SOROŠ

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
halloweenedo

#1 SOROŠ

Post by halloweenedo »

Šta mislite o Sorošu? Da li je neko od vas išao u ovu školu i koliko ste zadovoljni onim što ste naučili?
Ja iskreno NISAM zadovoljan ! Bacili su me na neki INTERMEDIATE stepen na kojem nisam ama BAS NISTA naucio!!
Kriza prava...po meni, ova skola je prava kradja..pokupe pare i kud koji mili moji..............
Lace

Post by Lace »

sta imas uciti kada si intermediate...mozda ni oni nisu dorasli onom upper intermediate...ili si ti vec tu, samo oni to ne znaju :D
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

šta je SOROŠ
The Nightwatchman

Post by The Nightwatchman »

misliš SEROŠ? :D
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

The Nightwatchman wrote:misliš SEROŠ? :D
ne nego SOROŠ
The Nightwatchman

Post by The Nightwatchman »

Umjetnik a wrote:
The Nightwatchman wrote:misliš SEROŠ? :D
ne nego SOROŠ
aha, ništa onda izvini.

:D
roki

Post by roki »

Isao sam ja.Moze se nauciti ali ne toliko koliko obecavaju.Puno je i do tebe koliko se zalazes.
Ja se sjecam,jednom smo imali nekog engleza za predavaca i momak je par puta pjan dolazio :shock:
Amsterdammer

Post by Amsterdammer »

Meni je znalo biti super, ali znalo je i bezveze. Sjećam se Škota koji nam je predavao, takav je čudan naglasak imao, da ga niko nije kontao, a bili smo upper intermediate III, i svi su popadali, ja sam odustao tada i završio poslije, s našim predavačima.

Ono što je dobro je to što imaš stalnu komunikaciju s nekim, ali po mom mišljenju, možeš toliko naučiti i čitajući neko jednostavnije štivo na engleskom, recimo blog Tima Clancyja, koji je opuštajući, te stalnom komunikacijom s ljudima oko tebe.

Sjećam se predavača po imenu Ben, znam da smo znali crknuti od dosade.
bucika

#9 Re: SOROŠ

Post by bucika »

halloweenedo wrote:Šta mislite o Sorošu? Da li je neko od vas išao u ovu školu i koliko ste zadovoljni onim što ste naučili?
Ja iskreno NISAM zadovoljan ! Bacili su me na neki INTERMEDIATE stepen na kojem nisam ama BAS NISTA naucio!!
Kriza prava...po meni, ova skola je prava kradja..pokupe pare i kud koji mili moji..............
Kako kome,moje dijete je zavrsilo,super je bilo,sa 10 g isao sa onima od 14g u grupu,jer je to jedina skola gdje djecu testiraju prvo,pa onda odredjuju grupu. Sad je srednjoj skoli,kompletna nastava mu je na engleskom, i nema NIKAKVIH problema.Ali steta,mamin standard je otisao Dole pa ne moze drugo dijete da salje u Soros,ali i ova skola u koju ide-Altera Lingua,nije losa,za pocetak,poslije,ako bog da,mozda nastavak Soros,ako smijenimo ove,da i nama ostane koje radno mjesto.
Sutra

Post by Sutra »

Mislim da je najbitniji stav onog koji uci. Mozes ti ici u najbolje skole svijeta a da ne naucis mnogo... Ne mogu tebe u Sorosu nauciti, oni ti mogu pomoci da naucis, uputiti te na tehnike i razviti neke tvoje jezicke vjestine, nemoj ocekivati da se samo jednog jutra probudis na advanced nivou... i btw, napredak pri prelasku s intermediate na upper-intermediate nije toliko vidljiv kao npr kad sa elementrarnog predjes na pre-intermediate... Dakle, Soros kao Soros ne igra kljucnu ulogu u tome kako ces ti napredovati u ucenju jezika, nego zapravo ti sam/a.
xyz2007

Post by xyz2007 »

Poznajem dijete koje je sticalo znanje stranog jezika u Soros skoli cini mi se od 4 ili 5 razreda osnovne.

Vodi sasvim normalan razgovor, bez ikakvih problema. Dijete jednostavno govori vrlo tecno pa skoro kao maternji.

Na skali od 1-10, ako je 1 jako lose, a 10 perfektno, definitivno prica 9.5
Lesli Eldridž

Post by Lesli Eldridž »

Amsterdammer wrote:Meni je znalo biti super, ali znalo je i bezveze. Sjećam se Škota koji nam je predavao, takav je čudan naglasak imao, da ga niko nije kontao, a bili smo upper intermediate III, i svi su popadali, ja sam odustao tada i završio poslije, s našim predavačima.

Ono što je dobro je to što imaš stalnu komunikaciju s nekim, ali po mom mišljenju, možeš toliko naučiti i čitajući neko jednostavnije štivo na engleskom, recimo blog Tima Clancyja, koji je opuštajući, te stalnom komunikacijom s ljudima oko tebe.

Bena poznajem lično. Tito je bio. Engleski ljevičar. Poslije je otišao u Litvaniju. A može frajer popit...
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Amsterdammer wrote:Meni je znalo biti super, ali znalo je i bezveze. Sjećam se Škota koji nam je predavao, takav je čudan naglasak imao, da ga niko nije kontao, a bili smo upper intermediate III, i svi su popadali, ja sam odustao tada i završio poslije, s našim predavačima.

A gdje si ti isao/la ? Ja sam ovdje kod nas u BiH samo iz znatizelje jer je moja skola imala kooperaciju sa Sorošem. Madjar posalje lovu predavacima (kod mene bili sve Bosanci), ovi pokupe lovu a nikakvo znanje ne prenose. Zapravo ono je sranje. Licno je i meni kasika upala u med, al' nekom je mnogooooooo vise, a meni ko cuki davana hrana da sutim :D
Inace ja sam isla na casove njemackog
ulpinian

Post by ulpinian »

Iz prve ruke.. neko koje išao na soroš punih 5 godina :D

Može se naučiti dosta, ali ne očekuj da vodiš filozofske debate nakon što završiš Advance level... imaš jedno prosječno znanje koje mozes dobiti i u prosječnoj srednjoj školi ako se malo trudiš. Mozes traziti da te prebace u neki drugi level ako smatraš da si prerastao Intermediate...
metal_rules_cura

#15 Re: SOROŠ

Post by metal_rules_cura »

Zanimljiva tema za mene, buduci da ce mi po zavrsetku faxa trebati neki certifikat o znanju stranog jezika za ono sto namjeravam dalje...
Sutra

#16 Re: SOROŠ

Post by Sutra »

Za certifikat provjeri na

http://www.britishcouncil.org/bih-exams.htm

imas ielts ili esol... pa vidi sta ti odgovara, oba su medjunarodno priznata...
Post Reply