SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Dijanam

#1 SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by Dijanam »

ovo je zvanicni poziv poslat medijima:

Zahvaljujući razumijevanju koje je za naš rad iskazao načelnik općine Centar, gospodin Dževad Bećirević, našem Udruženju je omogućeno da u subotu, 9. decembra, od 13 do 14 sati, kod Fontane u Velikom parku predstavimo neke od naših štićenika (kuce i mace) i ponudimo ih na usvajanje. U budućnosti ćemo to raditi dva puta u mjesecu

Činom prihvatanja kao kućnog ljubimca životinje koja je zahvaljujući sretnim okolnostima spašena od tragedije uličnog života, Sarajlije će pokazati koliko su humane, koliko razumiju tuđu nesreću, koliko vole svoj grad i ono što u njemu živi.

vise info na: [email protected] ili 061/350-527

Čupko- jedna od kuca koje će biti ponuđene ne udomljavanje (sliku bih stavila samo da znam kako...).

NEZVANICNI DIO
ako nista, dolazak ne kosta. Niko ne mora udomiti niti cuku niti macu. Niti dati novce. Ako nista drugo mozete bar potpisati peticiju svjetskog udruzenja za zastitu zivotinja WSPA kojom se potvrdjuje da zivotinje osjecaju - animal matter. A mozda i uclaniti se u SOS sto vec kosta cak 5KM mjesecno (moze i u hrani :))
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

ja ne smijem doci :( inace cu sve sa sobom odvesti... :( :( :(
Dijanam

#3 naravno da trebas doci

Post by Dijanam »

ne da nekog ili sve povedes sa sobom nego da se druzis sa ljudima koji misle drugacije, koji zele nesto promjeniti.
bude kao poslije podne bez traca i kafe, vani, na zraku...
ali ako usvojis jednog niko se nece ljutiti
:)

D.
mIRCerka

#4 Re: naravno da trebas doci

Post by mIRCerka »

Dijanam wrote:ne da nekog ili sve povedes sa sobom nego da se druzis sa ljudima koji misle drugacije, koji zele nesto promjeniti.
bude kao poslije podne bez traca i kafe, vani, na zraku...
ali ako usvojis jednog niko se nece ljutiti
:)

D.
ma gdje cu sa njim?
Koliko cete maca dovesti? da ja dovedem svojih 15 :D da se igraju :D
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Dragi moji forumaši,
prvi put se javljam i pozdravljam ideju da pomognemo životinjama. Javite kad će biti sljedeće okupljanje i gdje.

Iako ovo ne spada u temu, predlažem da pomognemo starim i napuštenim ljudima, barem onima koje znamo iz komšiluka. Da nekoj bolesnoj neni odemo u granap i kupimo joj što treba, ili da pomognemo nekom nemoćnom starcu da pređe ulicu. Ponekad je i ljubazna riječ sasvim dovoljna. Sigurna sam da ste svi vi koji volite životinje dobri i plemeniti, nećete mi zamjeriti na ovom prijedlogu. Ubijeđena sam da vi to i činite, angažujte i druge koji nemaju toliko osjećaja za druge da se uključe u plemenitu akciju. Neka svako učini koliko može. Jer dobro se dobrim vraća, to svi znamo!

Pozdravljam vas.....
Dijanam

#6 sljedece okupljanje je 23 decembra

Post by Dijanam »

vjerovatno od 13:00 - 14:00
ali mi svakako moramo doci sat ranije da sve pripremimo...
Svi zainteresovani su dobrodosli...
Sto se tice nena i ostalih kojima je pomoc potrebna, to je svakako dio ovog sto radimo - kada je frka i hitno treba smjestiti psa negdje, rijesenje se uvijek nadje zahvaljujuci ljudima kojima je pomoc najpotrebnija. Htio ili ne, svakako ce i toga biti.

Dakle, dobro dosli u subotu. Baj,

PS - ja sam mislila da je strasno ofirno, da cu umrijeti od stida ako me neko vidi tamo, i razmisljala sam kako da se izvucem. Bilo mi je malo i frka da ce nam neko nesto dobaciti, napraviti frku... Iskreno, bilo mi je bilo pravo drago sto sam otisla. Kad sam se kuci vratila nisam mogla prestati pricati o tome, energiji, ljudima, podrsci, osmjesima, pohvalama...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zlatiborka wrote:Dragi moji forumaši,
prvi put se javljam i pozdravljam ideju da pomognemo životinjama. Javite kad će biti sljedeće okupljanje i gdje.

Iako ovo ne spada u temu, predlažem da pomognemo starim i napuštenim ljudima, barem onima koje znamo iz komšiluka. Da nekoj bolesnoj neni odemo u granap i kupimo joj što treba, ili da pomognemo nekom nemoćnom starcu da pređe ulicu. Ponekad je i ljubazna riječ sasvim dovoljna. Sigurna sam da ste svi vi koji volite životinje dobri i plemeniti, nećete mi zamjeriti na ovom prijedlogu. Ubijeđena sam da vi to i činite, angažujte i druge koji nemaju toliko osjećaja za druge da se uključe u plemenitu akciju. Neka svako učini koliko može. Jer dobro se dobrim vraća, to svi znamo!

Pozdravljam vas.....
draga zlatiborka, imamo cijeli podforum za humanitarne akcije :D pa nam se pridruzi slobodno :D
Dijanam

#8 NOVO UDOMLJAVANJE - SUTRA

Post by Dijanam »

Zahvaljujući razumijevanju koje je za naš rad iskazao načelnik općine Centar, gospodin Dževad Bećirević, našem Udruženju je omogućeno da u subotu, 23. decembra, od 13 do 14 sati, kod Fontane u Velikom parku predstavimo neke od naših štićenika (kuce i mace) i ponudimo ih na usvajanje. U budućnosti ćemo to raditi dva puta u mjesecu

Činom prihvatanja kao kućnog ljubimca životinje koja je zahvaljujući sretnim okolnostima spašena od tragedije uličnog života, Sarajlije će pokazati koliko su humane, koliko razumiju tuđu nesreću, koliko vole svoj grad i ono što u njemu živi.

Maca Zekija, koje će biti ponudjena na usvajanje (nekada cu nauciti kako staviti sliku, do tada pokusajte imate pravo zamisliti macu prema "svom nacrtu").

Za U.G. SOS
Velimir Ivanišević
Nancy Drew

#9 Re: NOVO UDOMLJAVANJE - SUTRA

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 11:42, edited 1 time in total.
zlatiborka

Post by zlatiborka »

mIRCerka wrote:

Pozdravljam vas.....
draga zlatiborka, imamo cijeli podforum za humanitarne akcije :D pa nam se pridruzi slobodno :D
Kad je sljedece okupljanje za upoznavanje zivotinja? Da li je to sutra 6-tog januara ili neke druge subote? Moja kcerka i ja volimo zivotinje i rado bi dosle. Da li je opet kod fontane ispred velikog parka?

Za Mirci: Saznala sam slucajno tvoj identitet jer sam procitala u jednom tjedniku koliko si vec humanitarnih akcija pokrenula. Divim ti se i cestitam ti! (Necu nikom reci tvoje pravo ime)

Osim toga zelim da aktivno ucestvujem u pruzanju pomoci drugima (ljudima i zivotinjama) i da se prikljucim vasoj grupi. Imam nekih ideja koje bih razmijenila sa vama koji ste najaktivniji, jer smatram da bih mozda bila ismijana ovdje na FORUMU kad bi ih obznanila. Zato zelim da najprije te ideje prodiskutujem i podijelim sa vama.

Lijep pozdrav svima!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zlatiborka wrote:
mIRCerka wrote:

Pozdravljam vas.....
Kad je sljedece okupljanje za upoznavanje zivotinja? Da li je to sutra 6-tog januara ili neke druge subote? Moja kcerka i ja volimo zivotinje i rado bi dosle. Da li je opet kod fontane ispred velikog parka?

Za Mirci: Saznala sam slucajno tvoj identitet jer sam procitala u jednom tjedniku koliko si vec humanitarnih akcija pokrenula. Divim ti se i cestitam ti! (Necu nikom reci tvoje pravo ime)

Osim toga zelim da aktivno ucestvujem u pruzanju pomoci drugima (ljudima i zivotinjama) i da se prikljucim vasoj grupi. Imam nekih ideja koje bih razmijenila sa vama koji ste najaktivniji, jer smatram da bih mozda bila ismijana ovdje na FORUMU kad bi ih obznanila. Zato zelim da najprije te ideje prodiskutujem i podijelim sa vama.

Lijep pozdrav svima!
Zlatiborka,
Hvala na komplimentu a sto se tice ismijavanja, ti slobodno otvori temu ovdje, i nista ne brini, jer je ovo MOJ KUTAK i ovdje ja nosim metlu, tako da se nemas oko cega sekirati.
:D
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 11:51, edited 1 time in total.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 12:02, edited 1 time in total.
izblajhana

Post by izblajhana »

nisam stigla doci...bas mi zao :( :(
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 12:02, edited 1 time in total.
zena21

Post by zena21 »

Potpisala sam se u subotu :)

Proveli smo par minuta tamo i zao mi je sto nisam u mogucnosti udomiti jednu od zivotinja :(

Kome da posaljem pp u vezi udruzenja?
Nancy Drew

#17 Re: SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 11:59, edited 1 time in total.
zena21

Post by zena21 »

ŠIŠMIŠ wrote:Kada će biti slijedeće druženje..???
I mene ovo interesuje

Tnx
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zena21 wrote:
I mene ovo interesuje

Tnx
mislim da je praksa svakih 15 dana.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 11:57, edited 1 time in total.
izblajhana

Post by izblajhana »

Nancy Drew wrote:
27.01.2006
Isto mjesto, isto vrijeme, tako rekoše
aj suuuper :-) mozda usvojim jedno malo kuce :-) :-)
javite samo vrijeme...jedva cekam :)
pitt

Post by pitt »

av av av..... :D

nego svaka cast za ideju, nadam se da ce odziv biti veliki :thumbup:
izblajhana

Post by izblajhana »

pitt wrote:av av av..... :D

nego svaka cast za ideju, nadam se da ce odziv biti veliki :thumbup:
opet se ti trpas :D :D
REKLA SAM KUCE :D :D malo, slatko... :-) :-) :-)
joj jedva cekam...postacu maaama :)
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

jesi postala mama? :-) :)
Post Reply