Solo-letac u svijetu parova!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- anais_nin
Baba_Droga wrote:A joj meni zao sto se moja mahala vise brine za mene i to sto se "jos" ne udajemnego za svoje probleme!
Zadnji put me jedna komsinica "Sena Internet" pitala jesam li nasla momka.......odgovor je bio "Nisam momka....ali sam nasla curu"![]()
![]()
Jadnica ostala je zbunjena![]()
![]()
al' toliki je pritisak da se zadovolje drustvene norme da je to jadno...ne znam ja samo kontam da je garant osjecaj usamljenosti grozan kad si s nekim koga ne volis...to je gore nego biti sam...barem ja to tako dozivljavam...
-
Baba_Droga
Ma dosadno ljudima...(heklanje vise nije u modi) ....mislim sigurno niko od nas nije ostavio dojam nesretnika sto nema momka ili djevojku....pa se pitam jel to oni nas sazaljevaju?!
Ma kazem dosadno ljudima.....to je u nasem mentalitetu da se ljudi vise brinu o problemima drugih nego o sebi i svojim problemima.
Ali znaju biti simpa ti svi komentari
......dok je nas ...i za njih ce biti materijala za ubijanje dosade .....pa zasto im ne bi to priustili!

Ma kazem dosadno ljudima.....to je u nasem mentalitetu da se ljudi vise brinu o problemima drugih nego o sebi i svojim problemima.
Ali znaju biti simpa ti svi komentari
-
Ina
Soliranje ?!? Kao licno opredjeljenje i status moze biti sasvim zadovoljavajuce
...Nemas obaveza, odgovornosti, nema pravdanja, objasnjavanja, dokazivanja i slicno...S druge strane uzelis se svega toga i jos necega mnogo ljepseg sto donosi zajednistvo i veza...paznja, podrska, ljubav, nesebicno davanje, mazenje&pazenje ali i svadjanje
Dvije strane medalje...
No, ono od cega se najvise jezim i razlog zbog kojeg se nerviram jeste stalno "satiranje" i silna pitanja prijatelja i rodbine upucena na moju adresu tipa, pa sta se to desava sa tobom, sta nije uredu ?...u kombinaciji sa savjetima...manje ili vise zajedljivim, vrijeme je da se mjenjas, probirac otirac i slicno...
Zatim, tu je i sada dugogodisnje etiketiranje ... godine prolaze i nisi bas u poziciji za ovo ili ono ili drugim rijecima receno ja sam vec kao "stara" cura ( Ne znam zasto ce mi ovo "kao"
)...stoga moram misliti na planiranje obitelji jer moji reproduktivni organi trebaju izvrsiti svoju svrhu prije nego sto postanu nefunkcionalni a ja trebam postati zena u pravom smislu rijeci...Kao da sam sada pola zene i ne znam se radovati veseliti, uzivati i biti zadovoljna sobom i svojim zivotom...i svojim tijelom, ne ?!? 
Dvije strane medalje...
No, ono od cega se najvise jezim i razlog zbog kojeg se nerviram jeste stalno "satiranje" i silna pitanja prijatelja i rodbine upucena na moju adresu tipa, pa sta se to desava sa tobom, sta nije uredu ?...u kombinaciji sa savjetima...manje ili vise zajedljivim, vrijeme je da se mjenjas, probirac otirac i slicno...
Zatim, tu je i sada dugogodisnje etiketiranje ... godine prolaze i nisi bas u poziciji za ovo ili ono ili drugim rijecima receno ja sam vec kao "stara" cura ( Ne znam zasto ce mi ovo "kao"