Sony 43xd8077 problem
Moderator: Benq
-
coco1
#1 Sony 43xd8077 problem
na tv sony, model 43xd8077, u posljednje vrijeme imam problem sa gledanjem filmova online. nakon 10'-tak minuta gledanja, jednostavno se izgubi slika i ton, te ekran postane sivkaste boje. tako traje 5-10 minuta i, u tom periodu, ne mogu koristiti nikakve funkcije na tv, jer se i strelica za navigaciju izgubi.
zna li neko u cemu je problem i kako ga rijesiti? pokusavao sam sa resetom postavki, iskljucivanjem iz struje... nije pomoglo.
unaprijed, hvala.
zna li neko u cemu je problem i kako ga rijesiti? pokusavao sam sa resetom postavki, iskljucivanjem iz struje... nije pomoglo.
unaprijed, hvala.
- amar1994
#2 Re: Sony 43xd8077 problem
nosi na servis ,pretpostavljam da je pod garancijom jos uvijekcoco1 wrote:na tv sony, model 43xd8077, u posljednje vrijeme imam problem sa gledanjem filmova online. nakon 10'-tak minuta gledanja, jednostavno se izgubi slika i ton, te ekran postane sivkaste boje. tako traje 5-10 minuta i, u tom periodu, ne mogu koristiti nikakve funkcije na tv, jer se i strelica za navigaciju izgubi.
unaprijed, hvala.
meni djeluje softwerski problem , moguce da grijesim
-
coco1
#3 Re: Sony 43xd8077 problem
jeste pod garancijom, samo sto mi se ne nosa ) , zivim kod katedrale, u pjesackoj zoni, do auta imam, minimalno, 500 metara. kontam da se mozda moze sta rjesiti onlineamar1994 wrote:nosi na servis ,pretpostavljam da je pod garancijom jos uvijekcoco1 wrote:na tv sony, model 43xd8077, u posljednje vrijeme imam problem sa gledanjem filmova online. nakon 10'-tak minuta gledanja, jednostavno se izgubi slika i ton, te ekran postane sivkaste boje. tako traje 5-10 minuta i, u tom periodu, ne mogu koristiti nikakve funkcije na tv, jer se i strelica za navigaciju izgubi.
unaprijed, hvala.![]()
- amar1994
#4 Re: Sony 43xd8077 problem
ma tesko , morat ces odnijet , nema ti drugecoco1 wrote:jeste pod garancijom, samo sto mi se ne nosa ) , zivim kod katedrale, u pjesackoj zoni, do auta imam, minimalno, 500 metara. kontam da se mozda moze sta rjesiti onlineamar1994 wrote:nosi na servis ,pretpostavljam da je pod garancijom jos uvijekcoco1 wrote:na tv sony, model 43xd8077, u posljednje vrijeme imam problem sa gledanjem filmova online. nakon 10'-tak minuta gledanja, jednostavno se izgubi slika i ton, te ekran postane sivkaste boje. tako traje 5-10 minuta i, u tom periodu, ne mogu koristiti nikakve funkcije na tv, jer se i strelica za navigaciju izgubi.
unaprijed, hvala.![]()
meni djeluje da je firmware korumpuriran , a jedino servis moze flashovat novi ispravan
- crnivrag
#5 Re: Sony 43xd8077 problem
Zašto sam ne bi mogao instalirati novi firmware, ima na oficijelnoj Sony stranici uputstvo kako skinuti i ažurirati najnoviji firmware za taj model: https://www.sony.ba/electronics/support ... s/00015010amar1994 wrote: ma tesko , morat ces odnijet , nema ti druge![]()
meni djeluje da je firmware korumpuriran , a jedino servis moze flashovat novi ispravan
- amar1994
#6 Re: Sony 43xd8077 problem
pa moze , a sta ako mu izbaci error ?crnivrag wrote:Zašto sam ne bi mogao instalirati novi firmware, ima na oficijelnoj Sony stranici uputstvo kako skinuti i ažurirati najnoviji firmware za taj model: https://www.sony.ba/electronics/support ... s/00015010amar1994 wrote: ma tesko , morat ces odnijet , nema ti druge![]()
-
coco1
#7 Re: Sony 43xd8077 problem
hvala svima na odgovorima. nasao sam na netu nekakvog koreanca, koji, na you tube, navodi koje opcije i aplikacije izmjeniti, ukljuciti, iskljuciti... da bi se ubrzao sony tv. upravo to odradio, pa ako ne pomogne, pokusat cu sa ovim skidanjem fireware. ako ni to ne upali, zovem servis, da pokusam dogovoriti njihov dolazak, jbg, platio bih. ako nista, na rame i pravac servis
- crnivrag
#8 Re: Sony 43xd8077 problem
Firmware je original za taj TV, i direktno je dostupan sa oficijelne Sony stranice, tako da je vjerovatnoća za to minimalna, skoro nepostojeća.amar1994 wrote: pa moze , a sta ako mu izbaci error ?
Ja svoje sve TV-e updatujem, čim se pojavi novi firmware za njih, i nikad nisam imao problema s tim, a proces gotov za manje od 5 minuta.
- amar1994
#9 Re: Sony 43xd8077 problem
ma ja govorim o erroru prilikom update/instalacije samecrnivrag wrote:Firmware je original za taj TV, i direktno je dostupan sa oficijelne Sony stranice, tako da je vjerovatnoća za to minimalna, skoro nepostojeća.amar1994 wrote: pa moze , a sta ako mu izbaci error ?
Ja svoje sve TV-e updatujem, čim se pojavi novi firmware za njih, i nikad nisam imao problema s tim, a proces gotov za manje od 5 minuta.
-
coco1
#10 Re: Sony 43xd8077 problem
nista ne pomaze. s uputama onog kosookog, jos gore bilo, jedva uspio upravljati tv-om.amar1994 wrote:ma ja govorim o erroru prilikom update/instalacije samecrnivrag wrote:Firmware je original za taj TV, i direktno je dostupan sa oficijelne Sony stranice, tako da je vjerovatnoća za to minimalna, skoro nepostojeća.amar1994 wrote: pa moze , a sta ako mu izbaci error ?
firmware ne mogu azurirati, pise da vec imam najnoviju verziju. sutra zovem servis, nema mi druge
- REDDEVILS
#11 Re: Sony 43xd8077 problem
Jesili probao vratiti na fabricka podešavanja TV ?
-
coco1
#12 Re: Sony 43xd8077 problem
jesam, to samo nije pomoglo. ali...REDDEVILS wrote:Jesili probao vratiti na fabricka podešavanja TV ?
na sony stranici, gdje su upute za skidanje ili nadogradnju firmware, nadjem preporuku da je problem moguce rijesiti prekidom napajanja tv-a strujom na 5 minuta (ja sam to, za svaki slucaj, produzio na 10 min.
ujedno, ukinuo sam opciju autom. azuriranja, jer sam se sjetio da je isto odradjeno neki dan (sjecam se neke app samba iz tog azuriranja) i da od tada imam problem