SOS u posjeti Osnovnoj školi Silvije Strahimir Kranjčević

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Phia

#1 SOS u posjeti Osnovnoj školi Silvije Strahimir Kranjčević

Post by Phia »

Ovo je rezultat poruke koju smo dobili od grupe ucenika OS Silvije Strahimir Kranjcević.
Moji prijatelji i ja smo organizovali udruženje U.V.Ž što znači udruženje volimo životinje.Mi smo u našoj školi napravili manifestaciju u kojoj mo skupljali novac od nastavnika,učitelja,učenika i njihovih roditelja I planiramo sa skupljenim novcem kupiti hranu,šampone za životinje,četke,dekice i ostali materijal koji ćemo Vam donirati.
VOLJELI BI DA NAS OZBILJNO SHVATITE!!!!
Uma,Vanja,Selma,Naida i Jana
sa IV2 razredom.
HVALA

Kao sto ste i vidjeli, shvatili smo vas OZBILJNO.
Poziv da vas posjetimo u dnevnom boravku OSSSK nam je bila cast i nadam se da vas nismo razocarali.
Vasa gesta je potvrda da nasa dugogodisnja borba za Prirodna prava zivotinja nije bila uzaludna i da imamo nasljednike, sto je najveca vrijednost SOS aktivnosti.

Pozdrav iz SOSa

Velja Pas
Image
Image
Image
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: SOS u posjeti Osnovnoj školi Silvije Strahimir Kranjčević

Post by mIRCerka »

pilici mili :kiss:
csejla

#4 Re: SOS u posjeti Osnovnoj školi Silvije Strahimir Kranjčević

Post by csejla »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Napokon lijepe vijesti:) Ovo mi je uljepsalo dan!!!! Svaka cast ovoj divnoj djecici!!! :thumbup:
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#5 Re: SOS u posjeti Osnovnoj školi Silvije Strahimir Kranjčević

Post by anjusha »

ako nam je ovo budućnost.....

onda nisam ni najmanje zabrinuta za nas :D
papoemuo

#6 Re: SOS u posjeti Osnovnoj školi Silvije Strahimir Kranjčević

Post by papoemuo »

Sva sam se naježila!!! Nevjerovatno je koliko počinju lijepe stvari da me iznenađuju!
Svaka čast ovoj slatkoj dječici i njihovoj učiteljici!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Pasiflora

#7 Re: SOS u posjeti Osnovnoj školi Silvije Strahimir Kranjčević

Post by Pasiflora »

Ovo je stvarno sjajno :!:
U svakom slucaju mislim da bi u prvom i drugom razredu osnovne skole kao i u obdanistu, trebalo uvesti ovaj vid edukacije zajedno sa ekoloskom edukacijom. Tada djeca stvaraju sliku o svijetu, oblikuju se i ono sto nauce u periodu od npr. 5 do recimo 8 godine je model njihovog ponasanja u buducnosti.
E sada - kako to na neki nacin uvesti u skolske programe?
Velja, kako ste dosli u tu skolu - ima li nacina da doprete tako i do obdanista i ostalih skola?
Roditelji pokusajte traziti od ucitelja u skolama i teta u vrticima da se uvedu slicna druzenja - to ce biti dobro i za vasu djecu i za buducnost ove zemlje.
VeljaPas

#8 Re: SOS u posjeti Osnovnoj školi Silvije Strahimir Kranjčević

Post by VeljaPas »

sitno wrote:Ovo je stvarno sjajno :!:
U svakom slucaju mislim da bi u prvom i drugom razredu osnovne skole kao i u obdanistu, trebalo uvesti ovaj vid edukacije zajedno sa ekoloskom edukacijom. Tada djeca stvaraju sliku o svijetu, oblikuju se i ono sto nauce u periodu od npr. 5 do recimo 8 godine je model njihovog ponasanja u buducnosti.
E sada - kako to na neki nacin uvesti u skolske programe?
Velja, kako ste dosli u tu skolu - ima li nacina da doprete tako i do obdanista i ostalih skola?
Roditelji pokusajte traziti od ucitelja u skolama i teta u vrticima da se uvedu slicna druzenja - to ce biti dobro i za vasu djecu i za buducnost ove zemlje.
Pa, mi smo i krenuli od obdanista jos od samog pocetka. vidi u galeriji http://www.sos.ba i stampali 1999 godine prirucnik Kako postupati sa zivotinjama koji je podijeljen svim skolama i bibliotekama.
Juce je u uredu bilo 30tak ucenika sa nastavnicima iz OS Cengic Vila.
Imali smo i predavanja iz bioetike.....i svasta nesto.
Sve znaju u pedagosom zavodu i ministarstvu za obrazovanje.
Dali smo urnek ali ne mozemo tuci po usima one kojima je zadaca vaspitanje i obrazovanje djecice.
Last edited by VeljaPas on 27/03/2009 13:54, edited 1 time in total.
Post Reply