kiki-miki wrote:Opti-free može.Na većini mjesta je oko 20-25km za tu istu količinu.
Gdje ti svoju kupuješ?
20-25 ?
Moderator: anex
kiki-miki wrote:Opti-free može.Na većini mjesta je oko 20-25km za tu istu količinu.
Gdje ti svoju kupuješ?
nema to veze jesu u boji il ne...sad pogledah i vjerovatno je problem u postotku watercontent-a koji je dosta mali u poredjenju s drugim socivima... ako se radi o ovom tipu: Bausch & Lomb - SofLens Natural Colors , kod njih je taj postotak samo 36... kod sociva koja sam ja koristila i koja sad koristim postotak je uglavnom 55Mushu wrote:Da li ima neko da je probao B&L sociva u boji? Ja sam ih kupila u Optici Smart. Plave boje. Medjutim kad ih uzmem izmedju prstiju jako su suha, nisu ni nalik ovim obicnim mekim socivima. Jel to normalno kod tih u boji? I isto tako, kad ih stavim u oci, jako me zuljaju, i oci mi se brzo zacrvene. Da li je to do mojih ociju ili je ipak do sociva?
Hvala
malosutra81 wrote:nema to veze jesu u boji il ne...sad pogledah i vjerovatno je problem u postotku watercontent-a koji je dosta mali u poredjenju s drugim socivima... ako se radi o ovom tipu: Bausch & Lomb - SofLens Natural Colors , kod njih je taj postotak samo 36... kod sociva koja sam ja koristila i koja sad koristim postotak je uglavnom 55Mushu wrote:Da li ima neko da je probao B&L sociva u boji? Ja sam ih kupila u Optici Smart. Plave boje. Medjutim kad ih uzmem izmedju prstiju jako su suha, nisu ni nalik ovim obicnim mekim socivima. Jel to normalno kod tih u boji? I isto tako, kad ih stavim u oci, jako me zuljaju, i oci mi se brzo zacrvene. Da li je to do mojih ociju ili je ipak do sociva?
Hvala
p.s. zaboravih ti reci, uzmi u apoteci one tzv umjetne suze pa ukapaj s vremena na vrijeme da ublazis tu suhocu
ma da, umjetne suze samo trenutno rijese problem, al eto dok ne nabavis nove...Mushu wrote: Hvala ti puno..![]()
Imam umjetne suze i kad ih stavim bude sve ok nekih 15 minuta i to je to, a ne znam smijem li ih stavljati bas tako cesto..
A koja sociva ti koristis ako smijem pitati? Jesu li u boji? ja sam uzela bas ove B&L sto spominjes, a prije njih sam koristila Ciba Vision foxus (ne znam bas tacno naziv) i bile su odlicne..Ali nisu bile u boji.
malosutra81 wrote:ma da, umjetne suze samo trenutno rijese problem, al eto dok ne nabavis nove...
ne koristim sociva u boji, sad sam vec neko vrijeme na Bausch & Lomb - SofLens 59, meni su odlicne i ekstra udobne...prije nego sto pitas nemam pojma da li se mogu kupiti ovdje, ja ih narucujem preko interneta... evo sad pogledah, koj njih je ovaj postotak 59% pa mozes zamisliti razliku
moze malo informacija o ovim socivima ako nije problem, kako ih i gdje narucujes. koliko su para. kako ide placanje. jesu li to mjesecne ili neke druge. i slicno moze i na PMmalosutra81 wrote:ma da, umjetne suze samo trenutno rijese problem, al eto dok ne nabavis nove...Mushu wrote: Hvala ti puno..![]()
Imam umjetne suze i kad ih stavim bude sve ok nekih 15 minuta i to je to, a ne znam smijem li ih stavljati bas tako cesto..
A koja sociva ti koristis ako smijem pitati? Jesu li u boji? ja sam uzela bas ove B&L sto spominjes, a prije njih sam koristila Ciba Vision foxus (ne znam bas tacno naziv) i bile su odlicne..Ali nisu bile u boji.
ne koristim sociva u boji, sad sam vec neko vrijeme na Bausch & Lomb - SofLens 59, meni su odlicne i ekstra udobne...prije nego sto pitas nemam pojma da li se mogu kupiti ovdje, ja ih narucujem preko interneta... evo sad pogledah, koj njih je ovaj postotak 59% pa mozes zamisliti razliku
opti free u drzavnoj apoteci je 16,nesto a u privatnim 23kiki-miki wrote:Gdje je najeftinija tečnost za mehka sočiva?I Renu ne dolazi u obzir.
u kojoj drzavnoj si nasla za 16 km? ja mjesecima placam 18.terra_incognita wrote:opti free u drzavnoj apoteci je 16,nesto a u privatnim 23kiki-miki wrote:Gdje je najeftinija tečnost za mehka sočiva?I Renu ne dolazi u obzir.