sokantno: autoput podlugovi - josanica

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

sffovac

#26 Re: sokantno: autoput podlugovi - josanica

Post by sffovac »

ne mogu vjerovati da ste raspavljali, da li je ovo uistinu autoput polugovi - josanica, kad se jasno vidi ... :D
ranger

#27 Re: sokantno: autoput podlugovi - josanica

Post by ranger »

karanana wrote:Ovo jeste kod nas. Znam zmireci ovaj dio autoputa. Ovo nije Josanica - Podlugovi, ovo je Sarajevo - Mostar, onaj dio poslije Jablanice. :zzzz:
odkud autoput sarajevo-mostar?????
jos poslije jablanice....jedini autoput, ako se moze tako nazvati, je onaj poslije sarajeva pa do hadzica!
spreca

#28 Re: sokantno: autoput podlugovi - josanica

Post by spreca »

Sto se tice vozaca mislim da je to neki picopevac koji se htio malo pokurciti ,mogu samo reci to da treba da zahvali samo (audiju ako se nevaram)autu koje ima EBS ako se ne varam ato je nesto ala automatskog izravnjavanja auta odnosno sistemu protiv zanosenja auta(nisam neki specijalista) a sto se tice te ceste nisam nikad vozio po njoj jer prakticno sam veoma malo uBiH ali sudeci po onim krivinama
takvu cestu mogu napraviti samo kod nas.dobro bi bilo ako bi tamo ogranicenje bilo max.90 km/h jer inace bice to cesta TUGE sudeci po ovom lniku i liku.
Samo da jos dodam da je trebao izljubiti auto jer da je to bilo auto nizeg klasa njega vjerovatno nebi bilo medju zivim.
ranger

#29 Re: sokantno: autoput podlugovi - josanica

Post by ranger »

Ima tu do auta, ali i zaista i do reakcije vozaca!
Hebes ti te razne sustave, buraz, kad te ponese da imas deset tih cuda, opet ti volan najbolje pomogne!
Sreca mu je sto je slozio kontru na vrijeme, a da nije rupili bi ga po bankini! :run:
abidsakalas

#30 Re: sokantno: autoput podlugovi - josanica

Post by abidsakalas »

Ipak je mislim više do sofera nego do auta .
shadow

#31 Re: sokantno: autoput podlugovi - josanica

Post by shadow »

spreca wrote:Sto se tice vozaca mislim da je to neki picopevac koji se htio malo pokurciti ,mogu samo reci to da treba da zahvali samo (audiju ako se nevaram)[autu koje ima EBS ako se ne varam ato je nesto ala automatskog izravnjavanja auta odnosno sistemu protiv zanosenja auta(nisam neki specijalista) a sto se tice te ceste nisam nikad vozio po njoj jer prakticno sam veoma malo uBiH ali sudeci po onim krivinama
takvu cestu mogu napraviti samo kod nas.dobro bi bilo ako bi tamo ogranicenje bilo max.90 km/h jer inace bice to cesta TUGE sudeci po ovom lniku i liku.
Samo da jos dodam da je trebao izljubiti auto jer da je to bilo auto nizeg klasa njega vjerovatno nebi bilo medju zivim.
Da, ESP dosta pomaze (korekcija tockova i kocenja) mada je pri ovako velikoj brzini ipak najvise pomogla prisebnost i spretnost vozaca, da je pustio volan ne bi mu niko pomogao.
rajvosa^

#32 Re: sokantno: autoput podlugovi - josanica

Post by rajvosa^ »

ranger wrote:Ima tu do auta, ali i zaista i do reakcije vozaca!
Hebes ti te razne sustave, buraz, kad te ponese da imas deset tih cuda, opet ti volan najbolje pomogne!
Sreca mu je sto je slozio kontru na vrijeme, a da nije rupili bi ga po bankini! :run:
Upravu si. Cini mi se 3-4 kontre je slozio i trebas imat slifa za voznju da bi ih u pravo vrijeme kontriro. Cisto sumnjam da bi mu poslo za rukom slijedeci put.
VR6

#33 Re: sokantno: autoput podlugovi - josanica

Post by VR6 »

Mislim da ovaj auto nije imao ESP uopste, jer ESP ispravlja auto obicno prije nego i skuzis da se poceo zanositi. Kod nekih auta samo po blinkanju lampice skontas da je ESP aktivan. Ovaj se sam spasio jer je dobro reagovao, a imao je i "dobrocudan" auto.
kirby

#34 Re: sokantno: autoput podlugovi - josanica

Post by kirby »

ovo je u slo.
kaubojstina

#35 Re: sokantno: autoput podlugovi - josanica

Post by kaubojstina »

VR6 wrote:Mislim da ovaj auto nije imao ESP uopste, jer ESP ispravlja auto obicno prije nego i skuzis da se poceo zanositi. Kod nekih auta samo po blinkanju lampice skontas da je ESP aktivan. Ovaj se sam spasio jer je dobro reagovao, a imao je i "dobrocudan" auto.
Ding Ding Ding!!!! Pogodak.

Ali fazon je u tome sto vi raja propusatate veoma bitnu ulogu muzike u ovome svemu. :D
Auto u pitanju, Audi B5 generacija...'94-96 godina, nema ni ESP a ni AWD [nema vucu na cetiri tocka, sto bi se mog'o ocekvati od Audija] Evropski put = 1.6l motor [motor se napreze u videu, veoma bucan] dok je 2.8 znatno tisi i veoma 'njeznu' tranziciju ima. [znam jer sam im'o isti motor u 2001 generaciji] Sad imam 1.8t...krevelji se puno isto k'o i 1.6, ali sva sreca necuje se od turba. :D
I kada je pokus'o apexirati...zadnji kraj se zanij'o vise nego isto vozilo sa AWD uradilo, jer i ako bi skrenulo sa ceste...kretanje auta bi ostalo linearno, i mog'o bi ga ispravit' ne vise od 2 pokusaja. Sto navodi na cinjenicu da nije AWD
Sta ste se ufatili tih nekhi tehnickih podataka. Da sam htio pametovat' mog'o sam vam odmah reci, da vam uskratim blamazu. :oops: :P
Ali muzika je to sto udvostrucava vrijednost ovog podviga. Mislim, same rijeci "YOUR TIME HAS COME; LET YOUR SOUL RUN FREE" meni bi sledila krv u zilama :D

38 sekundi u videu, vidjet' cete neku digitalnu tablu iznat' autoputa, i jasno se vide dva trokuta
Image
- indikacija za pazljiviju voznju sa jos nekim natipisom...nije citljivo. Sto je mog'o biti upozorenje da nesto nije uredu sa putem. Ali, tip nije obrac'o paznju...jer je on:
Image

A ove komentare na lokaciju dogadjaja, svi mora da se salite. Tip ocito prica neki germanski jezik, znaci nije ni u SLOVENIJI :roll: a ni na magistrali M17. :D

:lol:
ado-šampion

#36 Re: sokantno: autoput podlugovi - josanica

Post by ado-šampion »

Ovo auto sigurno nije imalo ESP! A frajer jest dobro ispravio, ali imao je sreće, kakvo na vrijeme kontriranje, on je kao ovca samo kontrirao tamo-vamo, nije to vidjelo znanja. Sreća je što se dobro snašao i što je imao "responsive" auto.
madner

#37 Re: sokantno: autoput podlugovi - josanica

Post by madner »

ado-šampion wrote:Ovo auto sigurno nije imalo ESP! A frajer jest dobro ispravio, ali imao je sreće, kakvo na vrijeme kontriranje, on je kao ovca samo kontrirao tamo-vamo, nije to vidjelo znanja. Sreća je što se dobro snašao i što je imao "responsive" auto.
:-)
CLIO

#38 Re: sokantno: autoput podlugovi - josanica

Post by CLIO »

madner wrote:
ado-šampion wrote:Ovo auto sigurno nije imalo ESP! A frajer jest dobro ispravio, ali imao je sreće, kakvo na vrijeme kontriranje, on je kao ovca samo kontrirao tamo-vamo, nije to vidjelo znanja. Sreća je što se dobro snašao i što je imao "responsive" auto.
:-)
:D :lol: :lol:
VR6

#39 Re: sokantno: autoput podlugovi - josanica

Post by VR6 »

ado da nije imao znanja, stisnuo bi kocnicu kao 50% vozaca i zavrsio u bankini. Ne kazem da sreca nije igrala veliku ulogu, al lik je ocito i znao sta ga MOZE spasiti i eto, pomoglo mu je...
maxell_sarajevo

#40 Re: sokantno: autoput podlugovi - josanica

Post by maxell_sarajevo »

Ovo je namjesteno, jer za sta je montirao kameru?
ado-šampion

#41 Re: sokantno: autoput podlugovi - josanica

Post by ado-šampion »

VR6 wrote:ado da nije imao znanja, stisnuo bi kocnicu kao 50% vozaca i zavrsio u bankini. Ne kazem da sreca nije igrala veliku ulogu, al lik je ocito i znao sta ga MOZE spasiti i eto, pomoglo mu je...
Drago mi je kad bar neko proba razumjeti moj (ili bilo čiji) post, a ne svi odmah krenu u ismijavanje, k'o kakvi debili (milion puta viđeno na ovom dijelu foruma).
Upravo kao što kažeš, nisam mislio da nije imao znanja do te mjere, mislim rijetki su oni koji ne znaju da u toj situaciji treba kontrirat upravljač, a oni koji stisnu kočnicu su oni koji se prepadnu, a čovjek je ostao miran (koliko takva situacija dopušta), tj. dobro se snašao. Bio sam suvozač u takvim situacijama (doduše ne pri takvoj brzini) i ljudi koji imaju manje znanja obično kontriraju volan a pri tome ne dodaju gas da opterete stražnji kraj, upravo što je i on uradio. Zbog toga i toliko motanje tamo-vamo. On je "samo" znao šta da pokuša a imao je sreće što je asvalt pri njegovoj reakciji bio suh, što je imao dobro izbalansiran auto i što je to što je pokušao upalilo.
MokeQc

#42 Re: sokantno: autoput podlugovi - josanica

Post by MokeQc »

Dobro se sofer izvuk'o, ali bi bio jos bolji sofer da da nije tako brzo vozio, ne pise koliko je brzo ali mi se cini previse...
Ali, da se on nije kurcio, ne bismo mi imali sta pametovati :-D
MokeQc

#43 Re: sokantno: autoput podlugovi - josanica

Post by MokeQc »

Osim toga, fakat, sto je montir'o kameru ? Prije nego sto sam odgled'o snimak, reko' neko se sa njim vozio pa snimao.
Al' tip se sam vozi i snima, ne kontam u cemu je svrha, je l' da pokaze 'fameliji' kako vozi ? A opet i da je nastimano, ko bi neko tako nesto stim'o pa da glavu slucajno izgubi ?

Jebaji ga...
Lesli Eldridž

#44 Re: sokantno: autoput podlugovi - josanica

Post by Lesli Eldridž »

Frajer je imao puuuuno, puuuuno sreće. Inteligentan baš i nije (čim je to snimao i prebrzo vozio). Ovo je čista sreća i vozačkog iskustva i znanja to nije vidjelo. I ovdje se potvrđuje stara istina: za nesreću je potrebna greška i jednog i drugog. Čista sreća. Ako Bog da nestaće ovakvi sa puteva... :D
Post Reply