Šokantno: DJECA KUKURUZA U ALEJI LIPA
-
blackladyy
pa mislim da nisi u pravu sto se sastanka tice.. za sad ce nas biti 4.. a iskreno se nadam i vise.. a sta cemo i kako.. vec cemo da vidimo..
- darius_maximus
Ne znam ljudi sta planirate, ali skontajte prije nalazenja...
Licno sam napisao da ne mislim da mozete nesto uraditi kad nadjete spodobe ili roditelje njihove, jer sa njima nemas sta osim tuzbe ili slicnog...
Ne rece mi niko sta misli o kontaktiranju nekih novina umjesto toga...?
Pozdrav!
Licno sam napisao da ne mislim da mozete nesto uraditi kad nadjete spodobe ili roditelje njihove, jer sa njima nemas sta osim tuzbe ili slicnog...
Ne rece mi niko sta misli o kontaktiranju nekih novina umjesto toga...?
Pozdrav!
-
barby02
pinkzelena, ovo nije masovno okupljanje.Kada bi nas bilo 6-7 bilo bi OK. Lakse je prici kada nas je nekoliko. . . a zar se razlikuju psi sa Dobrinje i sa Grbavice???? Boze, pa nije ni moj kvart Grbavica ni Dolac Malta, pa cu doci. . Pazi, ne nagovaram te, ni slucajno, ali razlozi su ipak ocito nesto drugo. Kada treba reci, svi smo tu, kada se BAR trebamo naci(makar stajali na jednom njestu), moze nas samo nekoliko. . .
-
Velicina
Evo jedan prijedlog:
http://www.ipetitions.com/start-petition/
Staviti jednu online peticiju i poslati je vladi kao pritisak da se usvoji zakon.
Jer se vise ne moze cekati niti jedan dan da ova zemlja bude zemlja civilizovanih ljudi pa da se normalni gradjani ne grusaju na ovakav barbarizam.
Sta mislite o ovome?
http://www.ipetitions.com/start-petition/
Staviti jednu online peticiju i poslati je vladi kao pritisak da se usvoji zakon.
Jer se vise ne moze cekati niti jedan dan da ova zemlja bude zemlja civilizovanih ljudi pa da se normalni gradjani ne grusaju na ovakav barbarizam.
Sta mislite o ovome?
-
Velicina
Ili jos bolje, citavu peticiju napistati na engleskom + vijesti na koju se reaguje i kako dok takvog zakona nema da ce se ove stvari vjerovanto zataskivati.A onda proslijediti znancima.
Nesto mislim da se treba uraditi, ipak ima nesto sto se zove gradjanska duznost.
Nesto mislim da se treba uraditi, ipak ima nesto sto se zove gradjanska duznost.
- Phia
Barby..lijepa je tvoja namjera ali nažalost nema ništa od toga.Teško ćeš naći tu djecu a i kad ih nađeš do tad će ta djeca saznati da ih tražiš pa će možda oni na vas krenuti sa noževima kakvi su divljaci..barby02 wrote:pinkzelena, ovo nije masovno okupljanje.Kada bi nas bilo 6-7 bilo bi OK. Lakse je prici kada nas je nekoliko. . . a zar se razlikuju psi sa Dobrinje i sa Grbavice???? Boze, pa nije ni moj kvart Grbavica ni Dolac Malta, pa cu doci. . Pazi, ne nagovaram te, ni slucajno, ali razlozi su ipak ocito nesto drugo. Kada treba reci, svi smo tu, kada se BAR trebamo naci(makar stajali na jednom njestu), moze nas samo nekoliko. . .
Jedino što se može pokušati kao što reče Veličina je probati nekim legalnim putem pogurati donošenje zakona o zaštiti životinja.Možemo probati sa ovom peticijom zasad..
-
blackladyy
iskreno.. zar mislite da ce neka peticija rijesiti problem.. kad su npr majke srebrenice protestovale ispred OHR-a nista se nije desilo, napravi se koja vijest i to je to.. kao drugi primjer uzmite bih poljoprivrednike koji su godinu camili pred zgradom institucija i nista.. a to su ipak ljudii.. koji bi trebali biti bitni.. a zamisli gdje su tek na nekoj skali vrijednosti zivotinje.. ta nasa peticija ne da nece piti vode.. al eto slazem se da i to pokusamo..
..samo da nesto uradimo 
- roki
kojeg zakona molim te..pa kod nas se nesprovodi pola zakona.koga briga za zivotinje...kad se niko o gradanima nebrine koga macke i golubovi zanimajuPhia wrote:Barby..lijepa je tvoja namjera ali nažalost nema ništa od toga.Teško ćeš naći tu djecu a i kad ih nađeš do tad će ta djeca saznati da ih tražiš pa će možda oni na vas krenuti sa noževima kakvi su divljaci..barby02 wrote:pinkzelena, ovo nije masovno okupljanje.Kada bi nas bilo 6-7 bilo bi OK. Lakse je prici kada nas je nekoliko. . . a zar se razlikuju psi sa Dobrinje i sa Grbavice???? Boze, pa nije ni moj kvart Grbavica ni Dolac Malta, pa cu doci. . Pazi, ne nagovaram te, ni slucajno, ali razlozi su ipak ocito nesto drugo. Kada treba reci, svi smo tu, kada se BAR trebamo naci(makar stajali na jednom njestu), moze nas samo nekoliko. . .
Jedino što se može pokušati kao što reče Veličina je probati nekim legalnim putem pogurati donošenje zakona o zaštiti životinja.Možemo probati sa ovom peticijom zasad..
- Phia
Pa eto onda uzmi neku daščurinu pa ubij i tu djecu i njihove roditelje..roki wrote:kojeg zakona molim te..pa kod nas se nesprovodi pola zakona.koga briga za zivotinje...kad se niko o gradanima nebrine koga macke i golubovi zanimajuPhia wrote:Barby..lijepa je tvoja namjera ali nažalost nema ništa od toga.Teško ćeš naći tu djecu a i kad ih nađeš do tad će ta djeca saznati da ih tražiš pa će možda oni na vas krenuti sa noževima kakvi su divljaci..barby02 wrote:pinkzelena, ovo nije masovno okupljanje.Kada bi nas bilo 6-7 bilo bi OK. Lakse je prici kada nas je nekoliko. . . a zar se razlikuju psi sa Dobrinje i sa Grbavice???? Boze, pa nije ni moj kvart Grbavica ni Dolac Malta, pa cu doci. . Pazi, ne nagovaram te, ni slucajno, ali razlozi su ipak ocito nesto drugo. Kada treba reci, svi smo tu, kada se BAR trebamo naci(makar stajali na jednom njestu), moze nas samo nekoliko. . .
Normalni ljudi milse dugoročno i logično je da oslonac traže u zakonu..
-
barby02
Ama ljudi, peticije stoje sve, svakakve, ako treba i na japanski da prevedemo i saljemo. . naravno da sam ZA. Ja sam za SVE sto moze pomoci da se spase oni koji ne znaju reci kad ih sta boli . . Ja sam da se ucini i cini(i dalje, kontinuirano)da bi se napokon donio jeb. zakon------------slova,(nikog ne kosta)a zivote spasava. Ja sam da se vidi ZASTO do sad nije donesen, ima li mrzitelja medju politicarima. . pa valjda zato. Za to sam da se nagazi svjetska organizacija za zastitu zivotinja, koja ce preko vlade svoje zemlje-pokrenuti nasu vladu. . da trazimo (za sada) primjerene uslove i normalnije cijene za izvlacenje pasa iz sinteraja i da koriste opremu koju imaju a ne zicu. . (dok se njihov posao ne ukine) Ja sam za to, da se dogovorite Vi koji imate pse,za neki dio(park,povrsinu) gdje cete se ograditi od djece ali zato svaki dan postavljati i ostavljati transparente. . (govorim samo o Sarajevu). Da se pronadje modus za hitno i aktivno djelovanje kada se desavaju borbe pasa . Kako? Stelom,tjelom ako ne moze drugacije. . da nekog bitnog zastalno pridobijemo ko moze biti kamen temeljac svojim autoritetom na visim instancama. Ko je do sada to sve radio? Samo jedan covjek- gosp. Veljo. Ni ove price ne bi bilo da nije njega(bar mi se tako cini). Lijepo je i pomoci u azilu,hraniti,cistiti ali ovo je globalni i goruce dramaticni problem. Izvinjavam se sto sam svasta nadzidzala,ali morala sam, koliko mi je palo na pamet. . .
-
pinkzelena
Mozemo li mi ko ljudi ovdje dati komentare,a da neko nekog ne citira,da se ne suprotstavljamo jedni drugima,da ne bude i ovdje bezveze rasprava!??
Ja stvarno cijenim namjeru barby i jos par pojedinaca da se NESTO uradi,ali licno smatram da nema efekta da nas grupica ide,trazi tu djecurliju po Grbavici i da ih napadamo,udaramo,ne znam ni ja sta vec.
Odmah neko nesto izokrene jebote.Nisam ja rekla da se razlikuje macka iz mog kraja od one u aleji lipa,pravo je bezveze bilo to tako protumaciti barby,vec sta treba da izadje neki krkan od tih roditelja i da napadne mene,tebe..petog desetog.
Kontas?
Ne znam KOJA djeca su u pitanju,ne mogu tek tako otici u tudji kvart i praviti frku.
Postoje tu i komsije..i mnogi drugi..koji trebaju nesto da poduzmu,a ne SAMO mi.
Ako bas bas toliko znaci da dodje jedno vise..doci cu..nije frka...ali za mene je to gubljenje vremena,jer nista mi vjerujte ne mozemo.Bas nista!
Koliko god smo svjesni da je to stoka od djece,tako treba racunati i na to,da ce otrcati materesini i reci..dosli neki..napali..ovo,ono.. i da sebi belaj stvaramo.
Imal jos neki prijedlog?
Mediji su vec zabiljezili,ostaju novine ako i one nisu..ali sta onda??
opet isto..
peticija..ma nista nece rijesiti...
ne znam,nisam pametna! zao mi je macaka,jedino to znam!!!!
Ja stvarno cijenim namjeru barby i jos par pojedinaca da se NESTO uradi,ali licno smatram da nema efekta da nas grupica ide,trazi tu djecurliju po Grbavici i da ih napadamo,udaramo,ne znam ni ja sta vec.
Odmah neko nesto izokrene jebote.Nisam ja rekla da se razlikuje macka iz mog kraja od one u aleji lipa,pravo je bezveze bilo to tako protumaciti barby,vec sta treba da izadje neki krkan od tih roditelja i da napadne mene,tebe..petog desetog.
Kontas?
Ne znam KOJA djeca su u pitanju,ne mogu tek tako otici u tudji kvart i praviti frku.
Postoje tu i komsije..i mnogi drugi..koji trebaju nesto da poduzmu,a ne SAMO mi.
Ako bas bas toliko znaci da dodje jedno vise..doci cu..nije frka...ali za mene je to gubljenje vremena,jer nista mi vjerujte ne mozemo.Bas nista!
Koliko god smo svjesni da je to stoka od djece,tako treba racunati i na to,da ce otrcati materesini i reci..dosli neki..napali..ovo,ono.. i da sebi belaj stvaramo.
Imal jos neki prijedlog?
Mediji su vec zabiljezili,ostaju novine ako i one nisu..ali sta onda??
opet isto..
peticija..ma nista nece rijesiti...
ne znam,nisam pametna! zao mi je macaka,jedino to znam!!!!
-
barby02
Ne shvati pogresno pinkzelene, nisam te htjela uvrijedidi, ali si preveliki pesimista(to su osvjedoceni realisti) i razumijem to, ali moramo se boriti. .
Nije meni bila namjera agresija, niti da tucem djecu niti ih sprovodim niti. . ali mora se proci licem mjesta,vidjeti,razgovarati. . ne znam i usput, ja se nikoga ne bojim, jer nema razloga da me napada ako ne isprovociram-a necu!
Nije meni bila namjera agresija, niti da tucem djecu niti ih sprovodim niti. . ali mora se proci licem mjesta,vidjeti,razgovarati. . ne znam i usput, ja se nikoga ne bojim, jer nema razloga da me napada ako ne isprovociram-a necu!
-
Velicina
Shvatam da u Bosni ima vecih problema i velikih, ali i mali kamencic zna napraviti lavu, pa makar da se svijest o zastiti zivotinja prosiri, ako gradjani imaju tu svijest, a ja se nadam da imaju barem veci dio od njih onda treba drustvo znati da je to anomalija a ne necije pravo da radi takav barbarizam.
Niko ne kaze da se jedno drustvo moze izolovati od takvih degenerika, ali da nam oni mjesaju maslo nesmijemo dozvoliti.
Mislim da je dobro otvoriti peticiju, zamoliti sarajevo-x da ga prosiri a zasto ne poslati i PETA i WWF i ostalim lokalnim organizacijama za zastitu zivotinja za koje znamo.
Pa sta ako ne pomaze, politicarima je u interesu da se ja i ti ne zalazemo tako da oni imaju manje posla. Takvi nam politicari ne trebaju.
Iz ovoga groznog slucaja moramo nesto nauciti, zakon nam treba pod hitno.
Niko ne kaze da se jedno drustvo moze izolovati od takvih degenerika, ali da nam oni mjesaju maslo nesmijemo dozvoliti.
Mislim da je dobro otvoriti peticiju, zamoliti sarajevo-x da ga prosiri a zasto ne poslati i PETA i WWF i ostalim lokalnim organizacijama za zastitu zivotinja za koje znamo.
Pa sta ako ne pomaze, politicarima je u interesu da se ja i ti ne zalazemo tako da oni imaju manje posla. Takvi nam politicari ne trebaju.
-
blackladyy
i ja se slazem.
al koji je sad zakljucak, nalazimo se il pisemo peticiju?
-
pinkzelena
Velicina wrote:Shvatam da u Bosni ima vecih problema i velikih, ali i mali kamencic zna napraviti lavu, pa makar da se svijest o zastiti zivotinja prosiri, ako gradjani imaju tu svijest, a ja se nadam da imaju barem veci dio od njih onda treba drustvo znati da je to anomalija a ne necije pravo da radi takav barbarizam.
Hajde da se pokusa! Slazem se!
-
pinkzelena
Ko je odlucio da dodje,zna gdje i u koliko sati,pa bujrum..blackladyy wrote:i ja se slazem.
a za peticiju se ja mislim svi slazemo jel tako?
-
Shoshana
Usput...razmisljajuci o tom nepostojecem zakonu, na um mi pade da bi zakon o javnom redu i miru mogao imati neku stavku koja koja se odnosi na maltretiranje zivotinja - i ima
http://www.novosarajevo.ba/stream/article.php?pid=654
Da li je zakon (ovakav kakav je) jos uvijek na snazi - to bi neko od vas trebao bolje znati, ali pod tackom osam lijepo pise "postupanje sa životinjama na način koji izaziva uznemiravanje i negodovanje građana"
Ostaje, naravno, iskopati imena roditelja, ali je ovo, valjda, dovoljno da se slucaj prijavi policiji.
http://www.novosarajevo.ba/stream/article.php?pid=654
Da li je zakon (ovakav kakav je) jos uvijek na snazi - to bi neko od vas trebao bolje znati, ali pod tackom osam lijepo pise "postupanje sa životinjama na način koji izaziva uznemiravanje i negodovanje građana"
Ostaje, naravno, iskopati imena roditelja, ali je ovo, valjda, dovoljno da se slucaj prijavi policiji.
-
VeljaPas
pa jedan od osnovnih razloga sto je osnovan SOS su saznanja sta su djeca u stanju da urade sa zivotinjom.saim_adka wrote:Danasnja djeca su drska i isfrustrirana zahvaljujuci njihovim roditeljima. Ne mozemo od djece ocekivati da izadju na pravi put kad im to bahati roditelji nisu uspjeli. Djeca su samo odraz stanja u drustvu, kao i slika kucnog, tacnije nekucnog odgoja. Glupo bi bilo sta izvoditi, jer ta se djeca nece opametiti sve dok im se roditelji ne opamete. Roditelji se nece opametiti sve dok im se ne udari po dzepu, a po dzepu se moze udariti samo kad se donese zakon, a zakon i kad se donese treba ga, a Boga mi to je tesko sprovesti u djelo poznajuci nasu vlast, tako da globalno gledajuci za ovaj problem nema rjesenja.
Provodjenje neke sile ne vodi nicemu, osim produbljivanju problema - samo se kaci novi problem za vrat.
Moj prijedlog je da se osnuje drustvo za zastitu zivotinja grada Sarajeva - evo mi s foruma mozemo takvo nesto napraviti. Napraviti statut po uzoru na njemacki nacin rada, pa lijepo registrovati-legalno. To udruzenje bi nilo aktivno da se animira policija i drzavne institucije da porade sto brze na tom zakonu. Treba napraviti medijsku kampanju, dovesti psihologe na tv, dignuti cijelu halabuku oko toga.. To zamisljam kao: kako postoji eko-policija, da bude animo-policija. Pa lijepo uhvatis dijete, pa za ruku i do roditelja. Pozoves policajca i zajedno odete da napisete kaznu (nista mandatna, ovo-ono, vec samo 7 dana rok za uplatu na racun zastite zivotinja). Ne plati se u roku 5 dana - dolazi policija za plijenidbu. Tako je taj roditelj dozivi sramotu pred svojim stanarima. Pa ce mali drugacije u buducnosti da razmislja, a roditelj ce drukcije da odgaja kucnog hajvana. Isto tako bih postupao i sa onim likovima koji se ne brinu o kucnim ljubimcima kako treba.
Daleko smo mi od EU. Kod nas stasavaju generacije teleidiota, retardirusa, isfrustriranih imbecila, playstation generacija koji svoj virtualni svijet pretvara u realni izivljavanjem na zivotinjama, a roditelji su dovoljni sami sebi,a u djete mu ne diraj iako ga vidi 2h dnevno.
9 godina to govorimo. i tacno smo identificirali razloge.
kada bi sada ntv hajat pustila sve priloge koje je snimila za 9 godina, vecina vas bi mislima da je zivjela u nekoj drugoj zemlji.
niko do sada na to nije obracao paznju.
iz tog razloga smo i poceli edikacioni program od obdanista pa nadalje još 1999.
pa da li vi znate sta se radi na vet. fak.
koliko nam se forumasa pridruzilo na demonsracijama pred veterinarskim fakultetom.
koliko forumasa dodje kod fontane.
neka se sada javi 20 forumasa da prihvati na cuvanje neku od zivotinja.
ovo sa macicima je samo vrhledenog brijega.
koga interesuje pravo stanje neka se najavi i dodje u SOS. tek ce onda imati praznik za oci i usi.
pokazat cu vam sliku psica kome su djeca skacuci mu po stomaku istjerala crijeva kroz cmar. morao je biti eutanaziran.
u susjednoj zgradi zivi djevojcica koja je znala staviti mace u kutiju i bacati ga sa 4 sprata.
jeste li vidjeli sa kolikim uzivanjem gadjaju pacice po miljacki.
sedam godina smo placali ulaz u pionirsku dolinu da gledamo SA medu u bivsem vucujem kavezu.
jeste li vidjeli kako se prevoze zivotinje za klanje.
jesteli bili kada na koridama gdje se skupi 100 000 ljudi. sada su poceli praviti arene za borbe bikova i to mediji afirmisu mada su borbe u suprotnosti sa clanom 318 krivicnog zakona.
da li znate koliko ptica strada u posavini?
sta mislite o promociji lovnog turizma?
sta mislite o ljudima koji citav zivot drze psa na lancu od pola metra, pa mu atrofiraju misici. moze samo da laje i zbog toga ga covjek i drzi.
ima toga kamara.
i nikakav zakon (mada je neophodan) nece promijeniti stanje, dok god neko makar i na silu ne prosiri suzenu svijest BiH populacije i natjera joj ono malo pameti iz guzice u glavu.
-
Papanka
sta ocekujete od djece:
- koja gleda crtane filmove koje nemaju skoro ni trunke humora nego horora.
- koja na lopti umjesto slike Miki mous-a ima sliku lobanju Miki mous-a?
- koja dok gledaju TV, bez ikakvog upozorenja od stane TV-stanica, gledaju stravicne slike zlocina?
erotski flimovi se prikazuju u kasnim satima, jer bi djeci narusilo moral i mora pisati +18...a sta je sa hororima i scenama nasilja? Za film to pravilo vazi...ali ne i za TV dnevnike i sl. emisije. Zasto se na igricama...tipa Half-life...ne nalazi +18?
i vas iznenadzuje njihovo ponashanje?
- koja dok gledaju TV, bez ikakvog upozorenja od stane TV-stanica, gledaju stravicne slike zlocina?
erotski flimovi se prikazuju u kasnim satima, jer bi djeci narusilo moral i mora pisati +18...a sta je sa hororima i scenama nasilja? Za film to pravilo vazi...ali ne i za TV dnevnike i sl. emisije. Zasto se na igricama...tipa Half-life...ne nalazi +18?
-
pinkzelena
Papanka wrote:sta ocekujete od djece:
sve to plus internet
-
Kukuruz_Barbe-q
itekako da se nalazi al je fazon da se kod nas igrice kupuju kod pirata kojeg ne moze vise da boli za zabrane.Zasto se na igricama...tipa Half-life...ne nalazi +18?