Snijeg
Moderator: _BataZiv_0809
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#51 Re: Snijeg
Za vas u New York-u, Snijeg se prikazuje dva puta na Human Rights Watch Film Festivalu 13. i 14. juna.
-
Budala
#52 Re: Snijeg
Po meni je Snijeg najbolji film ikada napravljen na ovim prostorima. Jednom cu se nakaniti i obrazloziti zbog cega.
- PasHon1
#53 Re: Snijeg
Film je dobar ali se moras udubiti da bi ga shvatio na pravi nacin,a inace po meni naj film s nasih prostora je Remake.Budala wrote:Po meni je Snijeg najbolji film ikada napravljen na ovim prostorima. Jednom cu se nakaniti i obrazloziti zbog cega.
-
Budala
#54 Re: Snijeg
Snijeg je FILM za razliku od velike vecine nasih "filmova" koji nisu nista drugo nego snimljeno pozoriste.
- Producent
#55 Re: Snijeg
Snijeg je film koji je dobio gomilu značajnih nagrada vani a relativno nezapaženo prošao kod nas. Razlog tome je da strane filmove vani gleda relativno mala ali probrana, educirana i "isprofilirana" publika sa kojom ovaj film može komunicirati. Za površne posmatrače ovaj film nije i oni će vidjeti u ovoj priči samo još jednu ratnu dramu, tegobu, crnilo itd. Riječ je o izuzetnom ostvarenju i teško je povjerovati da je ovo Aidin prvi dugometražni film.
- djejebazapelo
#56 Re: Snijeg
Izuzetno dobar film,
tko zeli evo za pogledati SNIJEG OVDJE
tko zeli evo za pogledati SNIJEG OVDJE
- quayofrepose
#57 Re: Snijeg
To što je nekome dosta crnjaka u životu, ne znači da je film loš. Kao prvijenac napravljen, pretpostavljam, sitnom lovom i ne može bolje. Još osvaja i nagrade, heeeej...
Svaka čast Aidi 
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#58 Re: Snijeg
O pa hvala tiquayofrepose wrote: Svaka čast Aidi
- quayofrepose
#59 Re: Snijeg
Aida, jesi l' to ti, nanine ti sirnice?Šeherzada wrote:O pa hvala tiquayofrepose wrote: Svaka čast Aidi![]()
![]()
- Eweleen
#60 Re: Snijeg
Snijeg. Jedan moj jaran i dan danas misli da im je nestalo finansija pa da su završili film onako u po snimanja 
Film je bezveze. Liči na dokumentarni. I svako hoće da se proslavi na ratu.
Film je bezveze. Liči na dokumentarni. I svako hoće da se proslavi na ratu.
- Soul_Sista
#61 Re: Snijeg
Film definitivno nije bezveze. Mada se slazem da u nekim scenama dosta toga ostaje nedoreceno.
Mozda cudna opservacija sa moje strane ali likovima u filmu vlada neka tisina i spokoj...cak i scene gdje bih ja smatrala normlanim da dodje do izljeva emocija, to izostaje. Ne znam kako to protumaciti. Mozda su likovi u filmu toliko izgubili da im je sve svedno. Prepusteni sami sebi u tamo nekoj dalekog seoskoj zabiti. Bit ce da je to.
Svakako cu ga pogledati jos jednom, i ne mislim da je za sire mase. Valjda zato sto izostaju psovke, deranje, vikanje...sto je standrad za 98% bosanskog filma.
Mozda cudna opservacija sa moje strane ali likovima u filmu vlada neka tisina i spokoj...cak i scene gdje bih ja smatrala normlanim da dodje do izljeva emocija, to izostaje. Ne znam kako to protumaciti. Mozda su likovi u filmu toliko izgubili da im je sve svedno. Prepusteni sami sebi u tamo nekoj dalekog seoskoj zabiti. Bit ce da je to.
Svakako cu ga pogledati jos jednom, i ne mislim da je za sire mase. Valjda zato sto izostaju psovke, deranje, vikanje...sto je standrad za 98% bosanskog filma.