Snimci iz Srebrenice

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

JBT

Post by JBT »

Drugim rijecima:

Hvala na prepadanju.
No_Comment

Post by No_Comment »

Minnela wrote:Prije nekoliko dana je svedska tv prikazivala jednu emisiju o zlocinu u Srebrenici i pitaju jednu staru zenu koja je izgubila i muza i dva sina, kao sta ona misli o suzivotu i ona onako uplakana, bez ikoga svog zivog , govori " nadam se, bice ako Bog da, ja sam za zajednicku BiH" a zatim pitaju isto i jednog cetnika koji zivi u nekom selu kraj Srebrenice i kojem vise na zidu slike Mladica i Karadzica, a on odgovara" ma niposto, nikad vise sa turcima, ne dolazi u obzir, a to za mrtve samo izmisljaju ".. Najzalosnije u svemu tome je da ih vecina tako razmislja... I kad bi im se pruzila prilika opet bi ubijali i klali..
Zato treba biti...SPREMAN...da se ne bi ponovilo po tko zna koji put...
Toozla

Post by Toozla »

Minnela wrote:Prije nekoliko dana je svedska tv prikazivala jednu emisiju o zlocinu u Srebrenici i pitaju jednu staru zenu koja je izgubila i muza i dva sina, kao sta ona misli o suzivotu i ona onako uplakana, bez ikoga svog zivog , govori " nadam se, bice ako Bog da, ja sam za zajednicku BiH" a zatim pitaju isto i jednog cetnika koji zivi u nekom selu kraj Srebrenice i kojem vise na zidu slike Mladica i Karadzica, a on odgovara" ma niposto, nikad vise sa turcima, ne dolazi u obzir, a to za mrtve samo izmisljaju ".. Najzalosnije u svemu tome je da ih vecina tako razmislja... I kad bi im se pruzila prilika opet bi ubijali i klali..
...ja se nadam da je svima jasno ko od ova dva lika ima dusu, a ko nema, ko je i pored svega ostao covjek, ljudsko bice, a ko nije.....nadam se da je svima jasno ci primjer treba slijediti....
...meni jeste....
stickitout

Post by stickitout »

Toozla wrote:
...ja se nadam da je svima jasno ko od ova dva lika ima dusu, a ko nema, ko je i pored svega ostao covjek, ljudsko bice, a ko nije.....nadam se da je svima jasno ci primjer treba slijediti....
...meni jeste....
Naravno da je jasno, barem meni jeste!!!!!

Zivot sa zvjerima je i dalje prihvatljiv od strane ljudi.......po meni se zvijeri ne bi trebalo pitat` zele i dalje zivjeti sa ljudima.........hebem li im rupu zvjerinju i odakle izlaze!!! :x
Kimur

Post by Kimur »

DONT FORGET SREBRENICA!
PRAVDA ĆE IPAK NA KRAJU POBJEDITI
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Jutros na RTRSu gledam....
Potocari i manifestacija: eto bilo toliko ljudi, toliko mrtvih ukopano. Tacka.

a danas ce se u Bratuncu obiljeziti stradanje srpskih civila, nevinih zrtava, kkoje su na danasnji dan snage haaskog optuzenika naresa orica...
pa nabraja....pa u sred vijesti cita detaljan program...
tu ce se Amfilohije okrenuti i reci, u 9:12 ce reci ovo...onda ce ono...i tako punih 10 minuta....
dokle ce ici ova relativizacija? niko ne porice da je bilo zrtava i na drugoj strani? ali do kada mediji RSa misle ovako da se provlace?
u Potocare je doslo 50 hiljada ljudi, ukopano je 610 od 8000 pobijenih, i oni tome posvete tri recenice? a onda kazu "ubijeno je par stotina Bratuncana"....
ne kazem ja da je zivot jednog Bosnjaka vrijedniji od zivota jednog Srbina ili Hrvata...
ali hiljade i stotine se ne mogu porediti...
i onda se jos cude sto im NIKO IZ MEDJUNARODNOG tijela nije dosao u Kravice (kakve li ironije) na obiljezavanje....

:roll:

meni se cini da smo mi balkanci sami sebi najgori neprijatelji....
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Mene samo interesuje sta oni misle ako ponovo zarate? Da ce im sve proci kao sad? Ne mislim. Danas kad vidimo da se pojedini cetnicki zlikovci osudzuju na samo 5 godina zatvora (za ratne zlocine) i da non stop teze jednom te istom onda pitam sve njih i nas isto: "mislite li gospodo da vam na sljedeci zlocin nebi vratili vratili istom mjerom?" Jebes ti to pamti da se ne zaboravi, ali oprosti. Bog nek prasta ja necu, nece ni jedan pravi bosanac bez obzira na vjersko oprijedjeljenje. Prastali smo nakon svakog takvog klanja pa nas bas zato opet stizala nova...
domoljub

Post by domoljub »

Bosna_E wrote:Mene samo interesuje sta oni misle ako ponovo zarate? Da ce im sve proci kao sad? Ne mislim. Danas kad vidimo da se pojedini cetnicki zlikovci osudzuju na samo 5 godina zatvora (za ratne zlocine) i da non stop teze jednom te istom onda pitam sve njih i nas isto: "mislite li gospodo da vam na sljedeci zlocin nebi vratili vratili istom mjerom?" Jebes ti to pamti da se ne zaboravi, ali oprosti. Bog nek prasta ja necu, nece ni jedan pravi bosanac bez obzira na vjersko oprijedjeljenje. Prastali smo nakon svakog takvog klanja pa nas bas zato opet stizala nova...
potpisujem,a pogotovo ove sramne i veoma male presude daju podstrek u sljedecem sukobu.
Post Reply