SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama
Moderator: anex
- Phia
Ali te mačke nisu ničije i žive na ulici.Ako to zoveš udomljenjem..mIRCerka wrote:e jebi ga otkud mi, pa nisam ja visestoljetna sarajevska porodica, imam familije od tuzle do trebinja i od bihaca do Gorazda, pa znam...Phia wrote:Ne treba im maca i ne znam otkud ti podatak da tamo ima toliko 'mušterija'.Mačke su dole u užasnom stanju kao i cuke.Ljudi su dosta siromašniji nego ovje u Sa.
u capljini se ispred nase kuce macke redovno "igrale" sa zmijama...
zato ih capljinci vole...
- Tesssa
Pravi ja cesto svojim mackama...obozavaju je! Al sto smrdiiiii!zlatiborka wrote:Pajsla je iznutrica od goveda ili teleta. To su u stvari pluca i mislim da su 1-2 KM po kili. Jednom sam kod mesara Hodzica na Alipasinom na pijaci bila prisutna kad je frajer kupovao pajslu za svog cuku. Mesar mu je to posebno ostavio i frajer je dosao po to i kupio. Bude pajsle i u Markalama, samo treba rano otici po nju jer je cukoljupci i mackoljupci zacas razgrabe.debela wrote:sta je pajsla?
Inace pajslu ne jedu ljudi, ali eto ona se prodaje bas da se nahrane zivotinje, jer je vole a i hranljiva je za njih. Jedino kad se kuha, malo smrdi kuhinja. Ako neko ima veliki (od 7 do 9 litara) expres lonac, u njemu je lako i brzo skuhati tu pajslu uz dodatak malo mrkve. Daljni postupak sam vec opisala. Rekla sam vec da mrkvu treba viljuskom izgnjeciti (ne pasirati) da se vide mali komadici. To zbog vitamina i macke i cuke ce je rado pojesti.
Eto, ako ko je neko vec probao da nahrani svog ljubimca pajslom sa ili bez mrkve, neka nam kaze iskustva.
Pozdrav svima....
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
fakat odustajem od rasprava...svi bolje od mene znate gdje su moje macke zavrsile, kako je meni bilo u ratu, i koje su boje bile carape kad sam usla u pionire...
i rest my fuckin' case....
i rest my fuckin' case....
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
zlatiborka wrote:
U zadnjih nekoliko mjeseci mi se izdesavalo mnogo stvari, ponajvise ruznih. Strasno sam se razocarala u ljude, pa i i u najblizu familiju. Ne vjerujem vise nikome, zazirem od svakoga. Jedina moja prijeteljica je moja macka i niko vise. Ona me nikad nece povrijedi niti me poniziti. Cesto sam znala plakati kad sam sama u kuci, suze mi se sljevaju, a moja mackica me lize po licu i miluje svojim sapicama. To ne bi uradio ni jedan covjek, ljudi su bezobzirni i sebicni i zato ih ne volim. Ne mrzim ih, ali daleko im kuca, nek se najedu govana.
Imam ja svoju macu, setacemo, pricacemo jer ona sve razumije, mozda mislite da sam uvrnuta, boli me briga, ne volim sebicne, bezosjecajne i bezobrazne ljude, Ima ih finih i osjecajnih, ali nazalost malo ih je jako, ja ih skoro nisam ni srela, osim vas koji se tako od srca brinete za zivotinje!
to je najsladje moguce "uvrnuće"
-
dizzy
Jučer je udomljeno jedno mačence
http://animalsos.forumotion.com/Udomlja ... za-t87.htm
nadamo se da će i drugi doživjeti isto uskoro...
http://animalsos.forumotion.com/Udomlja ... za-t87.htm
nadamo se da će i drugi doživjeti isto uskoro...
- DaysleepeR
kako se u USA reklamira i time potiče ljude na usvajanje životinja
Odličan video
http://www.dumpalink.com/videos/How_you ... -k443.html
Odličan video
http://www.dumpalink.com/videos/How_you ... -k443.html
- zlatiborka
Ne znam gdje da stavim ovaj post, ali neka ga za sada ovdje.
Sinoc, kao i svako vece izvodim svoju macu na povodcu u setnju. Ona se vec fino ustosila, legne na ormaric pored vrata i ja bez problema namjestim povodac. U pocetku je bilo i grebanja i ujedanja, ali sad vec zna da ide u setnju i pusti se, i cak prede.
Zna put do lifta, sama udje i lift, sama izadje (ja je pratim na povodcu) i sve tako, svaki dan sve vise uci.
A sinoc, joj koliko me je jedna babuskara sa prizemlja raspucala! Kaze ti meni ona: 'Sram te bilo, sto vodis macku kuda djeca hodaju'.
Au, ja razvezala jezik i sve joj po spisku opicim! Doslo nekoliko djece sa trga i sve cula i vidjela, ja se isvadjam sa babuskarom. Cuj, macka hoda gdje i djeca hodaju! 'ebem ti zivot, svasta sam joj nagovorila, a djeca vec pocela da miluju macu jer je svi znaju. Zaprijetila sam joj i policijom, to je moja macka, imam pravo da je vodim kuda hocu, nece mi ona zabraniti!
Asfalt je javna povrsina, ne stavlja ona ni djeca tepsiju bureka na asfalt pa da posjedaju oko njega i rukama jedu. Pogotovu niko ne legne pa lize asfalt!
Stvarno ne kontam da ima ovako primitivnih i odvratnih ljudi.
Ali smo sinoc otisli tramvajem dalje u grad jer sam ponijela i njenu nosiljku (mogu je nositi kao ruksak), obavila neke poslove u gradu i otisli na trg kod Svjetlosti. Joj narode, ne vidjeh toliko smeca, praznih plasticnih flasa, cepova od flasa, a narocito psecih govana. Jos je bio sumrak pa sam mogla vidjeti gdje hodam, da ne ugazim u koju hrpu.
Ono je centar grada, Ferhadija puna k'o sibica, djecurlije i beba u kolicima kamara, mnogi vode cuke vece i manje, ne vidjeh ni jedne brnjice kod onih vecih cukana. Grad je pun stranaca, a park ruglo i sramota. Jedino onaj dio gdje penzici igraju sah barem lici na nesto, onako izdaleka.
Eto, bila sam se dobro iznervirala pa sam zato i napisala ovo.
Pozdrav svim mackoljupcima i cukoljubcima.....
Sinoc, kao i svako vece izvodim svoju macu na povodcu u setnju. Ona se vec fino ustosila, legne na ormaric pored vrata i ja bez problema namjestim povodac. U pocetku je bilo i grebanja i ujedanja, ali sad vec zna da ide u setnju i pusti se, i cak prede.
Zna put do lifta, sama udje i lift, sama izadje (ja je pratim na povodcu) i sve tako, svaki dan sve vise uci.
A sinoc, joj koliko me je jedna babuskara sa prizemlja raspucala! Kaze ti meni ona: 'Sram te bilo, sto vodis macku kuda djeca hodaju'.
Au, ja razvezala jezik i sve joj po spisku opicim! Doslo nekoliko djece sa trga i sve cula i vidjela, ja se isvadjam sa babuskarom. Cuj, macka hoda gdje i djeca hodaju! 'ebem ti zivot, svasta sam joj nagovorila, a djeca vec pocela da miluju macu jer je svi znaju. Zaprijetila sam joj i policijom, to je moja macka, imam pravo da je vodim kuda hocu, nece mi ona zabraniti!
Asfalt je javna povrsina, ne stavlja ona ni djeca tepsiju bureka na asfalt pa da posjedaju oko njega i rukama jedu. Pogotovu niko ne legne pa lize asfalt!
Stvarno ne kontam da ima ovako primitivnih i odvratnih ljudi.
Ali smo sinoc otisli tramvajem dalje u grad jer sam ponijela i njenu nosiljku (mogu je nositi kao ruksak), obavila neke poslove u gradu i otisli na trg kod Svjetlosti. Joj narode, ne vidjeh toliko smeca, praznih plasticnih flasa, cepova od flasa, a narocito psecih govana. Jos je bio sumrak pa sam mogla vidjeti gdje hodam, da ne ugazim u koju hrpu.
Ono je centar grada, Ferhadija puna k'o sibica, djecurlije i beba u kolicima kamara, mnogi vode cuke vece i manje, ne vidjeh ni jedne brnjice kod onih vecih cukana. Grad je pun stranaca, a park ruglo i sramota. Jedino onaj dio gdje penzici igraju sah barem lici na nesto, onako izdaleka.
Eto, bila sam se dobro iznervirala pa sam zato i napisala ovo.
Pozdrav svim mackoljupcima i cukoljubcima.....
-
mIRCerka
-
mIRCerka
novi Sajtic u funkcijimIRCerka wrote:http://www.sossarajevo.org/
-
VeljaPas
Udruženje građana za sprječavanje okrutnosti nad životinja a SOS Sarajevo će i ove subote, 26. januara 2008. godine u vremenu od 13. do15. sati kod fontane u Velikom parku predstaviti svoje štićenike (kuce i mace) spremne za usvajanje.Nancy Drew wrote:
Udruženje “SOS” i danas nudilo životinje na usvajanje
Udruženje građana za spriječavanje okrutnosti nad životinjama “SOS” Sarajevo danas je, od 13.00 do 14.00 sati, kod Fontane u Velikom parku, predstavilo 15-ak svojih štićenika (kuca i maca) i ponudilo ih građanima na usvajanje.
I na ovoj trećoj ponudi građani Sarajeva pokazali su humanost usvojivši više od pet životinja, te ih spasivši tako od tragedije uličnog života.
Tokom prethodna dva okupljanja udomljeno je ukupno devet životinja, međutim, prema riječima aktiviste “SOS”-a Velimira Ivaniševića u sjedište Udruženja javlja se povremeno i određeni broj građana koji štićenicima pomažu darivanjem hrane.
Tokom današnjeg okupljanja aktivista “SOS”-a prikupljeno je i nekoliko desetina potpisa za peticiju tog udruženja,a koja se odnosi na donošenje zakona za zaštitu životinja u BiH.
(FENA)
![]()
![]()
Ovom prilikom ćemo takođe predstaviti i Idejni projekat Centra/Azila za nezbrinute zivotinje koji bi uz dobru volju i podrsku lokalne zajednice i prijatelja iz inostranstva, mogao biti brzo izgradjen.
Pozivamo građane da nas posjete u Velikom parku i uvjere se na licu mjesta da problem nezbrinutih životinja nije hir nerazumnih zaštitara, nego i akutan problem lokalne zajednice u čijem rješavanju mora i sama učestvovati sa svim svojim resursima.
Ukoliko građani nisu u mogućnosti usvojiti nekog od naših štićenika, mogu im pomoći u preživljavanju darivanjem hrane, potrebne im opreme ili novca.
- Asana
#195 Re:
Skoro godina dana ... sta bi od Azila? Ima li nade?Velja wrote: Udruženje građana za sprječavanje okrutnosti nad životinja a SOS Sarajevo će i ove subote, 26. januara 2008. godine u vremenu od 13. do15. sati kod fontane u Velikom parku predstaviti svoje štićenike (kuce i mace) spremne za usvajanje.
Ovom prilikom ćemo takođe predstaviti i Idejni projekat Centra/Azila za nezbrinute zivotinje koji bi uz dobru volju i podrsku lokalne zajednice i prijatelja iz inostranstva, mogao biti brzo izgradjen.
Pozivamo građane da nas posjete u Velikom parku i uvjere se na licu mjesta da problem nezbrinutih životinja nije hir nerazumnih zaštitara, nego i akutan problem lokalne zajednice u čijem rješavanju mora i sama učestvovati sa svim svojim resursima.
Ukoliko građani nisu u mogućnosti usvojiti nekog od naših štićenika, mogu im pomoći u preživljavanju darivanjem hrane, potrebne im opreme ili novca.
-
VeljaPas
#196 Re: Re:
Trazi se lokacija. i Uprava grada SA je raspisala Javni poziv.Asana wrote:Skoro godina dana ... sta bi od Azila? Ima li nade?Velja wrote: Udruženje građana za sprječavanje okrutnosti nad životinja a SOS Sarajevo će i ove subote, 26. januara 2008. godine u vremenu od 13. do15. sati kod fontane u Velikom parku predstaviti svoje štićenike (kuce i mace) spremne za usvajanje.
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#197 Re:
Ne radi sajt? Pokusala da ga otvorim - kad kaze: Firefox can't find the server at http://www.sossarajevo.org.mIRCerka wrote:novi Sajtic u funkcijimIRCerka wrote:http://www.sossarajevo.org/:D:D
-
VeljaPas
#198 Re: Re:
radi alternativa http://www.animalsosa.baanjusha wrote:Ne radi sajt? Pokusala da ga otvorim - kad kaze: Firefox can't find the server at http://www.sossarajevo.org.mIRCerka wrote:novi Sajtic u funkcijimIRCerka wrote:http://www.sossarajevo.org/:D:D
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#199 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama
Hoce li sutra (24.01.09) biti udomljavanje u parku?
- Baby