pa zar ne mozes kontaktirati shefa i pitati ga za slobodne dane?Irm@ wrote:
naravno da ne..ali recimo ja radim u advokatskoj kancelariji i ne vidim zasto je moj odlazak na posao neophodan
Snijeg sirom BiH
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#851 Re: Snijeg sirom BiH
- Irm@
#852 Re: Snijeg sirom BiH
upravu si to je alarmantna situacijakokuz_sa wrote:pa ko ti je kriv sto nisi postala doktorica ..onda bi morala na posaoIrm@ wrote:naravno da ne..ali recimo ja radim u advokatskoj kancelariji i ne vidim zasto je moj odlazak na posao neophodan![]()
i cuj zasto je neophodan..
neki lik mozda jedva ceka da se razvede od neke azdaje a ti nisi dosla i on s emora mucit dodatnih par dana da je se otarasi
@plain vanilla: jesam..i njegov odgovor je bio "pa eto polahko nema veze ako malo zakasnis"
- Intimus
#853 Re: Snijeg sirom BiH
Je li ovo lično mišljenje (odokativno) ili zvanično, pouzdano? Pitam ozbiljno jer stvarno nisam siguran. Moje lično mišljenje je da ne bi trebali, jer svrha dolaska na posao prosvjetnih radnika je uglavnom nastava, ali kad su ono nedavno GRAS-ovci štrajkovali đaci nisu bili obavezni dolaziti, a prosvjetni radnici jesu?!bijela wrote:ne dolaze
- neo7
#854 Re: Snijeg sirom BiH

Naletih i na ovu sliku...ja mislim da je ovo Maglaj, ispod glavnog mosta na rijeci Bosni
-
L@BuD
#855 Re: Snijeg sirom BiH
selekciju napraviti samo oni koji su neophodniplain vanilla wrote:pa upitah te lijepo, je li da bas niko ne ide na posaoL@BuD wrote: malo više ...
ti si vjerovatno ona koja ne mora nigdje čim imaš vremena toliko piskarati po forumu![]()
a ti odmah brojis moje postove
nije to lijep nacin diskusije, znas
eto vidjećemo sutra na šta će to izaći, ko krene autom nigdje neće prispjeti
- alibaba_i_30_godina
#856 Re: Snijeg sirom BiH
+1!Irm@ wrote:+1 ali izgleda nista od toga..ja moram na posaoČudna sorta wrote:ako i večeras nastaviti padati, valja ujutro na posao, u 7h izaći... po ovoj zimi... nadam se da će biti nekog prevoza...![]()
ja se nadala da će javiti da je neradni dan...
Maloprije dodjoh kuci, ulice se ciste, ali opet nije to dobro kad nemaju gdje da taloze snijeg. Autobus radi na relaciji Vijecnica - Ilidza.
Crk'o sam dok sam dosao kuci ... pravo tesko hodati.
- plain vanilla
#857 Re: Snijeg sirom BiH
pa ti polako, pa doci ces do podneIrm@ wrote:
upravu si to je alarmantna situacija
@plain vanilla: jesam..i njegov odgovor je bio "pa eto polahko nema veze ako malo zakasnis"![]()
- despina
#858 Re: Snijeg sirom BiH
http://www.sarajevo-x.com/bih/36-putnik ... /120205122
meni ovo nije jasno... zbog čega su ljudi sjedili više od dva dana u vozu?
-
jastuk1
#860 Re: Snijeg sirom BiH
Not My Idea wrote:qq nama kad pocne da se topi i krenu poplave
Kako će poplava od 66 litara po metru kvadratnom? Čak i da se otopi za jedan dan opet ne bi bila poplava. Sem toga, gro padavina je bio tamo gdje su upravo i najpotrebnije - sliv Neretve. Dokle više ove kore na herende i presmiješna neupućenost.
- Kona__
#861 Re: Snijeg sirom BiH
Da nisu dzabe karte kupilidespina wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/36-putnik ... /120205122
![]()
- plain vanilla
#862 Re: Snijeg sirom BiH
Vrazici kod Celica, TK

- respo
#863 Re: Snijeg sirom BiH
padaj avazov toranj ti bio mjera 
- Not My Idea
#864 Re: Snijeg sirom BiH
jastuk1 wrote:Not My Idea wrote:qq nama kad pocne da se topi i krenu poplave
Kako će poplava od 66 litara po metru kvadratnom? Čak i da se otopi za jedan dan opet ne bi bila poplava. Sem toga, gro padavina je bio tamo gdje su upravo i najpotrebnije - sliv Neretve. Dokle više ove kore na herende i presmiješna neupućenost.
u narednim danima najavili jos snijega a nakon toga kisa. ti velis da od toga ne mogu nastat poplave?
ja mislim da i sad mogu da se ovo krene topit. jer pamtim da su se javljale i poslije manjih padavina.
al dobro eto, ako si ti strucnjak i ako bude kako ti kazes-meni je drago.
ako nista, bar sam te nasmijala.
- žulijan asanž
#865 Re: Snijeg sirom BiH
Not My Idea wrote:jastuk1 wrote:Not My Idea wrote:qq nama kad pocne da se topi i krenu poplave
Kako će poplava od 66 litara po metru kvadratnom? Čak i da se otopi za jedan dan opet ne bi bila poplava. Sem toga, gro padavina je bio tamo gdje su upravo i najpotrebnije - sliv Neretve. Dokle više ove kore na herende i presmiješna neupućenost.![]()
u narednim danima najavili jos snijega a nakon toga kisa. ti velis da od toga ne mogu nastat poplave?
ja mislim da i sad mogu da se ovo krene topit. jer pamtim da su se javljale i poslije manjih padavina.
al dobro eto, ako si ti strucnjak i ako bude kako ti kazes-meni je drago.
ako nista, bar sam te nasmijala.
volumen 1 litre snijega otprilike daje jednu dvanaestinu vode.... pa ti preračunavaj....
-
zelenashica
#866 Re: Snijeg sirom BiH
Dolaze.bijela wrote:ne dolaze
Mene vala prije pola sata direktor zvao da me napomene da je obaveza dolazak na posao.
Samo nastave nema, lopatanja ima itekako.
-
udrch
#867 Re: Snijeg sirom BiH
Ne traži đavolaSa_dy wrote:Nabavila sam sanke za sutra, pa ko hoce sa mnom...bujrum.
-
jastuk1
#868 Re: Snijeg sirom BiH
Ovih 101 cm je ovaj put proizvedeno od 66 litara po metru kvadratnom. Slijedeći snijeg koji dolazi je jako suh, tako da od poplave u slučaju brzog topljenja ništa. Može pasti još 20, 30 cm od 7, 8 litara po metru kvadratnom kad je jako suh.
A ako naglo otopli sa jakom kišom onda mooožda, ali i to je malo vjerovatno. Uostalom, Jablaničko jezero i manje više svi riječni slivovi su nam rekordno niski. Prvo treba sve to vratit na normalu, pa tek onda preko normale.
Ako bude padala jaka kiša i topilo se na plus 10, 12 onda možda bude razloga za zabrinutost.
A ako naglo otopli sa jakom kišom onda mooožda, ali i to je malo vjerovatno. Uostalom, Jablaničko jezero i manje više svi riječni slivovi su nam rekordno niski. Prvo treba sve to vratit na normalu, pa tek onda preko normale.
Ako bude padala jaka kiša i topilo se na plus 10, 12 onda možda bude razloga za zabrinutost.
- dječak sa šibicama
#869 Re: Snijeg sirom BiH

pogled odozgo...
ledeno doba, Ice age... ko glumi mamuta, Dodik?
- lilla7
#870 Re: Snijeg sirom BiH
Šališ sezelenashica wrote:Dolaze.bijela wrote:ne dolaze
Mene vala prije pola sata direktor zvao da me napomene da je obaveza dolazak na posao.
- opa22
#871 Re: Snijeg sirom BiH
Sreca pa imam dobrog sefa, dao nam svima kolektivni odmor 
- Intimus
#872 Re: Snijeg sirom BiH
Taj tvoj direktor je @##$&%%%#... ??!! (neću da mu lijepim etikete, pretpostavljaš šta sam htio rećizelenashica wrote:Dolaze.bijela wrote:ne dolaze
A prije nekih sat vremena, doduše sa zakašnjenjem, oglasio se i federalni ministar rada i soc. politike i preporučio da svi radnici koji nisu neophodni (zna se koje službe to jesu!) ne bi trebali sutra dolaziti na posao!
Mislim...
-
mumy
#873 Re: Snijeg sirom BiH
bogme neki su i danas isli da lopataju u firmu iako im je nedelja neradni dan,a sutra regularno na posao...ma ko te pita 
- O'zone
- Globalni moderator
#874 Re: Snijeg sirom BiH
Moja supruga je sutra obavezna na poslu i to u HadžićimaIntimus wrote:
Taj tvoj direktor je @##$&%%%#... ??!! (neću da mu lijepim etikete, pretpostavljaš šta sam htio reći). Važno je valjda zadovoljiti formu i doći na posao, pa makar i popodne!
![]()
A prije nekih sat vremena, doduše sa zakašnjenjem, oglasio se i federalni ministar rada i soc. politike i preporučio da svi radnici koji nisu neophodni (zna se koje službe to jesu!) ne bi trebali sutra dolaziti na posao!
Mislim...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#875 Re: Snijeg sirom BiH
Ne znam zašto se uzbuđujete... Svaka firma gubi novac ako ne radi radnim danom. Logično je da će vlasnik htjeti da mu radnici dođu na posao, jer u suprotnom gubi novac. Ko to danas svojevoljno pristaje da gubi novac? Da li biste vi pristali na to?
Prema tome...
Prema tome...