Eksluzivno na B92: Snimci Milorada Ulemeka Legije i komandanta "Škorpiona" Slobodana Medića Boce u Caznskoj Krajni, gde su ratovali na strani Fikreta Abdića protiv Armije BiH.
http://www.b92.net:8080/ramgen/legija/cazinska.rm

Naravno da je cudno jer su Abdicevci porazeni. To poredjenje sa HVO je bezveze jer HVO je legalizovan Vasingtonskim Sporazumom.The_Fluid wrote:Sta je tu cudno?
U Bosni su ratovali svi protiv svi, odnosno ako su Hrvatim priznata sva prava (citaj HVO-u), koji se isto tako borio protiv Armije BiH, sta je cudno sto su i pripadnicima Abdicevih jedinica priznata ista ta prava??
Bilo je pitanje vremena, koliko god to bolno bilo.
Sve njih je trebalo na prijeki sud i po kratkom postupkurisno wrote:Rukovodstvo stranke
Predsjednik Abdić Fikret - Babo
http://www.dnzbih.ba/rukovodstvos.html
zasto?savjest wrote:Sve njih je trebalo na prijeki sud i po kratkom postupkurisno wrote:Rukovodstvo stranke
Jok, treba ih sabrati sve na jednom mjestu (supu), da dodju po penzije i onda roknuti u tu supu par osa i koju zolju.savjest wrote:Sve njih je trebalo na prijeki sud i po kratkom postupkurisno wrote:Rukovodstvo stranke
zzzzz wrote:Naravno da je cudno jer su Abdicevci porazeni. To poredjenje sa HVO je bezveze jer HVO je legalizovan Vasingtonskim Sporazumom.The_Fluid wrote:Sta je tu cudno?
U Bosni su ratovali svi protiv svi, odnosno ako su Hrvatim priznata sva prava (citaj HVO-u), koji se isto tako borio protiv Armije BiH, sta je cudno sto su i pripadnicima Abdicevih jedinica priznata ista ta prava??
Bilo je pitanje vremena, koliko god to bolno bilo.
Ne sjecam se ni jednog sporazuma koji je legalizovao Abdicevce i ne mislim da imamo obavezu da prihvatimo ovu odluku
Vozdra_123 wrote:zna se sta treba sa izdajnicima...
Ne bi se samo složio da su bijeda jer Babo je digo Krajinu na noge, normalno pljačka i ostalo ratno profiterstvo domnira, ali Babo je Krajinu nahranio. I koliko znam taj dio Bosne nije toliko siromašan.BISCANIN2 wrote:Svakako da im trba priznati prava osim zlocincima poput ,kedje i ostalih slicnog kalibra zaboravio sam im imena .
D a nedodje do zabune ja sam rv invalid 70% ,rodjaka zaltnog ljiljana su streljali uparvo abdicevci .
Iz sehidske familjie 7 mojih blizih rodjaka su ako bog da sehidi , svi su poginuli sa puskom u ruci .
Autonomasi su strasni borci bili ,iako na pogresnoj strani na zalost iako smo pretrpili gubitke vece od njih nego od cetnika ,teba im priznati prava .
Mi ne mozemo sebi da dopustimo luksuz da izgubimo te ljude zauvijek oni nam trebaju ,OPROSTILI SMO CETNICIMA I USTASAMA ZASTO NE BI SVOM ZAVEDENOM NARODU .
Tamo je ostala sama sirotinja kojoj treba pomoci one kolovodje ili su y chuzi ili rahmetli ili inostranstvu .
TREBA ODIGRAT MUDRO I DATI IM PRAVA I POKAZATI IAKO SI ONI IZDALI BOSNU DA BOSNA NIJE IZDALA NJIH.
S ovim potezom zadali bi smrtni udarac ideji abdica ,znaci pridobili ponovo nase ljude .
Nama treba zajednistvo , sloga a sa onim mitingom neki dan kod nas samo mso pokazli koliko smo naivni , i taj miting ne ide u prilog zajednistvu .
DUDAK KOJEG POSTUJEM JE PONOVO POKAZAO DA JE DUDUK ZA POLITIKU .
tvoji kazes krajisnici?? ti im komandovao??!bosniaque wrote:sve u svemu ali su posteno popushili srbo-chetnici u ovim krajevima bosne i hercegovine, sjecam se 95 je zlocinac arkan bio dosho sa svojim *ickicama da odbrane "srpski grad kljuc" ali su i tamo popushili poshteno!
![]()
svaka vast 5-om korpusu i naravno mojim krajisnicima!
potpisujem,BISCANIN2 wrote: Nesto malo zivota ima u kladusi ,dovoljno ti je da se maknes sa glavne ceste i da vidis bijedu ,ljudi koji su dobro zivjeli od poljoprivrede , danas zivotare , sreca pa svak ima nekog vani pa im pomognu koliko ko moze .
Oni koji nemaju nikog vani prakticno gladuju e , radeci po terenu upoznao sam par djece koja dolaze iz familija kojima je otac pogino na strani autonomasa ,vidio sam u cemu i kako zive ,ta dijeca nisu kriva nista , barem tu djecu da pridobijemo na nasu stranu .
Jos jednom MI TREBAMO UCINITI PRVI KORAK KA POMIRENJU I PONOVO DA VRATIMO NASE LJUDE NA ZELENU GRANU.
Ko je oprostio cetnicima i ustasama? Ja nisam a ti?BISCANIN2 wrote: .
OPROSTILI SMO CETNICIMA I USTASAMA ZASTO NE BI SVOM ZAVEDENOM NARODU .
Ma jeli? A ta "sirotinja" opet onako "naivno" glasa za DNZ i 10 godina poslije rata. Opet glasa za krmka koji lezi u zatvoru u Hrvatskoj(nadam se). Umjesto da se pokaju i da kazu, ok uradili smo strasnu stvar, pogrijesili smo i pruze ruku pomirenja oni i dalje guraju svoje. Pa zasto onda da ne snose konsekvnce?Tamo je ostala sama sirotinja kojoj treba pomoci one kolovodje ili su y chuzi ili rahmetli ili inostranstvu .
Istina.savjest wrote:Ko je oprostio cetnicima i ustasama? Ja nisam a ti?BISCANIN2 wrote: .
OPROSTILI SMO CETNICIMA I USTASAMA ZASTO NE BI SVOM ZAVEDENOM NARODU .
To sto su neke stvari iznudene silom genocidom i agresijom putem raznih mirovnih dogovora je sasvim druga stvar. Ne vidim nikakvih razloga koji nas obevazuju da sada pristejemo ovakve besmislene stvari.
Ma jeli? A ta "sirotinja" opet onako "naivno" glasa za DNZ i 10 godina poslije rata. Opet glasa za krmka koji lezi u zatvoru u Hrvatskoj(nadam se). Umjesto da se pokaju i da kazu, ok uradili smo strasnu stvar, pogrijesili smo i pruze ruku pomirenja oni i dalje guraju svoje. Pa zasto onda da ne snose konsekvnce?Tamo je ostala sama sirotinja kojoj treba pomoci one kolovodje ili su y chuzi ili rahmetli ili inostranstvu .
A izmedu ostalog kao sto sam napisao iznad. Ja sam rekao da je trebalo strijeljati sve te glavonje iz DNZ, to jeste one koji su to sve organizovali i dalje stojim iza toga. Nigdje nisam spominjao djecu.
Pomirenje nam treba to se ne dovodi u pitanje samo zna se red kojim se to radi. Valjda je na onome ko je pogrijesio da se izvine i da zatrazi oprost? Svakako da jeste.
I kakve to ima veze kako su se oni borili? Imas i cetnika sto su bili dobroi borci pa bi sad i njih trebali hvaliti? I sam vidis na cijoj su oni strani bili i sa kime su ubijali "svoj narod".
Molim te malo budi ozbiljniji .Ma jeli? A ta "sirotinja" opet onako "naivno" glasa za DNZ i 10 godina poslije rata. Opet glasa za krmka koji lezi u zatvoru u Hrvatskoj(nadam se)
Pametniji popušta ,MI TREBAMO UČINITI PRVI KORAK , ZBOG NAŠE I NJIHOVE DIJECE ,OVDJE I ISLAMSKA ZAJEDNICA TREBA DA URADI NAJVEĆI DIO POSLA .Pomirenje nam treba to se ne dovodi u pitanje samo zna se red kojim se to radi.
jasta jos da se prebacujemo na bjeljinski forum.avram wrote:Šta mislite da li su pripadnici Armije BiH na visokom nivu imali kontak sa gore navedenim Srbima i Fikretovcima.E moj bato sve je to jedna kuhinja...
forum sa sličnim temama na
http://www.avramovici.dzaba.com