SOSu treba grmljavina vasih motora

Podforum za motocikliste...
Post Reply
VeljaPas

#1 SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by VeljaPas »

Ovo sto slijedi je svjedocenje Adnana Kahrimanovica (solo biker) o njegovoj borbi za zivot udomljenog psa.

http://www.youtube.com/user/veljapas

Poštovani građani Sarajeva i BIH. Danas sam se zakleo da ovakav način "uređenja" naše lijepe države neće proći bez moje žestoke borbe protiv svega onoga što nema nikakvog zdravog razuma i logike!
Naime, moj posljednji problem sa "državom" je počeo jučer kada su šintori došli u vikend naselje gornje Vlakovo da pokupe 7 lutalica pasa, nakon što su ih sve pokupili vidjeli su moga psa Čarlija u MOM dvorištu kuće, (samo da napomenem Čarli ima dvije ogrlice na vratu i iz aviona se vidi da nije ulični pas) nažalost pošto je Čarli dresiran odazvao se na komandu "dođi" od strane radnika šintora te su ga zajedno sa ostalim psima odveli u šintoraj. Mojim riječima kazano UKRALI SU GA!!!!! Nakon što sam od komšije saznao za navedeni slučaj (koji je svjedok svemu gore navedenom), odletio sam u šintoraj što se kaže "BIJESAN KAO PAS". Kada sam gore došao primio me "Gospodin" Mustafa Maglajlija i pokazao mi je mog Čarlija svezanog u kavezu (vidno istraumiranog), o uslovima smještaja nemam hrabrosati niti da napišem jednu rečenicu, i rekao "eh evo tvog psa" kada sam zatražio da mi ga da rekao mi je da izađem napolje donesem dokaze da je pas moj te da mu dam 140KM ako hoću svog Čarlija. Nakon čega sam mu vidno potresen objasnio na koji način mi je pas ukraden iz PRIVATNOG dvorišta MOJE kuće nasmijao se i rekao "ti si 1000-diti koji mi je to rekao već haj ti meni daj pare ako hočeš svog psa"!. Nakon toga više nisam ništa rekao "gospodinu" već sam samoinicijativno otvorio kavez u kojem se nalazi i odnio sam ga do svog auta. Nakon toga dolazi par uposlenika od kojeg jedan kojeg zovu "šefe" mi je zavrnuo ruku i rekao nečeš ti nigdje sa njim! Nakon svega nije mi ostalo ništa drugo već da pozovem policiju koja je kad je došla ustanovila da sam nezakonito "ukrao" svog psa i da moram platiti. Pitao sam šta je sa usvajanjem pasa, ako čovjek hoče da ga izvede iz karantina i usvoji, na što se opet upetljao "gospodin" Maglajlija (direktor šintoraja) i rekao možeš usvojiti sve pse besplatno iz šintoraja ali samo njega ne možeš jer je on tvoj i moraš mi platiti"! Uglavnom nakon toga uz prisustvo policije opet su mi UKRALI Čarlija iz MOG auta i vratili su ga u šinteraj! Kao što vidite postoji i klip na adresi http://www.youtube.com/user/veljapas koji se zove "okršaj u šinteraju" na tom klipu se fino vidi druga krađa Čarlija od poštenog građanina Sarajeva uz prisustvo policije kako bi ŠINTORI mogli dobiti svojih 140 KM!
JA sam sam sebi obećao da me više niko NIKADA ucjenjivati neće te da pare iz principa ne dam jer me ovaj način "poslovanja" podsjeća na način kada Vam ukradu vozilo i kažu "ako 'očeš auto daj pare"! Ja ću se boriti do kraja tužit ću i Kanton i komunalno preduzeće i državu ako treba potrošit ću hiljade maraka ali ću dokazati "gospodi" ucjenjivaćima da "para nema, more bit bidne ali para nema".
Sve što od Vas molim je podrška u nastojanju uvođenja bar malo razuma i logike u "mozak" političara i svih "direktora" iz doba kada se sve moglo! za sve informacije o načinu podrške slobodno me nazovite na moj mob 061 916 380 Adnan

Adnan i njegov jaran Sejo u SOSu:
Image

Bikeri sa simpatijama gledaju na borbu SOSa Sarajevo za Prirodna prava zivotinja i njihovu slobodu. Klub RAJVOSA nam je omogucio predstavljanje na zimskom partiju u SLOZI.
10 godina se borimo, kako za licnu, tako i za slobodu onih koji to nisu u stanju sami ciniti.
Ovo je trenutak kada su se mnoge stvari poklopile i prilika je da konacno dohakamo gadovima.

Grmljavina vasih motora probudila bi vecinu uspavanih sarajlija i prisilla na razmisljanje: ko je pas Carli da zbog njega bikeri gradom kruze?

Carli i hiljade njegove brace i sestara svakodnevno tesko strada zbog opce tuposti na tudju muku, sto je postalo manir i nacin zivota sarajlija.
Njihovu daljnu nesrecu mogu sprijeciti (a krajnje je vrijeme) samo oni ljudi kojima sloboda kola venama a krv daju svima kojima je potrebna.
Iz tog razloga vas pozivam da u skladu sa vasim pravilima ucestvujete u nasim nakama da zaustavimo gadove u izivljavanju nad nevinim i bespomocnim stvorovima.

Cober je i nas i vas:
Image

Velja Pas, SOS Sarajevo; e mail: [email protected]; tel. 651 435, 061 350 527
fixer

#2 Re: SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by fixer »

adnane, uz tebe smo :thumbup:
nadam se da cemo imati koliko-toliko svijesti da ti to i dokazemo. nepravda ti je ucinjena, i mora se to ispraviti.
drzi se prijetelju
phil manzanera

#3 Re: SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by phil manzanera »

Ovaj manir rada drzavnih aparatcika, a posebno policije koja se ponasa po Gestapo maniru ( da me ne bi pogresno razumjeli, ne smatram da su Gestapo i to nisam ni rekao, ali kazem da se ponasaju na takav nacin da to asocira) prema bezopasnim gradjanima, dok savijaju glavu kada im se suprostavi pravi mangup, mi je dobro poznat, te sam sa jednim policajcem i njegovom "upravom" na sudu jer ne dozvoljavam da me zaje*aju, a kriminalac nisam, pa se samim time policije ne bojim i nije mi jasno kako neko moze uci na privatni posjed i uzeti sta mu treba, a da policija samo slegne ramenom. Ako je to tako kako je prezentirano.

Imate svu podrsku mene osobno i mojih prijatelja, a posebno nasih auspuha prilikom bilo koje akcije koju biste organizirali povodom ovoga dogadjaja.

Nisam bio prisutan, nisam vidio, ali osjecam manir aparatcika zaposlenih u drzavnom sistemu koji se ponasaju po sitemu "je*o tebe, sta mi mozes". Tu sam kada bude trebalo za podici glas, a nisam sam......
DaysleepeR

#4 Re: SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by DaysleepeR »

Velja, kada bude trebalo samo javi, organizovacemo se, nije problem
Choper Rider

#5 Re: SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by Choper Rider »

Puna podrska!!
Kad zatreba samo javite, organizovat cemo se. Velja, da li je itko kontaktirao gradske vlasti, premijera i gradonacelnicu u vezi sa ovim slucajem. Ocigledno je da je uci u privatni posjed, ukrasti, uci u dzepove i zivote bosanaca i hercegovaca postala svakodnevna praksa vlasti u ovoj drzavi.
Cober

#6 Re: SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by Cober »

Adnane ti kao biker i kao čovjek koji ima muda da se sistemski i na duge staze suprotstavi bagri imaš punu podršku i u svakom pogledu možeš računati na bikere koji će grmljavinom auspuha a i na drugi način stati iza tvoje borbe, a ima nas dosta. Vidim da je snimak objavljen i na TV Hayat, a i emisija na Radio Kameleonu i mnogim portalima. Koliko znam ti si zajahao Virago, pa se nadam se da će i bikeri pomoći da nam se uskoro pridružiš na bike-u zajedno sa Čarlijem.

Respect, Cober.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#7 Re: SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by mIRCerka »

Cober wrote:Adnane ti kao biker i kao čovjek koji ima muda da se sistemski i na duge staze suprotstavi bagri imaš punu podršku i u svakom pogledu možeš računati na bikere koji će grmljavinom auspuha a i na drugi način stati iza tvoje borbe, a ima nas dosta. Vidim da je snimak objavljen i na TV Hayat, a i emisija na Radio Kameleonu i mnogim portalima. Koliko znam ti si zajahao Virago, pa se nadam se da će i bikeri pomoći da nam se uskoro pridružiš na bike-u zajedno sa Čarlijem.

Respect, Cober.
Ak obudete isli pred Kafileriju, nemoj voditi Blekija.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8 Re: SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by pici »

Bilo je na TV i svaka cast za tvoju borbu za svog psa :thumbup: mada nije to jedini slucaj evo sta sam nasao o tom Maglajliji.................... :x :evil:
Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!!
Image

Prenosim tekst iz novina AS (10 i 11. novembar 2007) jer nije čitljivo sa slike:

Osmogodišnji pas mješanac, Rex, vlasnice sarajke Aldine Ganović, za kojeg je imala sve papire, platio je glavom protekle subote nakon što su ga šinteri uhvatili u naselju Sokolović-Kolonija. Ganović nam je to ispričala vidno potresena i uplakana, a kao i vlasnicu dvoje štenadi također ubijenih u subotu, o čemu smo pisali prije nekoliko dana, Aldinu najviše boli što šinteri nisu sačekali da dođe po psa, već su ga ubili odmah.
Uhvatili su ga u subotu u 7 sati, a mi smo već u 7 i 15 nazvali i rekli da ga odvoje, da ćemo doći po njega. REkli su nam da dođemo oko podne. Kako nam je bilo sumnjivo otišli smo u roku od sat vremena. Međutim, našeg psa nije bilo. Davali su nam lažnu nadu, govorili da je možda pobjegao. Poslije toga smo stalno zvali i raspitivali se, a kada je moja mama zaprijetila tužbom, u srijedu su nas nazvali, rekli da je ubijen, izvinuli se, priznali da su krivi te da su spremni platiti kaznu - priča Aldina za "As".
I ona sama potvrđuje priču o tagovima krvi u kafileriji te kaže da su ubistvo njenog psa objasnili nedostatkom prostora za držanje.
Razlog ubistva vašeg psa je taj što je on bio jedan od 20 uhvaćenih, a mi nemamo uslova da toliko njih zbrinemo. Zbog toga smo ih morali eliminirati istog sata. Ubijte me, pogriješio sam, ali sad je kasno - prenosi Aldina odgovor iz kafilerije.
To nam je potvrdio Mustafa Maglajlija, šef kafilerijske službe "Rada".
Moguće je da se u ovom slučaju desila greška, ali je kriva i vlasnica jer je pogrešno opisala svog psa. Kada je zvala mi smo odvojili psa, a kada je je došla po njega ispostavilo se da to nije taj - kaže Maglajlija.
cheguevara_k1

#9 Re: SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by cheguevara_k1 »

@mustafa maglajlija ( malim slovom namjerno !!! )
Ubijte me, pogriješio sam, ali sad je kasno
Ovaj covjek u zivotu nikad nista pametnije nije izjavio :D Jos kada bi narodu ucinio uslugu, pa se ubio sam, ja bih zvao turu za kafanu cijelu :D
Šole

#10 Re: SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by Šole »

Moj VN900 i ja spremni za turiranje.
liliput99

#11 Re: SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by liliput99 »

Boze sacuvaj idiota.... :x :x
ti ljudi nemaju ni savjesti ni morala.......on sigurno navece miran i zadovoljan legne u krevet! Sramota!!!!!
DaysleepeR

#12 Re: SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by DaysleepeR »

mIRCerka wrote:
Cober wrote:Adnane ti kao biker i kao čovjek koji ima muda da se sistemski i na duge staze suprotstavi bagri imaš punu podršku i u svakom pogledu možeš računati na bikere koji će grmljavinom auspuha a i na drugi način stati iza tvoje borbe, a ima nas dosta. Vidim da je snimak objavljen i na TV Hayat, a i emisija na Radio Kameleonu i mnogim portalima. Koliko znam ti si zajahao Virago, pa se nadam se da će i bikeri pomoći da nam se uskoro pridružiš na bike-u zajedno sa Čarlijem.

Respect, Cober.
Ak obudete isli pred Kafileriju, nemoj voditi Blekija.
Misliš da bi neko smio da mu pokuša oteti Blekija?

bio bi namah zadavljen :D
VeljaPas

#13 Re: SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by VeljaPas »

DaysleepeR wrote:Velja, kada bude trebalo samo javi, organizovacemo se, nije problem
Treba te nam 04.oktobra u 14:30 u Parkusi.

World Animal Week-MC RAJVOSA-Akcija udomljavanja

I ove godine se u cijelom svijetu od 04. do 10. oktobra obiljazava Svjetska nedelja zivotinja.
Ovoga puta je paznja posvecena kucama i macama.
Kako se poklopilo da 04. oktobra imamo i Akciju udomljavanja u Parkusi, iskoristit cemo je i za promociju Svjetske nedelje zivotinja.

Ovo je prava prilika da MC RAJVOSA bude sa nama i na svoj nacin da podrsku Misiji SOSa, World Animal Week-u, a posebno Adnanu, cija je borba za Carlijev zivot iznijela na vidjelo mnoge stvari zbog kojih se tako lose osjecamo.
Ekspanzi

#14 Re: SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by Ekspanzi »

jarane, ovo je nestvarno.. :?
Cober

#15 Re: SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by Cober »

Velja wrote:
DaysleepeR wrote:Velja, kada bude trebalo samo javi, organizovacemo se, nije problem
Trebate nam 04.oktobra u 14:30 u Parkusi.
OK vidimo se!
VeljaPas

#16 Re: SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by VeljaPas »

Cober wrote:
Velja wrote:
Trebate nam 04.oktobra u 14:30 u Parkusi.
OK vidimo se!
Naravno
Image
braca

#17 Re: SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by braca »

Iiii :? :? :?

Da li je iko bio od tih vasih silnih bikera? Evo prodje i ponedjeljak, a informacije ne postate kako je bilo u subotu.

Znam da je bila kisa, ja ne vozim motor, ali znam da je bilo gadno, no interesuje me da li je bio iko od ovih bikera koji se prave vazni po forumima kada treba pisati i svoje slike stavljati da svijet misli da su face.

Da li je iko bio po kisi ili su se svi isprepadali, ah opasni li su. Al' za tipkovnicom.
Leonid Breznjev

#18 Re: SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by Leonid Breznjev »

braca wrote:Iiii :? :? :?

Da li je iko bio od tih vasih silnih bikera? Evo prodje i ponedjeljak, a informacije ne postate kako je bilo u subotu.

Znam da je bila kisa, ja ne vozim motor, ali znam da je bilo gadno, no interesuje me da li je bio iko od ovih bikera koji se prave vazni po forumima kada treba pisati i svoje slike stavljati da svijet misli da su face.

Da li je iko bio po kisi ili su se svi isprepadali, ah opasni li su. Al' za tipkovnicom.
nista iiiii? ti budes banovan, akcija se nastavlja.. eto, jesi sad zadovoljan?

tatatatira, opomena!
mIRCerka

#19 Re: SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by mIRCerka »

dzizskrajst, jel to opet kenjaza u mom budzaku????
:x
Leonid Breznjev

#20 Re: SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by Leonid Breznjev »

sta ima motordzija.. :D :D
mIRCerka

#21 Re: SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by mIRCerka »

U mom budzaku nema ove spike.
Banana 7 dana!
SBC MC

#22 Re: SOSu treba grmljavina vasih motora

Post by SBC MC »

I pored zestoke kise i pljuska, akciju su podrzala dva bikera iz "Sarajevo Bikers Club-a" MC i jedan biker iz "Rajvosa" MC - Nomads.

Evo fotografije:

Image
Image

Image
Image

Image
Image

Image
Image
Post Reply