sobraćaj, vozači, policija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
landlord

#1 sobraćaj, vozači, policija

Post by landlord »

Veceras mi se desila nevjerovatna stvar.
Vozio sam iz pravca Zenice prema Sarajevu, na dijelu autoputa kod Visokog vozio sam lijevom trakom, kod mjesta gdje se ukljucuju vozila iz Visokog na autoput. Presao sam u lijevu traku da bi ljudi koji se ukljucuju na auto put iz Visokog to lakse mogli uraditi. U tom momentu je moja djevojka pocela vristati tipa pazi auto. Jebo te dignem pogled, golf dvojka ide prema nama!!!!
Dakle golf je isao iz pravca Sarajeva, ali u trakama koje idu prema Sarajevu.
U tom momentu ne znam ni sam kako sam presao u desnu traku i izbjegao golfa. Nakon toga me zanjelo auto i presao sam ponovo u desnu i spuco u zastitnu ogradu.
Oboje smo prosli bez ijedne povrede, ali je auto totalno sjeban.

Srecom ljudi iz par auta su stali.. i kada je dosla policija svjedocili.

Jedan policajac je rekao jebi ga, niste vidjeli tablice, niste ga udarili, mozemo vam samo reci da ste dobro prosli....

Jebo te.. jedna patrola na 50 i nesto km auto puta... Da ne povjerujes...
Nemamo nigdje na putu ni jedne nafzorne kamere.. i do tada ove seljacine mogu ici i suprotnim smjerom auto puta..

Stvarno ne znam sta jos da kazem... osim cuvajte se ljudi..
zenny

Post by zenny »

u koliko sati je to bilo :-?
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

zahvali onom gore sto ste ostali zivi

ali ovakve se budalastine svugdje dese

kod mene u drzavi gdje zivim je caja zaustavio curu ispod 21 godine (kad je dozvoljeno piti) pjanu kako vozi u pogresnom smijeru na glavnom autoputu!
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

To su ti oni dijasporci iz Engleske... :lol:
milano

#5 Re: sobraćaj, vozači, policija

Post by milano »

landlord wrote:Veceras mi se desila nevjerovatna stvar.
Vozio sam iz pravca Zenice prema Sarajevu, na dijelu autoputa kod Visokog vozio sam lijevom trakom, kod mjesta gdje se ukljucuju vozila iz Visokog na autoput. Presao sam u lijevu traku da bi ljudi koji se ukljucuju na auto put iz Visokog to lakse mogli uraditi. U tom momentu je moja djevojka pocela vristati tipa pazi auto. Jebo te dignem pogled, golf dvojka ide prema nama!!!!
U tom momentu ne znam ni sam kako sam presao u desnu traku i izbjegao golfa. Nakon toga me zanjelo auto i presao sam ponovo u desnu i spuco u zastitnu ogradu.

Jedan policajac je rekao jebi ga, niste vidjeli tablice, niste ga udarili, mozemo vam samo reci da ste dobro prosli....

Nemamo nigdje na putu ni jedne nafzorne kamere.. i do tada ove seljacine mogu ici i suprotnim smjerom auto puta..

Mi dispiace. Stvarno svasta. Kako ga nisu uhvatili kad je isao u suprotnom smijeru? Morao ga je jos neko vidjeti, isao je svima u susret. Gdje se opet vratio u svoju traku?
Skyfox

Post by Skyfox »

Meni se to jednom desilo na Grbavici, kad su bile one magle nedavno. Vozio sam od mosta Bratsva i j. prema pijaci lijevom trakom, kad najednom lik ide drito prema meni samo sto sam ja pomislio da sam ja u krivoj traci, a ustvari on ili nije iz Sa ili se zajebao. Isto samo se mimoisli za dlaku, al me adrenalin spicio da mi se zamantalo...
landlord

Post by landlord »

Neam pojma gdje se ukljucio/iskljucio...
pretpostavljam da je koristio zaustavnu traku da mijenja pravac...
Srecom sam imao svjedoke koji su vidjeli ludjaka.. ali na zalost niko nije vidio registarske tablice...
Kako ga nisu uhvatili? Jedina patrola policije bila je na oko 10 km od Zenice.. a ovo je bilo kod Visokog..nekih 30-tak kilometara dalje. S obzirom da nema ni jedne kamere na cesti niti ista slicno.. i da je bila samo jedna patrola policije.. nije ni cudo sto ga nisu uhvatili..

Neopisivno uzasno iskustvo.. ne znam sta da kazem..
milano

Post by milano »

landlord wrote:Neam pojma gdje se ukljucio/iskljucio...
pretpostavljam da je koristio zaustavnu traku da mijenja pravac...
Srecom sam imao svjedoke koji su vidjeli ludjaka.. ali na zalost niko nije vidio registarske tablice...
Kako ga nisu uhvatili? Jedina patrola policije bila je na oko 10 km od Zenice.. a ovo je bilo kod Visokog..nekih 30-tak kilometara dalje. S obzirom da nema ni jedne kamere na cesti niti ista slicno.. i da je bila samo jedna patrola policije.. nije ni cudo sto ga nisu uhvatili..

Neopisivno uzasno iskustvo.. ne znam sta da kazem..
stvarno grozno. Hajd' nek' ima svjedoka i to je nesto. Moze li se auto popraviti?
hrusta

Post by hrusta »

jooo jarane, mogu misliti kako ste se prepali, ko ba nebi, ma svasta se desava, garant se taj drugi frajer nalio pa nije ni skonto da ide u pogresnom pravcu. nemozes nista bez podataka, a to sto nema drotova na putu to je druga prica, nego vas se dvoje zahvalite bogu sto vas spasi, i ubuduce otvori sva 4 oka i ocekuj neocekivano :shock: , na nasim putevima je sve jarane moguce. sretno i cuvaj te se.......
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Ti si super prosao, samo se sjeti sta je bilo sa Lejlom Sirco, i zahvali se Bogu sto ti je auto sjebano a ti i djevojka bez ogrebotine....
wels

Post by wels »

:lol:

Mislim da u Evropi pa cak ni u svijetu nema mahnitijih vozaca kao u Austriji.
Dugi niz godina Geisterfahrer(neshto kao vozac duh) je svakodnevna pojava na austrijskim auto putevima.

Dole ispod je samo mali primjer koji obuhvaca prvu polovinu 2005.g.

Image

42 Niederösterreich
39 Tirol
39 der Steiermark
36 Kärnten
35 Oberösterreich
12 Salzburg
8 Burgenland
6 Vorarlberg

233 prijavljena slucaja u prvoj polovini 2005. je 10% vishe nego u istom periodu 2004.

Obuhvaceni prekrshaji prijavljeni na Ö3-Verkehrsservice (radio servis koji prima ove prijave i automatski obavjeshtava vozace o trenutnoj opasnosti i njenom prolasku)

http://oesterreich.orf.at/stories/46124/
Hendrix

Post by Hendrix »

Gledo sam da su neki sistem isprobavali kao neke rampe koje se automatski dignu kada detektuju vozilo koje ide iz suprotnog pravca , ali generalno nema još uvijek 100% efikasnog sistema protiv ovog problema.
Ljudi se zeznu , ima mnogo ulaza , izlaza , na nekim auto udari znak pa ga ne bude par dana , dovoljno da se neki umorni vozač zezne i ode u pogrešnu stranu a onda , ako ima sreće ima ako ne frontalni sudar i gotovo.
wels

Post by wels »

Cuo sam za te rampe ali mislim da ih ima vrlo malo i to sigurno nije dovoljno.

Obicno su u pitanju umorni ili vozaci starije dobi.
Ima i onih shto svjesno skracuju put od kuce do radnog mjesta, a pocesto su u pitanju i opklade,obicno pijanih tinejdzera
Miki123

#14 Re: sobraćaj, vozači, policija

Post by Miki123 »

landlord wrote:Veceras mi se desila nevjerovatna stvar.

Peugeot 206, prednja strana potpuno uništena. Sinoć oko pola 9 sam tuda prolazio i vidio tvoje auto, ali i kamion u zaustavnoj 50-rak metara iznad tvog auta, pa sam pretpostavio da si njega ili on tebe udario. Taj tvoj je sigurno skreno za Visoko, jer ne vjerujem da je toliko lud da nastavi prea Zenici, nakon što je tebe sjebo. Jedino da pogledaš kamere na benzinskim pumpama na ulazu u Visoko, ako se slučajno uvratio.

To se počesto dešava. Prije 2 mjeseca golf 2 se uključio kod visokog i ide prema sarajevu pogrešnim smjerom, a magla ne vidiš 10 m ispred. Čudi me da nikog nije spuco.
dr.iver

Post by dr.iver »

meni se desilo na petlji kod vogošće,ja nastavljam pramo prema stupu,djevojka sa bijelim reno cliom ide u moju traku,ulazi u pogrešan smjer na autoput,srećom sam pobjegao desno i svirao,stala je i vratila se,reno clio 2 turska ambasada....stvarno treba veći zid postaviti radi takvih pacijenata...
nexo

Post by nexo »

..........
Last edited by nexo on 08/07/2010 18:47, edited 1 time in total.
sarayewo

Post by sarayewo »

Daleko od toga da branim vozaca tog automobila, ali vrlo lako se moglo desiti da je produzio ravno slucajno jer je kod nas signalizacija na dijelovima autoputa koji se rade UZASNA.

Ovo kazem jer sam i ja sa kolegom prosao pravo umjesto da skrenemo u Visokom pa na onu zaobilaznicu... Srecom, to smo skontali svega par stotina metara nize jer smo vidjeli da vozila iz suprotnog pravca idu u obje trake. Nismo kreteni, vec nam je bilo obojici prvi put da idemo tim dijelom puta a signalizacija za skretanje OCIGLEDNO nije bila dobra.

Ko ce mu ga znati...
Post Reply