Solarijum ili toniranje...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Nicola

#1 Solarijum ili toniranje...

Post by Nicola »

Pokusavala sam naci po stranicama za toniranje u sarajevu al nisam imala puno uspjeha.
Pa me zanima ako ima neko da zna gdje mogu uradit toniranje, koliko kosta itd..
Solarijum sve kontam ako ne uspijem naci gdje se radi toniranje..a stvarno mi se neda ici tamo...
hvala puno...
Kraljica_Suza

#2 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by Kraljica_Suza »

slatko cose - ja cula, nemoj mi plaho vjerovati, provjeri ;)
takodjer iz iskustva drugih sam cula da je toniranje jako dobro, dobijes super bronzanu boju i traje ti sedmicu dana.
za cijelo tijelo toniranja platis 30tak maraka. Takodjer je bitno naglasiti da toniranje nije nimalo stetno!

solarijum nemoj ziva bila, znas i sama zbog cega. ili se toniraj ili lagano suncaj, ionako je ovih dana sunca u izobilju :)

Ja sam neki dan kupila sprej u DM-u, isprobala sam na nozi svidja mi se boja. Pa cu kad budem raspolozena da se posprejam po cijelom tijelu. Mozes i ti tako raditi, bezveze ces bacati novac u salonima, kad mozes kupiti sprej za 5-6markica i ostalo odraditi sama ;-)
beautifullshinyb.

#3 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by beautifullshinyb. »

solarij definitivno...
kao dugogodisnja pobornica, mislim da je to najbolji i najbrzi nacin postizanja odlicne boje...naravno u umjerenim dozama.
toniranje, bacanje novaca. plus vremena, zivaca i opet vremena.

stetan???
lazu. preuvelicavaju. stetnije je sunce. a sunce je zivot. pa vi sad vidite.
encian

#4 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by encian »

solarije je u nekim zemljama zabranjen maloljetnicima upravo zbog opasnosti. UV radijacija od sunca, od koje se pokusavamo zastititi na plazi, doceka te kad legnes u tanning bed.

vidi npr. ovdje:

http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 081046.htm
beautifullshinyb.

#5 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by beautifullshinyb. »

mediji su ucinili da solarij postane nesto poput strasnog grijeha. sve to sto kazete stoji donekle...UV zracenje je karcinogeno?naravno, ali zahvaljujuci ozonskim rupama, svi smo mu redovito izlozeni (i kad nema sunca i zimi)...moj solarij je 0,0001% (otprilike) tog.

hm.karcinogena je hrana koju jedemo, svi aditivi su karcinogeni, svo povrce i voce je vec genetski modoificirano( i ono iz vase baste, jer su sjemena modificirana)...karcinogen je tefal na kom pravimo hranu, atmosferski zrak je pun karcinogena...(u sarajevu POGOTOVO!)itd.itd....

sustina ove price...sve je to JAKO preuvelicano...
:zzzz: :zzzz: :zzzz:
LaCici

#6 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by LaCici »

Vidim da dosta hvalite toniranje tijela, pa me interesuje ko je to radio da mi kaze da li postoje u tim salonima razlicite nijanse tamnjenja, jer bih voljela da dobijem neku blazu boju, a ne potpuno tamnu?
kamilica.ba

#7 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by kamilica.ba »

Moze li neko da objasni kako se radi ovo toniranje?Ja se inace godinama kvarcam,ali ne konstantno,vec samo ljeti da nisam bas bijela ko travnicki sir,i treba mi nekih 5-6 puta da dobijem neku normalnu boju,jer ne volim ni prekvarcanu djevojku vidjeti,inace kvarcam se u solarijumu ema koji je po meni najbolji,redovno mjenjaju lampe i higijena je na nivou.
Michun

#8 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by Michun »

Moze li neko na pp poslati koji je to salon tacno i broj tel ako imate.
Ne znam gdje je to na slatkom a blizu zivim.

hvala
Pikaboo

#9 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by Pikaboo »

Ova boja koja se dobije toniranjem, ispere li se u moru?Odmah ili postepeno?
LaCici

#10 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by LaCici »

Bila sam u tom salonu neki dan da se informisem o toniranju. Salon se nalazi u Gazihusrevbegovoj 57 tj kada se ide prema carsiji u ulicici s lijeve strane od slatkog coseta. Toniranje cijelog tijela je 40 KM, kazu da traje i do 15 dana u sto cisto sumnjam ali eto, i skida se ravnomjerno ukoliko se dan prije uradi dobar piling, a takodjer se ne smije ni depilirati na taj dan kada se radi toniranje. Ono sto se meni nije svidjelo je da ne postoje razlicite nijanse tamnjenja, s tim da mi je djevojka koja tamo radi rekla da se "mogu dogovoriti sa djevojkom koja radi na tome", pa sta god to znacilo :-? Ili ima ili nema nijanse. Malo me je strah to uraditi pred vjencanje zbog fleka, pa bih voljela da mi kaze neko iz iskustva nesto o tome.
bez_ideje

#11 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by bez_ideje »

Hmmm to mi je cudno,trebalo bi da imaju 2 ili 3 nijanse ....zavisno koju hoces dodaju vise ili manje ,koliko sam ja cula -oraha !
Nisam nikada bila...jeste moja prijateljica,i bilo je fleka.......to je valjda do toga koje poze zauzimas prilikom prskanja,oni bi tamo trebali reci...........
Za ove pobornike solarijuma....jeste li vi svjesni da nemate pojma ni vi ni oni koji drze solarijum kojim zrakama i frekfencijama se izlazete.....Jedna "verzija solarijuma" se odavno koristi u dermatologiji za lijecenje koznih oboljenja ,a tretman je 200-300 dolara ,u strogo kontolisanim uvjetima.............sad ti skontaj sta dobivas za 5-10 maraka ;-)
Cholina_Lokica

#12 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by Cholina_Lokica »

uh solarij, ja sam do prosle godine stalno isla ljeti, zbog lica, jer mi je lice jako blijedo za razliku od tijela koje je pravo tamno :-) i tako ljeti jednom izadjem iz kuce u sorcu i majici bez rukava pravo pocrnim a faca mi samo izgori :( i prosle godine mi se od tolike nestetnosti solarija pojavi alergija, sad ne smijem proci pored njega :-)
LaCici

#13 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by LaCici »

Evo bila sam maloprije u tom salonu Elite. Dobili su neku novu boju koja upije totalno za 4 sata, s tim da ukoliko se zeli slabija boja onda se treba istusirati za 2 sata. I vidjela sam primjer toniranja upravo na gazdarici salona, i izgleda jako lijepo, bez ikakvih fleka. Boja je na prirodnoj bazi i blijedi vremenom. Pitala sam i kakva je situacija sa morem, receno mi je da boja i u moru ravnomjerno spada i da se koristi manji faktor mlijeka za suncanje ukoliko se na more ode nakon par dana nakon toniranja, a crni se preko te boje. I da, cijena te nove boje je 55 KM za cijelo tijelo. Eto nadam se da sam vam pomogla ;) Ja sam se vec zakazala, za dvije sedmice cu to uraditi, pa javim kakva je situacija :-D
Pikaboo

#14 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by Pikaboo »

LaCici wrote:Evo bila sam maloprije u tom salonu Elite. Dobili su neku novu boju koja upije totalno za 4 sata, s tim da ukoliko se zeli slabija boja onda se treba istusirati za 2 sata. I vidjela sam primjer toniranja upravo na gazdarici salona, i izgleda jako lijepo, bez ikakvih fleka. Boja je na prirodnoj bazi i blijedi vremenom. Pitala sam i kakva je situacija sa morem, receno mi je da boja i u moru ravnomjerno spada i da se koristi manji faktor mlijeka za suncanje ukoliko se na more ode nakon par dana nakon toniranja, a crni se preko te boje. I da, cijena te nove boje je 55 KM za cijelo tijelo. Eto nadam se da sam vam pomogla ;) Ja sam se vec zakazala, za dvije sedmice cu to uraditi, pa javim kakva je situacija :-D
Hvala na informacijama :)
LaCici

#15 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by LaCici »

Odustala od toniranja! Cula sam od jedne djevojke iz iskustva da je ona nakon toga, i pored dobrog pilinga, imala uzasne fleke i da je bila narandzasta, tako da sam otkazala tretman i otisla u solarijum. :-D
shljashtecha

#16 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by shljashtecha »

bila jedanput- i nikad vise definitivno! Fleke ostaju- istina ne po cijeloj povrsini tijela vec na koznim naborima (po vratu, laktovima...). Izgledala sam kao da se nisam kupala mjesecima :run: katastrofa!
ono sto cijene 40 KM je ustvari jedan premaz te boje koji meni iskreno nije davao zeljenu boju. Ne budes narandzasta ali boja zaista izgleda ruzno i neprirodno. Zbog cestih treninga i tusiranja spala je jako brzo- sreca!!!
Karmen86

#17 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by Karmen86 »

Ja imam alergiju na sunce i prosle godine prije mora odem nekoliko puta u solarij. Iako mi je pomoglo i alergija mi se na moru javila tek predzadnji dan, vjerujte mi nikad više. I do dan danas ja na koži osjetim posljedice solarija, jednostavno kao neke ljuspice po nogama ako se ne namazem odmah losionom poslije tusiranja, koža mi se užasno isušila i nikako da joj povratim onu elastičnost i gipkost kao prije solarija, iako sam postepeno počela sa solarijem, ono po dvije minute svakih dva dana pa povećavala, moguće da je i zato što imam osjetljivu kožu, ne mora značiti da će kod svakog isto biti.
Poznajem inače jednu djevojku koja se kvarca godinama pretjerano, vjerujte mi, to uopće ne izgleda lijepo, a njena koža izgleda kao da ima preko 50 godina, iako joj je 28 :( Baš šteta, djevojka je lijepa, ali eto, baš joj je koža ružna od solarijuma :(
marsa

#18 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by marsa »

pa solarijum jeste stetan i niko nikoga ne tjera da ide....ako se vec neko odluci da ga koristi, onda neka to radi u granicama normale..ja licno idem u solari vec dvije godine i koristim ga u granicama i nemam nikakvih problema....oni koji ne izlaze iz njega, naravno da imaju problema :-?
alica.k

#19 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by alica.k »

marsa wrote:pa solarijum jeste stetan i niko nikoga ne tjera da ide....ako se vec neko odluci da ga koristi, onda neka to radi u granicama normale..ja licno idem u solari vec dvije godine i koristim ga u granicama i nemam nikakvih problema....oni koji ne izlaze iz njega, naravno da imaju problema :-?
nema granice normale kad se radi o solariju
marsa

#20 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by marsa »

stetno jeste, ali kazem ako se vec neko odluci da ga koristi, bolje u granicama nego... :razz:
LaCici

#21 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by LaCici »

Da, i ja smatram da nije toliko stetno ako se koristi npr kao priprema za ljeto i sunce kao sto ja radim. Odem nekih 5-6 puta u toku godine i to je to.
FemaleMe

#22 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by FemaleMe »

Imam jedno pitanje. Zadnjih skoro godinu pocela sam da idem u solarij redovno ( 4-5 puta mjesecno je ono normalno za mene), isla sam i prije toga, prije 3,4 godine ono na proljece, prije ljeta, ali nisam prije nikad preko zime isla. Tek sam sad pocela da odrzavam boju tokom cijele godine. Inace sam prirodno bijela skroz. I sad primjecujem da sam pocela dobivati nove benove, benici po tijelu na raznim mjestima, koje prije nisam imala, to je posljedica suncanja pretpostavljam, pa me malo strah, inace nemam ono ogromnih benova po tijelu, imam par malih sitnih onih tackica, nista upadljivo. Da li trebam da se zabrinem? :D
Michun

#23 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by Michun »

FemaleMe wrote:Imam jedno pitanje. Zadnjih skoro godinu pocela sam da idem u solarij redovno ( 4-5 puta mjesecno je ono normalno za mene), isla sam i prije toga, prije 3,4 godine ono na proljece, prije ljeta, ali nisam prije nikad preko zime isla. Tek sam sad pocela da odrzavam boju tokom cijele godine. Inace sam prirodno bijela skroz. I sad primjecujem da sam pocela dobivati nove benove, benici po tijelu na raznim mjestima, koje prije nisam imala, to je posljedica suncanja pretpostavljam, pa me malo strah, inace nemam ono ogromnih benova po tijelu, imam par malih sitnih onih tackica, nista upadljivo. Da li trebam da se zabrinem? :D
Treba. To ti je posljedica solarija i nastavice da izlaze benovi i tackice.
Bolje bi ti bilo da se manes ovoga i te pare koje koristis za solarijuem mjesecno, uzmes dobru kremu za lice da sto duze bides lijepa i mlada. :D
Hemera

#24 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by Hemera »

beautifullshinyb. wrote:solarij definitivno...
kao dugogodisnja pobornica, mislim da je to najbolji i najbrzi nacin postizanja odlicne boje...naravno u umjerenim dozama.
toniranje, bacanje novaca. plus vremena, zivaca i opet vremena.

stetan???
lazu. preuvelicavaju. stetnije je sunce. a sunce je zivot. pa vi sad vidite.

džesz pogorena....hahahah :lol: :lol:
irac300

#25 Re: Solarijum ili toniranje...

Post by irac300 »

FemaleMe wrote:Imam jedno pitanje. Zadnjih skoro godinu pocela sam da idem u solarij redovno ( 4-5 puta mjesecno je ono normalno za mene), isla sam i prije toga, prije 3,4 godine ono na proljece, prije ljeta, ali nisam prije nikad preko zime isla. Tek sam sad pocela da odrzavam boju tokom cijele godine. Inace sam prirodno bijela skroz. I sad primjecujem da sam pocela dobivati nove benove, benici po tijelu na raznim mjestima, koje prije nisam imala, to je posljedica suncanja pretpostavljam, pa me malo strah, inace nemam ono ogromnih benova po tijelu, imam par malih sitnih onih tackica, nista upadljivo. Da li trebam da se zabrinem? :D
Ako ti to nije dovoljno upozorenje da prekineš s tim prženjem kože, onda ne znam šta treba da se desi da skontaš da ti šteti. I nemam pojma što su ljudi toliko opčinjeni bojom kože, ja bijel k'o sir, zaboli me, bar znam da sam zdrav i nemam bora. ;-)
Post Reply