sony xperia xz

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Kapri

#1 sony xperia xz

Post by Kapri »

Nesto se malo pise o ovom telefonu a hvale ga.Ima li iko zna li neko nesto o njemu?
MTV

#2 Re: sony xperia xz

Post by MTV »

XZ ili XZ Premium?!
Kapri

#3 Re: sony xperia xz

Post by Kapri »

Obicni xz
Kapri

#4 Re: sony xperia xz

Post by Kapri »

Niko ne zna nista?
BarbaDue

#5 Re: sony xperia xz

Post by BarbaDue »

Ja mislim da je zabranjeno pisao o njemu!
Kapri

#6 Re: sony xperia xz

Post by Kapri »

Jel bas' Eto vidis to nisam znala :run:
semirsar

#7 Re: sony xperia xz

Post by semirsar »

Kapri wrote:Niko ne zna nista?
Da citiram "Na internetu je dostupan veliki broj iskustava vlasnika ovog telefona. Sony Xperia XZ nije savršen ali je reč o veoma dobrom modelu poznatog brenda."
Al' djaba, kad se lijeno malkice protegnut' do guglja :evil:

http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test ... ia-XZ-32GB
Quaresma

#8 Re: sony xperia xz

Post by Quaresma »

Kapri wrote:Nesto se malo pise o ovom telefonu a hvale ga.Ima li iko zna li neko nesto o njemu?
kao korisnik Xperie Z5, mogu toplo preporuciti XZ

sony ima sjajnu podrsku, sve svoje flagship telefone apdejtovao na nougat odnosno 7.1.1 cak i one stare dvije godine, malo ko se sa ovim moze pohvaliti
crnivrag

#9 Re: sony xperia xz

Post by crnivrag »

Quaresma wrote:
Kapri wrote:Nesto se malo pise o ovom telefonu a hvale ga.Ima li iko zna li neko nesto o njemu?

sony ima sjajnu podrsku, sve svoje flagship telefone apdejtovao na nougat odnosno 7.1.1 cak i one stare dvije godine, malo ko se sa ovim moze pohvaliti
I kod mene je Xperia Z5, mada ipak čekam da vidim kakav flagship će Sony prestaviti na IFA konferenciji u septembru.

Šuška se da će to biti Xperia XZ1 sa prilično jakim i dobrim performansama.

Pa ćemo vidjeti, možda to bude moj sljedeći izbor, a inače sam fan Sony-a (bivšeg Sony Ericsson-a), i stalno koristim njihove telefone, a išlo je ovim redom:

Sony Ericsson T68i, Sony Ericsson K800i, Sony Ericsson C905, Sony Ericsson Satio, Sony Xperia Z2 i sada Sony Xperia Z5.
avaks

#10 Re: sony xperia xz

Post by avaks »

A i ja sam ih dosta promijenio a smartphone sam batalio zbog slabe podrške, u to vrijeme :D
Evo koliko gledam dosta su napredovali po tom pitanju, još ako neki bez plaho bezela izbace moglo bi se pazariti :thumbup:
Quaresma

#11 Re: sony xperia xz

Post by Quaresma »

crnivrag wrote:
Quaresma wrote:

I kod mene je Xperia Z5, mada ipak čekam da vidim kakav flagship će Sony prestaviti na IFA konferenciji u septembru.

Šuška se da će to biti Xperia XZ1 sa prilično jakim i dobrim performansama.

Pa ćemo vidjeti, možda to bude moj sljedeći izbor, a inače sam fan Sony-a (bivšeg Sony Ericsson-a), i stalno koristim njihove telefone, a išlo je ovim redom:

Sony Ericsson T68i, Sony Ericsson K800i, Sony Ericsson C905, Sony Ericsson Satio, Sony Xperia Z2 i sada Sony Xperia Z5.
ne pčekuj previše, ustvari biće sigurno XZ Premium manjem kućištu

postoje glasine da ce biti i Xperia XZ Compact bas sa jakim hardwareom, 1080p rezolucija na 4.7 incha (koliko je vec kod compacta) ali ce biti neki downsize na 720p sto je vec vidjeno na Z5p i XZ Premium

ja nisam bas fan Sonya, ali mi je drag sony ericsson bio, nekako mi se svidjao njihov UI i UX onaj period prije i malo poslije iphonea.

Xperia Z5 mi je bio dobar deal, i u pocetku je bila jako losa podrska, od izlaska Z5 pa do dolaska Marshmallowa na taj uredjaj, Z5 je imao samo jedan update.

ali nakon marshmallowa Z5 je postajala sve bolja i bolja, i baš sam nekako imao sreće s njim.
Maharadza

#12 Re: sony xperia xz

Post by Maharadza »

Nema optičku stabilizaciju slike a lafo "premium" uređaj?! :lol:
MTV

#13 Re: sony xperia xz

Post by MTV »

crnivrag wrote: Pa ćemo vidjeti, možda to bude moj sljedeći izbor, a inače sam fan Sony-a (bivšeg Sony Ericsson-a), i stalno koristim njihove telefone, a išlo je ovim redom:

Moje stanje sa Sony Ericssonom: K300i, K750i, K550i, C500, s500. Sve ove jos imam osim K300.
Od Sony-ja nisam imao nista.
Inace bilo je i Nokia a sada je Samsung.
Mega Man X

#14 Re: sony xperia xz

Post by Mega Man X »

Maharadza wrote: Nema optičku stabilizaciju slike a lafo "premium" uređaj?! :lol:
Gledo sam i ja MrMobile recenziju.. to je izgleda više u imenu nego da ima sad neki features specijalni, osim možda 960 fps slow mo kameru, ali i to snimi po 3 sekunde i opet se vrati u normalu. Malo bezveze vala.
Post Reply