Sočiva/leće + pušenje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Zekomiš

#1 Sočiva/leće + pušenje

Post by Zekomiš »

Da li ste jedan/jedna od ovih s ovom kombinacijom; nosite leće i aktivan ste pušač?
Ja znam nekoliko ljudi iz mog okruženja koji nose sočiva i znam da im ne smeta dim cigarete, nikad im se oči ne crvene, ne peku ih i tako.
I ja sam jedna od ovih ljudi, koji su ćoravi, a puše :D i sad, meni taj dim užaaaaaaasno smeta, ne dok pušim cigaru nego poslije nekad, oči me užasno bole, budu crvene i to me jako nervira. Neki dan sam imala problema s lećom za lijevo oko, pa sam sočivo stavila samo na desno i navečer nakon izlaska samo to oko u kojem sam imala sočivo bilo je natečeno i crveno (to se ne dešava kad ne zapalim ili kad niko u mojoj okolini ne puši, tako da nije do sočiva) dok je lijevo oko bilo skroz normalno, nije me boljelo.

Imate li vi sličnih problema ili nekog iskustva?
Voljela bih neki odgovor iskusnog ili stručnog lica, stvarno vodim računa i o svojim osjetljivim očima i o lećama, mijenjam dva puta dnevno onu tekućinu, stavljam antibiotske kapi navečer i šta sve ne, ali opet mi se oči zacrvene i imam osjećaj da se to samo meni dešava. :(
Miki_hz

#2 Re: Sočiva/leće + pušenje

Post by Miki_hz »

hmmm... koja je vrsta leca ? Odmori par dana malo oci od leca zna to biti od koristi :)
Zekomiš

#3 Re: Sočiva/leće + pušenje

Post by Zekomiš »

Miki_hz wrote:hmmm... koja je vrsta leca ? Odmori par dana malo oci od leca zna to biti od koristi :)

Odmorim od njih po nekoliko dana, ali beskorisno je izgleda. :(
A sad koje su... ne znam tačno, ovih dana ću kupovati nova pa napišem onda :D
Post Reply