Snovi
- Eluveitie
#226 Re: Snovi
noćas sam sanjala plavog slona od hiljadu tona i 200 milona dolara u kešu 
- moskri_loco_pajdoman
#227 Re: Snovi
sanjam sinoć, dobio ja 60 hiljada na onom bingu u kladionici..
izlaze meni brojevi sve jedan za drugim, kad odjednom gore BOOOOOOOOOOM BINGOOOOO 60,5k...
poče meni da se nesvjesta, preznojavam se, razmišljam šta ću sa toliko para.. kontam ja da zovem policiju da me čuva, da me neko je ubije radi para.. i probudim se
izlaze meni brojevi sve jedan za drugim, kad odjednom gore BOOOOOOOOOOM BINGOOOOO 60,5k...
poče meni da se nesvjesta, preznojavam se, razmišljam šta ću sa toliko para.. kontam ja da zovem policiju da me čuva, da me neko je ubije radi para.. i probudim se
- ho oponopono
- shiljak
#229 Re: Snovi
haha, jel ti bila ovakva reakcijamoskri_loco_pajdoman wrote:sanjam sinoć, dobio ja 60 hiljada na onom bingu u kladionici..
- moskri_loco_pajdoman
#230 Re: Snovi
vrijedi napomenuti da sam odma sutradan otišao u kladionicu i dobio 4KM na bingu
- Logovan
#231 Re: Snovi
Ostvario ti se san u potpunosti. 
- WildRedRose
#232 Re: Snovi
da li se vama pokazalo kroz snove , da ako sanjas ruzno, dogodi se nesto lijepo i obrnuto ?

- shiljak
#233 Re: Snovi
ja sanjao neki dan fin san, probudim se u pola noći, kažem ovo ću da zapamtim do sutra, sutra ustao i sve zaboravio 
- žuta lala
#234 Re: Snovi
Trebao si zapisati. Često se snovi zaborave... zato sljedeći put, ako se probudiš usred noći, zapiši šta si sanjao, možda se onda ujutru sjetiš. 
- Cielo
#235 Re: Snovi
Jutros sanjao da sam tukao nevidljivog džina arapskim rječnikom. Mislim da me je bila prpa jer sam se odmah probudio.
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#236 Re: Snovi
Eluveitie wrote:noćas sam sanjala plavog slona od hiljadu tona i 200 milona dolara u kešu
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#237 Re: Snovi
Meni se dešava sljedeće,ako sanjam nešto lijepo ili neutralno,probudim se,vidim još je noć i kažem sebi "E ovo ću zapamtiti da provjerim na Sanjarici šta znači kad ustanem."
Ozbiljno,ima li iko ovdje pojma o snovima?Vrlo često imam noćne more(jake,strašne toliko da često dočekam zoru budna)
Dešavalo mi se 2 mjeseca,svaku noć u 3h se probudim prestravljena i onda sjedim do svanuća.Koje su to muke niste ni svjesni...
Ozbiljno,ima li iko ovdje pojma o snovima?Vrlo često imam noćne more(jake,strašne toliko da često dočekam zoru budna)
- žuta lala
#238 Re: Snovi
Ja sam jedan period imala noćne more, a često nešto sanjam... Ako si vjernica, prouči neku suru, jer ti loši snovi dolaze od šejtana (koliko ja znam). A ako ne... ne znam onda, pokušaj da se ne sikiraj ni oko čega, ne stresaš i sl., možda se to odražava na tebe preko snova.de facto. wrote:Meni se dešava sljedeće,ako sanjam nešto lijepo ili neutralno,probudim se,vidim još je noć i kažem sebi "E ovo ću zapamtiti da provjerim na Sanjarici šta znači kad ustanem."![]()
Ozbiljno,ima li iko ovdje pojma o snovima?Vrlo često imam noćne more(jake,strašne toliko da često dočekam zoru budna)Dešavalo mi se 2 mjeseca,svaku noć u 3h se probudim prestravljena i onda sjedim do svanuća.Koje su to muke niste ni svjesni...
- de facto.
#239 Re: Snovi
Jeste,dobri snovi dolaze od Allaha dž.š.,a loši od šejtana,bar sam tako i j našla u jednoj vjerskoj knjizi.zuta_lala wrote:
Ja sam jedan period imala noćne more, a često nešto sanjam... Ako si vjernica, prouči neku suru, jer ti loši snovi dolaze od šejtana (koliko ja znam). A ako ne... ne znam onda, pokušaj da se ne sikiraj ni oko čega, ne stresaš i sl., možda se to odražava na tebe preko snova.
Odradim tu sve kako treba.
A da se nešto brinem,ili sam pod stresom,nisam.
Jednostavno imam tako jake noćne more,sa scenarijima koji mi preko dana ne bih pali na pamet ni u ludilu.Ne gledam neke horore,pa da je posljednica toga.
- žuta lala
#240 Re: Snovi
Evo, ja sam ovo našla na google-u:de facto. wrote: Jeste,dobri snovi dolaze od Allaha dž.š.,a loši od šejtana,bar sam tako i j našla u jednoj vjerskoj knjizi.
Odradim tu sve kako treba.
A da se nešto brinem,ili sam pod stresom,nisam.
Jednostavno imam tako jake noćne more,sa scenarijima koji mi preko dana ne bih pali na pamet ni u ludilu.Ne gledam neke horore,pa da je posljednica toga.![]()
"Oruzje se sastoji od abdesta, prvog pancira protiv njih, zatim prouciti prije spavanja Ajetul Kursij, onda tri zadnje sure, Ihlas, Feleq i Nas, koje se prouce u dlanove pa se tijelo potare tim dlanovima. Zatim prouciti 33 subhanAllah, 33 elhamdulillah i 34 Allahu ekber, da bi na kraju proucili suru el Kafirun, tako da se naoruzani spavac slobodno ovim oruzjem moze upustiti u san, jer za svako prouceno dobijas zastitnika meleka."
Ja sam čitala negdje da je Muhammed a.s. prije spavanja svaku noć običavao proučiti Ihlas, Feleq i Nas i onda rukama pređeš preko cijelog tijela... i prije spavanja uzmi abdest. Probaj tako...
-
bebeSa
#241 Re: Snovi
Sanjam covjeka, bliza rodbina koji je inace celav, sa bujnom crvenom kosom. Kad sam ga ugledala istog trena skocila budna iz kreveta, prepala se pravo... Cijeli dan mi slika pred ocima, ne smijem da ga nazovem! Da li bi to moglo imati neko znacenje? Inace sam u zivotu dva puta, oba kad sam bila trudna, imala nocne more i tad se nesto vrlo slicno i vrlo ruzno desilo, tako da vjerujem da bi i sad moglo biti nesto, iako nisam trudna
!
- de facto.
#242 Re: Snovi
Hvala ti Lalozuta_lala wrote:
Evo, ja sam ovo našla na google-u:
"Oruzje se sastoji od abdesta, prvog pancira protiv njih, zatim prouciti prije spavanja Ajetul Kursij, onda tri zadnje sure, Ihlas, Feleq i Nas, koje se prouce u dlanove pa se tijelo potare tim dlanovima. Zatim prouciti 33 subhanAllah, 33 elhamdulillah i 34 Allahu ekber, da bi na kraju proucili suru el Kafirun, tako da se naoruzani spavac slobodno ovim oruzjem moze upustiti u san, jer za svako prouceno dobijas zastitnika meleka."
Ja sam čitala negdje da je Muhammed a.s. prije spavanja svaku noć običavao proučiti Ihlas, Feleq i Nas i onda rukama pređeš preko cijelog tijela... i prije spavanja uzmi abdest. Probaj tako...
Ne znam da li si već čitala,ustvari sad ću ti poslati na pp
- de facto.
#243 Re: Snovi
Ja ne vidim značenje tvog sna,rekla bih(laički) da nema ništa ružno u tom snu.bebeSa wrote:Sanjam covjeka, bliza rodbina koji je inace celav, sa bujnom crvenom kosom. Kad sam ga ugledala istog trena skocila budna iz kreveta, prepala se pravo... Cijeli dan mi slika pred ocima, ne smijem da ga nazovem! Da li bi to moglo imati neko znacenje? Inace sam u zivotu dva puta, oba kad sam bila trudna, imala nocne more i tad se nesto vrlo slicno i vrlo ruzno desilo, tako da vjerujem da bi i sad moglo biti nesto, iako nisam trudna!
- Eluveitie
#244 Re: Snovi
Ja često sanjam da letim, ali kao balon od helijuma.
Moram se uhvatiti za čošak nekog nebodera jer me strah da ne odletim previsoko..onda odjednom padam normala pa se moram uhvatiti za nešto da ne padnem prenisko. Nije strašno, zabavno je..
Al' brate dosadilo više.
- stam
#245 Re: Snovi
covjek kad u snu sanja da pada,kaze stari narod,da se tad raste

- Eluveitie
#246 Re: Snovi
Jedino u širinustam wrote:covjek kad u snu sanja da pada,kaze stari narod,da se tad raste![]()
- stam
#247 Re: Snovi
al posto ti to redovno sanjas,ne bi bilo dobro...Eluveitie wrote:Jedino u širinustam wrote:covjek kad u snu sanja da pada,kaze stari narod,da se tad raste![]()
![]()
- Eluveitie
#248 Re: Snovi
ahahahastam wrote:
al posto ti to redovno sanjas,ne bi bilo dobro...
- shiljak
#249 Re: Snovi
Eluveitie wrote:Ja često sanjam da letim, ali kao balon od helijuma.Moram se uhvatiti za čošak nekog nebodera jer me strah da ne odletim previsoko..onda odjednom padam normala pa se moram uhvatiti za nešto da ne padnem prenisko. Nije strašno, zabavno je..
Al' brate dosadilo više.
- Logovan
#250 Re: Snovi
shiljak wrote:Eluveitie wrote:Ja često sanjam da letim, ali kao balon od helijuma.Moram se uhvatiti za čošak nekog nebodera jer me strah da ne odletim previsoko..onda odjednom padam normala pa se moram uhvatiti za nešto da ne padnem prenisko. Nije strašno, zabavno je..
Al' brate dosadilo više.