solidarnost/prevare/lazi u dijaspori (i dalje)...

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
mofo33

#1 solidarnost/prevare/lazi u dijaspori (i dalje)...

Post by mofo33 »

moj zadnji slucaj (u dugom nizu) je jedan par kojima sam bila garant za stan.
kupili su sebi mercedes, prestali placat' stan, pa sam ja morala kihnuti 6 mjeseci njihove kirije :x
2 godine su razvlacili pricu da ce mi vratiti dug,kad su kupili noviji model mercedesa,
ja sam opalila po sudu, jbg, sta drugo da se radi.
ovog ljeta oni svratili (bez mercedesa) kog strine mi, nalajali da sam ih izradila, zlo im napravila!
usluge narodu?
ja nikad vise :sad:
Last edited by mofo33 on 09/09/2008 21:45, edited 1 time in total.
ladyada

#2 Re: solidarnost/prevare/lazi u dijaspori (i dalje)...

Post by ladyada »

de mi 50 € vidjela sam super cipele a nisam ponijela karticu ? sutra vracam majke/djece/bogami mi ..................... :x ako dobijem nakon godinu uspjeh je ........
malizeleni

#3 Re: solidarnost/prevare/lazi u dijaspori (i dalje)...

Post by malizeleni »

ladyada wrote:de mi 50 € vidjela sam super cipele a nisam ponijela karticu ? sutra vracam majke/djece/bogami mi ..................... :x ako dobijem nakon godinu uspjeh je ........
Moze se uvijek reci nemam. U prvom slucaju jebiga, cura je garantovala za par itd itd, ja spavat ne bih mogao dok se duga ne rijesim.

Vece sume novca samo blizoj familiji.
mofo33

#4 Re: solidarnost/prevare/lazi u dijaspori (i dalje)...

Post by mofo33 »

a tek oni, koje sam (pre)vodila kod silnih advokata i pomagala za druge administrativne baglame...
i dan danas cekam obecane vecere,cvijece,poklone :-D
beka_mo

#5 Re: solidarnost/prevare/lazi u dijaspori (i dalje)...

Post by beka_mo »

Nikad vise nikom nista pomoci,novac ziranti to je uzas!
MOj muz bio zirant bratu od najboljeg kolege,prije 8god! (tada mi nije bio muz)
Kolega ode u Ameriku,brat od selio,a nama koji smo se tek vjencali ,bez ustedjevine sigurnog posla,dodje lijepo sa suda 5000KM da platimo.
Dodjoh do emaila kolege u americi i napisah da nas ga je njegov brat zavalio! A KOLEGA od mog muza ce na to: nista vam ne mogu,nisam ni ja snjim u kontaktu! Joj da mi je gdje bio blize,zadavila bi ga. Uspjeli smo to,hvala bogu rijesiti. I od tada pamet u glavu,i nikom vise zirant!
Pa vi cure pazite,za koga se udajete! Prije braka pitaj:da nisi kome zirant bio?
Montana

#6 Re: solidarnost/prevare/lazi u dijaspori (i dalje)...

Post by Montana »

a kad sam ja došo u njemačku...prvo me sjebo onaj moj,naš..što je već 30 godina u njemačkoj.ko će kog ako ne svoj svog.oćeš više..
brzo sam naučio da od naših treba bježat.
bajadera82

#7 Re: solidarnost/prevare/lazi u dijaspori (i dalje)...

Post by bajadera82 »

hmmm kakve ovo veze ima sa dijasporom? nije to nista specificno za dijasporu.. :)
mofo33

#8 Re: solidarnost/prevare/lazi u dijaspori (i dalje)...

Post by mofo33 »

bajadera82 wrote:hmmm kakve ovo veze ima sa dijasporom? nije to nista specificno za dijasporu.. :)
osim sto je specificno da smo "nas" svijet i da bi trebali biti solidarni, pomagati se u dijaspori
mislim
Maraschino

#9 Re: solidarnost/prevare/lazi u dijaspori (i dalje)...

Post by Maraschino »

NE volim posudjivati ( u oba smijera).
bajadera82

#10 Re: solidarnost/prevare/lazi u dijaspori (i dalje)...

Post by bajadera82 »

mofo33 wrote:
bajadera82 wrote:hmmm kakve ovo veze ima sa dijasporom? nije to nista specificno za dijasporu.. :)
osim sto je specificno da smo "nas" svijet i da bi trebali biti solidarni, pomagati se u dijaspori
mislim
uh o tome ne smijes ni sanjati.. kad su Bosanci slozni? kad mogu skupa kukati i nekog zaliti, onda su solidarni. a ako je neko od njih uspjesan, bogat, skolovan, kako god odmah ne valja. to se traca i izmislja. i na kraju ili si kuja/kurva kao zensko ili mafijas kao muskarac :) sega fakat.
eno kad Turci u Njemackoj otvore radnju svi turci tamo idu na otvorenje i raduju se. Bosanac kad otvori drugi Bosanac mu nece otici iz inata, nedo bog da se taj obogati pa sebi kupi dobro auto ili cak nesto vece..
Montana

#11 Re: solidarnost/prevare/lazi u dijaspori (i dalje)...

Post by Montana »

ako turčin u njemačkoj kiosk oće otvorit ili radnju gdje će tepihe prodavat...cjela obitelj se skupi i pomogne.čak i kod kupnja kuća se svi slože.zajedno rješavaju probleme..al tad i cjelu obitelj na vratu imaš :lol: nikad mira
ljubav_aha

#12 Re: solidarnost/prevare/lazi u dijaspori (i dalje)...

Post by ljubav_aha »

vec godinama pomazem,meni je zdovljstvo,nemam problema sa nasom rajom,naravno bilo je slucajeva,ali vrlo malo, gdje su postojale tenzije testiranja moje dobrodusne naivnosti,ali se ispotavilo da su se malo previse nadali
Vares City

#13 Re: solidarnost/prevare/lazi u dijaspori (i dalje)...

Post by Vares City »

Dvadeset godina sam vani i neman nekih posebno losih iskustava izuzevsi period rata,tad su me bas mnogi izlevatili.

Rezultat toga je kamara raznih "priznanica"i zahvalnica s kojim mogu.........
ljubav_aha

#14 Re: solidarnost/prevare/lazi u dijaspori (i dalje)...

Post by ljubav_aha »

babyline wrote:
Maraschino wrote:NE volim posudjivati ( u oba smijera).
potpisujem. kazu ako zelis da izgubis prijatelja posudi mu novac :roll:

nije tacno,moje licno iskustvo garantuje pozitivan odgovor,prije svega treba poznavati osobu kojoj dajete novac,a ako je to u pitanju prijatelj,ne bi trebalo imati negativan rezultat
ljubav_aha

#15 Re: solidarnost/prevare/lazi u dijaspori (i dalje)...

Post by ljubav_aha »

babyline,to je tvoje iskustvo,moje iskustvo je znatno bolje od tvog,da se razumijemo,moguce je da se dese obe opcije,a sto se tice ralacija,to mnogo ovisi o nama,osobama sa kojim smo u prijatljeksim odnosima,situaciji i slicno,i dalje tvrdim,da posudba novca ne mora uopce imati negativan efekat
spreca

#16 Re: solidarnost/prevare/lazi u dijaspori (i dalje)...

Post by spreca »

Postoji ona stara izreka :"kome ti nedas umrijet ,on tebi neda zivjet"
ladyada

#17 Re: solidarnost/prevare/lazi u dijaspori (i dalje)...

Post by ladyada »

malizeleni wrote:
ladyada wrote:de mi 50 € vidjela sam super cipele a nisam ponijela karticu ? sutra vracam majke/djece/bogami mi ..................... :x ako dobijem nakon godinu uspjeh je ........
Moze se uvijek reci nemam. U prvom slucaju jebiga, cura je garantovala za par itd itd, ja spavat ne bih mogao dok se duga ne rijesim.

Vece sume novca samo blizoj familiji.

Vece sume novca samo blizoj familiji i to halali :angry: :angry: , od kuknjave ne usudim se reci ima li sta od duga odnosno vracanja ..........
Post Reply