Kao sto sam naziv teme kaze. Hajmo malo o tome. Jeste li za ovo, ako niste koji su razlozi sto niste, ako jeste koji su razlozi sto jeste itd.Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?
Posto ima raznih ljudi da traze neka prava od boraca pa nadalje.
Htjeo sam danas jedan post napisati u vezi moje bolesti i moga stanja i situacije ali nazalost nisam i sada se ne sjecam sta sam tacno htjeo napisati. Mozda se necega sjetim pa napisem o tome. Ide nekako ovako.
Ne Daj Bože da se neko od mojih zemljaka ali i drugih ljudi nadze u mojoj situaciji da nema nikakvih primanja bilo da radi ili da ne radi, i da bude psihicki i fizicki bolestan kao Ja. Ne Daj Bože da se neko od mojih zemljaka ali i drugih ljudi nadze u mojoj situaciji da ce imati dok mu je samo porodica ziva, a da ce ga biti oko kante mozda ako mu umre porodica ili ako ne mogne vise da ga trpi.
Ne Daj Bože da se nadzete u situaciji da ste fizicki i psihicki bolesni ali da je to nedovoljno da bi dobili bilo kakvo primanje. Ne Daj Bože da se nadzete u situaciji da zbog pijenja tableta za psihicku bolest se ne mozete zaposliti jer nijedan poslodavac vas nece zaposliti pod uticajem tih tableta, i da nijedan poslodavac vas nece zaposliti ako niste psihicki zdravi sto je u vecini slucajeva tako. Ne Daj Bože da se nadzete u situaciji da vas niko ne salje pred komisiju ili neku drzavnu instituciju bilo koju koja je nadlezna i koja odlucuje da li ce i ko ce dobiti socijalnu pomoc ili invalidninu ili bilo kakvo neko primanje. Ne Daj Bože da se nadzete u situaciji da imate dijagnozu za Psihicku bolest i da godinama pijete lijekove za istu ali da je to nedovoljno da bi dobili bilo kakvo primanje ili priznanje da ste bolesni.
Ne Daj Bože da se nadzete u situaciji da ne mozete ni platiti izlazak pred tu komisiju ili drzavnu instituciju jer izlazak pred iste kosta oko 150 konvertibilnih maraka, Ne Daj Bože da se nadzete u situaciji da vas niko ne upucuje pred tu komisiju ili drzavnu instituciju, u neka vasa prava koja vam po nekom ili bilo kakvom zakonu pripadaju.
Ne Daj Bože da se nadzete u situaciji ni da ne mozete ovo sve navedeno jer ne znate nista oko birokratije i papirologije. Ne Daj Bože da se nadzete u situaciji ni da ne mozete ovo sve navedeno da se ne bi proculo da ste psihicki bolesni i da vas radi toga sto bi se proculo da ste psihicki bolesni i vas i vasu porodicu ne bi i bi stigmatizirali i ogovarali.
Bolje je da uvedete Eutanaziju i da nas Eutanazirate nego da se ovako patimo. Da polako umiremo ili umremo Psihicki i Fizicki i zbog toga sto smo umrli Psihicki mnogi postanemo skoro ili bas Zombiji, postanemo skoro ili bas Zivi Mrtvaci.
Zivimo ali smo skoro ili skroz Mrtvi.
Ne Daj Bože da se nadzete u situaciji da vi ili vase dijete ili djeca ili neko od vasih bliznjih se nadze u ovoj i ovakoj slicnoj ili istoj situaciji.