Ja koristim sociva 5-6 godina i mogu ti reci da sam i sam bio iznenedjen kako je moje oko pozitivno reagovalo na njih!
Kod mene su toricna kontaktna, tako da koristim B&L softlens toric, pakovanje 6 komada (za jedno oko), znaci za oba oka ti idu 2 pakovanja, cijena za oba je 180 km u
http://www.optika.ba . Kod ostalih su ta uglavnom 300km, a ako mozes, najbolje bi ti bilo da narucis iz USA, tamo ide komplet za pedesetak larado. Ovo pakovanje bi u pravilu trebalo biti dovoljno za otprilike godinu dana, ja sam uspio da ih ganjam dvije godine, i to tako da sam jedan dan koristio jedna, drugi dan druga, i tako ih rotirao. Jeste da to i nije bas preporucljivo, ali ne ljava ni cugati ni pushiti, pa se opet trujemo!
Sociva su meka, tehnologija je uznapredovala tako da ljudi koji inace nose cilindre na cvikama sada mogu da nose i meka sociva.
Inace, mnogobrojne su prednosti sociva nad naocalama, a meni se kao najbolja pokazala da mi je kroz socivo prekriveno cijelo vidno polje, znace nema onog efekta da vidis samo 10% u ziznom podrucju, a okolo da je magla...
Samo naprijed, prilagodjavanje moze potrajati nekoliko dana, ali vjeruj mi, ka ujutro jednom rukom "mechem" kontaktna, drugom perem zube!