Socijaldemokratija na SDP-eov način

Post Reply
zulfo

#1 Socijaldemokratija na SDP-eov način

Post by zulfo »

Socijaldemokratija na SDP-eov način
Mahmut Alagić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a USK, tvrdi da je večeras dobio prijetnje od premijera tog kantona i člana Predsjedništva SDP-a Hamdije Lipovače.

Hamdija Lipovača i Mahmut Alagić
Kako tvrdi Alagić, Lipovača ga ja nazvao nakon što je predsjednik KO SDP USK ustvrdio da premijer tog kantona "opstaje samo zahvaljujući vrhu stranke iz Sarajeva".

"Hamdija Lipovača me je nazvao u vidno alkoholiziranom stanju, ponudio mi da budem član Predsjedništva partije. Rekao sam da nisam zainteresiran za to. Onda me je pitao zašto ja to radim protiv njega. Mi smo njega prije dvije godine dva puta smijenili demokratskim putem što partija nije uvažila i došli smo tu gdje jesmo. Rekao je da će me uništiti, na kraju je spominjao pištolj i komesara USK. Prijetnje sam ozbiljno shvatio", kaže Alagić za Klix.ba.

On je dodao da u utorak očekuje da svi članovi Predsjedništva podnesu ostavku i da je taj organ SDP-a na čelu sa predsjednikom Zlatkom Lagumdžijom donosio najbitnije odluke koje su na kraju koštale partiju.

S druge strane, Lipovača demantira navodne prijetnje Alagiću.

"Nazvao sam ga da ga pitam čemu optužbe i svaljivanje krivice. Nisam ja kriv što je on kao prvi na listi završio kao treći. Ni ja sam nisam prošao i ne mogu kriviti nikoga zbog toga. Kakav pištolj? To je žalosno. Alagić je osoba koja ne zna izgubiti i ja razumijem razočaranja", kazao je Lipovača za Klix.ba.
sebija

#2 Re: Socijaldemokratija na SDP-eov način

Post by sebija »

Vitalni nacionalni interes na SDA-ov način:

Image
veiz

#3 Re: Socijaldemokratija na SDP-eov način

Post by veiz »

Vako to rade socijldemokrati - narodni novac je da se troši
Nemojte mislit,da smo puno potrošili ,nemeremo mi puno popit :mrgreen:

http://forums.accuweather.com/uploads/p ... 642555.jpg
Drvosjeca iz Dejcica

#4 Re: Socijaldemokratija na SDP-eov način

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

sebija wrote:Vitalni nacionalni interes na SDA-ov način:

Image
Ih ovo ti je malo "viši" nivo, odnosno ovako rade oni sa diplomama fakulteta iz Travnika i Banja Luke. :D
Pravi SDA kadar (oni oko Izetbegovića) su u ratnom i poratnom periodu milionske keš transakcije potpisivali na salvetama i komadima papirića. :(
veiz

#5 Re: Socijaldemokratija na SDP-eov način

Post by veiz »

Nermin nikšić zaposlio brata ,Kuma....
Lidija Korać-zaposlila muža i sina.....
Damir Hadžić zaposliosuprugu, badžu.....

Doduše nisu im tražili pare i to je socijaldemokratija
Drvosjeca iz Dejcica

#6 Re: Socijaldemokratija na SDP-eov način

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

veiz wrote:Nermin nikšić zaposlio brata ,Kuma....
Lidija Korać-zaposlila muža i sina.....
Damir Hadžić zaposliosuprugu, badžu.....

Doduše nisu im tražili pare i to je socijaldemokratija
Možda i jesu zaposlili...ali SDA ima politiku "uvakufljenja" radnog mjesta pa tako tetka kada ode u penziju ona uvakufi svoje radno mjesto da joj sestrić ima posao kada stasa za par godina i završi jedan od prestižnih fakuljteta u Travniku. :mrgreen:
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#7 Re: Socijaldemokratija na SDP-eov način

Post by UltrasNaBaterije »

zulfo wrote:Socijaldemokratija na SDP-eov način
Mahmut Alagić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a USK, tvrdi da je večeras dobio prijetnje od premijera tog kantona i člana Predsjedništva SDP-a Hamdije Lipovače.

Hamdija Lipovača i Mahmut Alagić
Kako tvrdi Alagić, Lipovača ga ja nazvao nakon što je predsjednik KO SDP USK ustvrdio da premijer tog kantona "opstaje samo zahvaljujući vrhu stranke iz Sarajeva".

"Hamdija Lipovača me je nazvao u vidno alkoholiziranom stanju, ponudio mi da budem član Predsjedništva partije. Rekao sam da nisam zainteresiran za to. Onda me je pitao zašto ja to radim protiv njega. Mi smo njega prije dvije godine dva puta smijenili demokratskim putem što partija nije uvažila i došli smo tu gdje jesmo. Rekao je da će me uništiti, na kraju je spominjao pištolj i komesara USK. Prijetnje sam ozbiljno shvatio", kaže Alagić za Klix.ba.

On je dodao da u utorak očekuje da svi članovi Predsjedništva podnesu ostavku i da je taj organ SDP-a na čelu sa predsjednikom Zlatkom Lagumdžijom donosio najbitnije odluke koje su na kraju koštale partiju.

S druge strane, Lipovača demantira navodne prijetnje Alagiću.

"Nazvao sam ga da ga pitam čemu optužbe i svaljivanje krivice. Nisam ja kriv što je on kao prvi na listi završio kao treći. Ni ja sam nisam prošao i ne mogu kriviti nikoga zbog toga. Kakav pištolj? To je žalosno. Alagić je osoba koja ne zna izgubiti i ja razumijem razočaranja", kazao je Lipovača za Klix.ba.

Ko je kome jebo mater preko telefona, dajte nam snimku iz BH Telecoma!!!

:jutro: :strik:
zulfo

#8 Re: Socijaldemokratija na SDP-eov način

Post by zulfo »

Lagumdžija=Nikšić=Hadžić=Behmen=Lipovača=Pudarić=Meholjić=Kamočaj_Korač=Magazinović,Budimlić

Ako iko od ovih bude izabran na kongresu -onda se ništa nije promjenilo,onda je zauvjek umrla socijaldemokratija u SDP-eu
Haman

#9 Re: Socijaldemokratija na SDP-eov način

Post by Haman »

Bilo ko da bude izabran iz sadasnjeg vrha SDP, stranka ce idalje da tone, dok ne potone. Spas je u novim maldim i ambicioznim ljudima. To sto je radio Dr. Z. Lagumdzija nema veze sa socijaldemokratijom.
Uzmimo npr. komuniste na istioku i zapadu Evrope. Komunisti i tamo i ovamo, ali neke sustinske stvari su razlicite. Socijaldemokrata je i Dodik, tako bar prica kao sto prica i Dr. Lagumdzija, ali medju njima ima puno razlika u osnovnim pitanjima.
Dr. Lagumdzija nije nas usrecio sa svojom politikom, nece nas usreciti ni SDA. Ja ne znam za koga oni rade. Za dobro BiH ne rade, za dobro gradjana BiH isto tako ne rade. Sto neko napisa, familijarna stranka, za koje glasaju nedovoljno upuceni.
:izet: :izet: :izet:
Post Reply