Šokantno: DJECA KUKURUZA U ALEJI LIPA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
blackladyy

Post by blackladyy »

ralm wrote:nema tog djeteta koji moze jednoj macki oci iskopat a da ova njemu prije ne iskopa..stoga = laz
vela havle :x :shock: :( :sad:
ralm

Post by ralm »

pricate gluposti pogotovu vi 13godisnjaci na forumu kao i uvjek. Macku probaj okupat oci ce ti iskopat, a kamoli da joj sta drugo radis zato djeco shhhhh.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

ralm wrote:pricate gluposti pogotovu vi 13godisnjaci na forumu kao i uvjek. Macku probaj okupat oci ce ti iskopat, a kamoli da joj sta drugo radis zato djeco shhhhh.
Znaèi ljudi su u svom intelektualnom i tehnolo¹kom napretku zavr¹ili na stepenu na kojem se jo¹ bore da svladaju kuænu maèku? :lol: :lol: :lol:
ralm

Post by ralm »

ztluhcs wrote:
Znači ljudi su u svom intelektualnom i tehnološkom napretku završili na stepenu na kojem se još bore da svladaju kućnu mačku? :lol: :lol: :lol:
Uhhhh..tesko je znam.
owned
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Mensura wrote:
_BosanaC wrote:
Mensura wrote: A sta tacno iz svega navedenog te navodi na zakljucak da ovi 'roditelji' ne zlostavljaju svoju djecu?

A i gdje su ovi ostali da roditeljima malo 'puc - puc' po guzi?
Koji ostali? :? I kojim roditeljima? :?

Ti roditelji da su i jednom u zivotu 'zlostavili' svoje dijete ne bi mu palo na pamet da macki vadi oci...
Ja samo pokusavam slijediti tu nakaradnu logiku po kojoj bi "dusebriznici" koji smatraju da djecu treba odgajati razgovorom i modernim pedagoskim metodama trebali malo razgovarati sa "ovim roditeljima", pa izjavljujem da bi onda, istom logikom i ovi sto su pobornici ideje da je "batina iz raja izasla" trebali otici do "ovih roditelja" da im malo objasne svoje metode.

A tebi ako nije jasno da su ovakva devijantna ponasanja direktna posljedica fizickog i psihickog nasilja kojima se ta djeca svakodnevno izlazu - ja ti ne mogu pomoci.

Pa nije valjda stvarno da zamisljas da su ovo mali razmazeni princevi i princeze sto se izivljavaju na slabijim od sebe?? Djeca kojoj je sve pruzeno u zivotu, pa ne znaju od bijesa sta ce?? Ovo su djeca ciji caca nakon trece pive posuta i njih i mater, djeca koju i otac i mati i starija braca i sestre lupaju po glavi kad god stignu, djeca koja su prepustena sama sebi i zakonu "jaci tlaci"... Itekako njih roditelji zlostavljaju, ali ne na nacin na koji ti to zamisljas, i ne zbog stvari zbog kojih ti mislis da bi bilo opravdano.

Ovdje neki kao da su na grani rasli, pa se ne mogu sjetiti slicnih primjera iz vlastitog djetinjstva. Nisu djeca sa kojima su roditelji pricali i pedagogisali vitlali macke za repove, nego djeca cije su mame svake hefte na drugom oku sljivu nosale.

Toliko o vaspitnim metodama.
I meni se cini da su neki na grani rasli...

S obzirom da zivim u toj istoj ulici, da ti objasnim na primjeru jednog maminog zlata iz vlastite ulice i ulaza kojeg sam, doduse, gledao kako lovi vrapce i golubove i ubija... Mami svojoj pod balkonom. To deriste te probudi u 3h ujutro, a malo vise spratova je razlike izmedju nas, jer izadje na haustor i urla jer babo bas u ta doba nece da ode da mu kupi cokoladu. Pa gledas kroz prozor kako babo ustane i ode. Pa to deriste jebe vlastitoj majci mater na po ulice, vristi, urla, baca se na asfalt, dok mati ne uradi nesto po njegovom... I da ne nabrajam dalje. I to deriste je odgojila mama kao svog 'harambasu' s pricom nece niko dizati ruku na moje dijete :oops:

Ali, kao sto i sama rece - neki su definitivno na grani rasli.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ralm wrote:pricate gluposti pogotovu vi 13godisnjaci na forumu kao i uvjek. Macku probaj okupat oci ce ti iskopat, a kamoli da joj sta drugo radis zato djeco shhhhh.
Spusti loptu il' ces u Banovice. Ako ti se ne prica normalno - do vidjenja.
BHG

Post by BHG »

il si kontras pa sve volis kontrirat na glup nacin il zivis u nevjerici....jesi ti vidio danasnju djecu?? znas li kako se djubrad mala ponasaju....sjatilo se svakakvih govana u grad, napravilo brdo djece, i od silne zadivljenosti asfaltom zaborave da im kazu sta valja radit sta nevalja....a mozda sa i jedan od njih!!!! :shock: :D
dizzy_devil

Post by dizzy_devil »

Ljudi radim s djecom i slusam ih nekad sta pricaju, djeca od 2 god salju jedni druge u picku materinu a da ne znaju ni sta to znaci nego pjevaju takve i sl. sadrzaje, mislim da nije tuzno bilo bi smijesno, pa sta mislite sta se prica po kucama, kad dijete od najranijih dana slusa sta mu caca i mater pricaju kako bi najradije ovog ili onog zaklali, oci im povadili, na kolac nabili itd. pa sta mislis sta ce drugo dijete uradit nego naci nekog nad kime ima moc, sto je u ovom slucaju macka savrsen primjer i lijepo po uzoru na to sta bi njegovi tajo ili mamica uradili- lijepo to i uraditi, pa jeste culi komentar te jedne majke ˝ne treba pravit frku oko par macaka˝ pa da je ona normalna ne bi to nikada izjavila, sta mislite zasto djeca normalnih ljudi to ne rade? dijete je slika i prilika roditelja, radim drugu godinu u vrticu i djeca su vjerujte mi u tom razdoblju slika i prilika svojih roditelja, i to samo postaju sve vise i vise pogotovo ako se krecu u istom okruzenju, pa s kim si takav si. dijete je ko plastelin samo je pitanje koliko imas zivaca baktat se s njim i nesto napravit od njega...kad sam tek pocela raditi u vrticu i vidjela kakav je odnos djece prema lutalicama, gdje on od svoje 3 god vec ˝zna˝ da je to ˝suga˝, da ga treba stapom namlatit i otjerat, stavit mu otrov, tako njegovi mama i babo kazu molim vas, i onda kad im trubis dvije godine da to nije tako i da ih trebaju nahranit, pazit i maziti vidis da nakon toliko vremena zvocanja sta treba uradit dijete koje strpa od rucka paradajz u dzep i leti ko fole u wc a istrci vani da da cuki da jede onda shvatis da nije ono jadno u toj jadnoj dobi zlo, ono je onakvo kakvim ga napravis, i da su roditelji- roditelji u pravom smislu rijeci, paze kako postupaju i sta rade pred djecom, i bave se s njima mislim da bi puno toga bilo drugacije...meni je grozno ovo sto su uradili jadnim mackama, ali stanujem doslovce 100m od tih garaza i kad cujem sta jedni drugima govore, i gdje se sve salju i sta ˝zele˝ jedni drugima nista me ne cudi...
Last edited by dizzy_devil on 24/07/2007 10:00, edited 2 times in total.
blackladyy

Post by blackladyy »

ja ne znam sta si ti umisljas..
pod jedan imam 25. godina, sto pobija onu tvoju djeco od trinaest shhh
kao drugo kuci imam macku, koju sam do sad kupala vise puta i svaki put prosla bez i jedne ogrebotine
kao trece slazem se s tobom da je tesko savladat macku, al pokazi joj da imas nesto za jelo i to nije nikakv problem
al te ne razumijem gdje ti zivis pa zar tamo nema djece da vidis koji su to divljaci.. imaju ideje koje ne da mi nisu padale na pamet u njihovim godinama nego su mi i sad nepojmljive
takko da bi ti 'ciko' savjetovala da se malo prosetas i vidis sta danasnja djeca rade :-x
_BosanaC

Post by _BosanaC »

blackladyy wrote:
ja ne znam sta si ti umisljas..
pod jedan imam 25. godina, sto pobija onu tvoju djeco od trinaest shhh
kao drugo kuci imam macku, koju sam do sad kupala vise puta i svaki put prosla bez i jedne ogrebotine
kao trece slazem se s tobom da je tesko savladat macku, al pokazi joj da imas nesto za jelo i to nije nikakv problem
al te ne razumijem gdje ti zivis pa zar tamo nema djece da vidis koji su to divljaci.. imaju ideje koje ne da mi nisu padale na pamet u njihovim godinama nego su mi i sad nepojmljive
takko da bi ti 'ciko' savjetovala da se malo prosetas i vidis sta danasnja djeca rade :-x
Ima djece :D Igra se s njim :D Zna covjek iz prve ruke :D

@dizzy_devil jesul' ti to uveli net i u vrticu? :D Ili Lordi dao malo slobodno? :)
dizzy_devil

Post by dizzy_devil »

Bosancerosu moj dragi zvanicno na odmoru ove sedmice :D
baby_angel

Post by baby_angel »

ralm wrote:nema tog djeteta koji moze jednoj macki oci iskopat a da ova njemu prije ne iskopa..stoga = laz
U zivotu nisam cula vecu glupost :lol: :lol: :lol: :lol:
blackladyy

Post by blackladyy »

kako samo mogu :( Image
ralm

Post by ralm »

_BosanaC wrote:
Spusti loptu
1. Tipican primjer krkana..
_BosanaC wrote: il' ces u Banovice.
2. Krkan se pravi da zna skim prica...
_BosanaC wrote: pricaj normalno
3. Krkan u rijecniku svom ima najvise 1000 rijeci sa ovim nekolko sto mu je mozak uspio sabrat.
_BosanaC wrote: do vidzenja
4. Krkan koristi fraze iza doba olimpijade.

owned
Last edited by ralm on 24/07/2007 10:48, edited 1 time in total.
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Ovo treba staviti na FAQ foruma "How to get banned in 3 steps"... :lol: :lol: :lol:
BHG

Post by BHG »

ztluhcs wrote:Ovo treba staviti na FAQ foruma "How to get banned in 3 steps"... :lol: :lol: :lol:
:lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ralm wrote:
_BosanaC wrote:
Spusti loptu
1. Tipican primjer krkana..
_BosanaC wrote: il' ces u Banovice.
2. Krkan se pravi da zna skim prica...
_BosanaC wrote: do vidzenja
3. Krkan koristi fraze iza doba olimpijade

owned
Ovakvi se ne banuju :lol: :lol: :lol:

Neka te jos malo :D Dan je tek poceo :D
ralm

Post by ralm »

blackladyy wrote: al te ne razumijem gdje ti zivis pa zar tamo nema djece da vidis koji su to divljaci.. imaju ideje koje ne da mi nisu padale na pamet u njihovim godinama nego su mi i sad nepojmljive

Ionako nemam sta pametnije trenutno radit nego trosit vrijeme po glupim temama kojih je na ovom forumu vise nego bilo gdje pa da ti samo kazem..ne, ovdje nema djece "monstruma".
blackladyy

Post by blackladyy »

ralm wrote:
blackladyy wrote: al te ne razumijem gdje ti zivis pa zar tamo nema djece da vidis koji su to divljaci.. imaju ideje koje ne da mi nisu padale na pamet u njihovim godinama nego su mi i sad nepojmljive

Ionako nemam sta pametnije trenutno radit nego trosit vrijeme po glupim temama kojih je na ovom forumu vise nego bilo gdje pa da ti samo kazem..ne, ovdje nema djece "monstruma".
a sta drugo da ti kazem nego blago tebi na mjestu gdje zivis, jer eto kod nas u sa ima monstruma, stas kad su ljudi pukli od rata, pola ih i nije iz sa, nego se navuklo od svuda, svega se sastalo i sad nam je tako kako je.. je.. ga :roll:
al nema poente u tome sto se sad prepucavate bolje da kontamo sta da uradimo za te zivotinje.. to je i bila poenta teme a ne ovo o cemu se sad raspravlja
ztluhcs

Post by ztluhcs »

blackladyy wrote: a sta drugo da ti kazem nego blago tebi na mjestu gdje zivis, jer eto kod nas u sa ima monstruma, stas kad su ljudi pukli od rata, pola ih i nije iz sa, nego se navuklo od svuda, svega se sastalo i sad nam je tako kako je.. je.. ga :roll:
al nema poente u tome sto se sad prepucavate bolje da kontamo sta da uradimo za te zivotinje.. to je i bila poenta teme a ne ovo o cemu se sad raspravlja
Ovo je vrlo bitno jer je Sarajevo poznato po "ne ubijajte maèke i ne kopajte im oèi" programima za pred¹kolsku djecu jo¹ od prije rata... Ah te do¹lje... Ni zrak vi¹e nije èist kao prije...

:roll:
blackladyy

Post by blackladyy »

ztluhcs wrote:
blackladyy wrote: a sta drugo da ti kazem nego blago tebi na mjestu gdje zivis, jer eto kod nas u sa ima monstruma, stas kad su ljudi pukli od rata, pola ih i nije iz sa, nego se navuklo od svuda, svega se sastalo i sad nam je tako kako je.. je.. ga :roll:
Ovo je vrlo bitno jer je Sarajevo poznato po "ne ubijajte mačke i ne kopajte im oči" programima za predškolsku djecu još od prije rata... Ah te došlje... Ni zrak više nije čist kao prije...

nisam imala namjeru uvrijediti bilo koga, al znam da prije rata po sarajevu nije bilo moguce vidjeti koze i krave u parku.
ako zelis neke dalje rasprave otvori drugu temu jer kao sto rekoh

nije poente u tome da se sad prepucavamo bolje da kontamo sta da uradimo za te zivotinje.. to je i bila poenta teme a ne ovo o cemu se sad raspravlja
_BosanaC

Post by _BosanaC »

blackladyy wrote:
ztluhcs wrote:
Ovo je vrlo bitno jer je Sarajevo poznato po "ne ubijajte mačke i ne kopajte im oči" programima za predškolsku djecu još od prije rata... Ah te došlje... Ni zrak više nije čist kao prije...

nisam imala namjeru uvrijediti bilo koga, al znam da prije rata po sarajevu nije bilo moguce vidjeti koze i krave u parku.

nije poente u tome da se sad prepucavamo bolje da kontamo sta da uradimo za te zivotinje.. to je i bila poenta teme a ne ovo o cemu se sad raspravlja
Koje zivotinje? Zivotinje pustiti na miru. A za zivotinje koje rade to mackama postoje odgovarajuce institucije i ustanove, kao i za roditelje im.
ztluhcs

Post by ztluhcs »

blackladyy wrote: kod nas u sa ima monstruma, stas kad su ljudi pukli od rata, pola ih i nije iz sa, nego se navuklo od svuda,
blackladyy

Post by blackladyy »

_BosanaC wrote:
blackladyy wrote:
ztluhcs wrote: Ovo je vrlo bitno jer je Sarajevo poznato po "ne ubijajte mačke i ne kopajte im oči" programima za predškolsku djecu još od prije rata... Ah te došlje... Ni zrak više nije čist kao prije...

Koje zivotinje? Zivotinje pustiti na miru. A za zivotinje koje rade to mackama postoje odgovarajuce institucije i ustanove, kao i za roditelje im.
sta da uradimo da pomognemo zivotinjama, da se organizujemo i pomognemo azilu, da nekako zastitimo te macke u aleji lipa.. na to sam mislila
_BosanaC

Post by _BosanaC »

blackladyy wrote:
_BosanaC wrote:
blackladyy wrote: nisam imala namjeru uvrijediti bilo koga, al znam da prije rata po sarajevu nije bilo moguce vidjeti koze i krave u parku.

sta da uradimo da pomognemo zivotinjama, da se organizujemo i pomognemo azilu, da nekako zastitimo te macke u aleji lipa.. na to sam mislila
Znam, skontao sam, ali mackama zaista ne mislim da je potrebna pomoc. Ne mozemo sada trcati okolo i skupljati sve i jednu macku, a koliko sam upoznat (mozda nisam u pravu) azil kubiri pravo i sa prostorom. Ako je novinar vec dosao do tih informacija, ako se to desava, onda treba pritisnuti istu tu policiju da istu tu kaznu odreze i roditelju, a dijetetu dodjeliti kakvog psihologa i sociologa. Jer to dijete, na stranu sto ce ubiti jos koju macku koje se docepa, sutra ce sasjeci moje dijete... Jer ce mu to biti tada interesantnije... A mame ce i dalje, s cigarom u ustima, gledati od stola - iz kafane - kako im se zlato igra...
Post Reply