SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Skyfox

#226 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by Skyfox »

kockica_kockica wrote:A kad su ovi susreti upoznavanja sa zizotinjama :-D :P

subotom u velikom parku
kockica_kockica

#227 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by kockica_kockica »

Skyfox wrote:
kockica_kockica wrote:A kad su ovi susreti upoznavanja sa zizotinjama :-D :P

subotom u velikom parku

hvala sky :mrgreen:
Skyfox

#228 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by Skyfox »

:)

a zbog udomljenog cuke :thumbup:
Cholina_Lokica

#229 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by Cholina_Lokica »

Baby wrote:hahahaha...eto baš moj mama kaže da je psi podsjećaju na ljude,i da moramo nabaviti jednog upišanca....
poklonicu joj ja jednog, nije problem :D :lol:
Cholina_Lokica

#231 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by Cholina_Lokica »

:D :D :D
ne znam ziva vise sta cu s njega :D moj pas strajkuje gladju, a ovog malog nikako da udomim :( a kako se oporavio od sveg belaja dok je bio vani, stvarno je sad lijep, ali eto jadnicka nece niko :D
Baby

#232 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by Baby »

a jadan..:( :(
Cholina_Lokica

#233 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by Cholina_Lokica »

a ja jos jadija s njim i ovim mojim :D
Baby

#234 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by Baby »

ahahha to sam trebala reći xD ewo owdje mu napravi profil,možda bude napretka...www.hr.uniteddogs.com
Phia

#235 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by Phia »

Udruženje građana za sprječavanje okrutnosti nad životinjama “SOS” Sarajevo

The Sarajevo Society for the Prevention of Cruelty to Animals “SOS”

MEDIJIMA

Udruženje za sprječavanje okrutnosti nad životinja a SOS Sarajevo će i ove subote, 07. februara 2009. godine, u vremenu od 13. do15. sati, kod fontane u Velikom parku predstaviti svoje štićenike (kuce i mace) spremnih za udomljavanje.

Apelujemo na građane Sarajeva da nam udomljavanjem pomognu u spašavanju što većeg broja ovih bespomoćnih stvorenja..

Sve je veci broj mladunaca koji se ostavljaju na razlicitim mjestima ne bi li se netko o njima pobrinuo, umjesto da se sterilizacijom spriječi neželjeno i prekobrojno potomstvo.

Krivci za ovu pojavu su uglavnom neodgovorni vlasnici.

Činjenica, da čovjek ne može opstati bez pomoći životinja, je argument koji mora probuditi njegovu uspavanu savjest i nagnati ga da povede brigu o njima, ako ne zbog njihove sreće, onda zbog sebe samoga.

Oni građani koji nisu u mogućnosti usvojiti nekog od naših štićenika, mogu im pomoći u preživljavanju, privremenim udomljavanjem, darivanjem hrane, potrebne im opreme ili novca.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#236 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by anjusha »

Je li tko usvojen u subotu?
to sam ja

#237 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by to sam ja »

anjusha wrote:Je li tko usvojen u subotu?
Nije ovaj put...nazalost :cry:
VeljaPas

#238 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by VeljaPas »

Danas su usvojene 4 psica, od 8 ostavljenih pored kontejnera na Baricama (jedan je brzo uginuo).
Preostala su još 2.
http://www.sos.ba/index.php?option=com_ ... i&Itemid=2
opet ja

#239 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by opet ja »

MEDIJIMA

Udruženje za sprječavanje okrutnosti nad životinja a SOS Sarajevo će i ove subote, 07. marta 2009. godine, u vremenu od 13. do 15. sati, u Velikom parku predstaviti svoje štićenike (kuce i mace) spremnih za udomljavanje.

Apelujemo na građane Sarajeva da nam udomljavanjem pomognu u spašavanju što većeg broja ovih bespomoćnih stvorenja.

Sve je veći broj mladunaca koji se ostavljaju na razlicitim mjestima nebili se netko o njima pobrinuo, umjesto da sterilizacijom spriječe neželjeno potomstvo.

Ovom prilikom ćemo javnosti predstaviti Daliborku Čolić i Slobodana Desančića koji su odlučili da ličnim sredstvima i poklonom jednog hektara najkvalitetnijeg zemljišta u okolini Bosanske Gradiške podrže Misiju SOSa. Njihova odluka, uz donošenje Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja je potvrda, da dugogodišnji volonterski rad grupe entuzijasta nije bio uzaludan.

SOS Sarajevo će ovom prilikom ponuditi građanima na potpis Peticiju za zaštitu životinja i Ustavom BiH.

Oni građani koji nisu u mogućnosti usvojiti nekog od naših štićenika, mogu im pomoći u preživljavanju, privremenim udomljavanjem, darivanjem hrane, potrebne im opreme ili novca.
Phia

#240 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by Phia »

Sa stranice sos.ba
Udomljavanje 07. mart
Iako nismo udomili nijednog štićenika zadovoljni smo današnjom akcijom jer smo skupili 247 potpisa za zaštitu životinja i Ustavom BiH.Fotografije sa današnjeg udomljavanja možete pogledati u našoj galeriji.
Compact

#241 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by Compact »

:thumbup: :thumbup: Phia :thumbup: :thumbup:
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#242 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by anjusha »

Sutra?
opet ja

#243 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by opet ja »

I sutra :D

MEDIJIMA

Udruženje za sprječavanje okrutnosti nad životinja a SOS Sarajevo će i ove subote, 04. aprila 2009. godine, u vremenu od 13. do 15. sati, u Velikom parku predstaviti svoje štićenike (kuce i mace) spremnih za udomljavanje.

Apelujemo na građane Sarajeva da nam udomljavanjem pomognu u spašavanju što većeg broja ovih bespomoćnih stvorenja.

Sve je veći broj mladunaca koji se ostavljaju na razlicitim mjestima nebili se netko o njima pobrinuo, umjesto da sterilizacijom spriječe neželjeno potomstvo.

Donošenje Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja je potvrda, da dugogodišnji volonterski rad grupe entuzijasta nije bio uzaludan.

SOS Sarajevo će ovom prilikom ponuditi građanima na potpis Peticiju za zaštitu životinja i Ustavom BiH.

opet ja

#245 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by opet ja »

MEDIJIMA

Udruženje za sprječavanje okrutnosti nad životinja a SOS Sarajevo će i ove subote, 18. aprila 2009. godine, u vremenu od 13. do 15. sati, u Velikom parku predstaviti svoje štićenike.

Ovoga puta će građani Sarajeva moći vidjeti kuce koje smo im dugo vremena, nažalost bez uspjeha nudili na usvajanje, a koje su zahvaljujući prijateljima SOSa našle nove domove u Njemačkoj.

Usvajanje nezbrinutih životinja je čin dobra kojim se spašavaju životi bespomoćnih, a koji su u to stanje dovedeni ne svojom krivicom, nego zahvaljujuči našoj zapanjujućoj tuposti na tuđu muku i nedostatkom neophodne brige za opće dobro.

Donošenjem Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja Drzava Bosna i Hercegovina sa svojim institucijama je postavljena na vrh piramide odgovornosti za sudbinu životinja, jer su one, razumjeli mi to ili ne, izuzetno važan resurs svake iole civilizirane zajednice.
Uloga zaštitara je opće poznata i ovo je prilika da se njihovi motivi iskoriste kao pomoć u prevazilaženju porođajnih muka koje svaki novitet donosi.

Takođe, pozivom na Humanitarni telefon BH Telecom-a broj: 090291043 podržavate sa 2 KM misiju Udruženja za sprječavanje okrutnosti nad životinjama SOS Sarajevo.
opet ja

#246 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by opet ja »

opet ja wrote:MEDIJIMA

Udruženje za sprječavanje okrutnosti nad životinja a SOS Sarajevo će i ove subote, 18. aprila 2009. godine, u vremenu od 13. do 15. sati, u Velikom parku predstaviti svoje štićenike.

Ovoga puta će građani Sarajeva moći vidjeti kuce koje smo im dugo vremena, nažalost bez uspjeha nudili na usvajanje, a koje su zahvaljujući prijateljima SOSa našle nove domove u Njemačkoj.

Usvajanje nezbrinutih životinja je čin dobra kojim se spašavaju životi bespomoćnih, a koji su u to stanje dovedeni ne svojom krivicom, nego zahvaljujuči našoj zapanjujućoj tuposti na tuđu muku i nedostatkom neophodne brige za opće dobro.

Donošenjem Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja Drzava Bosna i Hercegovina sa svojim institucijama je postavljena na vrh piramide odgovornosti za sudbinu životinja, jer su one, razumjeli mi to ili ne, izuzetno važan resurs svake iole civilizirane zajednice.
Uloga zaštitara je opće poznata i ovo je prilika da se njihovi motivi iskoriste kao pomoć u prevazilaženju porođajnih muka koje svaki novitet donosi.

Takođe, pozivom na Humanitarni telefon BH Telecom-a broj: 090291043 podržavate sa 2 KM misiju Udruženja za sprječavanje okrutnosti nad životinjama SOS Sarajevo.
Cukice su otputovale u njemačku... http://sos.ba/index.php?option=com_joom ... 6&Itemid=4
a jedna prekraŠna mačketina traži svog novog gazdu... http://sos.ba/index.php?option=com_cont ... a&Itemid=6
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#247 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by mIRCerka »

fixitagaint wrote:da li neko zna kontakt e-mail adresu SOS-a? trazio sam na stranici, ali i nisam mogo naci.
evo ti ovdje kontakt forma
http://sos.ba/index.php?option=com_acon ... 1&Itemid=5
Post Reply