Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Soliranje medju prijateljima koji se stalno ljubakaju i maze zna NEKAD I NEKOM biti depresivno
Sve u svemu zna to ici na zivce, pa cak i briga drugih ljudi oko vas zasto nemate momka/djevojku, sto se ne udajete/zenite (vakat je ) ali......Single- ploca ima i sjajniju stranu....
Pa me zanima kako vi na to gledate....kako iskoristavate status Solo-letaca i kako podnosite gore navedene situacije
Ne smeta mi kada se drugi ljube, (nije bas da se ovdje i previse druzim), ali samo pomislim kako prije ili poslje tog ljubljenja ona ce njemu kopat oci ili on njoj, i odma mi je godra sto sam single...
Baba_Droga wrote:Soliranje medju prijateljima koji se stalno ljubakaju i maze zna NEKAD I NEKOM biti depresivno
Sve u svemu zna to ici na zivce, pa cak i briga drugih ljudi oko vas zasto nemate momka/djevojku, sto se ne udajete/zenite (vakat je ) ali......Single- ploca ima i sjajniju stranu....
Pa me zanima kako vi na to gledate....kako iskoristavate status Solo-letaca i kako podnosite gore navedene situacije
interesantno je kako u nasim generacijama ima pravo puno ekstrema...veci dio moje generacije ili vec ima klince koji idu u skolu, ili je single... najmanje je onih koji su upadali u neke veze i/ili zenili se/udavali, kao (lafo) na vrijeme
u svakom slucaju single zivot ima dosta super super elemenata u kojima treba uzivati, i koje treba iskoristiti do maksimuma, posebno da se eliminise onaj momenat neizivljenosti prije nego sto upadnes u neku vezu
Pa cika zadig nije valjda opet celibat...misa mu...
Ja imam prijateljicu koja izadje sa mnom na kafu...njen momak dodje nakon pola sata (nepisano pravilo) i onda se pocnu hvatati...hvala Bogu sad su se malo smirili...valjda ih popustilo to pocetno...a drzalo ih je haman 2 godine.
nisam solo ali nekad je malo dosadno ako neko, sa kim negdje sjedite, konstantno se ljubaka ma nije to depresivno nego nekad mi bude neugodno ali srecom odmah se sjetim kako sam ja nekad na pocetku veze prijateljicama isla na zivce pa mi bude normalno....
a naravno da i status solo-letaca ima sjajnu stranu...
ma najbolja strana toga je da imas puno slobodnog vremena za vaznu osobu...sebe
a sad ozbiljno...veza zahtijeva prilagodbu drugoj osobi...mjenja ti navike...pa postoji period tranzicije iz solo letaca u partnerstvo
takodje postoji i u obrnutom slucaju...al to vec nije slatko
evo ja se davno navikla na solo status...samo me okolina nervira sa nekim svojim ocekivanjima...pa ljudi ne mogu ja biti s bilo kim samo da bih po vama bila "normalna" jes da mi fali to nesto...biti partner nekome...imati partnera al ni ovo moje nije lose...ne polazem nikome racune...iskusila sam cak i putovanja u solo aranzmanu pa znam da sam sposobna za to...i jos stosta
i da ...kad se neko puno ljubaka u mom prisustvu bude mi neugodno
Vremenom se covjek sve gore osjeca kao single. Pogotovo ako si u drustvu gdje ljudi sve vise furaju te neke duge veze i zene se. Onda se zapitas, pa sta ja radim!? Ali onda ti se desi situacija koju ne bi mogao iskoristiti da nisi solo. Uglavnom sve ima svoje prednosti i mane! Ali ipak, po mom skromnom misljenju, svako treba naci ono, NESTO!
Lace wrote:
i da ...kad se neko puno ljubaka u mom prisustvu bude mi neugodno
meni je jako lijepo vidjeti kad se ljube
kiss tu i tamo ok..lijepo i vidis da znace jedno drugom...al kad se bacaju jedno na drugo...balave posvuda...nako...onome ko je tu bude malo neugodno...najradije bi ih uputio da uzmu negdje sobu
Lace wrote:
evo ja se davno navikla na solo status...samo me okolina nervira sa nekim svojim ocekivanjima...pa ljudi ne mogu ja biti s bilo kim samo da bih po vama bila "normalna"
s ovim se potpuno slazem mada nasoj sredini nikad udovoljit...ako nemas momka/curu onda te more zbog toga...ali more te i ako imas partnera, jos ne daj Boze, dugu vezu, ono pa sta nije ok s tobom sto se ne udajes/ne zenis ma nije se rodio ko je mahali udovoljio....a onda kad se vjencas, sto ne radjas itd itd....zato je fenomenalno selektivno pritiskat mentalno "mute" dugme kad takvi pocnu pametovat
ja samo znam da bih radije bila sama nego s nekim eto tako reda radi
Lace wrote:
evo ja se davno navikla na solo status...samo me okolina nervira sa nekim svojim ocekivanjima...pa ljudi ne mogu ja biti s bilo kim samo da bih po vama bila "normalna"
s ovim se potpuno slazem mada nasoj sredini nikad udovoljit...ako nemas momka/curu onda te more zbog toga...ali more te i ako imas partnera, jos ne daj Boze, dugu vezu, ono pa sta nije ok s tobom sto se ne udajes/ne zenis ma nije se rodio ko je mahali udovoljio....a onda kad se vjencas, sto ne radjas itd itd....zato je fenomenalno selektivno pritiskat mentalno "mute" dugme kad takvi pocnu pametovat
tako i ja kazem.. soliranje nekad je ok nekad ne...sve ima svoje prednosti i mane..ali dosade i ona stalna pitanja imas li nekoga, kad ces se zeniti vrijeme je bla bla..mene izvlaci sto izgledam daleko mladje od stvarnih godina.. a ljubakanje ne smeta ako je u granicama kulture a ne ono da dodjem u situaciju da moram gledati okolo dze ima paucine..
Lace wrote:
tako i ja kazem.. soliranje nekad je ok nekad ne...sve ima svoje prednosti i mane..ali dosade i ona stalna pitanja imas li nekoga, kad ces se zeniti vrijeme je bla bla..mene izvlaci sto izgledam daleko mladje od stvarnih godina.. a ljubakanje ne smeta ako je u granicama kulture a ne ono da dodjem u situaciju da moram gledati okolo dze ima paucine..