EDIT: sad gledam ovaj sokovnik Power Juice Express na stranici top shopa...je li ko probao? vrijedi li 220 km?
sokovnik
Moderator: anex
- bmx
#1 sokovnik
dakle, potrebni savjeti koji sokvnik uzeti? nesto normalno, za kucnu upotrebu (dakle, da nije glomazno previse), ali da fakat dobro cijedi voce/povrce, a ne da od kile jabuka dobijem pola case soka...je li neko nedavno uzeo nesto bas sa cime je zadovoljan i po kojoj cijeni? zahvaljujem 
EDIT: sad gledam ovaj sokovnik Power Juice Express na stranici top shopa...je li ko probao? vrijedi li 220 km?
- shipak
#2 Re: sokovnik
ima moja mama taj sokovnik
mislim da vrijedi.
od ovog običnog voća i povrća (narandže, mandarine, jabuke, kivi, bobičasto voće, mrkva, kupus
(smrdi poslije ovoga), cvekla itd) ispadne stvarno dosta soka, plus možeš cijediti i neke stvari koje ne možeš na drugim sokovnicima. Moja tetka je jednom kod mame cijedila žaru. trebao joj sok od žare, čini mi se da je dobar za kosu i uspjelo je.
usput napomena: iako se narandža može staviti cijela sa korom, nemoj. hem' je ta kora tretirana pesticidima, hem' to ispadne gorko. I jabuka može cijela ali košpe unište okus jabuke, isto su gorke, bolje raskriži jabuku i izvadi košpe.
I još jedan savjet. U onu kutiju u koju ide pulpa stavi kesu. Može se kutija oprati ali lakše je zakačiti kesu i poslije je baciti, a oprati samo nož i cjediljku.

mislim da vrijedi.
od ovog običnog voća i povrća (narandže, mandarine, jabuke, kivi, bobičasto voće, mrkva, kupus
usput napomena: iako se narandža može staviti cijela sa korom, nemoj. hem' je ta kora tretirana pesticidima, hem' to ispadne gorko. I jabuka može cijela ali košpe unište okus jabuke, isto su gorke, bolje raskriži jabuku i izvadi košpe.
I još jedan savjet. U onu kutiju u koju ide pulpa stavi kesu. Može se kutija oprati ali lakše je zakačiti kesu i poslije je baciti, a oprati samo nož i cjediljku.
- bmx
#3 Re: sokovnik
zahvaljujem na detaljim informacijamashipak wrote:ima moja mama taj sokovnik
mislim da vrijedi.
od ovog običnog voća i povrća (narandže, mandarine, jabuke, kivi, bobičasto voće, mrkva, kupus(smrdi poslije ovoga), cvekla itd) ispadne stvarno dosta soka, plus možeš cijediti i neke stvari koje ne možeš na drugim sokovnicima. Moja tetka je jednom kod mame cijedila žaru. trebao joj sok od žare, čini mi se da je dobar za kosu i uspjelo je.
I još jedan savjet. U onu kutiju u koju ide pulpa stavi kesu. Može se kutija oprati ali lakše je zakačiti kesu i poslije je baciti, a oprati samo nož i cjediljku.![]()
- Alhemicarkaa
#4 Re: sokovnik
prekuce kupljen taj JLL sokovnik, odlican je, nije mi zao nijedne marke, ne da dobijes 30 % vise soka, dobijes duplo vise... Desetak minuta posla, (prije za tu kolicinu soka je trebalo oko sat, plus uhelacis kuhinju... Ovaj se tako lako cisti... Ma ekstra je stvarno...
- Bosanac sa dna kace
#5 Re: sokovnik
kolko košta taj sokovnik?
imal kakv za nar? dosadilo mi ga nako zobat, osjećam se isto ovca kad ga jedem
imal kakv za nar? dosadilo mi ga nako zobat, osjećam se isto ovca kad ga jedem
- Sentinel
#6 Re: sokovnik
ima neki lik po sarajevu kod trznice Markthalle cijedi nar (10km litar). Neko cjedjenje istiskivanjem. Ne vidjeh koju tačno mašinu koristi ali je interesantna stvar.
Ako neko zna za neku sličnu mašinu neka kaže odmah ili šuti zauvijek
Ako neko zna za neku sličnu mašinu neka kaže odmah ili šuti zauvijek