Šokantno: DJECA KUKURUZA U ALEJI LIPA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
blackladyy

Post by blackladyy »

_BosanaC wrote:
blackladyy wrote:
_BosanaC wrote: Koje zivotinje? Zivotinje pustiti na miru. A za zivotinje koje rade to mackama postoje odgovarajuce institucije i ustanove, kao i za roditelje im.
sta da uradimo da pomognemo zivotinjama, da se organizujemo i pomognemo azilu, da nekako zastitimo te macke u aleji lipa.. na to sam mislila
Znam, skontao sam, ali mackama zaista ne mislim da je potrebna pomoc. Ne mozemo sada trcati okolo i skupljati sve i jednu macku, a koliko sam upoznat (mozda nisam u pravu) azil kubiri pravo i sa prostorom. Ako je novinar vec dosao do tih informacija, ako se to desava, onda treba pritisnuti istu tu policiju da istu tu kaznu odreze i roditelju, a dijetetu dodjeliti kakvog psihologa i sociologa. Jer to dijete, na stranu sto ce ubiti jos koju macku koje se docepa, sutra ce sasjeci moje dijete... Jer ce mu to biti tada interesantnije... A mame ce i dalje, s cigarom u ustima, gledati od stola - iz kafane - kako im se zlato igra...
slazem se ja s tobom, al ako mi ne odemo potraziti tog novinara da pokrenemo policiju ovo ce sve ostati na ovoj prici s foruma, nece se nista desiti, bice eto djeca to naravila digla se frka.. sve se stisalo za dan.. i djeca ce nastaviti ubijat jadne mace.. jer koliko sam ja cula to rade godinama.. i evo vidis jos nista nije napravljeno po tom pitanju :sad:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

blackladyy wrote: slazem se ja s tobom, al ako mi ne odemo potraziti tog novinara da pokrenemo policiju ovo ce sve ostati na ovoj prici s foruma, nece se nista desiti, bice eto djeca to naravila digla se frka.. sve se stisalo za dan.. i djeca ce nastaviti ubijat jadne mace.. jer koliko sam ja cula to rade godinama.. i evo vidis jos nista nije napravljeno po tom pitanju :sad:
Interesantno je da je u istom komsiluku i trenutacni nacelnik Novog Sarajeva Nedzad Koldzo... Kod nas, na zalost, nista ne ide bez one dobar neko s nekim, pa zna nekog, pa taj neko pogura... Kao sto je navodno pisana 'peticija' za brnjice na Vilsonovom... Policija u Aleju lipa ne zalazi ni kada su trke navece, a sumnjam da ce zaci da vidi sta djeca rade :roll: Na zalost...
blackladyy

Post by blackladyy »

ma znam i ja da nece ako nesto ne uradimo.. nazalost moram priznati to je i moja opstina, al nazalost ne znam nikoga od celnih da bih nesto pogurala :sad:
treba te roditelje imenovat pa ce im mozda od sramote doci iz guzice u glavu da obuzdaju te divljake :x
barby02

Post by barby02 »

Evo me da kazem koju. Prvo:zato smo se nasli, nas cetvero i cetri glave su pametnije nego jedna,jel te? Drugo, ovo na forumu,je cista ilegala= Otpisani, a mi bi trebali biti Zapisani(vremena se mjenjaju). U ovom drustvu,ima puno razloga sto djeca maltretiraju mace i cuke,ali su 2 ekstremna:ili su sami maltretirani
ili su bijesni(razmazeni)
To promjeniti ne mozemo,ali svjest o problemu mozemo kroz NOVAC i samo novac,pare,kintu,marte itd. Za to treba zakon-znamo!
Prvo: skupiti se cesto(oko20h,i jedan dzir napravit, nije puno vremena i razlaz- ko mora)
Drugo:organizovati se i podjeliti zadatke prema mogucnostima od azila do medija
Trece: tvz." energetski napitak"=ko ima m.da otici do sinteraja, vidjeti skore smrtnike, to ako kome nije jasno(a daje snagu.. )"preljepo" za vidjet
Cetvrto:krenuti u kontra-napad. Zapisati policajce! Moze,sto neprimjereno stoji,ceska se,dugme otkopcano, cereka se. . na radnom mjestu
Ima toga. . . .
pinkzelena

Post by pinkzelena »

barby02 wrote:Evo me da kazem koju. Prvo:zato smo se nasli, nas cetvero i cetri glave su pametnije nego jedna,jel te? Drugo, ovo na forumu,je cista ilegala= Otpisani, a mi bi trebali biti Zapisani(vremena se mjenjaju). U ovom drustvu,ima puno razloga sto djeca maltretiraju mace i cuke,ali su 2 ekstremna:ili su sami maltretirani
ili su bijesni(razmazeni)
To promjeniti ne mozemo,ali svjest o problemu mozemo kroz NOVAC i samo novac,pare,kintu,marte itd. Za to treba zakon-znamo!
Prvo: skupiti se cesto(oko20h,i jedan dzir napravit, nije puno vremena i razlaz- ko mora)
Drugo:organizovati se i podjeliti zadatke prema mogucnostima od azila do medija
Trece: tvz." energetski napitak"=ko ima m.da otici do sinteraja, vidjeti skore smrtnike, to ako kome nije jasno(a daje snagu.. )"preljepo" za vidjet
Cetvrto:krenuti u kontra-napad. Zapisati policajce! Moze,sto neprimjereno stoji,ceska se,dugme otkopcano, cereka se. . na radnom mjestu
Ima toga. . . .
Uz duzno postovanje mackama i cijelom zivotinjskom svijetu,ja stvarno nemam snage ucestvovati u ovoj akciji.Znam da to zvuci ko izgovor,ali fakat imam puno vece brige i obaveze u zivotu i to svakodnevne,tako da nemam vremena da se posvetim ovome.
Macke se ne mogu zastititi,treba krenuti od toga..jedna ce biti zgazena,druga raskomadana od nekog psa,treca ubijena od nekog djeteta.
I hajd mi reci,kako ti to mozes promijeniti?
Ljudi umiru svaki dan sto od bolesti,sto od gladi da mi i ne znamo,a da uspijemo zastititi macke...
Tuzno...
Jos me vise ljuti,sto u ovom trenutku dok mi pricamo o ovome mati od onog sto je oci kopao macama sjedi i lakira nokte na balkonu,bas nju briga..
njeno se dijete "igralo".
barby02

Post by barby02 »

Da , ali imas blizu primjer. Samo prstic uperi, niko te spomenut nece,vjeruj mi.Ne moras ti ucestvovati u akciji i nije akcija,samo dogovor par ljudi. . (20-tak=odlicno) Ima preko puta ofisa ta medena sto u kutiji baca macke sa svog sprata,ona mi je "cakana". .
Nego, sta je krajnji cilj, da ne bi trajalo do kraja zivota?
1)Kastracija lutalica(pa ih jednom nece vise biti)
2)Udomljavanje postojecih pasa
3)Pomoc azilu
4) zakon-sa zakonom nece umirat ovako

Kada bi se sinteraj pretvorio u organizaciju za kastraciju(za lutalice)e tooooooo bi bilo nesto. Usput pitanje: Znate li kolika sredstva dobija sinteraj? Odgovor: ogromna ! A zasto SOS-u ne moze uci donacija? Odgovor. ne znam. . Z A S T O ? odgovorite mi. .
FaRe_Sa

Post by FaRe_Sa »

_BosanaC wrote: Interesantno je da je u istom komsiluku i trenutacni nacelnik Novog Sarajeva Nedzad Koldzo... Kod nas, na zalost, nista ne ide bez one dobar neko s nekim, pa zna nekog, pa taj neko pogura... Kao sto je navodno pisana 'peticija' za brnjice na Vilsonovom... Policija u Aleju lipa ne zalazi ni kada su trke navece, a sumnjam da ce zaci da vidi sta djeca rade :roll: Na zalost...
sorry, kakva peticija za brnjice? mislis ZA ili PROTIV brnjica, jer su *** drotovi poceli sad fatati raju i pisati kazne po 500 KM ako nema pas brnjicu, al normala prilaze samo psima tipa labrador, zlatni retriver, ili cak mali terijer (i ja imam psa i licno poznajem vecinu tih ljudi - psi 100% bezopasni), al drotovi mangupi ne smiju prici klosharu sa pit bullom, rotvajlerom i sl.
bolje da pisu kazne djeci bez brnjica, a ne psima :D
ĐiđiTr

#183 jadnik mali

Post by ĐiđiTr »

ralm wrote:nema tog djeteta koji moze jednoj macki oci iskopat a da ova njemu prije ne iskopa..stoga = laz
šta mu je?
Pasiflora

Post by Pasiflora »

barby02 wrote: Nego, sta je krajnji cilj, da ne bi trajalo do kraja zivota?
1)Kastracija lutalica(pa ih jednom nece vise biti)
2)Udomljavanje postojecih pasa
3)Pomoc azilu
4) zakon-sa zakonom nece umirat ovako

Kada bi se sinteraj pretvorio u organizaciju za kastraciju(za lutalice)e tooooooo bi bilo nesto. Usput pitanje: Znate li kolika sredstva dobija sinteraj? Odgovor: ogromna ! A zasto SOS-u ne moze uci donacija? Odgovor. ne znam. . Z A S T O ? odgovorite mi. .

Sinteraj dobija 550 000 KM godisnje od Kantona. To je Velja rekao u nekom postu, a nekoliko dana kasnije sam to procitala u dnevnim novinama (prije par mjeseci).
Potpuno je nejasno zasto SOS ne dobija taj novac... sigurna sam da bi ga oni PUUUUNO korisnije potrosili (azil, kastracije, ljecenja...) Pitanje je: na koji nacin pomoci da se te pare preusmjere na SOS - prije usvajanja budzeta Kantona za iducu godinu? Dakle, moze li neko od forumasa (uz zahjev SOS prema Kantonu) to pogurati?
neretva128

Post by neretva128 »

Javiše na nekim od vijesti,sasvim slučajno sam čula i šokirala se..
"djeca" u naselju Grbavica,u ulici Aleje Lipa vrše genocid nad mačkama!
Svjedoci tvrde da ti monstrumi od djece mačke prvo muče tresući ih od beton,zavrčući im vratove,a potom im vade oči,spale ih i ostave u travi,ili bacaju u kontejnere Sad .
Čak ne štede ni male mačiće.. Sad koje odvajaju od majki.
Roditelji smatraju da je to bezazlena dječija igra..u smislu "zašto dizati frku oko par mačaka",ali ovo ponašanje je stvarno zabrinjavajuće.
Upravo su vijest i nazvali "DJECA KUKURUZA U ALEJI LIPA".
Jos jednom pitam ?
Gdje je to objavljeno ?

Na Hayatu sigurno nije .
U prvom danu je bila vijest o nestalom djecaku.
U drugom o Krivaji.

VIJEST :
Svjedoci tvrde da ti monstrumi od djece mačke prvo muče tresući ih od beton,zavrčući im vratove,a potom im vade oči,spale ih i ostave u travi,ili bacaju u kontejnere Sad .
Roditelji smatraju da je to bezazlena dječija igra..u smislu "zašto dizati frku oko par mačaka",ali ovo ponašanje je stvarno zabrinjavajuće.
Nitko nije objavio.

"Receno je da je objavljeno na Hayatu........
i sta sad ti trazis ?"

Tako se oglasio neki od ovdje izmanipuliranih ucesnika.

Receno je da je nick "pinkplava" unuka od _icakcica i da ima
10 godina...
pardon punih 9,i sta sad ima netko da filozofira ?

Vijesti koje nemaju potvrdu tj. nemaju linka su cista manipulacija.
Vec dobro "orutavila" persona neda se lako izmanipulirati.

Vecina ovih koji su zdusno prihvatili LINC DJECE su i sama djeca
koja jos uvjek vjeruju u bajke.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

neretva128 wrote:
Jos jednom pitam ?
Gdje je to objavljeno ?

Na Hayatu sigurno nije .
U drugom o Krivaji.

VIJEST :
Nitko nije objavio.

i sta sad ti trazis ?"

10 godina...

Jel ti to pokusavas utjerati u laz bar 15 ljudi,koji su tu istu vijest CULI ukljucujuci i mene,koja sam otvorila ovu temu?
Nisi ti normalan..ili si i sam sudionik kopanja ociju mackama,pa tako brizno branis tu djecu,ustvari jos gore ubjedjujes nas da smo izmislili.
Osim sto je ekipa hayata bila na licu mjesta i snimila prilog,tu su bili i svjedoci,komsije koje su potvrdile ono sto su svojim ocima vidjele.

Ma uostalom,sta se tebi ima ista objasnjavati... ovakvo nesto ne bi napisala normalna i savjesna osoba.
barby02

Post by barby02 »

Neretvo! Dokle ces da pises gluposti?Prvo promjeni nick i tako divnu rijeku ne prisvajaj,ogadices je kako kome. .
Drugo, sto vrijedjas? Trece, koja djeca ovdje pisu? Cetvrto,sto si prozvao/la pinkzelenu?Ovdje niko ne pise sto nema sta drugo da radi,nego se kontruktivnim pitanjima i raspravom ljudi pokusavaju ujediniti u misljenju a mozda i u organizovanju i na kraju sta to tebe briga? Molim te lijepo, procitaj komentare pinkzelene i uvjeri se da to ne moze napisati dijete jer to nije ni sklop ni razmisljanje djeteta. . Dakle, skini se i proteci(prosetaj)dalje. . Malo mi dizes pritisak, jesi sad zadovoljna? To ti je cilj? O argumentima ne bih dok te uzivo ne vidim !
barby02

Post by barby02 »

Nick Neretva128 se za sada , otvoreno sluzi obmanom (i lazi)forumasa i pokusava minirati temu. Da li ce uspjeti,zavisi od nas!
Nick Neretva 128 ne pise istinu!
blackladyy

Post by blackladyy »

neretva128 wrote:
Jos jednom pitam ?
Gdje je to objavljeno ?

Na Hayatu sigurno nije .
U drugom o Krivaji.

VIJEST :
Nitko nije objavio.

i sta sad ti trazis ?"

10 godina...

sad su mi jasni ljudi koji vise vole zivotinje od ljudi.. :oops:
neretva128

Post by neretva128 »

Djeco draga.....

Ukoliko nemate linka,nemate izvora ,niti jedan osvrt na tv-u ili
dnevnim novinama,vasa prica je izmisljena.

O tome da je "netko" nesto vidio ..........
pa svaki dan na WEB_u netko tvrdi da je vidio :
leteci tanjur.

To sto pojedinci pokusavaju uvuci TVHayat u izmisljenu pricu
je za neku drugu pricu.

Naucite prvo pravila ponasanja na forumima ,tj.
na ozboljnim forumima posto izgleda da ste ovaj
prisvojili kao nesto za "provod".
barby02

Post by barby02 »

Ama covjece,sta si se zakacio za ovu temu?Niko nista ne prisvaja-eto i Ti pises. . A niko ne napada TV Hayat i je li to problem,sto je bas ta TV kuca javila vijest? Ima hiljade tema i foruma na kojima za tvrdnje nema linka ni snimka. Sta je problem? Sto se toliko zalazes za TV Hayat? Na kraju i da jeste i da nije-niko ne gubi,jer je ovo tema o necem humanom. . .
blackladyy

Post by blackladyy »

neretva128 wrote:Djeco draga.....

Ukoliko nemate linka,nemate izvora ,niti jedan osvrt na tv-u ili
dnevnim novinama,vasa prica je izmisljena.

O tome da je "netko" nesto vidio ..........
pa svaki dan na WEB_u netko tvrdi da je vidio :
leteci tanjur.

To sto pojedinci pokusavaju uvuci TVHayat u izmisljenu pricu
je za neku drugu pricu.

Naucite prvo pravila ponasanja na forumima ,tj.
na ozboljnim forumima posto izgleda da ste ovaj
prisvojili kao nesto za "provod".
ako nije tajna koliko ti to imas godina pa si dajes za pravo da nas oslovljavas sa djeco?
i da ne radis za TV Hayat slucajno?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Neretva, sa svojih pet postova mislim da definitivno nisi kompetentna osoba za analizu ovog foruma. Osim ako nisi klon neciji, naravno.

S druge strane, da si procitao pravila foruma (a toplo preporucujem da to uradis) saznao bi sve vezano o forumu, komentarisanju foruma, rada moderacije...

A na kraju krajeva - ako si se registrovao samo zato da bi rekao kako ti je neka tema i forum bez veze - mislim da nisi uopste trebao uzimati vrijeme ni meni ni nekom drugom adminu za provjeru i aktivaciju nicka. Ako ti se tema ne svidja - obidji je. Nastavis li je i dalje minirati i zachatavati - pocetni ban je 5 dana.
neretva128

Post by neretva128 »

Pojedini nickovi su ovdje na osnovu izmisljene price
izmanipulisali ucesnike i pozvali na LINC DJECE.

Upotrebljavajuci rijeci kao "vadjenje ociju" i sl.,pojedini
nickovi su svjesno naveli ostale ucesnike da razmisljaju
na OSVETU.
I tako je iz stranice u stranicu krenulo pitanje
objavljivanje imena, ..."okupljanje" ....krivice roditelja ...
i izmedju ostalog : djecu na vrbe.

Klasicni primjer manipulacije.

Za koje ciljeve ?

To neka se zapitaju oni koji su postirali jako pametne
komentare.
blackladyy

Post by blackladyy »

ee neretva da ti nisi neki od tih sjajnih roditelja koje spominjemo ili neki rod toj dražesnoj djeci pa te malo prpa hvata sta bi im se moglo desit :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

neretva128 wrote:Pojedini nickovi su ovdje na osnovu izmisljene price

na OSVETU.

Za koje ciljeve ?

komentare.
De mi molim te citiraj jedan post u kojem neko poziva na linc djece i bice banovan odmah.
neretva128

Post by neretva128 »

A ti kojki se potpisujes tim Bosanskim C imenom ..

Na normalnim forumima koji drze do digniteta svaki moderator
je potpisan.
To sto se ispod tvog nicka nevidi da si moderator .....
je....prvi se macici uvodu bacaju.

Nista se nejsikiras...
Promjenice se to jel,
od pocetaka .....X-a ,prvi se macici
vec dugo bacaju.

Jednom mora doc iz gujce uglavu i onima koji domen placaju.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

neretva128 wrote:Pojedini nickovi su ovdje na osnovu izmisljene price

na OSVETU.

Za koje ciljeve ?

komentare.
Za koje ciljeve?
Niko nije toliko lud da zbog zivotinje nkoga fakat ubije.
Da nekoga javno prozove ja sam prva spremna!!!!
Jer, nakon mucenja zivotinje koje prodje nekaznjeno slijedi zlostavljanje raje u razredu, a nakon toga Bog zna sta sve...

A ti ako mislis da je prica izmisljenja, onda se zestoko varas...

ali neka, sve se procuje, pa novinari bolje istraze i istina izadje na vidjelo...

pa akd vec nisu u stanju uhvaitti ratne zlocince, nek makar hvataju sitne prestupnike...

PS Da si podrobnije procitao temu, vidio bi da su neki od nas ili stanovali tamo ili imali blisku rodbinu....pa nije sve REKLA KAZALA....
darius_maximus

Post by darius_maximus »

Kao prvo, zelim ukratko da opisem susret nas cetvero neki dan...

Vjerujte, sve je pocelo sa kahvom, a zavrsilo se tako da smo svi shvatili koliko je ovo drustvo usvari bolesno...

Pazite, bili smo u azilu za zivotinje, nasli smo se sa gospodinom Velimirom, i sve je ono sto sam ja vidio tuzno i za ne povjerovati...
Ja srdačno molim sve koji mogu i zele da pomognu udruzenju SOS, da se jave, na bilo koji nacin... Dovoljno je nekad dati koju marku ili kupiti hranu za zivotinje, ili ocistiti kaveze ili nabaviti kartona za kaveze ili bilo sta...
Ja sam odlucio da aBd, kako god mognem, podrzim te ljude, jer je nevjerovatno u kojim uslovima rade...

Mani su danas sa zemljista odnijeli onih sedam stenadi, koje je neka komsinica ostavila, jer su joj smetali... Nekome su od komsija izgleda smetala stenad, pa je po svemu sudeci zovnuo sintore, kod kojih cu sutra morati ici da platim 80KM po psu, ili se svadjati i dizati frku... Meni je prosto nevjerovatno, kako drzava ima obraza vlasnicima zivotinja toliko naplacivati, a ne davati nista zauzvrat... Niti zele da pomognu drustvo SOS finansijski (svega 7.000 KM u zadnjih 9 godina), niti zele da pomognu u izgradnji azila, niti zele da poboljsaju uvjete na veterinarskim stanicama, itd. Ali zato su za sintore odvojili 750.000KM, da bih oni mogli na najprimitivniji nacin hvatati celicnim zicama, ubijajuci i povredjujuci zivotinje... UZAS!!!

Zakon o zastiti zivotinja je mrtvo slovo na papiru, jer kome je u interesu da usvoji zakon kod kojeg bi se moralo paziti i prilikom izrade mesnih proizvoda? Ovako mogu raditi sta hoce sa zivotinjama, u bilo kojim uslovima, ali cemo zato naplacivati svima koji imaju pse 500 do 1500KM za brnjicu, ali naravno samo manjim psima, jer ko ce prici nekom mangupu koji voda pit bula, da mu naplati 1500 KM...?

Sve u svemu, zalosno je ovo sve, i zelim reci samo jednu stvar ljudima kao sto je neretva128. Tebi ako tebaju slikoviti prikazi uzasa koji se svakodnevno desavaju jer niti imamo kulture gradjana niti zakona, javi se, nabavit' ce ti se.

Do tada odjebi, ako ti smeta sto se neko brine za zivotinje, vrati se u mesarsku skolu, pa svoje djete poducavaj da zavrce vratove mackama. Koliki debil moras biti da napises onakve komentare? Slobodno se ti nekad okreni oko sebe, pa pogledaj sta se desava. Ubuduce, ako nemas nesto pametno da kazes, obavezno komentarisi moderaciju, jer dopusta razgovor o necemu sto je sramotno... Jebo li te onaj koji te tako odgojio, pravo da ti kazem!

Znam da je ovo komentar za banovice, prvi do sada, ali nisam mogao da presutim ovo, neka je loziona, ali se nadam da ce se ljudima koji tako razmisljaju sve stostruko vratiti...

Pozdrav svima, cujemo se...

P.S.

Molim vas, razmislite mozete li ikako pomoci ljudima koji stite zivotinje, potrazite SOS, gospodina Velimira, ili bilo koga...

Pozdrav!
FaRe_Sa

Post by FaRe_Sa »

darius_maximus wrote:Kao prvo, zelim ukratko da opisem susret nas cetvero neki dan...

Vjerujte, sve je pocelo sa kahvom, a zavrsilo se tako da smo svi shvatili koliko je ovo drustvo usvari bolesno...

Pazite, bili smo u azilu za zivotinje, nasli smo se sa gospodinom Velimirom, i sve je ono sto sam ja vidio tuzno i za ne povjerovati...
Ja srdačno molim sve koji mogu i zele da pomognu udruzenju SOS, da se jave, na bilo koji nacin... Dovoljno je nekad dati koju marku ili kupiti hranu za zivotinje, ili ocistiti kaveze ili nabaviti kartona za kaveze ili bilo sta...
Ja sam odlucio da aBd, kako god mognem, podrzim te ljude, jer je nevjerovatno u kojim uslovima rade...

Mani su danas sa zemljista odnijeli onih sedam stenadi, koje je neka komsinica ostavila, jer su joj smetali... Nekome su od komsija izgleda smetala stenad, pa je po svemu sudeci zovnuo sintore, kod kojih cu sutra morati ici da platim 80KM po psu, ili se svadjati i dizati frku... Meni je prosto nevjerovatno, kako drzava ima obraza vlasnicima zivotinja toliko naplacivati, a ne davati nista zauzvrat... Niti zele da pomognu drustvo SOS finansijski (svega 7.000 KM u zadnjih 9 godina), niti zele da pomognu u izgradnji azila, niti zele da poboljsaju uvjete na veterinarskim stanicama, itd. Ali zato su za sintore odvojili 750.000KM, da bih oni mogli na najprimitivniji nacin hvatati celicnim zicama, ubijajuci i povredjujuci zivotinje... UZAS!!!

Zakon o zastiti zivotinja je mrtvo slovo na papiru, jer kome je u interesu da usvoji zakon kod kojeg bi se moralo paziti i prilikom izrade mesnih proizvoda? Ovako mogu raditi sta hoce sa zivotinjama, u bilo kojim uslovima, ali cemo zato naplacivati svima koji imaju pse 500 do 1500KM za brnjicu, ali naravno samo manjim psima, jer ko ce prici nekom mangupu koji voda pit bula, da mu naplati 1500 KM...?

Sve u svemu, zalosno je ovo sve, i zelim reci samo jednu stvar ljudima kao sto je neretva128. Tebi ako tebaju slikoviti prikazi uzasa koji se svakodnevno desavaju jer niti imamo kulture gradjana niti zakona, javi se, nabavit' ce ti se.

Do tada odjebi, ako ti smeta sto se neko brine za zivotinje, vrati se u mesarsku skolu, pa svoje djete poducavaj da zavrce vratove mackama. Koliki debil moras biti da napises onakve komentare? Slobodno se ti nekad okreni oko sebe, pa pogledaj sta se desava. Ubuduce, ako nemas nesto pametno da kazes, obavezno komentarisi moderaciju, jer dopusta razgovor o necemu sto je sramotno... Jebo li te onaj koji te tako odgojio, pravo da ti kazem!

Znam da je ovo komentar za banovice, prvi do sada, ali nisam mogao da presutim ovo, neka je loziona, ali se nadam da ce se ljudima koji tako razmisljaju sve stostruko vratiti...

Pozdrav svima, cujemo se...

P.S.

Molim vas, razmislite mozete li ikako pomoci ljudima koji stite zivotinje, potrazite SOS, gospodina Velimira, ili bilo koga...

Pozdrav!
bravo! :)
Post Reply