Socijalno - lokacija za novu dzamiju
-
ins
#1 Socijalno - lokacija za novu dzamiju
Jednostavno pitanje:
Da li znate da je urbanistickim planom opstine Novo Sarajevo, prazni prostor izmedju zgrade Elektroprivrede i Robot centra, ogranicen ulicama Topal Osman pase, Zmaja od Bosne i Vilsonovim setalistem namijenjen za novu dzamiju?
Dakle, radi se o jednoj od najskupljih i investitorima najatraktivinijih lokacija u gradu, koja ce bti, ako vec nije, za dzaba predata nekom "Odboru za izgradnju dzamije", koji ce odabrati "arhitektonsko" rjesnje kao za onu kod Vjetrenjace, i napraviti novo ruglo za potrebe "narastajuceg" broja vjernika...
Ako niste znali, sada znate, pa kada vidite da se kopaju temelji, nemojte da se zalite...
Da li znate da je urbanistickim planom opstine Novo Sarajevo, prazni prostor izmedju zgrade Elektroprivrede i Robot centra, ogranicen ulicama Topal Osman pase, Zmaja od Bosne i Vilsonovim setalistem namijenjen za novu dzamiju?
Dakle, radi se o jednoj od najskupljih i investitorima najatraktivinijih lokacija u gradu, koja ce bti, ako vec nije, za dzaba predata nekom "Odboru za izgradnju dzamije", koji ce odabrati "arhitektonsko" rjesnje kao za onu kod Vjetrenjace, i napraviti novo ruglo za potrebe "narastajuceg" broja vjernika...
Ako niste znali, sada znate, pa kada vidite da se kopaju temelji, nemojte da se zalite...
-
samo malo
#2 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
Odlicno, nova radna mjesta za ublehase.
- madner
#3 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
Katastrofa za uposlenike EP, morat ce se vracat petkom na posao 
-
samo malo
#4 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
Stali su im u kraj, konacnomadner wrote:Katastrofa za uposlenike EP, morat ce se vracat petkom na posao
Mi se salimo, ali ovo je cista istina, radi mi rodica tamo, jest da su ih sad sutnuli dole na Stup u one barake dok se ne zavrsi zgrada, ali svejedno bice panike
- GAU 8
#5 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
Ovo je dobro! hahahaha.madner wrote:Katastrofa za uposlenike EP, morat ce se vracat petkom na posao
Odlican!
-
barby02
#6 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
Bas me raduje , premalo je u sporednim ulicama, treba jedna u glavnoj
samo nek se gradi . . . plaho, plaho. .
- madner
#7 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
Ko se salisamo malo wrote:Stali su im u kraj, konacnomadner wrote:Katastrofa za uposlenike EP, morat ce se vracat petkom na posao![]()
Mi se salimo, ali ovo je cista istina, radi mi rodica tamo, jest da su ih sad sutnuli dole na Stup u one barake dok se ne zavrsi zgrada, ali svejedno bice panikenema vise petkom do 12.
Ista finta svugdje, kazes sefu da ides kod vehabija, raji da si u Begovoj, parkiras se na Otoci i ljepo na bazen
- karanana
#8 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
a ovo ce biti i zona odgovornosti telecomovaca. znaci i njima su vjerovatno dohakali.
podrzavam izgradnju. ovim ce se povecati nasa produktivnost i bdp vise nego da se kakav shopping centar otvori.
podrzavam izgradnju. ovim ce se povecati nasa produktivnost i bdp vise nego da se kakav shopping centar otvori.
-
barby02
#9 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
Razmisljam, kako bi bilo fino da sruse moju zgradu , jer nam fali parkova
eto, to stvarno fali 
- HAVANA
#10 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
Krasno...nedostaje još koja u tom dijelu...1 tramvajska 1 mijadža...
Ima malo niže kod mene ispod prozora jedna plaha zelena površina...nešta mi šuhveli...doduše tražili su i za crkve al je narod
odlučno rekao ne...
Ima malo niže kod mene ispod prozora jedna plaha zelena površina...nešta mi šuhveli...doduše tražili su i za crkve al je narod
- nellington
#11 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
Čekaj, to nam ukidaju park peMzionera? ccc...
- Vragolan
#12 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
znaci ko god se bude bunio protiv gradnje te dzamije taj radili u telekomu ili u EP
hajde misevi da vas vidimo, probajte se buniti
evo trojice HAVANA, nelington i barby
hadj sad priznajte gdje koji radi
- nellington
#13 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
Pik ja ni kod jednih ni kod drugih, ne primaju elektroinženjereVragolan wrote:znaci ko god se bude bunio protiv gradnje te dzamije taj radili u telekomu ili u EP
-
barby02
#14 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
Ja bih fino jedan srednji zid i sa jedne strane dzamija, sa druge crkva a sa trece shoping centar a cetvrte policisku stanicu.HAVANA wrote:Krasno...nedostaje još koja u tom dijelu...1 tramvajska 1 mijadža...
Ima malo niže kod mene ispod prozora jedna plaha zelena površina...nešta mi šuhveli...doduše tražili su i za crkve al je narododlučno rekao ne...
4 u 1
- nellington
#15 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
To mu je možda Semiha asfaltirala pred zgradom, zelenim asfaltombarby02 wrote:Ja bih fino jedan srednji zid i sa jedne strane dzamija, sa druge crkva a sa trece shoping centar a cetvrte policisku stanicu.HAVANA wrote:Krasno...nedostaje još koja u tom dijelu...1 tramvajska 1 mijadža...
Ima malo niže kod mene ispod prozora jedna plaha zelena površina...nešta mi šuhveli...doduše tražili su i za crkve al je narododlučno rekao ne...
4 u 1sve ima svoje razloge a ovako svi zadovoljni
stavise, mislim da je to neophodno ! Nego Havana, gdje ti je taj zelenis u Sa, da nisi pobrkao grad?
-
barby02
#16 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
Ja radim sa druge strane rijeke(potoka) i niko moj ne radi u tim firmama. Diskutujem kao gradjanin 
-
barby02
#17 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
More bit, jel pod nogom prob`o ?nellington wrote: To mu je možda Semiha asfaltirala pred zgradom, zelenim asfaltom
- Vragolan
#18 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
znao sam sad se svi vade ja ne radim u tim firmama, ja pricam nako itd itd
koji ste misevi
ma vala nek se grade dzamije i crkve, nek svak zapisa gdje je njegovo i da se zna u ciju mahalu se dolazi,a valja zaposliti novopecene svestenike
a to sto ce te dzamije i crkve poluprazne zjapiti to i nije toliko bitno
na nedaj Boze da se tu napravi nesta korisno za drustvo, skola npr., obdnaiste (gdje ce vrsiti indoktrinaciju mladih narastaja), nekakav zanatski centar (ne radnje nego centar za izucavanje zanata) itd itd
koji ste misevi
ma vala nek se grade dzamije i crkve, nek svak zapisa gdje je njegovo i da se zna u ciju mahalu se dolazi,a valja zaposliti novopecene svestenike
a to sto ce te dzamije i crkve poluprazne zjapiti to i nije toliko bitno
na nedaj Boze da se tu napravi nesta korisno za drustvo, skola npr., obdnaiste (gdje ce vrsiti indoktrinaciju mladih narastaja), nekakav zanatski centar (ne radnje nego centar za izucavanje zanata) itd itd
Last edited by Vragolan on 19/02/2010 14:02, edited 1 time in total.
- nineinchnails
#19 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
Gdjegod travu vidis, tu dzamiju posadi
Super, nemamo dovoljno dzamija, stvarno.
Tek kad se napravi po jedna po glahvi stanovnika, e h'onda ce bit' poh'taman.
Ne trebaju nam skole, obdanista, postrojenja, parkovi, setalista, da nam se omladina drogira na tim mjestima.
Samo dzamije nam trebaju.
Super, nemamo dovoljno dzamija, stvarno.
Tek kad se napravi po jedna po glahvi stanovnika, e h'onda ce bit' poh'taman.
Ne trebaju nam skole, obdanista, postrojenja, parkovi, setalista, da nam se omladina drogira na tim mjestima.
- Dust
#20 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
Masanlah, jos samo da pomjere tramvajsu stanicu da bude tacno preko puta nove dzamije.
Da se vjernici ne pate jadnici, a moze i u reklamne svrhe novi europski Jeruzalem sa one dvije crkve sve u 500 m.
Da se vjernici ne pate jadnici, a moze i u reklamne svrhe novi europski Jeruzalem sa one dvije crkve sve u 500 m.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#21 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
apsolutno podržavam gradnju džamije na svakom mjestu gdje je potrebno ljudima
oko džamija nema kriminala niti drogeraša niti sačekuša sigurniji sam pored džamije...
možda samo malo da smanje zvuk ujutro ali za sada imam dobar san

oko džamija nema kriminala niti drogeraša niti sačekuša sigurniji sam pored džamije...
možda samo malo da smanje zvuk ujutro ali za sada imam dobar san
- nineinchnails
#22 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
Tacno...kao sto rekoh: Ne trebaju nam skole, obdanista, postrojenja, parkovi, setalista, da nam se omladina drogira na tim mjestima.komi wrote:apsolutno podržavam gradnju džamije na svakom mjestu gdje je potrebno ljudima
možda samo malo da smanje zvuk ujutro ali za sada imam dobar san![]()
![]()
- chuchumbamayumbe
#23 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
Samo nek se gradi, pa nije vazno sta...
Dosta je bilo rata i rusenja!
Bar ce se zaposliti ljudi koji ce graditi dzamiju, poslijece ce u njoj raditi takodjer ljudi, podrzavam u potpunosti!
Jeste da mi se jedan poznanik iz Adane (Turska) smijao i nije mi vjerovao kada sam mu rekao da u Sarajevu imamo preko 100 dzamija, a 4 puta manje stanovnika nego Adana, ali mu nisam zahatario.
Predlazem gradskim, prigradskim i ostalim vlastima da kandiduju Sarajevo za Ginisovu knjigu rekorda, kao grad sa najvecim brojem dzamija po kvadratnom kilometru.
Ja mislim da bi hladno pobijedili!
Ima li ko da nam moze konkurisati!
VOLIM TE BOSNO, CRKNITE DUSMANI!

Dosta je bilo rata i rusenja!
Bar ce se zaposliti ljudi koji ce graditi dzamiju, poslijece ce u njoj raditi takodjer ljudi, podrzavam u potpunosti!
Jeste da mi se jedan poznanik iz Adane (Turska) smijao i nije mi vjerovao kada sam mu rekao da u Sarajevu imamo preko 100 dzamija, a 4 puta manje stanovnika nego Adana, ali mu nisam zahatario.
Predlazem gradskim, prigradskim i ostalim vlastima da kandiduju Sarajevo za Ginisovu knjigu rekorda, kao grad sa najvecim brojem dzamija po kvadratnom kilometru.
Ja mislim da bi hladno pobijedili!
Ima li ko da nam moze konkurisati!
VOLIM TE BOSNO, CRKNITE DUSMANI!
-
barby02
#24 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
Vragolan, Vragolan, bas si pravi vragolan
Vidi svestenici su pravoslavni i ne mogu raditi u dzamiji, svećenici su katolicki a imami su muslimani. Mislim da razlucimo.
Ja ne bih ni jednu koja je do SAD izgradjena srusila, ni dzamiju ni crkve (jedne ili druge) ali u narednih 500 godina ne bih ni jednu novu izgradila, jer i ima i previse. . .
I Vragolancicu, ne pravim se ja mišem, ja sam mišica
Ja ne bih ni jednu koja je do SAD izgradjena srusila, ni dzamiju ni crkve (jedne ili druge) ali u narednih 500 godina ne bih ni jednu novu izgradila, jer i ima i previse. . .
I Vragolancicu, ne pravim se ja mišem, ja sam mišica
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#25 Re: Socijalno - lokacija za novu dzamiju
@nineinchnails
ne iskrivljuj moje riječi...
gdje god treba džamija narodu nek se pravi... (isto mislim i za ostale nabrojane objekte)
gdje god treba džamija narodu nek se pravi... (isto mislim i za ostale nabrojane objekte)
Last edited by Truba on 19/02/2010 14:33, edited 1 time in total.