soliram...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
kenanz

#101 Re: soliram...

Post by kenanz »

i meni se cini da nije razumjela

nije rijec o kupovini ljubavi i osjecanja na kredit...

rijec je o novcu kako faktoru uticaja na skladnu i sretnu bracnu zajednicu...

iskreno meni se cini da je puno skladniji i sretniji brak u kojem ne mora da se oskudjeva... a toga je danas malo, sa tendencijom da bude jos manje...
ljubav_aha

#102 Re: soliram...

Post by ljubav_aha »

kenanz,hvala,odlicno obrazlozenje
kenanz

#103 Re: soliram...

Post by kenanz »

nema na cemu
i drugi put
Daphna

#104 Re: soliram...

Post by Daphna »

kenanz wrote:i meni se cini da nije razumjela

nije rijec o kupovini ljubavi i osjecanja na kredit...

rijec je o novcu kako faktoru uticaja na skladnu i sretnu bracnu zajednicu...

iskreno meni se cini da je puno skladniji i sretniji brak u kojem ne mora da se oskudjeva... a toga je danas malo, sa tendencijom da bude jos manje...

Malo si dragi kenanz ful'o temu...

Tema je soliram, kako se nosimo sa time i kako riješiti taj problem, a ne šta je potrebno za bračnu sreću! Tema o braku vala imate ovdje na pretek!

Tako da, ako imate prijedlog vezan za problem soliranja, bujrum...
kenanz

#105 Re: soliram...

Post by kenanz »

ma daj g E... kakvo soliranje, sve se bojim da to ne predje u kakv pokret...

a sa druge strane da bi se preslo od soliranja do braka -- mora se od neceg poceti... poenta je u tome sto jedni izaberu zalbe i tuzbe, a drugi vedrinu i optimizam..

a soliranje...MA DAJ...
otherside

#106 Re: soliram...

Post by otherside »

Da bi se doslo do braka mora se predhodno solirati :oops: :D
E sad...gdje je zalba i tuzba a gdje vedrina i optimizam je vec druga prica....
kenanz

#107 Re: soliram...

Post by kenanz »

to MAJSTORE

to ja citavo vrijeme govorim...
Daphna

#108 Re: soliram...

Post by Daphna »

kenanz wrote:ma daj g E... kakvo soliranje, sve se bojim da to ne predje u kakv pokret...

a sa druge strane da bi se preslo od soliranja do braka -- mora se od neceg poceti... poenta je u tome sto jedni izaberu zalbe i tuzbe, a drugi vedrinu i optimizam..

a soliranje...MA DAJ...

Ne znam kako razmjena mišljena, iskustava i pokušaj da olakšaš nekome stanje u kojem se nalazi, mogu biti žalbe i tužbe? Svašta...

To kenanz tvoj svijet pinki? Aha... Nisi nikada solirao, ostavljao, bio ostavljen, povrijeđen, povrijedio...? Ah da, nisi... Ti si vedar i optimističan! Good for you!

Ostali, dosta "žalbi i tužbi"!
otherside

#109 Re: soliram...

Post by otherside »

Ja moram jos jednom ponoviti...biti singl nije nikakva nesreca ni tragedija...ja takve faze gledam kao vrijeme koje cu posvetiti samo sebi ili samo druzenju sa prijateljima ili nekoj edukaciji ili ljencarenju... s druge strane to je takodje vrijeme u kojem se ne mora biti emotivno prazan ili pasivan, ljubav se moze naci u svakom novom danu ili nekoj sitnici.
Zelim reci da je najbitnije osjecati se zadovoljno i kad nema partnera pored nas...sem toga, sretni i nasmijani ljudi, oni koji pozitivno zrace prije ce privuci paznju nego oni drugi koji odasilju ogorcenost, samosazaljenje ili nezadovoljstvo.
kenanz

#110 Re: soliram...

Post by kenanz »

pa nije bas pini, vise je sarenkast, sa malo vise svijetlo zelenkasete boje, doduse nadje se tu i pokoji leptiric, ali sve ih je manje i manje valjda zbog zagadjenja, ali to je neminovnost.
sto se tice ostalog, bilo je kod mene svega, doduse i ne sjecam se bas kad sam zadnji put bio ostavljen, valjda zato sto prije tog ostavljanja ja nesto dobro smutim, tako da mi ta OTAVKA dodje onako kao ocekivana, ko kad mlijeko ostavis na toplom pa ono ukisne, a sta bi drugo moglo biti, nece se napraviti puding...
sto se tice ostalog, a pogotovo razocarenja ehhhhh koliko je toga kod mene bilo... vise nego se moze i pretpostaviti... DA vise nego se moze i pretpostaviti, ali i to sam nekako podsvjesno ocekivao...

ima tu jos sto sta... ali...
polumasni

#111 Re: soliram...

Post by polumasni »

kako ide solisti? ja bi najradije se naguto zileta i zasladio cijanidom... i to je kad sam dobar :skoljka:
Lilana

#112 Re: soliram...

Post by Lilana »

polumasni wrote:kako ide solisti? ja bi najradije se naguto zileta i zasladio cijanidom... i to je kad sam dobar :skoljka:
Ja sam na odvikavanju od hairlija, pa i nisam kompetentna sugerisati, ali ipak ne odoljeh:
Jednom davno sam čula da najbolje stvari dođu kad čekaš na njih, ali je bitno znati gdje ih čekati, s kim, kada, kako ... Pa eto, kom opanci kom obojci - neko će čekati u kafani neko na Bjelašnici ... nema savjeta unaprijed osuđenog na uspjeh osim da pokušaš što bolje kombinirati ove opcije za čekanje iznad :)
kenanz

#113 Re: soliram...

Post by kenanz »

kakav je put do Bjelasnice?

ima li snijega, medvjeda???

ja cuo prije neki dan, na Bjelasnici se pojavili nekakvi krugovi...ko zna, ako nece domaci momci...mozda dodju vanzemaljci... VANZEMALJASKA LJUBAV... kakva li ce djeca ispasti...bas nesto razmisljam...
BRCAK27

#114 Re: soliram...

Post by BRCAK27 »

Hm , nesto kontam sta da kazem il kako rece neka pjesma ,sta da kazem sta da slazem sad ,,heh ali kao god necu lagati nego hocu da jedno kazem ,nisam citao sve postove nego sam onak na preskak citao pa se odlucih ukljuciti , well biti solo moze biti lijepo , naravno ako se izadje iz veze koja nije dala rezultate ,ali biti solo 5 god i patiti ,hm evo to moze biti konfuzno , no u svemu se covjek treba naci , nekada je b+bolje ovo ,nekada je bolje ono ,no mene jedno brine da ja nisam ispao iz stosa?? Vidjecu ...... 8-)
d2

#115 Re: soliram...

Post by d2 »

otherside wrote:Ja moram jos jednom ponoviti...biti singl nije nikakva nesreca ni tragedija...ja takve faze gledam kao vrijeme koje cu posvetiti samo sebi ili samo druzenju sa prijateljima ili nekoj edukaciji ili ljencarenju... s druge strane to je takodje vrijeme u kojem se ne mora biti emotivno prazan ili pasivan, ljubav se moze naci u svakom novom danu ili nekoj sitnici.
Zelim reci da je najbitnije osjecati se zadovoljno i kad nema partnera pored nas...sem toga, sretni i nasmijani ljudi, oni koji pozitivno zrace prije ce privuci paznju nego oni drugi koji odasilju ogorcenost, samosazaljenje ili nezadovoljstvo.
svaku tvoju rijec ja volim mada nistaaaaaaa ne razumijeeeeem :mrgreen:
salim se, odlicno napisaTo :thumbup:
Daphna

#116 Re: soliram...

Post by Daphna »

BRCAK27 wrote:Hm , nesto kontam sta da kazem il kako rece neka pjesma ,sta da kazem sta da slazem sad ,,heh ali kao god necu lagati nego hocu da jedno kazem ,nisam citao sve postove nego sam onak na preskak citao pa se odlucih ukljuciti , well biti solo moze biti lijepo , naravno ako se izadje iz veze koja nije dala rezultate ,ali biti solo 5 god i patiti ,hm evo to moze biti konfuzno , no u svemu se covjek treba naci , nekada je b+bolje ovo ,nekada je bolje ono ,no mene jedno brine da ja nisam ispao iz stosa?? Vidjecu ...... 8-)

Ma nisi ti ispao iz štosa... Samo nisi još uvijek spreman vjerovati nekome. Ili je to jednostavno strah, kao i kod većine... Hoćemo li imati snage da ponovo krenemo u nešto novo i gradimo od temelja... Nije to lak posao a za sekund se oklizneš i padneš...

Hajm'o mi organizovati druženje solera, pa možda neko i promijeni status :mrgreen:
njeka

#117 Re: soliram...

Post by njeka »

Ako ništa da razmijenimo iskustva u solerskim aktivnostima (ja imam divnu mustru za heklanje miljea, i rado bi ga razmijenila za recept za čorbanac ) :D :D :D :D :D
Daphna

#118 Re: soliram...

Post by Daphna »

njeka wrote:Ako ništa da razmijenimo iskustva u solerskim aktivnostima (ja imam divnu mustru za heklanje miljea, i rado bi ga razmijenila za recept za čorbanac ) :D :D :D :D :D
Jest da mi heklanje i ne ide baš od igle :-D ali rado ću ti otkriti svoj recept!
njeka

#119 Re: soliram...

Post by njeka »

Daphna wrote:
njeka wrote:Ako ništa da razmijenimo iskustva u solerskim aktivnostima (ja imam divnu mustru za heklanje miljea, i rado bi ga razmijenila za recept za čorbanac ) :D :D :D :D :D
Jest da mi heklanje i ne ide baš od igle :-D ali rado ću ti otkriti svoj recept!
Hvala,samo reci kad i gdje!!!! Ne,nemam 100kg ali volim delikatese, i da se družim :-D :-D :-D :-D
Lilana

#120 Re: soliram...

Post by Lilana »

BRCAK27 wrote:Hm , nesto kontam sta da kazem il kako rece neka pjesma ,sta da kazem sta da slazem sad ,,heh ali kao god necu lagati nego hocu da jedno kazem ,nisam citao sve postove nego sam onak na preskak citao pa se odlucih ukljuciti , well biti solo moze biti lijepo , naravno ako se izadje iz veze koja nije dala rezultate ,ali biti solo 5 god i patiti ,hm evo to moze biti konfuzno , no u svemu se covjek treba naci , nekada je b+bolje ovo ,nekada je bolje ono ,no mene jedno brine da ja nisam ispao iz stosa?? Vidjecu ...... 8-)
Solo može biti lijepo, čak divno - puno izazova, očekivanja, nadanja, slutnji, otvorenih izbora - a sve to samo ako je srce slobodno, kutarisano bauka iz prošlosti, spremno za sve ovo što nabrojah. U suprotnom ispadne skoro ko doživotna robija ... ili petogodišnje soliranje uz patnju u tvom slučaju.
Kako god - najbolje je ono u čemu se mi osjećamo dobro, sretno, ispunjeno. Bilo je dana kad sam se bajno osjećala solirajući, sve opcije su mi bile otvorene. Pa je onda bilo onih dana kada sam uživala u svojoj neslobodi i svim dražima koje taj status sobom nosi. Ali i dana kada sam bila u vezi a osjećala se usamljenom, nesretnom.
Pravila nema ... svako srce drugačijim očima gleda!
BRCAK27

#121 Re: soliram...

Post by BRCAK27 »

Ja cu vam gatam u findžan, dobar sam u tome ,evo sjedim i kahvenisem,vidim sebi neki puuuuuut, na neki skup,,vidim ptica ,dobar glas ,vidim neka lijepa zena aman majko ,haman ce se zenim , ce mi pea na svadbata Usnije od Ređepovskog ,sve vidim u ovo findžan ,samo nevidim datum i mjesto sastenka ....heheheheh ( mala sala ) ;-)

Nego ,zaboravih pozdraviti prijedlog skupa solera foruma ..... :P

Lijepo bome sad cu i da se potrosim , valja se picnut sto bi se reklo :lol:
sabanss

#122 Re: soliram...

Post by sabanss »

otherside wrote: A fakat, sta je lose u tome da nemamo partnera jedan period, ima to i svojih prednosti. A traziti nekoga po kaficima, diskotekama i sl. je gubljenje vremena. Danas najbolje funkcionisu upoznavanja preko prijatelja, familije,... :D
Prije par dana, dosta stariji radni kolega, onako preko cigare... citiram:

"Jebes zensko koje u kafani upoznas"

:D :D :D
njeka

#123 Re: soliram...

Post by njeka »

BRCAK27 wrote:
Ja cu vam gatam u findžan, dobar sam u tome ,evo sjedim i kahvenisem,vidim sebi neki puuuuuut, na neki skup,,vidim ptica ,dobar glas ,vidim neka lijepa zena aman majko ,haman ce se zenim , ce mi pea na svadbata Usnije od Ređepovskog ,sve vidim u ovo findžan ,samo nevidim datum i mjesto sastenka ....heheheheh ( mala sala ) ;-)

Nego ,zaboravih pozdraviti prijedlog skupa solera foruma ..... :P

Lijepo bome sad cu i da se potrosim , valja se picnut sto bi se reklo :lol:
Pogledaj opet u finđan možda bude nek'i dobitak,tamam da se picneš :D :D :D :D (a da ne osjetiš)
njeka

#124 Re: soliram...

Post by njeka »

sabanss wrote:
otherside wrote: A fakat, sta je lose u tome da nemamo partnera jedan period, ima to i svojih prednosti. A traziti nekoga po kaficima, diskotekama i sl. je gubljenje vremena. Danas najbolje funkcionisu upoznavanja preko prijatelja, familije,... :D

I muško!!
:D :D :D :D
Ali ja ne bi zbog tog izašla sa forumskim narodom
sabanss

#125 Re: soliram...

Post by sabanss »

njeka wrote:
sabanss wrote:

I muško!!
:D :D :D :D
Ali ja ne bi zbog tog izašla sa forumskim narodom
Onda nek' krene u dzamiju :D Tamo se isto moze svasta fino upoznati :D
Post Reply