SOS...

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
PoliksenaM

#1 SOS...

Post by PoliksenaM »

Nije nova tema,ali jeste poziv u pomoc.
Zna li neko gdje mogu pronaci"knjige o Hitleru",osim onih vec sazvakanih.
Hvala!!!
konyan

Post by konyan »

Ako nabrojis koje si sazvakala, mozda ti neko i pomogne.
PoliksenaM

#3 a to'

Post by PoliksenaM »

Ne budi ironican...marovim po ovoj biblioteci i ubijam se malo sam nervozna,stoga ne zmejeri sto ne napisah spisak...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

dugo se već guzim pokrenuti temu

MOJA BORBA 50 KM >>>KNJIGA O TITU KILO ZA MARKU

i onda kažu da narod voli pobjednike :D

imaš u ferhadiji nekoliko knjiga o Hitleru ali sve su skupe
PoliksenaM

#5 bijesna sam,bezrazlozno...

Post by PoliksenaM »

Ovih dana oko mene se ljudi stalno bave pitanjima identiteta ,njihove konstrukcije,pa hajde recimo u knjizevnosti na Balkanu.
Medutim,cikice kazu da glavni problem lezi u konzumentima,odnosno ideolozima koji na univerzitetima proizvode svoje prototipe,tj.klonove njihovih misli...
Ja sad treba da zavrsim ovaj "fakultet",fiktivni,kako ga naziva jedan od mojih profesora...
Ono sto me muci, ovih dana, jeste cinjenica da mladi ljudi koji se opredijele za neki studij,upropaste sebe ,aupropastice jos nekoliko generacija,predajuci im u skolama...a oni ce proivoditi nove identitete,i tako ukrug...
Vidite zavrsavajuci nesto sto se iole naziva umjetnoscu,a neznati da groblje moze biti lijepo i u proljece,sto je jedina NZS interpretacija citave grupe(da groblje jeste jednako tama),..
Danas sam malo destruktivna,i pisem gluposti ,no,briga me....moram to negdje baciti...
Eto narode odo sad druziti se sa "Fukoovim klatnom"....mozda me orasplozi ili eventualno neki dobrim filmom...
PoliksenaM

#6 Knjige ponekad kupim..ukradem ili posudim_:)

Post by PoliksenaM »

Hvala,kad dodem u Sa trknucu do knjizarica...skoro sam tamo nasla knjigu koju sam dugo trazila...
Ma znam da su skupe...Ima jedan malias kojeg sam skoro upoznala ,pravi je fanatik, ima sve i filmove i knjige o tom Ausvic slikaru...ali neda skrt je..
Hvala......
CiCiban

Post by CiCiban »

viddim da citas klatno, cak i zvucis kao ono
hm :sad:
Post Reply