ok..to stoji...a gdje djeca igraju te igirce?ili kuci ili u nekom klubu...znaci...opet im za to treba novac i neko ko ce nadgledati njihovu "igru"Kukuruz_Barbe-q wrote:itekako da se nalazi al je fazon da se kod nas igrice kupuju kod pirata kojeg ne moze vise da boli za zabrane.Zasto se na igricama...tipa Half-life...ne nalazi +18?
i vas iznenadzuje njihovo ponashanje?
Šokantno: DJECA KUKURUZA U ALEJI LIPA
-
Papanka
-
Velicina
Je li moguce da su nas narod takve barabe? Kakav je to odgoj, kakav je to nemar, fuj, zabolila me glava citajuci?Velja wrote:pa jedan od osnovnih razloga sto je osnovan SOS su saznanja sta su djeca u stanju da urade sa zivotinjom.saim_adka wrote:Danasnja djeca su drska i isfrustrirana zahvaljujuci njihovim roditeljima. Ne mozemo od djece ocekivati da izadju na pravi put kad im to bahati roditelji nisu uspjeli. Djeca su samo odraz stanja u drustvu, kao i slika kucnog, tacnije nekucnog odgoja. Glupo bi bilo sta izvoditi, jer ta se djeca nece opametiti sve dok im se roditelji ne opamete. Roditelji se nece opametiti sve dok im se ne udari po dzepu, a po dzepu se moze udariti samo kad se donese zakon, a zakon i kad se donese treba ga, a Boga mi to je tesko sprovesti u djelo poznajuci nasu vlast, tako da globalno gledajuci za ovaj problem nema rjesenja.
Provodjenje neke sile ne vodi nicemu, osim produbljivanju problema - samo se kaci novi problem za vrat.
Moj prijedlog je da se osnuje drustvo za zastitu zivotinja grada Sarajeva - evo mi s foruma mozemo takvo nesto napraviti. Napraviti statut po uzoru na njemacki nacin rada, pa lijepo registrovati-legalno. To udruzenje bi nilo aktivno da se animira policija i drzavne institucije da porade sto brze na tom zakonu. Treba napraviti medijsku kampanju, dovesti psihologe na tv, dignuti cijelu halabuku oko toga.. To zamisljam kao: kako postoji eko-policija, da bude animo-policija. Pa lijepo uhvatis dijete, pa za ruku i do roditelja. Pozoves policajca i zajedno odete da napisete kaznu (nista mandatna, ovo-ono, vec samo 7 dana rok za uplatu na racun zastite zivotinja). Ne plati se u roku 5 dana - dolazi policija za plijenidbu. Tako je taj roditelj dozivi sramotu pred svojim stanarima. Pa ce mali drugacije u buducnosti da razmislja, a roditelj ce drukcije da odgaja kucnog hajvana. Isto tako bih postupao i sa onim likovima koji se ne brinu o kucnim ljubimcima kako treba.
Daleko smo mi od EU. Kod nas stasavaju generacije teleidiota, retardirusa, isfrustriranih imbecila, playstation generacija koji svoj virtualni svijet pretvara u realni izivljavanjem na zivotinjama, a roditelji su dovoljni sami sebi,a u djete mu ne diraj iako ga vidi 2h dnevno.
9 godina to govorimo. i tacno smo identificirali razloge.
kada bi sada ntv hajat pustila sve priloge koje je snimila za 9 godina, vecina vas bi mislima da je zivjela u nekoj drugoj zemlji.
niko do sada na to nije obracao paznju.
iz tog razloga smo i poceli edikacioni program od obdanista pa nadalje još 1999.
pa da li vi znate sta se radi na vet. fak.
koliko nam se forumasa pridruzilo na demonsracijama pred veterinarskim fakultetom.
koliko forumasa dodje kod fontane.
neka se sada javi 20 forumasa da prihvati na cuvanje neku od zivotinja.
ovo sa macicima je samo vrhledenog brijega.
koga interesuje pravo stanje neka se najavi i dodje u SOS. tek ce onda imati praznik za oci i usi.
pokazat cu vam sliku psica kome su djeca skacuci mu po stomaku istjerala crijeva kroz cmar. morao je biti eutanaziran.
u susjednoj zgradi zivi djevojcica koja je znala staviti mace u kutiju i bacati ga sa 4 sprata.
jeste li vidjeli sa kolikim uzivanjem gadjaju pacice po miljacki.
sedam godina smo placali ulaz u pionirsku dolinu da gledamo SA medu u bivsem vucujem kavezu.
jeste li vidjeli kako se prevoze zivotinje za klanje.
jesteli bili kada na koridama gdje se skupi 100 000 ljudi. sada su poceli praviti arene za borbe bikova i to mediji afirmisu mada su borbe u suprotnosti sa clanom 318 krivicnog zakona.
da li znate koliko ptica strada u posavini?
sta mislite o promociji lovnog turizma?
sta mislite o ljudima koji citav zivot drze psa na lancu od pola metra, pa mu atrofiraju misici. moze samo da laje i zbog toga ga covjek i drzi.
ima toga kamara.
i nikakav zakon (mada je neophodan) nece promijeniti stanje, dok god neko makar i na silu ne prosiri suzenu svijest BiH populacije i natjera joj ono malo pameti iz guzice u glavu.
Gdje ima da covjek pocne sa tako odvratnim ponasanjem? Odakle takvo necivilizovano ponasanje? Nije samo internet i igrice, i pola bijelog svijeta ima to samo zna da se ponasa fino prema zivotinjama.
Svaka hvala vama sto ste poceli taj edukativni rad. Imate li internet stranicu? Mislim da vama treba promocija za vas rad a i bilo bi lijepo kad bi se i u inostranstvu saznalo za vas rad.
Eto ne treba bolja dijagnoza jednog drustva nego pogledati kako je bespomocnima u njemu i dok se svijest ne promjeni i nema napretka ni u kakvom pogledu, to nije nekakva karma, vec cista logika.
-
barby02
Sretna sam ! Vratila sam se sa satanka u 19h. Bilo nas je cetvero, ali smo se zalozili za desetero. Imali smo produktivno utroseno vrijeme.
Puno se zahvaljujem forumasima koji su dosli:
veliko Hvala blackladyy, darius_maximusu i rokiju !
Danas smo svoje svjetove jos vise obojili tugom zbog onoga sta smo vidjeli ali isto tako smo se povezali najcvrscim nitima smislenog prijateljstva.
Necu pisati,kako nam je bilo i o novim planovima, jer to ostavljam,mojim novim prijateljima. .
Puno se zahvaljujem forumasima koji su dosli:
veliko Hvala blackladyy, darius_maximusu i rokiju !
Danas smo svoje svjetove jos vise obojili tugom zbog onoga sta smo vidjeli ali isto tako smo se povezali najcvrscim nitima smislenog prijateljstva.
Necu pisati,kako nam je bilo i o novim planovima, jer to ostavljam,mojim novim prijateljima. .
-
blackladyy
ee ovakoo...
juce se, kao sto vec znate, naslo nas 4, te smo nakon razgovora u 'titi' otisli do azila za zivotinje.. iskreno mislim da je takvo sto tesko opisivat....
sve je drugacije kad to covjek vidi.. a sve samo nekoliko metara od saobracajnica i nekog nazovimo normalnog zivota.. mace koje trckajaju okolo.. psi u kavezima.. aaa tek kad su nas vidjeli i kad su poceli da laju i skacu..
ima ih raznih boja i velicina al svaki ima takav pogled da ga pozelis kuci povesti..
razgovarali smo s veljom nakon toga.. te nam je on pokazao dokumentaciju i veliki broj slika koje udruzenje posjeduje.. samo da vidite sta sve rade 'ljudi' kod nas ne bi vjerovali..
... a kako u stranim zemljama imaju razvijen sistem zastite zivotinja.. znam sad cete reci ah koliko smo mi iza stranih zemalja po svemu.. sve znam sve mi je jasno..ali valjda mozemo barem ponekad kupit nesto hrane i odnijet tim psima.. ili ako neko ima vremena moze prosetat nekog od njih.. trebalo bi skupiti starih novina i kartona koji se koriste u kavezima..
najbolje bi bilo kad bi bilo ljudi koji bi ih udomili i brinuli o njima..
ne znam mozda ste ocekivali nesto vise da vam napisem al kao sto rekoh na pocetku.. trebate vidjeti kako te zivotinje zive i sta im se sve radi.. onda bi vam bilo jasno..
mislim da bi bilo vrijeme da pokrenemo i tu peticiju.. da pokrenemo lavinu.. dajte da se organizujemo i da uradimo nesto..
neka svako doprinese koliko moze..
mi bi se trebali ponovo naci u subotu.. pa ko zeli nek se javi..
juce se, kao sto vec znate, naslo nas 4, te smo nakon razgovora u 'titi' otisli do azila za zivotinje.. iskreno mislim da je takvo sto tesko opisivat....
sve je drugacije kad to covjek vidi.. a sve samo nekoliko metara od saobracajnica i nekog nazovimo normalnog zivota.. mace koje trckajaju okolo.. psi u kavezima.. aaa tek kad su nas vidjeli i kad su poceli da laju i skacu..
razgovarali smo s veljom nakon toga.. te nam je on pokazao dokumentaciju i veliki broj slika koje udruzenje posjeduje.. samo da vidite sta sve rade 'ljudi' kod nas ne bi vjerovali..
najbolje bi bilo kad bi bilo ljudi koji bi ih udomili i brinuli o njima..
ne znam mozda ste ocekivali nesto vise da vam napisem al kao sto rekoh na pocetku.. trebate vidjeti kako te zivotinje zive i sta im se sve radi.. onda bi vam bilo jasno..
mislim da bi bilo vrijeme da pokrenemo i tu peticiju.. da pokrenemo lavinu.. dajte da se organizujemo i da uradimo nesto..
neka svako doprinese koliko moze..
mi bi se trebali ponovo naci u subotu.. pa ko zeli nek se javi..
-
_BosanaC
Eeeeeeee
Neka djecice
Kada se pricalo o odgoju djece, o ovakvim i onakvim roditeljima, zatim o batini kao vaspitnoj metodi, dodjosmo na nekakvu pricu o zapadu, o ovom, o onom... Psihologiji, zlostavljanju, pedagogiji...
Gdje su sad ti dusebriznici, fakat mi nije jasno
Da popricaju malo s ovim roditeljima? Kao sto @Arslan rece, tanka je nit izmedju zlostavljanja zivotinje i covjeka...
Ali nemaju roditelji kad
Zauzeti su svojom nezaposlenoscu... I pisanjem peticija policiji da se kaznjavaju vlasnici pasa zbog brnjica
S tim sto zaista smatram da ce biti gore i roditelju i djetetu ono sto cu mu ja licno napraviti ukoliko pokusa nauditi mom psu, s obzirom da taj pas vise nema nikakvog nacina da se brani ni od roditelja ni od djece
I da... I dalje odgajajte djecu uz play station, kompjuterske igre, ismijavajte curice koja se igraju gume dok vase dijete igra mrezno igrica s drugom na najnovijem iPAQ-u... Ismijavajte roditelje koji ne pustaju da im kafana djecu odgaja... Neka... Valjda ce i taj potop uskoro...
Gdje su sad ti dusebriznici, fakat mi nije jasno
Ali nemaju roditelji kad
I da... I dalje odgajajte djecu uz play station, kompjuterske igre, ismijavajte curice koja se igraju gume dok vase dijete igra mrezno igrica s drugom na najnovijem iPAQ-u... Ismijavajte roditelje koji ne pustaju da im kafana djecu odgaja... Neka... Valjda ce i taj potop uskoro...
-
Mensura
A sta tacno iz svega navedenog te navodi na zakljucak da ovi 'roditelji' ne zlostavljaju svoju djecu?_BosanaC wrote:EeeeeeeeNeka djecice
Kada se pricalo o odgoju djece, o ovakvim i onakvim roditeljima, zatim o batini kao vaspitnoj metodi, dodjosmo na nekakvu pricu o zapadu, o ovom, o onom... Psihologiji, zlostavljanju, pedagogiji...
Gdje su sad ti dusebriznici, fakat mi nije jasnoDa popricaju malo s ovim roditeljima? Kao sto @Arslan rece, tanka je nit izmedju zlostavljanja zivotinje i covjeka...
A i gdje su ovi ostali da roditeljima malo 'puc - puc' po guzi?
-
barby02
Karlita, u azil ne mozes doci nenajavljena ali sve se mozes dogovoriti sa gosp. Veljom. prvo ako mozes i zelis dodji u subotu ,od 13-15h,kako je receno da se upoznate. Gosp. Veljo to placa i naravno da ni u ciji posao ne mogu da se mjesam bez odobrenja. azil sada izgleda divno,za razliku od prije nekoliko godina. . ali sve je to smjesno(citaj tuzno) naspram uslova u svijetu . . ipak, ljudi rade najbolje sto mogu. Neki svoju citavu platu trose na ishranu tih stvorenja. U azilu je pored pomoci u hrani potrebna pomoc u ciscenju. .srecom sve je cisto,svaki dan se cisti a kako mu je, zna ko radi. Nije problem uzeti kantu i krpu u sake, ali je problem to svaki bogovetni dan,kada radi samo jedan covjek(u ovom slucaju zena). Mozda bi se mogli po tom pitanju organizovati. Cuke su po dva u kavezima i svi mi se cine relativno mladi.Veci su izmjesteni transportima. . Ima i stenadi(izvucenih iz sinteraja-jedno nije prezivjelo a dvoje je spaseno)Ja sam prebrojala 14 cuka a ima i maca (koje se tu krecu-jer su nasle dom i hranu).Naravno da ne znam podatke, koliko clanova(kapu im skidam)imaju na cuvanju cuke i mace po svojim stanovima. Znaci, svako po nekoliko komada-o kojima samo i iskljucivo oni brinu. nego, azil je mali i da se ne znam sta desava,nema mjesta za vise, dok se neki cuko ne udomi i oslobodi mjesto. Naravno, nije samo uvaliti nekome na pansion(hrana i da ne kisne).
-
barby02
Ja sam opisala ono kako sam ja jucer vidjela i saznala . . Bilo je poodavno donacija kojima se placalo nekoliko ljudi i za administraciju(srecom i za to postoji osoba, koja to volonterski radi) i za ciscenje i hranjenje
( opet,sevap,volonterski. . ) Ono sto mene izbacuje iz kolosjeka je to, da postoji data zemlja za pravljenje azila(oko koje se jos batrgaju). Sto su mnoge velike donacije vracene na mjesto polaska, zbog nase politicke"elite". To da je SOS apolitican, a pred izbore ih svi trpaju sebi. .
Dane i noci bi gosp. Veljo mogao da vam iznosi dokumente(u kojima se vidi sta je sve poduzeto i bilo) a mi njemi da to slusamo i svisnemo od nevjerice i pitanja"zar je to moguce". . Sve je zapisano, sve je zabiljezeno, slike-zivotinje ispod noza spasene( znaci bukvalno vec rasjecene, osakacene,ucrvane rane,snimci ubijanja-kao dokaz. . ). Ne znam sta da kazem ,dugo za ovo znam . . strasno,prestrasno. .
( opet,sevap,volonterski. . ) Ono sto mene izbacuje iz kolosjeka je to, da postoji data zemlja za pravljenje azila(oko koje se jos batrgaju). Sto su mnoge velike donacije vracene na mjesto polaska, zbog nase politicke"elite". To da je SOS apolitican, a pred izbore ih svi trpaju sebi. .
Dane i noci bi gosp. Veljo mogao da vam iznosi dokumente(u kojima se vidi sta je sve poduzeto i bilo) a mi njemi da to slusamo i svisnemo od nevjerice i pitanja"zar je to moguce". . Sve je zapisano, sve je zabiljezeno, slike-zivotinje ispod noza spasene( znaci bukvalno vec rasjecene, osakacene,ucrvane rane,snimci ubijanja-kao dokaz. . ). Ne znam sta da kazem ,dugo za ovo znam . . strasno,prestrasno. .
-
_BosanaC
Koji ostali?Mensura wrote:A sta tacno iz svega navedenog te navodi na zakljucak da ovi 'roditelji' ne zlostavljaju svoju djecu?_BosanaC wrote:EeeeeeeeNeka djecice
Gdje su sad ti dusebriznici, fakat mi nije jasnoDa popricaju malo s ovim roditeljima? Kao sto @Arslan rece, tanka je nit izmedju zlostavljanja zivotinje i covjeka...
A i gdje su ovi ostali da roditeljima malo 'puc - puc' po guzi?
Ti roditelji da su i jednom u zivotu 'zlostavili' svoje dijete ne bi mu palo na pamet da macki vadi oci...
-
luciferino
A tek kad ta dječica porastu...
Zna li se kolika su ta djeca? Odakle su? Može li im se ući u trag? Da li je iko vidio kako se iživljavaju?
To su sve buduće ubice, manijaci i silovatelji. Ne, ne pretjerujem.
Zna li se kolika su ta djeca? Odakle su? Može li im se ući u trag? Da li je iko vidio kako se iživljavaju?
-
_BosanaC
To su mi sve komsije. Komsije koje su mi zvonile na vrata 15 puta dnevno svaki vikend da bi se s cukom igraleluciferino wrote:A tek kad ta dječica porastu...
-
barby02
Tacno,po meni! Necu puno, ali moram napisati da je danas nesto sasvim drugacije u trendu-u odgoju djece, bar tako roditelji misle. . Danas su toliko djeca razmazena i zasticena od svojih roditelja, da to nije normalno i sumnjam da ce izrasti u zdrave ljude. Mislim da tu psihologiju,povlaci ovo od 92-95godine,i kazu -E Moje dijete nece osjetiti to i to. . . u stvari to je isto,kao kad su meni govorili. . (odnoseci se na drugi svjetski rat-"neces to da jedes? ne znas ti sta znaci nemati hljeba. . ") Eh, jbg. sad znam, poslje ovog "naseg". . .
I taj problem se povlaci,zato sto sada niko nikom nije autoritet, pa cak ni roditelj svom djetetu. Nisam mislila na autoritet policajaca(nepismenih i neobucenih za posao). . Da,da se vratim na djecu, oni su toliko razmazeni, da se s njima rade zadace kod kuce, da se cita njihova lektira,da elegantno izostaju iz skole i idu na put-jer se cefnulo roditeljima,da se traze lice u lice-vise ocjene(bez imalo srama) ,da im se daje na raspolaganje-bitnijim odlukama(s ciljem da izgradjuju samostalnost i odgovornost u dobu od 8-9 god). Sve im se prasta, sve im se placa,(jer babo moze)pred njima se psuje,osudjuje, prijeti i osvecuje. . Dijete ,po mom misljenju ne moze biti krivo, samo njihovi roditelji,koji rade- sto rade,koji nisu svjesni posljedica odgoja vlastitog (ubuduce: bezobraznog,nevaspitanog / neodgojenog,neobrazovanog,nekulturnog i lazljivog,djeteta) covjeka- covjekomrsca. U korjenu se postavka mora mjenjati ili smo ga. .
I taj problem se povlaci,zato sto sada niko nikom nije autoritet, pa cak ni roditelj svom djetetu. Nisam mislila na autoritet policajaca(nepismenih i neobucenih za posao). . Da,da se vratim na djecu, oni su toliko razmazeni, da se s njima rade zadace kod kuce, da se cita njihova lektira,da elegantno izostaju iz skole i idu na put-jer se cefnulo roditeljima,da se traze lice u lice-vise ocjene(bez imalo srama) ,da im se daje na raspolaganje-bitnijim odlukama(s ciljem da izgradjuju samostalnost i odgovornost u dobu od 8-9 god). Sve im se prasta, sve im se placa,(jer babo moze)pred njima se psuje,osudjuje, prijeti i osvecuje. . Dijete ,po mom misljenju ne moze biti krivo, samo njihovi roditelji,koji rade- sto rade,koji nisu svjesni posljedica odgoja vlastitog (ubuduce: bezobraznog,nevaspitanog / neodgojenog,neobrazovanog,nekulturnog i lazljivog,djeteta) covjeka- covjekomrsca. U korjenu se postavka mora mjenjati ili smo ga. .
-
pinkzelena
_BosanaC wrote:Koji ostali?Mensura wrote:A sta tacno iz svega navedenog te navodi na zakljucak da ovi 'roditelji' ne zlostavljaju svoju djecu?_BosanaC wrote:EeeeeeeeNeka djecice
A i gdje su ovi ostali da roditeljima malo 'puc - puc' po guzi?I kojim roditeljima?
![]()
Ti roditelji da su i jednom u zivotu 'zlostavili' svoje dijete ne bi mu palo na pamet da macki vadi oci...
Zbog takvih "nezlostavljaca" djeca i vade oci mackama,bacaju kamenje na nane,napadaju djevojke,kao sto su mene napali.. kad ja sa 24 godine dodjem kuci u suzama,stresena od neka 2 malca koja imaju po 8-9 godina..
eh pa kako ce tek biti opasni za par godina.
Moje da je dijete,da saznam da je to uradilo,treslo macku od beton i vadilo joj oci,ubila bih Boga u njemu do te mjere,da mu sigurno ne bi vise nikad palo na pamet,pa nek me smatra agresivnim zlostavljacem ko hoce.
Batina je iz raja izasla.
-
neretva128
Procito od pocetka.
Trazio na Hayat - vjesti.
Trazio na web-u.
Nigdje nista.
Iznerviran : registrovo se.
Jestel vi normalni ?
Poziv na linc radi neprovjerene vjesti.
Ukoliko se "Vijest" ne potvrdi iz najmanje dva izvora
stvar je za sumnju.
Nekima od vas koji jos nemate ni 13 to sve
izgleda cool.
Onoga trenutka kada se registrujete vi ostavljate svoj
potpis,toga morate biti svjesni.
Takodje : morate biti svjesni svega sto napisete ovdje
ili na bilo koiem forumu.
Trazio na web-u.
Nigdje nista.
Jestel vi normalni ?
stvar je za sumnju.
izgleda cool.
-
blackladyy
luciferino wrote:A tek kad ta dječica porastu...
ne zna se ko su djeca. mi smo htjeli sinoc malo prosetat i nekako im se priblizit, al otisli smo do azila.. i tamo se zadrzali pa nismo stigli.. to je bio prvobitni plan.. sad ostaje da se raja ponovo okupi i pokusa naci te manijake
-
blackladyy
kao prvo vijest je bila na hayatu.. znaci jedan izvorneretva128 wrote:Procito od pocetka.
Trazio na web-u.
Nigdje nista.
Jestel vi normalni ?
stvar je za sumnju.
izgleda cool.
kao drugo.. gosp. velja je rekao da se to zna vec godinama (slucaj s macama)
kao trece sve osobe koje su se sinoc nasle imaju iznad 20
jos nesto?
-
barby02
????????????
neretva128 wrote:Procito od pocetka.
Trazio na web-u.
Nigdje nista.
Jestel vi normalni ?
stvar je za sumnju.
izgleda cool.
-
_BosanaC
pinkzelena wrote:_BosanaC wrote:Koji ostali?Mensura wrote: A sta tacno iz svega navedenog te navodi na zakljucak da ovi 'roditelji' ne zlostavljaju svoju djecu?
A i gdje su ovi ostali da roditeljima malo 'puc - puc' po guzi?I kojim roditeljima?
![]()
Zbog takvih "nezlostavljaca" djeca i vade oci mackama,bacaju kamenje na nane,napadaju djevojke,kao sto su mene napali.. kad ja sa 24 godine dodjem kuci u suzama,stresena od neka 2 malca koja imaju po 8-9 godina..
eh pa kako ce tek biti opasni za par godina.
Moje da je dijete,da saznam da je to uradilo,treslo macku od beton i vadilo joj oci,ubila bih Boga u njemu do te mjere,da mu sigurno ne bi vise nikad palo na pamet,pa nek me smatra agresivnim zlostavljacem ko hoce.
Batina je iz raja izasla.
-
luciferino
Kaligulice modernog doba.
Zlostavljanja je bilo i prije. Otac mi je davno pričao o slučaju kada su neki klinci još dok je on bio mladić mučili mačke tako što bi ih svezali i potpalili vatru ispod njih. Kolovođa čitave te igrice je izrastao u manijaka, valjda se na kraju i sam objesio. Poznato je da mnoge serijske ubojice muče životinje kao djeca. Čitajući o serijskim ubojicama jednom prilikom sam naletila na ovo:
The MacDonald triad are three major personality traits in children that, when occurring together, are said to be warning signs for the tendency to become a serial killer. They were first described by J. M. MacDonald in his article "The Threat to Kill" in the American Journal of Psychiatry.
Firestarting, invariably just for the thrill of destroying things.
Cruelty to animals. Many children can be cruel to animals, such as pulling the legs off of spiders, but future serial killers often kill larger animals, like dogs and cats, and frequently for their solitary enjoyment rather than to impress peers.
Bedwetting beyond the age when children normally grow out of such behaviour.
Nedaj Bože da se opet zadesi rat...
Zlostavljanja je bilo i prije. Otac mi je davno pričao o slučaju kada su neki klinci još dok je on bio mladić mučili mačke tako što bi ih svezali i potpalili vatru ispod njih. Kolovođa čitave te igrice je izrastao u manijaka, valjda se na kraju i sam objesio. Poznato je da mnoge serijske ubojice muče životinje kao djeca. Čitajući o serijskim ubojicama jednom prilikom sam naletila na ovo:
The MacDonald triad are three major personality traits in children that, when occurring together, are said to be warning signs for the tendency to become a serial killer. They were first described by J. M. MacDonald in his article "The Threat to Kill" in the American Journal of Psychiatry.
Firestarting, invariably just for the thrill of destroying things.
Cruelty to animals. Many children can be cruel to animals, such as pulling the legs off of spiders, but future serial killers often kill larger animals, like dogs and cats, and frequently for their solitary enjoyment rather than to impress peers.
Bedwetting beyond the age when children normally grow out of such behaviour.
Nedaj Bože da se opet zadesi rat...
- baby_angel
Od moje tetke komsinica je bila najvece zlo u njihovom komsiluku. Zena uzme kartoncic, na njega stavi hrenovku, i zalije je najjacim otrovom za mace i cuke. Ljudi su se bunili ali nista nisu mogli dokazati. I sjecam se da je tetka imala obicaj reci: Ne znam samo kako je Boga nije strah. Tri jorgana ce pojesti dok ne umre.
I tako je i bilo. Zena je dobila neku jako cudnu bolest, niko nije znao sta joj je, i fakat se napatila vise od godine dok nije umrla.
I tako je i bilo. Zena je dobila neku jako cudnu bolest, niko nije znao sta joj je, i fakat se napatila vise od godine dok nije umrla.
-
_BosanaC
Sreca pa je danas obicaj da i ljudi iz kontejnera i smeca jedu... Pa me zivo interesuje sta kad se neki insan otruje od takvih.baby_angel wrote:Od moje tetke komsinica je bila najvece zlo u njihovom komsiluku. Zena uzme kartoncic, na njega stavi hrenovku, i zalije je najjacim otrovom za mace i cuke. Ljudi su se bunili ali nista nisu mogli dokazati. I sjecam se da je tetka imala obicaj reci: Ne znam samo kako je Boga nije strah. Tri jorgana ce pojesti dok ne umre.