Snovi
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- berenice
#1 Snovi
Sanjam ja - onaj stari, bivsi... na bajku jasem cestom, a njegove oci me upijaju - to je bilo stvarno, ali snovi! Je li im pridajete vaznost? Je li vas uzmu kao da je stvarno? I sta mislite, drugovi, da li je san stvarno samo san? Mislim, ne mozes pobjeci - stvarnost?
-
Samprotivsviju
#2 Re: Snovi
Jel to onaj sa poziva na zajednicko putovanje ? 
- Alternativac1
#3 Re: Snovi
Uf, sve kontam da sam prebolio bivšu, ali kad mi dođe u san tri dana poslije bolujem... 
- nixon69
#4 Re: Snovi
Fali ti sexa.berenice wrote:Sanjam ja - onaj stari, bivsi... na bajku jasem cestom, a njegove oci me upijaju - to je bilo stvarno, ali snovi! Je li im pridajete vaznost? Je li vas uzmu kao da je stvarno? I sta mislite, drugovi, da li je san stvarno samo san? Mislim, ne mozes pobjeci - stvarnost?
- berenice
#5 Re: Snovi
Ne znam na sta mislis...Samprotivsviju wrote:Jel to onaj sa poziva na zajednicko putovanje ?
- berenice
#6 Re: Snovi
Kako mislis bolujes - samo ceznja ili si stvarno sjeban? Ja nisam tuzna ili nesto, ali ti neki snovi mi se ucine tako stvarnima, da se osjecam kao da se desilo.Alternativac1 wrote:Uf, sve kontam da sam prebolio bivšu, ali kad mi dođe u san tri dana poslije bolujem...
- berenice
#7 Re: Snovi
To moze biti, ali sami snovi nisu seksualne prirode.nixon69 wrote:Fali ti sexa.berenice wrote:Sanjam ja - onaj stari, bivsi... na bajku jasem cestom, a njegove oci me upijaju - to je bilo stvarno, ali snovi! Je li im pridajete vaznost? Je li vas uzmu kao da je stvarno? I sta mislite, drugovi, da li je san stvarno samo san? Mislim, ne mozes pobjeci - stvarnost?
Fali li tebi icega? Sta ti sanjas?
-
Samprotivsviju
#8 Re: Snovi
http://forum.klix.ba/poziv-na-zajednick ... 42497.htmlberenice wrote:Ne znam na sta mislis...Samprotivsviju wrote:Jel to onaj sa poziva na zajednicko putovanje ?
- Alternativac1
#9 Re: Snovi
berenice wrote:Kako mislis bolujes - samo ceznja ili si stvarno sjeban? Ja nisam tuzna ili nesto, ali ti neki snovi mi se ucine tako stvarnima, da se osjecam kao da se desilo.Alternativac1 wrote:Uf, sve kontam da sam prebolio bivšu, ali kad mi dođe u san tri dana poslije bolujem...
Pa ostave vrlo snažan dojam znam o čemu pričaš, pretjero sam sa ovim tri dana, ali kad se probudim taj dan obavezno slušam laganije pjesme, tipa Giboni...
A u pravu je ovaj lik, mislim da sam negdje u tumaču snova ili u nekim novinama vidio da sanjati bivšu/eg znači da fali seksa...
- berenice
#10 Re: Snovi
Samprotivsviju wrote:http://forum.klix.ba/poziv-na-zajednick ... 42497.htmlberenice wrote:Ne znam na sta mislis...Samprotivsviju wrote:Jel to onaj sa poziva na zajednicko putovanje ?
Nemam nista s ovim coekom.
- berenice
#11 Re: Snovi
Pa dobro, fali, rekla sam - znaci to je sve? Hvala Bogu, nije ljubav ili nesto goreAlternativac1 wrote:berenice wrote:Kako mislis bolujes - samo ceznja ili si stvarno sjeban? Ja nisam tuzna ili nesto, ali ti neki snovi mi se ucine tako stvarnima, da se osjecam kao da se desilo.Alternativac1 wrote:Uf, sve kontam da sam prebolio bivšu, ali kad mi dođe u san tri dana poslije bolujem...
Pa ostave vrlo snažan dojam znam o čemu pričaš, pretjero sam sa ovim tri dana, ali kad se probudim taj dan obavezno slušam laganije pjesme, tipa Giboni...
A u pravu je ovaj lik, mislim da sam negdje u tumaču snova ili u nekim novinama vidio da sanjati bivšu/eg znači da fali seksa...
- al_akhisari
#12 Re: Snovi
...kao i vecini drugih stvari u zivotu, niti u tumacenju snova, nije ispravno generalizirati; ponekad su snovi zaista vjerna preslika nase podsvjesti (naravno i u musko-zenskim odnosima); ali ponekad, fakat je nemoguce naci trag logickog; ni gospon frojd nije uvijekk mogao naci trag sexualnosti
po meni, san je najcesce glasnogovornik podsvjesti
- perfekcionista1
#13 Re: Snovi
Sanjamo da imamo sta "gledati" dok spavamo, da ne bude dosadno.
Snovi su cesto odraz nase podsvjesti, razmisljanja, a cesto su i predskazanje buducih dogadjaja, samo ih je jako tesko protumaciti. Sanovnici nisu pouzdan tumac snova.
Snovi su cesto odraz nase podsvjesti, razmisljanja, a cesto su i predskazanje buducih dogadjaja, samo ih je jako tesko protumaciti. Sanovnici nisu pouzdan tumac snova.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14 Re: Snovi
imas li bracnih problema?berenice wrote:Sanjam ja - onaj stari, bivsi... na bajku jasem cestom, a njegove oci me upijaju - to je bilo stvarno, ali snovi! Je li im pridajete vaznost? Je li vas uzmu kao da je stvarno? I sta mislite, drugovi, da li je san stvarno samo san? Mislim, ne mozes pobjeci - stvarnost?
- berenice
#15 Re: Snovi
@labud, pa mogu reci da je doslo do neke vrste kurcslusa... Mislis da mozda podsvjesno bjezim od konflikta?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16 Re: Snovi
pa eto to je to odmah sam na to pomislio
kad je sadašnjost sumorna
bijeg se traži u prošlosti koju idealiziramo
i podsvijest je odradila svoj posao
a inače žene su čudne
za razliku od većine muškaraca žene su imale u svojoj prošlosti pofino izbora
i sad kad izbor zašteka rovari se po prošlosti
kad je sadašnjost sumorna
bijeg se traži u prošlosti koju idealiziramo
i podsvijest je odradila svoj posao
a inače žene su čudne
za razliku od većine muškaraca žene su imale u svojoj prošlosti pofino izbora
i sad kad izbor zašteka rovari se po prošlosti
- berenice
#17 Re: Snovi
Nisu zene cudne - muskarci su cudni - mislim, kako da ne povjerujes, ako ti se stalno desava? Ono jeste u snu, ali taj san te poslije danima jebe i kontas, tj. ja kontam: je li sanjam ono sto je bilo, ono sto poznajem, odnosno ono sto hocu ili sanjam ono sto ce da dabude?
To me interesuje: da li su snovi "samo" odraz stvarnosti ili predvidjaju buducnost?
To me interesuje: da li su snovi "samo" odraz stvarnosti ili predvidjaju buducnost?
- supercali
#18 Re: Snovi
Snovi su slika tvog razmisljanja
To sto se nekad desi da bude ono sto si sanjala je mogucnost pogadjanja dogadjaja
Jbg ako kazem da bi bih mogla uzeti belgiju 2:0 ne znaci da sam vidio buducnost ako se to desi nego jednoatavno pogodio
Ako to prebacimo u snove i nase misli u sliku dobijemo isto
Sve snove koje sanjamo su slika razmisljanja u glavi sta je bilo sta bi zelili kako bi to mijenjali i kako bi zelili da to bude
E zato postoje i lucidni snovi gdje ti sam kreiras svoje snove jer si svjestan da mozes mijenjati tok snova
To sto se nekad desi da bude ono sto si sanjala je mogucnost pogadjanja dogadjaja
Jbg ako kazem da bi bih mogla uzeti belgiju 2:0 ne znaci da sam vidio buducnost ako se to desi nego jednoatavno pogodio
Ako to prebacimo u snove i nase misli u sliku dobijemo isto
Sve snove koje sanjamo su slika razmisljanja u glavi sta je bilo sta bi zelili kako bi to mijenjali i kako bi zelili da to bude
E zato postoje i lucidni snovi gdje ti sam kreiras svoje snove jer si svjestan da mozes mijenjati tok snova