SOROŠ
-
halloweenedo
#1 SOROŠ
Šta mislite o Sorošu? Da li je neko od vas išao u ovu školu i koliko ste zadovoljni onim što ste naučili?
Ja iskreno NISAM zadovoljan ! Bacili su me na neki INTERMEDIATE stepen na kojem nisam ama BAS NISTA naucio!!
Kriza prava...po meni, ova skola je prava kradja..pokupe pare i kud koji mili moji..............
Ja iskreno NISAM zadovoljan ! Bacili su me na neki INTERMEDIATE stepen na kojem nisam ama BAS NISTA naucio!!
Kriza prava...po meni, ova skola je prava kradja..pokupe pare i kud koji mili moji..............
- The Nightwatchman
misliš SEROŠ? 
-
Umjetnik a
ne nego SOROŠThe Nightwatchman wrote:misliš SEROŠ?
- The Nightwatchman
aha, ništa onda izvini.Umjetnik a wrote:ne nego SOROŠThe Nightwatchman wrote:misliš SEROŠ?
- Amsterdammer
Meni je znalo biti super, ali znalo je i bezveze. Sjećam se Škota koji nam je predavao, takav je čudan naglasak imao, da ga niko nije kontao, a bili smo upper intermediate III, i svi su popadali, ja sam odustao tada i završio poslije, s našim predavačima.
Ono što je dobro je to što imaš stalnu komunikaciju s nekim, ali po mom mišljenju, možeš toliko naučiti i čitajući neko jednostavnije štivo na engleskom, recimo blog Tima Clancyja, koji je opuštajući, te stalnom komunikacijom s ljudima oko tebe.
Sjećam se predavača po imenu Ben, znam da smo znali crknuti od dosade.
Ono što je dobro je to što imaš stalnu komunikaciju s nekim, ali po mom mišljenju, možeš toliko naučiti i čitajući neko jednostavnije štivo na engleskom, recimo blog Tima Clancyja, koji je opuštajući, te stalnom komunikacijom s ljudima oko tebe.
-
bucika
#9 Re: SOROŠ
Kako kome,moje dijete je zavrsilo,super je bilo,sa 10 g isao sa onima od 14g u grupu,jer je to jedina skola gdje djecu testiraju prvo,pa onda odredjuju grupu. Sad je srednjoj skoli,kompletna nastava mu je na engleskom, i nema NIKAKVIH problema.Ali steta,mamin standard je otisao Dole pa ne moze drugo dijete da salje u Soros,ali i ova skola u koju ide-Altera Lingua,nije losa,za pocetak,poslije,ako bog da,mozda nastavak Soros,ako smijenimo ove,da i nama ostane koje radno mjesto.halloweenedo wrote:Šta mislite o Sorošu? Da li je neko od vas išao u ovu školu i koliko ste zadovoljni onim što ste naučili?
-
Sutra
Mislim da je najbitniji stav onog koji uci. Mozes ti ici u najbolje skole svijeta a da ne naucis mnogo... Ne mogu tebe u Sorosu nauciti, oni ti mogu pomoci da naucis, uputiti te na tehnike i razviti neke tvoje jezicke vjestine, nemoj ocekivati da se samo jednog jutra probudis na advanced nivou... i btw, napredak pri prelasku s intermediate na upper-intermediate nije toliko vidljiv kao npr kad sa elementrarnog predjes na pre-intermediate... Dakle, Soros kao Soros ne igra kljucnu ulogu u tome kako ces ti napredovati u ucenju jezika, nego zapravo ti sam/a.
-
xyz2007
Poznajem dijete koje je sticalo znanje stranog jezika u Soros skoli cini mi se od 4 ili 5 razreda osnovne.
Vodi sasvim normalan razgovor, bez ikakvih problema. Dijete jednostavno govori vrlo tecno pa skoro kao maternji.
Na skali od 1-10, ako je 1 jako lose, a 10 perfektno, definitivno prica 9.5
Vodi sasvim normalan razgovor, bez ikakvih problema. Dijete jednostavno govori vrlo tecno pa skoro kao maternji.
Na skali od 1-10, ako je 1 jako lose, a 10 perfektno, definitivno prica 9.5
-
Lesli Eldridž
Bena poznajem lično. Tito je bio. Engleski ljevičar. Poslije je otišao u Litvaniju. A može frajer popit...Amsterdammer wrote:Meni je znalo biti super, ali znalo je i bezveze. Sjećam se Škota koji nam je predavao, takav je čudan naglasak imao, da ga niko nije kontao, a bili smo upper intermediate III, i svi su popadali, ja sam odustao tada i završio poslije, s našim predavačima.
- kriticarka_nikova
A gdje si ti isao/la ? Ja sam ovdje kod nas u BiH samo iz znatizelje jer je moja skola imala kooperaciju sa Sorošem. Madjar posalje lovu predavacima (kod mene bili sve Bosanci), ovi pokupe lovu a nikakvo znanje ne prenose. Zapravo ono je sranje. Licno je i meni kasika upala u med, al' nekom je mnogooooooo vise, a meni ko cuki davana hrana da sutimAmsterdammer wrote:Meni je znalo biti super, ali znalo je i bezveze. Sjećam se Škota koji nam je predavao, takav je čudan naglasak imao, da ga niko nije kontao, a bili smo upper intermediate III, i svi su popadali, ja sam odustao tada i završio poslije, s našim predavačima.
Inace ja sam isla na casove njemackog
-
ulpinian
Iz prve ruke.. neko koje išao na soroš punih 5 godina 
Može se naučiti dosta, ali ne očekuj da vodiš filozofske debate nakon što završiš Advance level... imaš jedno prosječno znanje koje mozes dobiti i u prosječnoj srednjoj školi ako se malo trudiš. Mozes traziti da te prebace u neki drugi level ako smatraš da si prerastao Intermediate...
Može se naučiti dosta, ali ne očekuj da vodiš filozofske debate nakon što završiš Advance level... imaš jedno prosječno znanje koje mozes dobiti i u prosječnoj srednjoj školi ako se malo trudiš. Mozes traziti da te prebace u neki drugi level ako smatraš da si prerastao Intermediate...
- metal_rules_cura
#15 Re: SOROŠ
Zanimljiva tema za mene, buduci da ce mi po zavrsetku faxa trebati neki certifikat o znanju stranog jezika za ono sto namjeravam dalje...
-
Sutra
#16 Re: SOROŠ
Za certifikat provjeri na
http://www.britishcouncil.org/bih-exams.htm
imas ielts ili esol... pa vidi sta ti odgovara, oba su medjunarodno priznata...
http://www.britishcouncil.org/bih-exams.htm
imas ielts ili esol... pa vidi sta ti odgovara, oba su medjunarodno priznata...