Software za TV Karticu

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
stidljiv

#1 Software za TV Karticu

Post by stidljiv »

Pozdrav...

Imam ASUS TV/FM karticu i prilicno sam zadovoljan sa kvalitetom slike i to...medjutim nisam zadovoljon softwarom koji je dosao sa njom.
Naime kad snimam nesto imam strasnih problema sa zvukom...zvuk je ekstra kad se gleda a kad se nesto snimi susti li susti...Probao sam sve zive moguce kombinacije u opcijama kartice medjutim ili se snima bez tona ili susteci onako...E sad me zanima zna li iko neku alternativu za ovo?? Neki software koji bi mogao manipulisati TV karticom i snimati???
Probao sam Chris TV medjutim...nije uspjelo...Treba mi ovo do sutra i malo hitnije pa bi vas molio ako ima neko iskustva sa ovim ili sa ovom karitcom ili zna neki dobar software za TV karticu da to prilozi ovdje.
Unaprijed hvala!!
shiljak

Post by shiljak »

koliko kosta :D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

pogledaj temu Software Collection za koji minut
BigusDickus

Post by BigusDickus »

U vezi tog sistanja i pistanja ti nece pomoci nikakav alternativni software. Samo ces izgubiti dosta vremena eksperimentisuci i naci ces mozda neko polovicno rjesenje. Taj software (ASUS tj. InterVideo Home Theater) koji si dobio uz karticu, je otprilike najkompletnije i najjednostavnije rjesenje.

A to sa zvukom ces rijesiti tako sto ces u postavkama programa podestiti odgovarajuci izvor za zvuk. Naime, svako normalan, kad prikljucuje tu karticu zvuk zakaci na AUX, a software se iz nekog razloga, po defaultu podesi na CD. Tako kod snimanja dobijes nekakvo cudno pistanje i sustanje. Znaci, prebaci da je izvor zvuka AUX.

Podesi taj Home Theater i uzivaj. Ne zamaraj se ChrisTV-ovima i slicnim budalastinama (koje, btw, ne podrzavaju daljinski uz tu karticu). Samo za gledanje TV programa i slusanje FM radio stanica (bez snimanja) je prilicno dobar TV plug-in za WinAmp (navodno ce nekad ugraditi i mogucnost snimanja...). :)
stidljiv

Post by stidljiv »

Prije svega hvala na odgovorima...

Podesim zvuk na AUX...tj bio je na AUX...ali opet....probam svaki drugi izvor...line in...cd...ma sve...ne znam sta da radim...malo mi je nejasna sva ova situacija...gledanje je ok sa ok zvukom..ali kad snimim...susti... :?
Skvidji
Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"

#6 TV kartica

Post by Skvidji »

mjenjaj karticu imao sam slicnih problema i to sam rijesi sa LeadTek karticom koja je puno bolja softwerski a puno jeftinija bez FM 55KM a sa FM 105KM! :) a ti vjeriovatno nisi ukljucio capture audio!
Post Reply