Sony Xperia T3 mrtav

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Olivander

#1 Sony Xperia T3 mrtav

Post by Olivander »

Otvaram temu da pitam da li je neko imao sličnog iskustva kao ja. Sinoć mi je mobitel bio na 10 % baterije i ugasio se. Sada ne mogu nikako da ga upalim. Ne gori ni crvena lampica da je prazan. Znači totalno mrtav. Pokušao sam razne kombinacije na internetu sa dugmićima za paljenje pojačavanjem glasnoće, međutim ništa. Ima li neko ideju šta bi se još moglo uraditi? Da li je neko imao sličan problem? Bateriju se ne može izvaditi kod mobitela.
Xeox2

#2 Re: Sony Xperia T3 mrtav

Post by Xeox2 »

Vjerovatno si pokušavao, ali probaj pritisnuti i power i volume up i down zajedno i drzati 10ak sec.

Poslano sa mog LG-D855
Altsa

#3 Re: Sony Xperia T3 mrtav

Post by Altsa »

Olivander wrote:Otvaram temu da pitam da li je neko imao sličnog iskustva kao ja. Sinoć mi je mobitel bio na 10 % baterije i ugasio se. Sada ne mogu nikako da ga upalim. Ne gori ni crvena lampica da je prazan. Znači totalno mrtav. Pokušao sam razne kombinacije na internetu sa dugmićima za paljenje pojačavanjem glasnoće, međutim ništa. Ima li neko ideju šta bi se još moglo uraditi? Da li je neko imao sličan problem? Bateriju se ne može izvaditi kod mobitela.
Imao isti problem na isto telefonu. Na mjestu gdje se ubacuju kartice ima mala rupica koja sluzi za reset telefona. Pritisni necim spicastim i mislim da ces rijesiti problem. Ja barem jesam.
Last edited by Altsa on 21/08/2016 10:57, edited 1 time in total.
mirsek

#4 Re: Sony Xperia T3 mrtav

Post by mirsek »

Meni se to desavalo sa LG Magnom 2-3 puta. Jednostavno baterija bude na 20-30 %, ugasi se mobitel i ne moze da se upali nikako. Ja sam to rijesio tako sto sam izvadio bateriju, vratio je, prikljucio mobitel na punjac i ostavio ga sat-dva da se puni i onda ga normalno upalio i dopunio do kraja.
Ti probaj ovo sa punjenjem bez vadjenja baterije.

Sent from my LG-H500 using Tapatalk
Last edited by mirsek on 21/08/2016 10:55, edited 1 time in total.
Warashii

#5 Re: Sony Xperia T3 mrtav

Post by Warashii »

Postoji mogucnost da se baterija ispraznila do te mjere da nema mogusnocti pobude, rjesenje je pobuda tvoje baterije ili zamjena.
A moRebit i nesto trece.
Olivander

#6 Re: Sony Xperia T3 mrtav

Post by Olivander »

Altsa wrote:
Olivander wrote:Otvaram temu da pitam da li je neko imao sličnog iskustva kao ja. Sinoć mi je mobitel bio na 10 % baterije i ugasio se. Sada ne mogu nikako da ga upalim. Ne gori ni crvena lampica da je prazan. Znači totalno mrtav. Pokušao sam razne kombinacije na internetu sa dugmićima za paljenje pojačavanjem glasnoće, međutim ništa. Ima li neko ideju šta bi se još moglo uraditi? Da li je neko imao sličan problem? Bateriju se ne može izvaditi kod mobitela.
Imao isti problem na isto telefonu. Na mjestu gdje se ubacuju kartice ima mala rupica koja sluzi za reset telefona. Pritisni necim spicastim i mislim da ces rijesiti problem. Ja barem jesam.
Probao sam i to, ali ništa ne reaguje. Imam sreća garanciju na njega pa ću ga odnijeti u BH Telecom. Čitao sam zaista na forumima da se to često dešava pogotovo na Xperia mobitelima.
mirsek

#7 Re: Sony Xperia T3 mrtav

Post by mirsek »

Olivander wrote:
Altsa wrote:
Probao sam i to, ali ništa ne reaguje. Imam sreća garanciju na njega pa ću ga odnijeti u BH Telecom. Čitao sam zaista na forumima da se to često dešava pogotovo na Xperia mobitelima.
Jesil probao ovo sa baterijom, da ga drzis na punjacu sat-dva i poslije probas upaliti ?
Altsa

#8 Re: Sony Xperia T3 mrtav

Post by Altsa »

Olivander wrote:
Altsa wrote:
I ja sam ga odnjeo u Bh telecom i tamo su mi to uradili nakon cega je proradio.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#9 Re: Sony Xperia T3 mrtav

Post by konektovan »

Otisla baterija. Kód mene na Sony Z, bili isti simptomi.

poslano sa Sonija Ze
huja

#10 Re: Sony Xperia T3 mrtav

Post by huja »

Sony T3 je telefon sa jako puno tvorničkih grešaka. Pogotovo je opšte poznato kakvi su telefoni iz BHT.
Takođe sam imao Sony T3 iz BHT, nije ni godinu bila matična otišla.
Tako da ako ti je pod garancijom odnesi neka ti srede, al' nemoj se puno iznenaditi ako opet ode nešto brzo.
Post Reply