SOS-iznesite svoje misljenje i iskustva

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

blackberry

#1 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by blackberry »

A sto se tice Velje i njegovog odnosa prema ljudima - mislim da se boji konkurencije... svaki moj razgovor s njim je zavrsio kukanjem kako SOS ne moze da pomogne i bez ikakve zelje da se bilo sta ucini za ova mala bica...

sejla...prestani zvati...vidis da Velja drzi sve konce u svojim rukama...udomi radije nekog ''naseg'' psica...(iako mi se dusha slama kada vidim ovako izgladnjelo bice, uvijek pomislim da je bilo bolje da smo ga mi nasli umjesto Velje i SOS-a, jer je preko SOS-a sve ''komplikovano'')...
Pasiflora

#2 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by Pasiflora »

Znala sam da ce se neko osjetiti ugrozen. Nije mi bila namjera nikoga napadati. Izvinjavam se ako je tako zvucalo.
Znam da radite odlican posao. Znam vas dvije, a iz prve ruke sam saznala da ima tu jos djevojaka koje SUPER rade to sto rade.
Izvinjavam se jos jednom. :roll:
Sejla, malo me zabrinulo to sto si rekla da ti se zena ne javlja... Kada vidim sta se sve dogadja jadnim zivotinjama, ja u svemu vidim prijetnju.
Jos jednom: zao mi je ako sam gornjim postom bilo koga uvrijedila. :sad:
opet ja

#3 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by opet ja »

blackberry wrote:A sto se tice Velje i njegovog odnosa prema ljudima - mislim da se boji konkurencije... svaki moj razgovor s njim je zavrsio kukanjem kako SOS ne moze da pomogne i bez ikakve zelje da se bilo sta ucini za ova mala bica...

sejla...prestani zvati...vidis da Velja drzi sve konce u svojim rukama...udomi radije nekog ''naseg'' psica...(iako mi se dusha slama kada vidim ovako izgladnjelo bice, uvijek pomislim da je bilo bolje da smo ga mi nasli umjesto Velje i SOS-a, jer je preko SOS-a sve ''komplikovano'')...
Svako ima drugaciji pristup problemu i to treba postovati! Ovo boldirano je apsurd i ne treba se ni komentarisati! Cika Velja je puno stariji od vas svih skupa i radi ovo vec dugo prema tome postujte ako nista njegovo iskustvo
blackberry

#4 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by blackberry »

Koje iskustvo? Iskustvo u nabijanju tudjih telefonskih racuna??? U tome je definitivno dobar...ja govorim iz svog iskustva....statistika SOS-a je porazavajuca - obzirom da imate i sponzore i azil....dalje necu komentirati...
opet ja

#5 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by opet ja »

blackberry wrote:Koje iskustvo? Iskustvo u nabijanju tudjih telefonskih racuna??? U tome je definitivno dobar...ja govorim iz svog iskustva....statistika SOS-a je porazavajuca - obzirom da imate i sponzore i azil....dalje necu komentirati...
:lol: :lol: :lol: de ne provaljuj se
Cholina_Lokica

#6 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by Cholina_Lokica »

meni stvarno nije jasno zbog cega se svaka tema o udomljavanju pretvori u prepirku ko sta radi, ko sta ne radi... to mi stvarno vise postaje smijesno. ko hoce da pomogne dobrodosao, ko nece ne mora, ali se prepirati oko ovakvih stvari je apsurdno. volim zivotinje, i pomazem koliko mogu im, kad otvorim neku temu i vidim neko pripucavanje, prepiranje i sta ti ja znam sta sve ne, samo izadjem sa teme, jer stvarno nemam zivaca za citanje takvih stvari jer se sve svede na napadanje drugih, a vjerujem da nisam jedina koja to uradi, i samo se stvara kontaefekat kod ljudi...
jaca78

#7 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by jaca78 »

Djevojke, samo nastavite! Ja cu rado pomoci koliko mogu. 29 pasa za nekoliko mjeseci je vise nego uspjeh, mislim da to niko ovdje nije napravio, a pogotovo SOS koji je primao donacije za to i koji je Udruzenje, pa mu to daje puno vise mogucnosti, nego vama kao pojedincima. O porazavajucoj statistici SOS-a je suvisno i govoriti, ona govori sama za sebe.
Petnaest godina je dug period, rezultata je, na moje, razočarenje, jako malo.
Samo cu reci jos ovo, mislim da ljudi koji pomazu zivotinjama nisu zasluzili da im se u startu kaze "SOS ne moze pomoci". Ako nista drugo, uvijek se moze reci "pokusacemo". Ili neka SOS posteno kaze mi vise nismo zastitarska udruga
opet ja

#8 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by opet ja »

Dile wrote:meni stvarno nije jasno zbog cega se svaka tema o udomljavanju pretvori u prepirku ko sta radi, ko sta ne radi... to mi stvarno vise postaje smijesno. ko hoce da pomogne dobrodosao, ko nece ne mora, ali se prepirati oko ovakvih stvari je apsurdno. volim zivotinje, i pomazem koliko mogu im, kad otvorim neku temu i vidim neko pripucavanje, prepiranje i sta ti ja znam sta sve ne, samo izadjem sa teme, jer stvarno nemam zivaca za citanje takvih stvari jer se sve svede na napadanje drugih, a vjerujem da nisam jedina koja to uradi, i samo se stvara kontaefekat kod ljudi...
upravu si ...samo stvar je u tome sto neki ljudi vole da sire dezinformacije a to nije ok
darprirode

#9 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by darprirode »

I ja sam cula za SOS razne price i imala sam lose iskustvo sa SOS-om ali sta je tu je..Mislim da bi ova grupica cura koja se slomi pokusavajuci da cukijima nadje dom, a i upoznala sam ih sve trebala da osnuje svoje udruzenje..znam da je to tesko,ali malo pomalo moglo bi se nesta uraditi po tom pitanju.
ajsela

#10 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by ajsela »

Ljudi, ne treba na ovoj temi gubiti vrijeme i rijeci, mi svi sa foruma znamo sta radimo i kako i koliko smo ih udomili ovdje. Prema tome, ko zeli i dalje pomagati, prebacite se na poforum http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=63057, treba nam pomoc za ovog cukicu!
Asana

#11 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by Asana »

Pravi uspjeh moze dati samo dogovor, spoj iskustva, strukture, dobre volje i ulaganja slobodnog vremena... Ne moze ni SOS ni bilo kakva druga organizacija bez onih koji ce u to uloziti svoje vrijeme, dobru volju, entuzijazam, ali ne moze ni entuzijazam dugo trajati bez organizacije kroz koju se mogu stvari oko nas popravljati... zato - molim vas: koordinirajte akcije i informacije sa SOS-om, ili - nemojte, radite sve same... ali, ostavite se (pogotovo javnih) prepucavanja. Nicemu ne sluze. Samo skrenu temu sa nekog Bendzija na to - ko je sta cuo o kome...
jaca78

#12 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by jaca78 »

Dile wrote:meni stvarno nije jasno zbog cega se svaka tema o udomljavanju pretvori u prepirku ko sta radi, ko sta ne radi... to mi stvarno vise postaje smijesno. ko hoce da pomogne dobrodosao, ko nece ne mora, ali se prepirati oko ovakvih stvari je apsurdno. volim zivotinje, i pomazem koliko mogu im, kad otvorim neku temu i vidim neko pripucavanje, prepiranje i sta ti ja znam sta sve ne, samo izadjem sa teme, jer stvarno nemam zivaca za citanje takvih stvari jer se sve svede na napadanje drugih, a vjerujem da nisam jedina koja to uradi, i samo se stvara kontaefekat kod ljudi...
Dile, postujem. Ali ovdje nije stvar u prepucavanju. Jednostavno, neke stvari treba istjerati na cistac i to je to. Forumi i jesu za raspravu. Pa valjda ljudi koji pomazu, kojima su u do laktova u govnima, imaju pravo nesto reci. To nije prepucavanje. Ali, ako su cure nasle dom za psa, pa valjda je red, ako nista drugo, da im se kaze sta je sa psom, a ne da ih se ignoriše
jaca78

#13 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by jaca78 »

opet ja wrote:
upravu si ...samo stvar je u tome sto neki ljudi vole da sire dezinformacije a to nije ok
Opet ja, pa hajde molim te daj argumente da su ovo dezinformacije. Uostalom, shvatices vrlo brzo
jaca78

#14 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by jaca78 »

jaca78 wrote:
opet ja wrote:
Opet ja, pa hajde molim te daj argumente da su ovo dezinformacije. Uostalom, shvatices vrlo brzo. I ovdje se ne govori o tome sta je ko cuo, ja govorim o onom sto sam dozivjela i vidjela svojim ocima
jaca78

#15 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by jaca78 »

I ovdje se ne govori o tome sta je ko cuo, ja govorim o onom sto sam dozivjela i vidjela svojim ocima
Cholina_Lokica

#16 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by Cholina_Lokica »

ma ok, nekad dodje do neslaganje i sve to, medjutim kad prelistas podforum kucni ljubimci, 95% tema se svedu na ovakvu pricu... i na kraju se desava to da ljudi nemaju volje ni da citaju, ni da pomazu. ima se nesuglasica, to treba rjesiti privatno, a ne na ovaj nacin javno, jer se stvarno stvara suprotan efekat oko svake pomoci i pokusaja udomljavanja. znam da je forum, medjutim raspravlja se na akcijama pomoci, koje mislim da nisu mjesto za to, nego su mjesto za konkretne prijedloge i konkretnu pomoc. ovakve stvari samo ljude odbijaju, to hocu da kazem... svaka tema se svede na raspravu izmedju SOS-a i ostalih, ili raspravu izmedju ljubitelja zivotinja i nekoga ko je tek dosao i pitao neko banalno pitanje da se informise, i odmah ga svi napadnu.
darprirode

#17 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by darprirode »

ONda treba otvoriti ejdnu temu gdje bi se raspravljalo bas o ovome,jer je doslo vrijeme da stvari izadju na vidjelo,posebno za SOS a ja imam puno toga da kazem...
opet ja

#18 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by opet ja »

@jaca
progooglaj malo sos...
otidji na galeriju sosa pa pogledaj slike jos od samog pocetka...
spominjao se azil i sponzori..NEMA NI AZILA NI SPONZORA...ima ljudi, prijatelja sosa, koji pomazu kada mogu kako i gdje stignu..ako su to sponzori onda ok
stranica jos nije u potpunosti napunjena podatcima, sto je najvecim dijelom do mene
I stvarno mi je glupo "pravdati" rad sosa i konacno meni nikada nije palo na pamet da ista lose kazem o radu bilo koga ovdje
ajsela

#19 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by ajsela »

Onda hajmo otvoriti temu o SOS udruzenju i neka svako napise iskustvo sa tim udruzenjem, bilo pozitivno ili negativno, pa ce neki shvatiti sta se ovdje radi i pise. Ne znam sta smo trebali reci "OK Velja, bas nam je drago sto je pas na sigurnom. Izvinite sto smo pokusali tj sto smo nasli udomtelja, necemo se vise mjesati u vas posao iako ste informaciju da trazite udomitelja stavili javno na ovaj forum" ??
ajsela

#20 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by ajsela »

opet ja wrote:@jaca
progooglaj malo sos...
spominjao se azil i sponzori..NEMA NI AZILA NI SPONZORA...ima ljudi, prijatelja sosa, koji pomazu kada mogu kako i gdje stignu..ako su to sponzori onda ok
stranica jos nije u potpunosti napunjena podatcima, sto je najvecim dijelom do mene
I stvarno mi je glupo "pravdati" rad sosa i konacno meni nikada nije palo na pamet da ista lose kazem o radu bilo koga ovdje

Pa ni ovdje ljudi sa foruma nemaju ni azil ni donacije vec mole ljude koji zele pomoci da finansiraju, daju hranu, udome privremeno i sl. Pa ocajno zvuci kada napisu "dajte molim vas ako ima iko bar na jednu noc da udomi" i sl. Ali SVAKA CAST za to jer to je borba za opsatank jadnih zivotinja.
darprirode

#21 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by darprirode »

Slazem se s ajselom...odlicna je ideja da se to napravi,a i svakako da se pokrene incijtiva da se napravi jos jedno udruzenje za zastitu zivotinja,sto nas je vise to bolje svakako..a mislim da ima ljudi koji bi to radili kvalitetnije i bolje od SOS-a a i situacije u njemu.
Jer svakako ej nas primarni cilj da pomognemo sto vise zivotinjama i da ih zbrinemo sto vise..
opet ja

#22 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by opet ja »

ajsela wrote:
opet ja wrote:@jaca
progooglaj malo sos...

Pa ni ovdje ljudi sa foruma nemaju ni azil ni donacije vec mole ljude koji zele pomoci da finansiraju, daju hranu, udome privremeno i sl. Pa ocajno zvuci kada napisu "dajte molim vas ako ima iko bar na jednu noc da udomi" i sl. Ali SVAKA CAST za to jer to je borba za opsatank jadnih zivotinja.
A dobro, ko su ti ljudi koji se javljaju da pomognu? asejla nisi fer i to vrlo dobro znas..al' dobro ja se necu prepucavati ovdje s tobom ili bilo s kim...pricajte sta hocete..pljujte po kome hocete...mozda na kraju nesto i naucite..sretno vam i dalje cure! to stvarno mislim
csejla

#23 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by csejla »

Ljudi ovdje niko od nas nije poceo prepucavanje. Velja je stavio javno na forum da se trazi udomitelj za Bendzija. To samo po sebi znaci da se obraca svim ljudima na forumu ako imaju nekoga ko bi ga udomio da se javi. Posto mi pomazemo kome mozemo i koliko mozemo KAO INDIVIDUE tako smo i njemu pokusale pomoci (ocigledno nismo trebale) i nasle mu udomitelja. Juce kada je trazen broj od zene kod koje je cuko trebalo se sve ljepo objasniti i reci da se sacuva udomitelj dok ne ozdravi pas. Ali to nije uradjeno! Nema tu prepucavanja to su samo cinjenice... Zar ima smisla onakav komentar od stranje Velje? Nema!!! Umjesto da se fino cuje samnom, Dunjom... bilo kim od nas par, on onako napise, i jos na kraju recenica VAZNO JE NACI UDOMITELJA ZA BENDZIJA! Pa ako se procita ova tema od pocetka vidjet ce te da smo nasle udomitelja!!! Bendzi je prelijep pas, i zasluzuje dom!
ajsela

#24 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by ajsela »

Ne znam OPET JA zasto mislis da nisam fer. Ljudi koji se javljaju da pomognu smo mi sa foruma koji zelimo da pomognemo i pomazemo. Evo ja cu sada otvoriti temu za SOS pa neka svako napise svoje iskustvo s anjima pa ces se sama uvjeriti kakvo iskustvo ljudi imaju sa tim udruzenjem. Neka svako iskreno napise. Ja cu biti sretna stavrno ako vidim da preovladaju pozitivna iskustva!
ajsela

#25 SOS-iznesite svoje misljenje i iskustva

Post by ajsela »

Evo posto je tema o psu Bendziju http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 3&start=25 skrenula u pogresnom smjeru i posto je dosta ljudi imalo svakakva iskustva sa udruzenjem, mozemo onda na ovoj temi pisati svoja iskustva, bilo pozitivna ili negativna.
Post Reply