Sokantno! Grcka pomagala VRS
-
testament
Ovo nije ništa novo,grčke p.čke,u nemoći i strahu od turaka,su krenuli sa srpskom braćom da se svete "turcima" u BiH tj.nama,pošto naravno nikad neće udariti na 60 miliona turaka,i slažem se treba nešto učiniti po ovom pitanju,potencirati u medijima da se piše o ovome(slobodna bosna je pisala),možda organizovati kakve demonstracije ispred firaunske(bez uvrede romima,grci su veći "cigani" od roma!)ambasade,ili se možda obratiti nekom institutu za istraživanje ratnih zločina ili nekoj sličnoj instituciji da se ovo sramno učešće grčke u prošlom ratu javno objavi,pa možda da srebreničani tuže grčku evropskom sudu pravde ili da to spoje sa tužbom protiv UN-a ili bilo šta,samo da se NE zaboravi,i da se ne pređe preko ovoga radi "prijateljstva",jer su nam grci "prijatelji" jednako kao i oni iz republike genocidne.
- IBM
@testament: apsolutno se slazem s tobom, o ovome trebaju mediji u BiH da vise pisu o tome, prosle godine kad je grcki premijer dosao u Sarajevo, svi su ga docekali rasirenih ruku a taj isti covjek je prisustvovao proslavi Karadzica u Atini '93 godine.
@kijameta: Dobra ti je ta paralela sa Holadndijom. Evo jos jedne cinjenice o kojoj se ne prica: Grcka je davala NATO tajne Mladicu tokom NATO bombardovanja VRS '95 godine. Kada su Ameri ovo skuzili, jednostavno su prestali dijeliti info. s njima.
Ugl. slazem se da se treba vise raditi na ovome. Samo je pitanje koliko je nas ovdje spremno sad pokrenuti nesto.
Srdacan pozdrav
@kijameta: Dobra ti je ta paralela sa Holadndijom. Evo jos jedne cinjenice o kojoj se ne prica: Grcka je davala NATO tajne Mladicu tokom NATO bombardovanja VRS '95 godine. Kada su Ameri ovo skuzili, jednostavno su prestali dijeliti info. s njima.
Ugl. slazem se da se treba vise raditi na ovome. Samo je pitanje koliko je nas ovdje spremno sad pokrenuti nesto.
Srdacan pozdrav
-
kijameta
Ne trebaju nikakva udruzenja ni NVO da se tuze sa Grckom,imamo ne znam ni koliko tuzilastava u zemlji,12-13-14,pojma nemam.To je njihov posao,za koji su predobro placeni,imaju presudu suda u Hagu o genocidu u Srebrenici imaju snimke iz Srebrenice 95,koje su glupi cetnici snimali. To je iskljucivo politicka odluka da se krene sa tim procesom.A ja ne vidim razloga zasto ne bi rasciscavali odnose sa Grckom.Izgubiti nemamo sta,mozemo dobiti pravdu ili bar nesto sa cime mozemo sa bolje pozicije razgovarati sa Grckom kao clanicom NATO i EU.testament wrote:Ovo nije ništa novo,grčke p.čke,u nemoći i strahu od turaka,su krenuli sa srpskom braćom da se svete "turcima" u BiH tj.nama,pošto naravno nikad neće udariti na 60 miliona turaka,i slažem se treba nešto učiniti po ovom pitanju,potencirati u medijima da se piše o ovome(slobodna bosna je pisala),možda organizovati kakve demonstracije ispred firaunske(bez uvrede romima,grci su veći "cigani" od roma!)ambasade,ili se možda obratiti nekom institutu za istraživanje ratnih zločina ili nekoj sličnoj instituciji da se ovo sramno učešće grčke u prošlom ratu javno objavi,pa možda da srebreničani tuže grčku evropskom sudu pravde ili da to spoje sa tužbom protiv UN-a ili bilo šta,samo da se NE zaboravi,i da se ne pređe preko ovoga radi "prijateljstva",jer su nam grci "prijatelji" jednako kao i oni iz republike genocidne.
- accent
*******************************komeba wrote:Sta je tu sokantno? Nije tajna da je kada je Mladic usao u Srebrenicu Grcka zastava objesena na jedan objekat.Bilo je dosta grckih dobrovoljaca.
100% tacno jer je Karadzicu trebalo iz nekih razloga (vjerovatno medijskih) da pored srpske zastave bude objesena i grcka
i nevidim sta je tu skokantno to se zna vec 12 godina
znamo da je bilo ovdje i rusa i rumuna koji su se borili ne srpskoj strani
-
Umjetnik a
dobro jutro
i grčka i rusija i rumunija su pomagale četnike i VRS
pa znate li da je ona bomba koja je na alipašinom raznijela 3 sprata bila ruska bomba
pa znate li da je ona bomba koja je na alipašinom raznijela 3 sprata bila ruska bomba
-
EBH
Mi smo kao pojedinci smo maleni i ne mozemo puno toga uciniti. A ono sto mozemo treba uciniti. Npr ja ne idem u Grcku na more. Radije odem u Tursku ili Egipat.
Sa druge strane ne treba se previse opterecivati tim stvarima. Treba nastaviti zivot i ne dozvoliti da postanemo prepoznatljivi u svijetu kao gubitnici i kao neko ko sto druge stalno vuce za rukav da pomogaju. Treba na zivot gledati pozitivno i imati dosta prijatelja. A poznato da je su prijateljstva medju baziraju samo na interesu. Pa vidite Libiju ili Irak (kao muslimanske zemlje) kako su se oni ponasali za vrijeme rata. Upravo su te zemlje krsile embargo i podrzavale Srbiju tj Milosevica jer su imale zajednice (antiamericke) interese sa njim.
Sa druge strane ne treba se previse opterecivati tim stvarima. Treba nastaviti zivot i ne dozvoliti da postanemo prepoznatljivi u svijetu kao gubitnici i kao neko ko sto druge stalno vuce za rukav da pomogaju. Treba na zivot gledati pozitivno i imati dosta prijatelja. A poznato da je su prijateljstva medju baziraju samo na interesu. Pa vidite Libiju ili Irak (kao muslimanske zemlje) kako su se oni ponasali za vrijeme rata. Upravo su te zemlje krsile embargo i podrzavale Srbiju tj Milosevica jer su imale zajednice (antiamericke) interese sa njim.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Nista sokantno u ovome. Prica je postala aktuelna prije 2-3 godine kad je i Grcka vlada pohapsila veliki broj svojih avanturista koji su bili umjesani u genocid u Srebrenici. Vjerujem da sad robijaju mada mislim da nisu bas svi uhvaceni. Znam i da ih je nekoliko i poginulo u BiH. Inace radi se o radikalnoj Grckoj neo-fasistickog grupi koju je Grcka vlada davno osudila.
-
Patrick_Wilding
Sta ima sokantno u tome ?
Bar grke ne treba nagovarati da se bore protiv turaka,znaju i oni sami kakva je to zla kob zivjeti sa njima.
Puno pozdrava Grckoj
Bar grke ne treba nagovarati da se bore protiv turaka,znaju i oni sami kakva je to zla kob zivjeti sa njima.
Puno pozdrava Grckoj
- fantom slobode
Meni je sokantno to da se ne prica o tim Grcima, Rusima, Rumunima i ostalima, a usta su puna 1500mudzahedina srednje Bosne, koji stigose preko okupirane teritorije do nas.
Ovdje da ne spominjem "dobrovoljce"iz nama susjednih zemalja:)
To ti se zove duplo mjerilo.
Ovdje da ne spominjem "dobrovoljce"iz nama susjednih zemalja:)
To ti se zove duplo mjerilo.
-
basta sljezove boje
mislim da su Grci puno gori od Turaka. Nisam cula da je neko imao probleme u Turskoj kakvi se srecu u Grckoj svaki dan. Takstista izbacuje Engleskinje iz auta jer su djevojke na pitanje gdje zive rekle u - Makedoniji. Automobilu sa skopskim tablicama ne dozvoljava se parkiranje na potpuno praznom parkiralistu samo zato jer ima skopske tablice. O uzasu pred uredom (ambasadom) u Skopju i na granicim prijelazima i da ne govorimo. A Makedonci i pored svega toga jure u Grcku na more i pored svih samoposluga najvise kupuju kod VeropulosaPatrick_Wilding wrote:Sta ima sokantno u tome ?
Puno pozdrava Grckoj
-
AmoK
Ima džamija u Grčkoj (samo je zatvorena) a još jedna će graditi u centru Atine (ili je u gradnji):brdo wrote:sta se moglo od grka i ocekivati mada mnogi jos neznaju da je to jedina drzava (osim naravno vatikana ) koja nema niti jedne dzamije .
http://www.youtube.com/watch?v=ytWzrywxhhk
http://www.pluralism.org/news/index.php ... ilter=intl
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/5190256.stm
/******************\
O ovoj temi se može danima raspravljat ali moje mišljenje je:
treba prvo počet od onih koji su ubijali i danas su nam prve "komšije"
-
kijameta
Pa trebalo bi nam vise zatvora nego u Teksasu. Od Lukavice do Zvornika bi zivjelo 150-200 ljudi,ostalo bi sve po zatvorima biloAmoK wrote:Ima džamija u Grčkoj (samo je zatvorena) a još jedna će graditi u centru Atine (ili je u gradnji):brdo wrote:sta se moglo od grka i ocekivati mada mnogi jos neznaju da je to jedina drzava (osim naravno vatikana ) koja nema niti jedne dzamije .
http://www.youtube.com/watch?v=ytWzrywxhhk
http://www.pluralism.org/news/index.php ... ilter=intl
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/5190256.stm
/******************\
O ovoj temi se može danima raspravljat ali moje mišljenje je:
treba prvo počet od onih koji su ubijali i danas su nam prve "komšije"
-
Ilirios
#39 Šokiran
I ja sam šokiran, da ću sad morat popit jednu duplu lozu da sebi dođem. Ne možeš vjerovat, ženo sipaj bogovu ti majku. 
- stochar
Takis i u ovoj knjizi, ali i u intervjuu, tvrdi upravo suprotno. Ne pominje radikale, već cijelu naciju:Dado dijasporitus wrote:Nista sokantno u ovome. Prica je postala aktuelna prije 2-3 godine kad je i Grcka vlada pohapsila veliki broj svojih avanturista koji su bili umjesani u genocid u Srebrenici. Vjerujem da sad robijaju mada mislim da nisu bas svi uhvaceni. Znam i da ih je nekoliko i poginulo u BiH. Inace radi se o radikalnoj Grckoj neo-fasistickog grupi koju je Grcka vlada davno osudila.
Da li su Milošević i Karadžić imali otvorenu podršku grčkih vlasti?
- Moja knjiga pokazuje da je postojala masovna podrška naroda, medija, crkve i političke elite Miloševiću i njegovim pristalicama Karadžiću i Mladiću. U svojoj knjizi dokazujem da je ta podrška bila moralna, ekonomska, diplomatska i vojna.
Da li bi neko trebao odgovarati zbog takve podrške?
- Nije pitanje da li bi neko trebao za to odgovarati ili ne. Svakome se desi da napravi političku grešku. Problem grčkih političara je taj što ne žele priznati svoje greške. Nijedan grčki političar nije imao snage reći Bosancima: Vidite, svjesni smo da smo bili na strani sa koljačima i zaista nam je žao zbog toga.
-
Umjetnik a
da ima smajli koja povraća sad bi bio ovdjePatrick_Wilding wrote:Sta ima sokantno u tome ?
Puno pozdrava Grckoj
- IBM
@Dado dijasporitus: Ne nije tacno, Grcka vlada NIKAD nikoga nije uhapsila u vezi sa Srebrenicom ili Bosnom. Dakle, niko ne "robija". Ukoliko imas dokaze za takvo nesta, pali.
Ovdje nije samo pitanje dobrovoljaca, ovdje je u pitanju puna podrska jedne clanice EU i NAT0-a Karadzicu, Mladicu itd. Da li znate da je u Novembru 2006. objavljena slika Stojana Zupljanina u jednim nasim dnevnim novinama. Pogodite gdje je Stojan uslikan? Monastir Hilandar na Mt. Athnos.
Izgleda da neki ljudi koji ovdje ostavljaju komentare uopste ne citaju interview jer oni to vec "znaju" pa onda se ovako brukaju.
Laku noc'
p.s. veliki pozdrav fantomu i stocharu
Ovdje nije samo pitanje dobrovoljaca, ovdje je u pitanju puna podrska jedne clanice EU i NAT0-a Karadzicu, Mladicu itd. Da li znate da je u Novembru 2006. objavljena slika Stojana Zupljanina u jednim nasim dnevnim novinama. Pogodite gdje je Stojan uslikan? Monastir Hilandar na Mt. Athnos.
Izgleda da neki ljudi koji ovdje ostavljaju komentare uopste ne citaju interview jer oni to vec "znaju" pa onda se ovako brukaju.
Laku noc'
- Maraschino
U tome i jeste problem. Svako moze napraviti previd ili gresku ali se ona isto tako moze lako ispraviti, priznavanjem iste. Dokle god se neko ne izvine ili ne prizna gresku, znaci da i dalje podrzava isto to, znaci da se ne kaje zbog ucinjenog.stochar wrote:Takis i u ovoj knjizi, ali i u intervjuu, tvrdi upravo suprotno. Ne pominje radikale, već cijelu naciju:Dado dijasporitus wrote:Nista sokantno u ovome. Prica je postala aktuelna prije 2-3 godine kad je i Grcka vlada pohapsila veliki broj svojih avanturista koji su bili umjesani u genocid u Srebrenici. Vjerujem da sad robijaju mada mislim da nisu bas svi uhvaceni. Znam i da ih je nekoliko i poginulo u BiH. Inace radi se o radikalnoj Grckoj neo-fasistickog grupi koju je Grcka vlada davno osudila.
Da li su Milošević i Karadžić imali otvorenu podršku grčkih vlasti?
- Moja knjiga pokazuje da je postojala masovna podrška naroda, medija, crkve i političke elite Miloševiću i njegovim pristalicama Karadžiću i Mladiću. U svojoj knjizi dokazujem da je ta podrška bila moralna, ekonomska, diplomatska i vojna.
Da li bi neko trebao odgovarati zbog takve podrške?
- Nije pitanje da li bi neko trebao za to odgovarati ili ne. Svakome se desi da napravi političku grešku. Problem grčkih političara je taj što ne žele priznati svoje greške. Nijedan grčki političar nije imao snage reći Bosancima: Vidite, svjesni smo da smo bili na strani sa koljačima i zaista nam je žao zbog toga.
-
bosn.om
Ni Bugare ne treba zaboraviti kao velike pomagace, a ni Ukrajince, Bijeloruse, Moldavce, Georgijance, Jermene, a kazu da je bilo i nesto Poljskih govana...vise od pola Evrope ne voli da mi budemo u samom njenom centru, da nije obicnog prosjecnog pucanstva koji se pred prizorima masakara zgrazava, rijetko bi ko okom trepnuo da nas se sve preko noci istrijebi il' prebaci negdje iza Kavkaza bogu iza ledja.Umjetnik a wrote:dobro jutro
-
basicman
cuo sam od jednog covjeka sljedece: " u ratu se vidi ko je covjek a ko nije"... isto tako se je u ratu vidjelo koje zemlje su se ponasale ljudski a koje nisu. grcka je svoje ruke uprljala bosanskom krvlju, isto kao i rusija, ukrajina, rumunija, holandija, engleska, francuska, bugarska, kina itd.
ne mogu nikada imati simpatije prema tim zemljama koje su na razlicite nacine ,i aktivno i pasivno, podrzavale unistavanje mog naroda, iako to ne znaci da mrzim svakoga iz doticnih zemalja. glupo mi je da danas vecina nas ravnodusna prema svemu tome.... ja to zaboraviti nikada necu i naucicu sve svoje da to ne zaborave, da se to opet ne bi dogodilo. da sutra opet izbije rat , te iste zemlje bi nam opet o glavi radile...
ne mogu nikada imati simpatije prema tim zemljama koje su na razlicite nacine ,i aktivno i pasivno, podrzavale unistavanje mog naroda, iako to ne znaci da mrzim svakoga iz doticnih zemalja. glupo mi je da danas vecina nas ravnodusna prema svemu tome.... ja to zaboraviti nikada necu i naucicu sve svoje da to ne zaborave, da se to opet ne bi dogodilo. da sutra opet izbije rat , te iste zemlje bi nam opet o glavi radile...
-
Leonid Breznjev
@Patrick_Wilding BANNED! nadam se da te ni ovo nije sokiralo..Patrick_Wilding wrote:Sta ima sokantno u tome ?
Puno pozdrava Grckoj
- fantom slobode
Naprosto se ne pokusava razmisljati normalno, sagledavati stvari kakve jesu.Uzrok je naravno propaganda, koja pokusava da izjednaci krvicu u ratu koji smo prezivjeli.Zaboravlja se koliko je cudnih vojnika ucestvovalo na drugoj strani, sta se sve radilo i dalje se radi, vrsi se zamjena teza i pravi se pogresna sinteza.No sreca ima ljudi koji ne misle tako.IBM wrote:@Dado dijasporitus: Ne nije tacno, Grcka vlada NIKAD nikoga nije uhapsila u vezi sa Srebrenicom ili Bosnom. Dakle, niko ne "robija". Ukoliko imas dokaze za takvo nesta, pali.
Laku noc'
Hvala na pozdravima, pozdrav i tebi IBM.
-
basta sljezove boje
Hilandar se nalazi u vlasnistvu SPC i grcka vlast bez njihove dozvole ne smije uci u manastirIBM wrote:@Dado dijasporitus: Ne nije tacno, Grcka vlada NIKAD nikoga nije uhapsila u vezi sa Srebrenicom ili Bosnom. Dakle, niko ne "robija". Ukoliko imas dokaze za takvo nesta, pali.
Laku noc'
-
Mobile_Disco
A ovo je kao do sad bilo Tajna?