znaci nista od pojeftinjenjaQler wrote:stan' malo, ne kontam, kako POREZ + PDV?!
nema valjda poreza, samo PDV, i to je to, kakav porez + PDV?!?
Sniženje cijena BIHnet ADSL-a i novi BIHnet Web Hosting
Moderator: Benq
-
Celicna_saka
Dosadasnji porez na promet proizvoda i usluga u razlicitim procentima najcesce 10% kao sto je slucaj sa uslugama telekoma, pretvara se u porez na dodanu vrijednost (PDV) u iznosu od 17 posto, znaci efektivno porez se uvecava za 7 posto, a sa obzirom kolika je marza u uslugama bh telekoma, oni ovih 7 posto nece ni osjetiti niti ce povecavati cijene, dapace.
-
BigusDickus
Nemoj suplje... gdje je dokument u kome RAK nalaze telecomu da ovoliko poveca cijene fiksne telefonije? Ja cu ti odgovoriti... NEMA GA!!!srlek wrote:Za cijene fiksne telefonije se obrati (i zahvali) RAK-u:BigusDickus wrote:Ne valja ti racunica...PDV je 17%...
hajde ponovi...
Pretrgli se, digli brzinu uploada na 192...a cijene snizili, zato sto ovdje imaju konkurenciju...
Nadoknadit ce smradovi ovo (i to visestruko) iz racuna za fiksne telefone...
Mijenjam ISP sto prije budem mogao, zato sto necu da podrzavam firmu sa ovakvom poslovnom politikom.
http://www.rak.ba/bs/
Oni su postavili limite, tj. maksimalne cijene, a ovi su objerucke prihvatili da naguraju svoje bas do maksimuma, pa mi je sad duplo jeftinije zvati susjedne drzave sa ERONET-ovog mobitela, nego sa fiksne mreze. Kako to da i ovi nisu morali povecati (tj. maksimizirati) svoje cijene?
Valjda ovi misle kako su bosanci vecinom retardirani i ne znaju engleski, pa da im mogu raditi sta god hoce, a raja ce samo klapit usima i kraj price.
- daduli_sa
U jednoj te istoj recenici i potvrdi i demantira izjavu o (ne)povecanju cijenaCelicna_saka wrote:Dosadasnji porez na promet proizvoda i usluga u razlicitim procentima najcesce 10% kao sto je slucaj sa uslugama telekoma, pretvara se u porez na dodanu vrijednost (PDV) u iznosu od 17 posto, znaci efektivno porez se uvecava za 7 posto, a sa obzirom kolika je marza u uslugama bh telekoma, oni ovih 7 posto nece ni osjetiti niti ce povecavati cijene, dapace.
-
nidll
Nema veze...napravio sam gresku sa 'porezom'.BigusDickus wrote:Ne valja ti racunica...PDV je 17%...
hajde ponovi...
Pretrgli se, digli brzinu uploada na 192...a cijene snizili, zato sto ovdje imaju konkurenciju...
Nadoknadit ce smradovi ovo (i to visestruko) iz racuna za fiksne telefone...
Mijenjam ISP sto prije budem mogao, zato sto necu da podrzavam firmu sa ovakvom poslovnom politikom.
Pa moze li onda neko izracunati koliko ce biti npr. ovaj ADSL 5G ?
-
BigusDickus
Pa znas valjda dodati 17% na broj?!? 
-
Celicna_saka
Uvecanje poreza ne znaci automatsko povecanje cijena, barem ne u punom iznosu porezadaduli_sa wrote:U jednoj te istoj recenici i potvrdi i demantira izjavu o (ne)povecanju cijenaCelicna_saka wrote:Dosadasnji porez na promet proizvoda i usluga u razlicitim procentima najcesce 10% kao sto je slucaj sa uslugama telekoma, pretvara se u porez na dodanu vrijednost (PDV) u iznosu od 17 posto, znaci efektivno porez se uvecava za 7 posto, a sa obzirom kolika je marza u uslugama bh telekoma, oni ovih 7 posto nece ni osjetiti niti ce povecavati cijene, dapace.Hajd' se opredjeli!
- daduli_sa
A ti ili radis u Telekomu ili pokusavas zvucati sto vise kao ekonomista pa opet sve u rukavicama objasnjavas. Ocigledno da nije ni jedno ni drugo nego da jednostavno ne znas ni sam(a).Celicna_saka wrote:Uvecanje poreza ne znaci automatsko povecanje cijena, barem ne u punom iznosu porezadaduli_sa wrote:U jednoj te istoj recenici i potvrdi i demantira izjavu o (ne)povecanju cijenaCelicna_saka wrote:Dosadasnji porez na promet proizvoda i usluga u razlicitim procentima najcesce 10% kao sto je slucaj sa uslugama telekoma, pretvara se u porez na dodanu vrijednost (PDV) u iznosu od 17 posto, znaci efektivno porez se uvecava za 7 posto, a sa obzirom kolika je marza u uslugama bh telekoma, oni ovih 7 posto nece ni osjetiti niti ce povecavati cijene, dapace.Hajd' se opredjeli!
.
- daduli_sa
Pa kad si toliko upucen(a) fino objasni koja ce finalna cijena ADSL-ovog paketa od npr 3G biti, ukljucujuci porez i PDV?! Nemoj mi samo molim te copy&paste sa zvanicne stranice, to znam i ja. Samo sto ni tamo a ni ovdje niko nece da objasni - ide li na tih 35 KM jos dodatnih 17% PDV i jos kakav porez ili sta?!Celicna_saka wrote:Sta ti nije jasno?
-
Celicna_saka
Izvini, koliko imas godina? Ne postoji porez i PDV, nego samo PDV u iznosu od 17 %. Znaci 35 KM plus 5,95 KM (17%) = 40,95 KM total.daduli_sa wrote:Pa kad si toliko upucen(a) fino objasni koja ce finalna cijena ADSL-ovog paketa od npr 3G biti, ukljucujuci porez i PDV?! Nemoj mi samo molim te copy&paste sa zvanicne stranice, to znam i ja. Samo sto ni tamo a ni ovdje niko nece da objasni - ide li na tih 35 KM jos dodatnih 17% PDV i jos kakav porez ili sta?!Celicna_saka wrote:Sta ti nije jasno?
Dosad si placo 49,50, eto ti snizenja
- daduli_sa
Haleluja, dodjosmo do odgovora!Celicna_saka wrote:Izvini, koliko imas godina? Ne postoji porez i PDV, nego samo PDV u iznosu od 17 %. Znaci 35 KM plus 5,95 KM (17%) = 40,95 KM total.daduli_sa wrote:Pa kad si toliko upucen(a) fino objasni koja ce finalna cijena ADSL-ovog paketa od npr 3G biti, ukljucujuci porez i PDV?! Nemoj mi samo molim te copy&paste sa zvanicne stranice, to znam i ja. Samo sto ni tamo a ni ovdje niko nece da objasni - ide li na tih 35 KM jos dodatnih 17% PDV i jos kakav porez ili sta?!Celicna_saka wrote:Sta ti nije jasno?
Dosad si placo 49,50, eto ti snizenja
Hvala!
-
RPM
ne chontam, de pojasni ...Prenj wrote:Zasto radost?
Pa to je jos uvijek PET puta skuplje nego u Hrvatkoj npr.?
http://www.htnet.hr/fset.html
-
rope
Ej ti Bihnetov spameru. Za tvoju informaciju TCOM ima ovakve cijene koje i jesu skoro pa 10x jeftinije:
2048/256 FLAT - 369+299 KN tj oko 164 KM
dok je kod bihneta za te pare 256/64 (flat) pa eto vidi razliku
dodatnih 5 GB prometa u TCOMA je 109 KN tj oko 27 KM do je u bihneta 100 KM (opet obratio pozornost na razliku)
dodatnih 10 GB promta u TCOMA je 199 KN tj oko 49 KM, dok je u bihneta 200 KM i opet obrati pozornost na razliku i nemoj usporedzivat ii vanjati gluposti.
http://www.tportal.hr/maxadsl/izaberipa ... index.html
i na sve to gledaj da su u TCOMu sve cijene izražene sa ukljucenim PDVom dok je na bihnetu bez PDVa.
dodatnih 5 GB prometa u TCOMA je 109 KN tj oko 27 KM do je u bihneta 100 KM (opet obratio pozornost na razliku)
dodatnih 10 GB promta u TCOMA je 199 KN tj oko 49 KM, dok je u bihneta 200 KM i opet obrati pozornost na razliku i nemoj usporedzivat ii vanjati gluposti.
i na sve to gledaj da su u TCOMu sve cijene izražene sa ukljucenim PDVom dok je na bihnetu bez PDVa.
- NeKi_LiK
Da, Tcom ima veći izbor paketa i mogućnost kombinovanja na bazi brzina/količina transfera, ali striktno gledajući pakete koje nudi Bihnet nije teško zaključiti da su identični Tcomovi paketi osjetno skuplji.rope wrote:Ej ti Bihnetov spameru. Za tvoju informaciju TCOM ima ovakve cijene koje i jesu skoro pa 10x jeftinije: