Sociva

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

malosutra81

#76 Re: Sociva

Post by malosutra81 »

kiki-miki wrote:Opti-free može.Na većini mjesta je oko 20-25km za tu istu količinu.

Gdje ti svoju kupuješ?

20-25 ? :shock: 'Leko' na socijalnom...
EdoFmjam

#77 Re: Sociva

Post by EdoFmjam »

Nekim ljudima naocare bas dobro stoje,recimo Sarah Palin :-)

sry za offtopic,nisam upucen u to sve
Mushu

#78 Re: Sociva

Post by Mushu »

Da li ima neko da je probao B&L sociva u boji? Ja sam ih kupila u Optici Smart. Plave boje. Medjutim kad ih uzmem izmedju prstiju jako su suha, nisu ni nalik ovim obicnim mekim socivima. Jel to normalno kod tih u boji? I isto tako, kad ih stavim u oci, jako me zuljaju, i oci mi se brzo zacrvene. Da li je to do mojih ociju ili je ipak do sociva?

Hvala
malosutra81

#79 Re: Sociva

Post by malosutra81 »

Mushu wrote:Da li ima neko da je probao B&L sociva u boji? Ja sam ih kupila u Optici Smart. Plave boje. Medjutim kad ih uzmem izmedju prstiju jako su suha, nisu ni nalik ovim obicnim mekim socivima. Jel to normalno kod tih u boji? I isto tako, kad ih stavim u oci, jako me zuljaju, i oci mi se brzo zacrvene. Da li je to do mojih ociju ili je ipak do sociva?

Hvala
nema to veze jesu u boji il ne...sad pogledah i vjerovatno je problem u postotku watercontent-a koji je dosta mali u poredjenju s drugim socivima... ako se radi o ovom tipu: Bausch & Lomb - SofLens Natural Colors , kod njih je taj postotak samo 36... kod sociva koja sam ja koristila i koja sad koristim postotak je uglavnom 55

p.s. zaboravih ti reci, uzmi u apoteci one tzv umjetne suze pa ukapaj s vremena na vrijeme da ublazis tu suhocu
Mushu

#80 Re: Sociva

Post by Mushu »

malosutra81 wrote:
Mushu wrote:Da li ima neko da je probao B&L sociva u boji? Ja sam ih kupila u Optici Smart. Plave boje. Medjutim kad ih uzmem izmedju prstiju jako su suha, nisu ni nalik ovim obicnim mekim socivima. Jel to normalno kod tih u boji? I isto tako, kad ih stavim u oci, jako me zuljaju, i oci mi se brzo zacrvene. Da li je to do mojih ociju ili je ipak do sociva?

Hvala
nema to veze jesu u boji il ne...sad pogledah i vjerovatno je problem u postotku watercontent-a koji je dosta mali u poredjenju s drugim socivima... ako se radi o ovom tipu: Bausch & Lomb - SofLens Natural Colors , kod njih je taj postotak samo 36... kod sociva koja sam ja koristila i koja sad koristim postotak je uglavnom 55

p.s. zaboravih ti reci, uzmi u apoteci one tzv umjetne suze pa ukapaj s vremena na vrijeme da ublazis tu suhocu

Hvala ti puno.. :thumbup: :thumbup: Imam umjetne suze i kad ih stavim bude sve ok nekih 15 minuta i to je to, a ne znam smijem li ih stavljati bas tako cesto..
A koja sociva ti koristis ako smijem pitati? Jesu li u boji? ja sam uzela bas ove B&L sto spominjes, a prije njih sam koristila Ciba Vision foxus (ne znam bas tacno naziv) i bile su odlicne..Ali nisu bile u boji.
malosutra81

#81 Re: Sociva

Post by malosutra81 »

Mushu wrote: Hvala ti puno.. :thumbup: :thumbup: Imam umjetne suze i kad ih stavim bude sve ok nekih 15 minuta i to je to, a ne znam smijem li ih stavljati bas tako cesto..
A koja sociva ti koristis ako smijem pitati? Jesu li u boji? ja sam uzela bas ove B&L sto spominjes, a prije njih sam koristila Ciba Vision foxus (ne znam bas tacno naziv) i bile su odlicne..Ali nisu bile u boji.
ma da, umjetne suze samo trenutno rijese problem, al eto dok ne nabavis nove...
ne koristim sociva u boji, sad sam vec neko vrijeme na Bausch & Lomb - SofLens 59, meni su odlicne i ekstra udobne...prije nego sto pitas nemam pojma da li se mogu kupiti ovdje, ja ih narucujem preko interneta... evo sad pogledah, koj njih je ovaj postotak 59% pa mozes zamisliti razliku :-)
Mushu

#82 Re: Sociva

Post by Mushu »

malosutra81 wrote:ma da, umjetne suze samo trenutno rijese problem, al eto dok ne nabavis nove...
ne koristim sociva u boji, sad sam vec neko vrijeme na Bausch & Lomb - SofLens 59, meni su odlicne i ekstra udobne...prije nego sto pitas nemam pojma da li se mogu kupiti ovdje, ja ih narucujem preko interneta... evo sad pogledah, koj njih je ovaj postotak 59% pa mozes zamisliti razliku :-)

Mislim da imaju i ovdje, ova cura mi je govorila za njih ali ja sam htjela ta u boji malo da se foliram :mrgreen: :mrgreen:
Vjerovatno su meni problem jer imam velike alergije i osjetljive oci..Tako d sociva u boji - :run:
smoki_choko

#83 Re: Sociva

Post by smoki_choko »

malosutra81 wrote:
Mushu wrote: Hvala ti puno.. :thumbup: :thumbup: Imam umjetne suze i kad ih stavim bude sve ok nekih 15 minuta i to je to, a ne znam smijem li ih stavljati bas tako cesto..
ma da, umjetne suze samo trenutno rijese problem, al eto dok ne nabavis nove...
moze malo informacija o ovim socivima ako nije problem, kako ih i gdje narucujes. koliko su para. kako ide placanje. jesu li to mjesecne ili neke druge. i slicno moze i na PM
dek

#84 Re: Sociva

Post by dek »

Ima li ko iskustva sa Air Optix mehkim sočivima?
terra_incognita

#85 Re: Sociva

Post by terra_incognita »

kiki-miki wrote:Gdje je najeftinija tečnost za mehka sočiva?I Renu ne dolazi u obzir.
opti free u drzavnoj apoteci je 16,nesto a u privatnim 23
palmica

#86 Re: Sociva

Post by palmica »

Ja koristim air optix toricna sociva. Ima li neko iskustva sa online porucivanjem, koliko se dugo cekaju i da li je isplatnije kupovati ih ovako kod nas ili online?
terra_incognita

#87 Re: Sociva

Post by terra_incognita »

pogledaj na www.mojasociva.com cini mi se da je sve jeftinije nego kod nas
debela

#88 Re: Sociva

Post by debela »

terra_incognita wrote:
kiki-miki wrote:Gdje je najeftinija tečnost za mehka sočiva?I Renu ne dolazi u obzir.
opti free u drzavnoj apoteci je 16,nesto a u privatnim 23
u kojoj drzavnoj si nasla za 16 km? ja mjesecima placam 18.
neo7

#89 Re: Sociva

Post by neo7 »

Koja je glavna razlika izmedju sociva u boji i obicnih ? Koristim B&L -0,50 radi "igranja" oka (ne znam strucni naziv) pa da probam smanjiti po preporuci doktora.

EDIT: ne znam da li treba tako ali svjetlost na ulicnoj rasvjeti ili na automibilima sa socivom vidim u obliku krugova, znaci svjetslosne zrake se ne rasprostiru u snopovoima vec u krugovima...ne znam kako da objasnim :S

savjet?
Post Reply