih prije SP-a protiv Meksika i Obale Slonovače vidjelo se da je 4-2-3-1 najbolja formacija za nas sa pravim izborom igrača. Samo ima jedan problem, Miske je tada bio ključni čovjek, danas ga nema ko zamijeniti ...
DaysleepeR

#1902 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by DaysleepeR »

koliko Jajalo plaća da igra?
turbofolk

#1903 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by turbofolk »

DaysleepeR wrote:koliko Jajalo plaća da igra?
Kaže: Ma svi su oni jajala :pisnuo:
Tipicoti

#1904 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Tipicoti »

Image
Protiv Belgije ovako 1. poluvrijeme treba igrati :D

Image
A ovako 2. poluvrijeme :D

Image

Ali bojim se da ce Mesa ipak uzeti ovu taktiku, sigurno je sigurno ... :D
Tipicoti

#1905 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Tipicoti »

Da vidimo sta pisu i drugi portali ...
Image

Image
Image
Image
Image
Image

A evo i par komentara:
Image
Mustang1

#1906 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Mustang1 »

Evo ja cu biti selektor. Ako prodjemo baraz neka mi uplate milion €. Ako ne prodjemo halal im bio moj angazman :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1907 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Tomahawk11 »

Mustang1 wrote:Evo ja cu biti selektor. Ako prodjemo baraz neka mi uplate milion €. Ako ne prodjemo halal im bio moj angazman :D
Vjerujem da bi bio bolji od Meše.
Ovo ozbiljno. Ja ne znam šta ti ljudi trebaju znati da se dobije licenca za trenera.
Ili to ide na lijepe oči.
Bazinga1234

#1908 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Bazinga1234 »

emmir1 wrote:Šunjic i Šimunovic ili Zukan stoperi

Bekovi Vranješ i Kolašinac

Sredina

Bešić, Miličević i Pjanic

Po krilima Lulic i Višća

Dzeko
Zukan ima žuti neće moći igrati protiv Belgije.
A inače Hajrovic umjesto Visce
Stoperski par Sunjic - Bicakcic.
Nema koristi sad Jozu stavljat utakmica je preteska.
Trebo ga je protiv Kipra.
dječak sa šibicama

#1909 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by dječak sa šibicama »

Belgija igra odlicno, puno su napredovali odlaskom Wilmotsa, nisu vise sterilna ekipa.

Sinoc su ih Grci zatvorili na svoj klasicni grcki nacin, umorili, umrtvili, ali dva puta tap-tap i dovidjenja Grcka.

Opasni su ko vrag.

Samo da ne bude klasicne bosanske "ta ce Belgija, dosli rastereceni, nece se zalagati puno, igrace im druga ekipa".
ovo_mi_je_nick

#1910 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by ovo_mi_je_nick »

Kako god igrali mjesečna plate se Baždari. Ovo dođe kao izbori. Dok te ne izaberu obećavaš, u toku 4 godine ništa ne radiš i ne napraviš, uvališ svoje ljude, primaš platu, poklone i onda zbogom odoh u penziju sa 3-4 stana i duškam do kraja života.
Bazinga1234

#1911 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Bazinga1234 »

dječak sa šibicama wrote:Belgija igra odlicno, puno su napredovali odlaskom Wilmotsa, nisu vise sterilna ekipa.

Sinoc su ih Grci zatvorili na svoj klasicni grcki nacin, umorili, umrtvili, ali dva puta tap-tap i dovidjenja Grcka.

Opasni su ko vrag.

Samo da ne bude klasicne bosanske "ta ce Belgija, dosli rastereceni, nece se zalagati puno, igrace im druga ekipa".

Grci su sjajni, nadam se da će otići na Svjetsko prvenstvo", rekao je Hazard nakon meča, pa je kratko dodao:

"Pokušat ćemo da porazimo Bosnu i Hercegovinu. Ne idemo tamo tek reda radi".

"Naš cilj bio je da odemo na Svjetsko prvenstvo, bez obzira na sve. Sinoć je bilo presudno da smo dali drugi gol, ali naravno da je i prvi bio važan. Grčkoj ostaje da se bori s Bosnom za drugo mjesto, želim joj puno sreće", dodao je veznjak Manchester Cityja Kevin de Bruyne.

:D
dječak sa šibicama

#1912 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Mozda je to malo zbog grckih novinara, uvijek je lijepo komplimentirat domacinu :D

Oni ovako grantinoj grckoj odbrani zavale dva komada, a Grci su se bas borili i bacali na glavu.
Bazinga1234

#1913 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Bazinga1234 »

dječak sa šibicama wrote:Mozda je to malo zbog grckih novinara, uvijek je lijepo komplimentirat domacinu :D

Oni ovako grantinoj grckoj odbrani zavale dva komada, a Grci su se bas borili i bacali na glavu.
Iako im preostala dva susreta protiv BiH i Kipra nisu od rezultatskog značaja, selektor belgijskog tima Roberto Martinez je najavio kako će u obje utakmice ići na pobjedu i poručio je Grcima da se ne brinu.

“Odgovor je jasan. Nikada nećemo zanemariti organizaciju. Dobit ćemo naredne dvije utakmice. Budite tihi i mirni, protiv BiH i Kipra ćemo ići na pobjedu, a onda ćemo izgledati prijateljski”, kazao je Martinez na press konferenciji.

Jel ovo dovoljno? :skoljka:

:mrgreen:
SmokingMan

#1914 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by SmokingMan »

Nije,Meša računa kako belgijanci neće biti u "elementu" protiv nas. :oops:
Bazinga1234

#1915 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Bazinga1234 »

SmokingMan wrote:Nije,Meša računa kako belgijanci neće biti u "elementu" protiv nas. :oops:
Ako mesa tako kaze onda je OK.
SmokingMan

#1916 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by SmokingMan »

Bazinga1234 wrote:
SmokingMan wrote:Nije,Meša računa kako belgijanci neće biti u "elementu" protiv nas. :oops:
Ako mesa tako kaze onda je OK.
Ovako Meša razmišlja,a odgovor ćeš dobiti kada se na dan-dva prije tekme euforija uvuče među reprezentativce.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1917 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by pici »

Uvjerljiva pobjeda reprezentacije BiH protiv Gibraltara

:bih:
Kinaski

#1918 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Kinaski »

rano je o tim kalkulacijama, ako pobjedimo i belgiju i estoniju siguran sam da necemo biti najgori drugi.

Ja iskreno ne vjerujem da cemo pobijediti ni Belgiju ni Estoniju.
dječak sa šibicama

#1919 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

"Mali" je problem i to sto Belgija, i da dovede B ekipu, ima dovoljno kvalitetnih igraca da i ta B ekipa bude jaka za medalju.

Posto je prilicno sigurno da nece voditi neke juniore ili samo igrace iz belgijske lige, recimo ekipa Mignolet, Kompany, Simons, Meunier ili Chadli, Vertonghen, Radja, Defour, Witsel, Origi, Benteke, Mirallas, ta ekipa je jaka ko zemlja. Eto izbacio sam recimo sve najbitnije igrace osim Vertonghena.

Jaki su oni u svakom pogledu. Mesi je pametnije da smislja sta ce i kako ce, ne da ocekuje belgijsku U-17 reprezentaciju.
Bazinga1234

#1920 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Bazinga1234 »

Sjeverna Irska i Danska najveći rivali BiH za baraž

Dakle to da fudbalska reprezentacija BiH sama od sebe zavisi do kraja kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji dogodine, u najmanju ruku je poluistina.

Zavisila bi da nismo u konkurenciji onih koji bi mogli biti najgora drugoplasirana reprezentacija.

Trenutno stanje drugih na tabelama je sljedeće: Švedska 16, Portugal 21, Sjeverna Irska 16, Irska 13, Crna Gora/Danska 13, Slovačka 15, Italija 16, BiH 14, Ukrajina 13 Nakon odigranih deset kola, premda su ulaskom Kosova i Gibraltara u opticaj sve grupe dobile po šest učesnika, vrijedit će pravilo oduzimanja bodova osvojenih protiv posljednjeplasiranih selekcija.

U toj opciji, najveći konkurenti BiH za neodlazak u baraž su Sjeverna Irska, odnosno Danska. Sve ostale selekcije trebale bi biti bolje nego mi.

Otočani do kraja imaju još tri teške utakmice, protiv Češke kući te Njemačke i Norveške u gostima. Pobijede li dvije, bit će bolji od BiH čak i u slučaju da dobijemo Belgiju i Estoniju.

Što se Danske tiče i oni igraju još tri meča, ali imaju najmanju mogućnost da osvoje svih devet bodova. Gostuju Crnoj Gori, direktnom konkurentu za baraž, prethodno Armeniji, a onda u zadnjem kolu dočekuju Rumuniju. Zato će jedan od nama bitnijih duela biti odigran u Podgorici, 5. oktobra.

U nekoj opciji i Irska bi mogla konkurirati za najgoru drugoplasiranu selekciju, ali pod uslovom da u naredne tri utakmice osvoji manje od četiri boda. Jednu igraju protiv već prežaljene Moldavije, pa im je potreban bod u preostala dva meča. Oni međutim mogu biti i prvi jer igraju s direktnim konkurentima za mjesto na vrhu (Srbija, Vels).
Sto se Ukrajine tiče, imaju isto bodova kao i mi, ali i relativno lakšu utakmicu s Kosovom, pa će u fotofiniš najvjerovatnije ući s bolje pozicije nego mi. Osim toga i oni i trećeplasirani Island borit će se sa Hrvatskom za prvo mjesto i direktni plasman.

Na kraju krajeva, čak i ako dobijemo Belgiju, čeka nas još jedan težak zadatak, a to je gostovanje u Talinu, obzirom da Estonija u posljednje vrijeme igra sve bolje i bolje.

To su kalkulacije za baraz ako vas zanima.
Last edited by Bazinga1234 on 04/09/2017 13:53, edited 1 time in total.
AmiĐa_Idriz

#1921 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Koliko bi volio zbog nas da pobjedimo Belgiju toliko bi volio i zbog one ciganije iz Grcke.
AmiĐa_Idriz

#1922 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

E zamisli pobjedis jedva nekako Belgiju i ne odes u baraz zato sto si najgori drugi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
cyprus

#1923 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by cyprus »

dječak sa šibicama wrote:"Mali" je problem i to sto Belgija, i da dovede B ekipu, ima dovoljno kvalitetnih igraca da i ta B ekipa bude jaka za medalju.

Posto je prilicno sigurno da nece voditi neke juniore ili samo igrace iz belgijske lige, recimo ekipa Mignolet, Kompany, Simons, Meunier ili Chadli, Vertonghen, Radja, Defour, Witsel, Origi, Benteke, Mirallas, ta ekipa je jaka ko zemlja. Eto izbacio sam recimo sve najbitnije igrace osim Vertonghena.

Jaki su oni u svakom pogledu. Mesi je pametnije da smislja sta ce i kako ce, ne da ocekuje belgijsku U-17 reprezentaciju.
B tim Belgije

Mignolet (Liverpool)
Ciman (Montreal)
J. Lukaku (Lazio)
Kompany (Manchester City)
Vermaelen (Barcelona)
Nainggolan (Roma)
Fellaini (Manchester Utd)
Mirallas (Everton)
Carrasco (Atletico Madrid)
Origi (Liverpool)
Batshuayi (Chelsea)

:run:
Muhamed Đakmić

#1924 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Bazinga1234 wrote:Sjeverna Irska i Danska najveći rivali BiH za baraž

Dakle to da fudbalska reprezentacija BiH sama od sebe zavisi do kraja kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji dogodine, u najmanju ruku je poluistina.

Zavisila bi da nismo u konkurenciji onih koji bi mogli biti najgora drugoplasirana reprezentacija.

Trenutno stanje drugih na tabelama je sljedeće: Švedska 16, Portugal 21, Sjeverna Irska 16, Irska 13, Crna Gora/Danska 13, Slovačka 15, Italija 16, BiH 14, Ukrajina 13 Nakon odigranih deset kola, premda su ulaskom Kosova i Gibraltara u opticaj sve grupe dobile po šest učesnika, vrijedit će pravilo oduzimanja bodova osvojenih protiv posljednjeplasiranih selekcija.

U toj opciji, najveći konkurenti BiH za neodlazak u baraž su Sjeverna Irska, odnosno Danska. Sve ostale selekcije trebale bi biti bolje nego mi.

Otočani do kraja imaju još tri teške utakmice, protiv Češke kući te Njemačke i Norveške u gostima. Pobijede li dvije, bit će bolji od BiH čak i u slučaju da dobijemo Belgiju i Estoniju.

Što se Danske tiče i oni igraju još tri meča, ali imaju najmanju mogućnost da osvoje svih devet bodova. Gostuju Crnoj Gori, direktnom konkurentu za baraž, prethodno Armeniji, a onda u zadnjem kolu dočekuju Rumuniju. Zato će jedan od nama bitnijih duela biti odigran u Podgorici, 5. oktobra.

U nekoj opciji i Irska bi mogla konkurirati za najgoru drugoplasiranu selekciju, ali pod uslovom da u naredne tri utakmice osvoji manje od četiri boda. Jednu igraju protiv već prežaljene Moldavije, pa im je potreban bod u preostala dva meča. Oni međutim mogu biti i prvi jer igraju s direktnim konkurentima za mjesto na vrhu (Srbija, Vels).
Sto se Ukrajine tiče, imaju isto bodova kao i mi, ali i relativno lakšu utakmicu s Kosovom, pa će u fotofiniš najvjerovatnije ući s bolje pozicije nego mi. Osim toga i oni i trećeplasirani Island borit će se sa Hrvatskom za prvo mjesto i direktni plasman.

Na kraju krajeva, čak i ako dobijemo Belgiju, čeka nas još jedan težak zadatak, a to je gostovanje u Talinu, obzirom da Estonija u posljednje vrijeme igra sve bolje i bolje.

To su kalkulacije za baraz ako vas zanima.
Ne znam odakle ti ovo, ali ima promašaja milion.
cyprus

#1925 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by cyprus »

Evo i C tim :oops:

Casteels (Wolfsburg)
Boyata (Celtic)
De Bock (Club Brugge)
Kabasele (Watford)
Dendoncker (Anderlecht)
Defour (Burnley)
Tielemans (Monaco)
Januzaj (Real Sociedad)